Restflits september/oktober 2023

Veranderingen!

Voor de (eerste) verandering eens geen opsomming van vaste onderwerpen in deze Restflits. Omdat ik wil proberen er een niet te lang (kuch…) en enigszins vloeiend verhaal van te maken.

Ik heb al weer even niet geschreven en dat zou kunnen betekenen dat ik heel veel achterstallig heb in te halen. Dat klopt niet helemaal want de afgelopen weken kenmerkten zich vooral met ‘wachten’ tot er nu eindelijk eens wat dingen gaan gebeuren en misschien veranderen. En dat gaat nu binnenkort gebeuren. Dit is de voornaamste reden van dit artikel en daarom zal ik dus proberen hierop te concentreren. Allereerst:

De fiets komt er aan! 🙂

Jawel, hoe lang is het ook al weer geleden dat ik erover schreef in: ‘Opnieuw leren fietsen op een driewieler!’ De zomer was nog maar net officieel begonnen en ik hoopte eigenlijk nog met mooi weer te kunnen genieten van het ‘nieuwe’ fietsen. Maar toen werd me dus al snel verteld dat de fiets vermoedelijk pas rond 15 september bij de leverancier binnen zou komen. En inmiddels is het al weer herfst… En gisteren (vrijdag 29 september) ben ik dan eindelijk gebeld dat de fiets afgeleverd kan worden. We hebben een afspraak gemaakt op vrijdag 6 oktober.

Natuurlijk ben ik blij want dit zou het einde kunnen betekenen van mijn grootste angst tijdens het fietsen met mijn normale e-bike. Angst om weer te vallen. Maar eerst moet ik er dus op ‘leren fietsen’ zoals ik al schreef in het gelinkte artikel. De firma van de ‘ergotherapie’ heb ik dus ook al ingeseind. Ik ben benieuwd hoe dit allemaal gaat verlopen. Hierop kom ik dan uiteraard terug als ik eindelijk ‘praktijkervaring’ heb. 🙂

Dan nog iets nieuws:

Een nieuwe wasmachine!

Vorig jaar heb ik deze (wat kleinere) zorg nog genoemd in de ‘Armoedeflits’. Mijn oude wasmachine is inmiddels 25 jaar oud (!) maar ondanks het ‘gebonk’ vooral tijdens het centrifugeren, doet het ding het nog steeds! Maar natuurlijk telt nu ook het energieverbruik steeds zwaarder mee, nu ik in november een nieuw energiecontract moet afsluiten (zie mijn vorige artikel). Een machine van 25 jaar oud of een nieuwe van nu… Tja.
Toen zag ik afgelopen week een terugkerende reclame van een bekende (ook lokale) witgoedverkoper, waar ik al jaren spullen koop. “20% korting op (o.a.) wasmachines!” Toen ging ik maar eens wat serieuzer kijken en zag een bekend ‘B-merk’ voor nog geen
€ 400! Ik had al eerder geschreven dat een dure, luxe, mega-XL-machine voor mij niet meer nodig is en dit model lijkt me voorlopig misschien helemaal geen verkeerde keus: Beko B3langnummer Ironfast. Voor een alleenstaande groot genoeg en wat het belangrijkst is: veel zuiniger.
Er is afgesproken dat de mannen van de expert-verkoper ( 😉 ) naast mijn oude wasmachine ook de oude wasdroger zullen meenemen, die al minstens 12 jaar niet meer wordt gebruikt en ook een defect heeft. Dus opgeruimd staat netjes.


De ‘oude meuk’! 😉

Kleine wasjes, grote wasjes… Ik doe ze straks in mijn nieuwe wasmasjien! 🙂

Zijn dit geen grote veranderingen in één week tijd? Poehee! Ik hoop dat ik de straks zeker oplaaiende emoties overleef! 😉

Nog meer nieuws?

Is het bovenstaande niet genoeg? Voor mij in ieder geval twee grote en belangrijke dingen. Maar toegegeven: als die wasmachine eenmaal staat en goed werkt, dan zijn mijn wasjes de komende tijd niet zo boeiend om nog een keer over te schrijven. Haha! 😉 Hooguit de constatering dat mijn jaarverbruik aan elektriciteit volgend jaar nog wat is afgenomen. 🙂
De fiets zou meer impact moeten gaan hebben, maar dan heb ik te maken met een gewenningsproces en het nu toch wel naderende herfst- en winterweer. Fietsen zal ik moeten blijven doen om mijn boodschappen te halen en ik hoop dat dit snel gaat lukken met de driewieler. Daar kom ik dan zeker op terug. Met plezier ritjes maken in de kou en eventuele nattigheid wordt dan minder leuk natuurlijk.
Er zullen dus ook weer seizoensgebonden activiteiten aan (moeten) komen, waar ik nog even geen zinnig woord over kan zeggen. Ik weet het niet.

Met ‘Erotica’ ben ik zo af en toe ook weer bezig want weer of geen weer: “Erotic dreams are always here to stay!” 🙂 Blijf het daar dus ook volgen, zolang het allemaal nog kan.

En ja: ik heb nog enkele onderwerpen op de ‘plank’ liggen waar ik eigenlijk over zou willen schrijven. Maar daar heb ik de laatste tijd gewoon even geen zin in. Misschien geven de vernieuwingen de komende week me ook hiervoor weer nieuwe inspiratie?

Volhouden en vasthouden dus weer! Tot de volgende Restflits of andere artikelen! 🙂

Dit bericht is geplaatst in Column, Consumentenzaken, Opmerkelijk Nieuws, Persoonlijk met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Restflits september/oktober 2023

  1. Pingback: Restflits van zomer naar winter 2023 | De Rest van het Avontuur

Geef een reactie