Ophef over borstvergroting Doornroosje

Ook de Efteling moet diverser worden!

We weten allemaal dat Disney het moeilijk heeft. De oude animatiekoning Walt is allang dood en sinds de steeds realistischer wordende filmtechnieken, vaak nog in combinatie met AI, kan feitelijk alles. En het ‘ouderwetse’ Disney wordt snel ingehaald door modernere sprookjes en aanverwante strips en tekenfilms. Ze zijn zelfs van plan om na de (ahum…) successen van een horror-versie van Winnie the Pooh, een moorddadige Bambi te maken… Geen grenzen zijn meer heilig.
Vreemd, terwijl ‘gewone’ mensen juist terug zouden moeten naar preutser en daardoor minder grensoverschrijdend gedrag! Maar ja, de jeugd van tegenwoordig is verwend en wil alleen maar meer, beter en realistischer. Als jonge mensen zich al kunnen laten ‘oppompen’, met grotere borsten, billen en lippen, dan moet dit in de sprookjes ook aangepast worden.

Wat is er nu aan de hand?
In navolging van de vele maatschappelijke veranderingen, heeft de Efteling tijdens de maandenlange winterstop, waarin altijd het nodige onderhoud plaatsvindt, het liggende beeld van Doornroosje aangepast: ‘Efteling bevestigt borstvergroting Doornroosje: “Geen 1 aprilgrap”!’
Bezoekers reageren geschokt. Zoals ze altijd doen als ze bang zijn dat kinderzieltjes geraakt worden. Waarom?


Links de oude en rechts de vernieuwde Doornroosje

Zoals je inderdaad kunt zien is het beeld moderner gemaakt. Met mooier, glanzend en vooral langer blond haar, maar inderdaad zijn de borsten flink vergroot.
In de reacties las ik dat de Prins er vermoedelijk moeite mee zal hebben om haar te kussen, over die bergen heen… Hahaha! 😉

Interactief

Wat ze vermoedelijk nog zijn vergeten te vermelden is de steeds verder doorgevoerde interactiviteit van de Efteling. In steeds meer attracties kunnen bezoekers zelf dingen doen. Actief zijn. Ook kinderen vinden het geweldig om op knopjes te drukken, aan schakelaars te draaien en aan simulaties mee te doen. Dat saaie rondje sprookjes houdt geen kind meer zoet.
Dus hebben ze hier natuurlijk een pomp in de borsten verstopt, die je kunt bedienen met een draaiknop: Van klein naar groot. Hoe groot wil je de tieten van Doornroosje hebben? Draaien maar! Geniaal toch? Kunnen de kleine meisjes gelijk zien of ze zoiets later ook willen doen. Alles kan immers tegenwoordig?

Top Efteling! Meer meer meer attracties met mooiere meiden en jongens natuurlijk, die ook wel wat mogen oppompen misschien? Spieren en… 😉


Ook Assepoester (Cinderella) kreeg van Disney een makeover! 😉
Dit bericht is geplaatst in Column, Cultuurfilosofie, Opmerkelijk Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie