“De kwestie is in uw voordeel gesloten”

Escalatie tegen Chinese internetoplichter gewonnen! 🙂

Gisteren heb ik net mijn grote vervolgartikel over ‘Internetoplichters en dropshippers’ gepubliceerd, waarin ik ook speciale aandacht heb gegeven aan ‘Eoptimager’. De ‘spike-cane’ die ik nooit kreeg, maar wel een opvouwbare wandelstok. Ik schreef al dat ik dit had geëscaleerd maar tot dan nog geen bericht had ontvangen van PayPal. Uitgerekend 1 dag later, op GOEDE vrijdag natuurlijk ( 😉 ) krijg ik nu de mail met bovenstaande titel. 🙂

Even de volledige tekst:

“We hebben uw op 4 maart 2024 ingediende kwestie onderzocht en in uw voordeel beslist.
We hebben op 29 maart 2024 een terugbetaling van $ 48,39 USD aan u gedaan. Het kan tot 5 dagen duren voordat deze terugbetaling op uw PayPal- of bankrekening te zien is. Als u met een creditcard of bankpas hebt betaald, wordt het geld op de betreffende kaart teruggestort. Afhankelijk van uw kaartuitgevende instantie kan het tot 30 dagen duren voordat de terugbetaling op uw afschrift verschijnt.”

Op dit moment van schrijven staat het uiteraard nog niet op mijn rekening, maar ik wilde dit goede nieuws direct delen. Als het binnen is, zal ik het onderaan dit artikel in een EDIT vermelden.

Uiteraard ben ik hier heel blij mee. Voor mij is dit de eerste keer dat ik dit heb gedaan. Maar ditmaal klopte alles en dacht ik 100% in mijn recht te staan en te kunnen bewijzen.
De duidelijke foto’s en schermafdrukken van het aangeboden product op de website, wat ik heb ontvangen, mijn berichtenwisseling met de verkoper die dwars bleef: ik heb er moeite voor gedaan en dat was niet voor niets! 🙂
Eerdere ‘foute’ aankopen had ik nooit op tijd zo goed in kaart gebracht en dan waren websites al weer verdwenen, voordat ik er een protest tegen in kon dienen. Daarvan had ik nu geleerd en direct actie ondernomen.

Dit is gelukkig wel het voordeel van betalen via PayPal! Die geeft een soort ‘garantie’ op aankopen en als er duidelijk gemaakt kan worden dat iets niet klopt, krijg je gewoon je geld terug.
Betalingen via creditcard (die ik gelukkig al lang niet meer heb) en via iDeal ben je gewoon kwijt, als de verkoper niet meer thuis geeft… Daarom probeer ik twijfelachtige aanbiedingen nog altijd wel te vertrouwen, omdat ik weet dat bij echte conflicten PayPal garantie biedt. Maar je moet er dus wel wat voor doen. 😉
En bij kleinere bedragen tot een paar tientjes laat ik het wel meestal zitten, als ik het moeilijk allemaal kan bewijzen en ik toch wel iets vergelijkbaars heb ontvangen.

Hier laat ik het voorlopig weer even bij en zal vermoedelijk nu niet snel meer al te ‘vreemde’ aankopen doen in China, of zogenaamd de USA… Ik heb even genoeg verzameld en ik probeer dit jaar mijn geld beter te besteden aan echt nodige zaken, zoals enkele klussen in en aan mijn huis. Ik zal me proberen te beheersen. Haha! 😉


De wandelstok heb ik nu gratis… Ik berg ‘m lekker op. En wie weet heb ik het toch ooit nog eens nodig als ik ver ga fietsen en (opeens) ook moet lopen, waar ik misschien moeite mee krijg. Achteraf misschien niet eens zo verkeerd, hoewel ik hoop dat dit nog lang onnodig blijft.

EDIT 02042024:
Vandaag is het bedrag inderdaad op mijn bankrekening gestort! Hoera! Helemaal opgelost. 🙂

(Ik heb het gelijk weer uitgegeven aan een andere leuke aanbieding! Ahum, gewoon een Nederlandse dit keer hoor. 😉 )
Dit bericht is geplaatst in Consumentenzaken, Opmerkelijk Nieuws, Persoonlijk met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie