Lalala… Linder!

Tijd voor een gezellig liedje?
‘Singin’ in the rain’? Nu het toch zo lekker ongezellig plenst op deze vrijdag de 9e?
Hoplalala dus?

Nee, helemaal mis.
Dit is een bloedserieus artikel over een van “… die figuren in de Wereld Wijde Woestijn die me boeien”.
Zo heb ik eerder al artikelen geschreven over Elian de Montcorbier en over Anne Fleur Dekker.
Vandaag ga ik het eens hebben over:

Linda Duits

Hoewel de info over haar in Wiki nogal karig is en misschien niet heel Nederland direct zal weten over wie ik het heb. Maar ze was meerdere keren op TV en omdat ze vrij actief is als spreekster en schrijfster over seksuele onderwerpen, is ze (uiteraard) een van de interessante vrouwtjes die ik graag wil volgen. Vooral omdat ze het niet schuwt om heilige huisjes omver te trappen, nogal positief schrijft over sekswerk, porno en ‘sletvrees’ en zich feministisch doch seksueel progressief op te stellen in brede kringen tussen zowel vrouwen als mannen.
Hierdoor zowel gehaat als bejubeld door beide ‘partijen’.

Ook ik voel een soort ‘haat-liefde’ verhouding met Linda.
Vaak ‘liefde’ omdat ze dingen zegt en schrijft waar ik het mee eens ben.
Maar helaas slaat dit even vaak om in een soort ‘haat’ (eng woord… ken ik eigenlijk niet…) omdat ze de essentie meestal mist in haar betogen en omdat haar empathische vermogen helaas beperkt is.
Dit heeft ooit tot een direct ‘conflict’ tussen haar en mij geleid!
Hoewel ik haar in Twitter bijviel over bepaalde geuite meningen maar slechts wat wilde nuanceren, vond zij het nodig mij direct ‘voor het leven’ volledig te blokkeren.
In die periode bediende ik mezelf namelijk van twee Twitter-accounts om ‘privé’ en ‘seksualiteit’ gescheiden te houden. Dat zag zij toen direct als zijnde onbetrouwbaar en dus… einde verhaal.
Bizar omdat juist zij zou moeten begrijpen dat veel mensen zich vaak in een spagaat (moeten) begeven om open en eerlijk over seksualiteit te durven praten in het openbaar…
Over taboes in de seksualiteit weet zij per slot van rekening alles!
Tegenwoordig ben ik door mijn ‘nieuwe’ openheid een stuk minder verdeeld in mijn openbare media maar daarnaast bedien ik me nu dan ook veel minder van ironie en provocatie om mijn doelen te bereiken, zeker in geval van echt belangrijke en gevoelige onderwerpen.
En juist daarover heeft Linda Duits onlangs een nieuwe column geschreven, die direct de aanleiding vormt voor dit artikel:

‘Ik wil niet langer zwijgen over pedofilie’

Volgens mij stond de column in een krant of magazine of was het een variant hierop, als reactie op de door mij ook al beschreven ‘pedo-pride-activist’ en alle megalomane media-reacties hierop 1.
Linda steekt hier een (terecht) nuancerend betoog af over het verschil tussen ‘pedofilie’ en ‘kindermisbruik’ en het maatschappelijke onbegrip over de pedofiele geaardheid.
Iets wat zij dus ziet als haar morele plicht om zich daarover genuanceerd te moeten uiten:
“Want ik schrijf over seksualiteit en ik gebruik mijn podium om aandacht en empathie te vragen voor alle seksuele variaties. Pedofielen verdienen het daartussen te staan.”
Geweldig!
Iets waar ik dus ook meer mee bezig wil zijn, zoals je wel zult hebben begrepen uit mijn artikelen en gezien mijn initiatief voor ‘HZP’.
Er moet namelijk meer en beter GELUISTERD en GEKEKEN worden.
En vooral GEPRAAT worden… MET pedofielen.
Voor beter begrip en om uiteindelijk een einde te maken aan de haat, de vooroordelen en stigmatisatie van mensen die de moeilijkste seksuele geaardheid hebben die er bestaat.
Zeker in een tijd dat zelfs de Nederlandse Grondwet aangepast dreigt te worden voor alle LHBTI+++-groeperingen, behalve die ene groep mensen.
Daar heb ik pas al over geschreven.

En dan schrijft Linda Duits haar opbeurende column over pedofilie.
Je zult begrijpen dat de bekende (a)sociale media massaal over haar heen zijn gevallen.
Maar ook wat bekendere collega-schrijvers en -schrijfsters kunnen het niet laten hun podium te misbruiken door de domme massa te omarmen. Door Linda af te vallen in haar op zich terechte en correcte betoog. Door even dom vanuit hun onderbuikgevoel te reageren.
Mensen zoals Saskia Noort, die me in beginsel een geweldige open en (seksueel) vrijgevochten vrouw leek, zonder last te hebben van enige ‘sletvrees’, net als bijvoorbeeld een Stella Bergsma.
Maar van Saskia heb ik nu ook al meerdere columns gelezen waarin ze absoluut ongehinderd door enige echte kennis van de materie waar ze over schrijft, onderwerpen belachelijk maakt en dus mogelijk mensen kleineert en de publieke opinie negatief beïnvloedt.
Als je dan feitelijk niet goed weet waar de klepel hangt… laat die klok dan met rust!
Dan maak je meer kapot dan je vermoedelijk beseft Saskia…

Maar goed, ik zou het dus over Linda Duits hebben.

Dit alles nu gezegd te hebben…
Pure constateringen in de media naar aanleiding van haar column…
Denk ik dat ik het hier gewoon maar bij moet laten.
Ik kan haar niet goed (meer) volgen op Twitter en haar bijdragen dus niet lezen.
(In Twitter is haar account @Lalalalinder… Vandaar dus de titel van dit artikel. 😉 )
In haar gepubliceerde columns is ze wat mij betreft nog steeds te oppervlakkig.
Ondanks haar gerenommeerde status als (let wel…) ‘onderzoeker’, ‘schrijver’, ‘docent’ en frequent ‘spreekster’ voor gehoren van divers en breed pluimage, beperkt ze zich te vaak tot constateringen en cijfermatige onderbouwing van haar opinie. De nodige diepgang en empathie voor de doelgroep ontbreekt.
Volgens mij maakt zij ook te weinig echte contacten met mensen uit haar doelgroepen.
Misschien zou ze wat vaker van haar preekstoel moeten komen om zich tussen ‘echte’ mensen te begeven.
Daarom wacht ik liever nog even op dat bakkie thee (of glaasje bier…) onder welk genot we misschien eens een openhartig gesprek zouden kunnen hebben.
Wie weet… ooit. 🙂

Linda Duits

1 = Het betreft hier een artikel in het Parool, wat ik inhoudelijk heb gekopieerd omdat het anders onder een afgeschermd deel op internet blijft staan.
Het artikel is te lezen door op onderstaande link te klikken:

‘Alle uitsluiting is slecht, ook die van pedofielen’

Dit bericht is geplaatst in Column, Cultuurfilosofie, Opmerkelijk Nieuws, Seksualiteit met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie