Restflits van zomer naar winter 2023

De toestand van de Fata Morgana 😉

Meerdere artikelen wil ik schrijven! Belangrijke zaken waar ikzelf mee te maken heb, maar ook mijn omgeving. Toen ik ze opschreef op mijn ‘lijstje’ was ik fel en enthousiast. En nu… heb ik er eigenlijk helemaal geen zin meer in om ze te gaan schrijven…
Vermoedelijk heb ik opeens erg veel last van de mij wel bekende ‘najaarsdip’. Vroeger had ik daar nooit last van, in de tijd dat ik nog actief was met werk en gezin. Dat is later gekomen en gek genoeg erger geworden… Net zoals ik best wel gevoeliger ben geworden op meer punten.
Mogelijk schenk ik er teveel aandacht aan zal je zeggen… En er zijn ‘zoveel mogelijke tips’ die uiteraard iedereen wel zal geven om de ‘dip’ te voorkomen of te lijf te gaan. Maar het feit is dat ik me weer eens somber ben, zonder energie zit (en ik had al zo weinig) en eigenlijk nergens zin in heb. Zelfs niet in het schrijven van een artikel…
Dus: Een artikel. 😉
Toch weer even een ‘updaatje’ van de toestand in de wereld, met name in huize Fata Morgana. Want er is toch weer zat gebeurd en aan de hand hoor.

Mijn nieuwe fietsavontuur!

In mijn laatste Restflits van 1 oktober noemde ik al: “De fiets komt er aan!” Op 6 oktober is die inderdaad geleverd door de hier in Dordrecht ook bekende firma die eigenlijk aan veel WMO-klanten hulpmiddelen verstrekt. Van scootmobiels tot (aangepaste) fietsen dus.
Ik ben er blij mee! Het ding zit inderdaad heerlijk! Maar het fietsen op een driewieler is inderdaad een dingetje. Daarom is de ‘rijles’ die ook al vanaf maandag 9 oktober is gestart echt nodig. Anders zou ik een gevaar zijn op de weg, en voor mezelf want ook met een driewieler kan je vallen! Hoewel die bedoeld is om juist de valkans te minimaliseren die ik op mijn gewone fiets had, kan verkeerd fietsen met een driewieler andere gevaren opleveren. Daarom heb ik inmiddels al een paar keer echt rijles gehad van een heel aardige mevrouw van de firma Ergotherapie078. Een aanrader voor mensen in Dordrecht, waar ze zich voornamelijk op richten.


Deze fiets staat nu in mijn berging! 🙂

En, hoe gaat het?
Nou… Met kleine ‘stapjes’. Of moet ik zeggen ‘trapjes’… Haha! Ik ben vooralsnog alleen nog maar bezig met een paar rondjes in mijn eigen straat. Maar dat is juist extra lastig omdat er hier overal hobbels zitten die ik moet zien te overwinnen. Letterlijk! Er ligt hier geen asfalt in het woonerf en de weg loopt letterlijk bol zodat ik bij slechte controle opeens wegglijd in de berm of ‘goot’. Of ik rijd tegen geparkeerde auto’s aan! Het is echt uitkijken! Maar daarom moet ik dus leren voornamelijk het stuur van de fiets te beheersen. Daar ben je eigenlijk alleen nog mee bezig, terwijl je op een gewone fiets altijd je hele lichaam gebruikt om ‘bij te sturen’. Ongemerkt. Het zit sinds je kindertijd ingebakken! En dit ben ik dus aan het leren.
En volgens de mevrouw gaat het na slechts een paar keer helemaal niet slecht. Genoeg mensen die er meer moeite mee hebben.

Nu zit het weer natuurlijk niet mee in deze tijd en het zal nog een uitdaging worden om elke afspraak door te laten gaan. Zoals ik het eerlijkheidshalve zie, zal ik voor het voorjaar nog niet echt zelfstandig ver weg kunnen gaan. Maar ik hoop het natuurlijk wel.

Er is echter nog een belangrijke hindernis: de stalling van de fiets in mijn berging.
De fiets is (door de 2 achterwielen) 74 cm breed en de opening van de deur in de berging… 75 cm. Past maar net als je er helemaal recht in rijdt, maar dat is natuurlijk al lastig. Hij laat zich ook niet makkelijk tillen want is best zwaar door accu en de luchtvering, beide achter onder de boodschappenmand. De mevrouw van de Ergo vond het niet verantwoord en ze heeft inmiddels een nieuwe melding gedaan bij de WMO om mijn ingang van de berging aan te laten passen. Dit blijkt ook gewoon gedaan te worden, na toewijzing van hulpmiddelen. Zo kan een scootmobiel natuurlijk ook te breed zijn om door een gewone bergingdeur te passen.
De WMO kennende kan dit ook wel weer een paar maanden gaan duren…
Maar: er zit dus flinke progressie in mijn fietsavontuur en het enige wat ik moet behouden is mijn enthousiasme en een flinke dosis geduld. 😉

Wordt zeker weer vervolgd, als ik nieuws heb hierover.

En de nieuwe wasmachine?

Die wast… Wat anders? Haha! Nou ja, het was nog een klusje voor mij om de vieze badkamer net na de plaatsing door de twee aardige Poolse medewerkers van Expert schoon te maken. Want ondanks mijn voorbereidingen door het afvoerslangetje leeg te laten lopen, kwam er nog een vracht water uit en mijn hulp in de huishouding was net de dag ervoor geweest… De badkamer gebruik je elke dag en ik moest wel op mijn knieën (voorzien van bescherming) de boel zo schoon en droog mogelijk zien te krijgen. Dat is gelukt maar ik was daarna volledig uitgeput en de dag erna nog brak! Niks meer gewend he… 😛
Maar het ding staat uiteraard en ik heb hem met vandaag erbij al drie keer laten draaien. Da’s verder niet zo spannend natuurlijk. De was wordt gewoon schoon, hij maakt een heel zacht geluid zelfs met centrifugeren (dus geen gebonk meer!) en of die echt zo zuinig is, kan ik volgend jaar misschien zien op de nieuwe energierekening. Daarover trouwens:

Van Budget naar… Vattenfall!

Hier had ik ook al over geschreven in ‘De Rest van de energiecrisis’-artikelen.
Ik heb mijn keuze dus bepaald maar hierover wil ik ook een apart (afsluitend) artikel schrijven omdat hier best nog veel meer over te zeggen valt. Mede dankzij het meest asociale overheidsbeleid van heel Europa in Nederland! Ga ik het redden in 2024? En daarna? Later meer hierover.


Een vattenfall… 😉

Wat nog Rest?

Naast mijn persoonlijke energiecrisis (die ik deel met duizenden andere gedupeerden!) is er natuurlijk ook een politieke crisis in ons ‘gave’ landje… Ik heb mijn stempas voor de 22e november al binnen. En ik weet waar ik op ga stemmen! Ook hierover wil ik nog een apart artikel schrijven.

Tenslotte een belangrijke familiekwestie… Met mijn dochter ging het afgelopen jaar niet altijd zo goed. Maar de laatste periode is ze flink aan het opkrabbelen uit haar diepe dalen. Ze gaat zelfs weer naar een nieuwe (MBO-) opleiding! Respect! Maar wat denk je weer? Als je als Nederlander aan de onderkant van de samenleving vooruitgang boekt, dan staat de (ja echt) rOverheid weer klaar om je terug te trappen naar je armoedige toestand… Het bizarre ontmoedigingsbeleid is absoluut onmenselijk. Ook hier wil ik apart uitgebreid op ingaan. Dit kost me nu even te veel energie. Ik hoop in ieder geval dat mijn dochter hier niet weer een terugslag van krijgt. Binnenkort dus meer. 🙁

Verder heeft de wel erg plotseling invallende herfst (van erg droog en te warm naar fris en kletsnat) ook echt fysieke invloed op mijn huis. Letterlijk. Ik heb nu namelijk lekkages op DRIE plekken in huis… De kozijnen van 2 slaapkamers en de pui in de woonkamer zijn niet meer waterdicht en er liggen nu overal handdoeken om het binnenstromende water (Ja echt! Geen druppeltjes; straaltjes!) op te vangen. Vervelend. Maar gelukkig lekt mijn dak nog niet (een van de grote ‘zwaarden van Damocles’) dus dit valt allemaal nog wel mee… 😛
Jammer dat ook de tweede ‘klusser’ me verder heeft laten zitten. Vrees niet voldoende verdienste om daar energie in te steken…
Nu was mijn spaarpot dit jaar ook wel flink geleegd na de extra kosten van de nieuwe CV-ketel en de nieuwe wasmachine… Volgend jaar weer een jaar? 😉

Tot zover een paar belangrijke standjes van zaken. De overige ‘standjes’ plaats ik allemaal liever op Erotica, waar vanaf nu een nieuwe Halloween pagina prijkt en nog veel meer heetmakers in deze donkere en koude dagen. Veel griezelplezier, op naar de bij voorbaat moeilijkste verkiezingen van politiek Nederland en alvast fijne Kerstdagen… Ahum, ver voor die tijd lees je me wel weer. 😉


Happy Halloween! 😛

Tot de volgende Restflitsen! 🙂

Oh ja, de titel van dit artikel slaat natuurlijk op de nog altijd jaarlijkse overgang van zomer- naar wintertijd, die vannacht weer plaatsvindt. Een uurtje langer slapen? In mijn geval om 4 uur naast mijn bed vermoedelijk, in plaats van 5 uur… 😛
Vergeet je niet-automatische klokken dus niet aan te passen en wen er maar weer aan als nodig. 🙂

Dit bericht is geplaatst in Column, Cultuurfilosofie, Opmerkelijk Nieuws, Persoonlijk met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Restflits van zomer naar winter 2023

  1. Pingback: Overheid oorzaak armoede en toename depressies | De Rest van het Avontuur

Geef een reactie