Seksualiteit – Goed en slecht nieuws

Omdat seks ook tot het dagelijks leven behoort!

Eerder heb ik al geschreven dat ik eigenlijk een beetje klaar ben met de grotere, diepgaande artikelen die over ‘seksualiteit’ gaan, een ‘rode draad’ op deze blogsite.
Maar dat er natuurlijk altijd (actuele) aanleidingen kunnen zijn voor een nieuw artikel.
Zoals weer eens aandacht in de media voor het zoveelste schokkende zedendelict…
Of gewoon eens aandacht voor een goed artikel of een simpele goede mening over naakt, erotiek en seks. Want gelukkig komt dat ook voor!
Zoals nu.
Twee dingen recent in de media. En twee dingen waarvan het ene me verdriet doet en het andere me vreugde geeft.
Laat ik beginnen met het ‘slechte nieuws’, dan zijn we daarvan af… 😛

Peter R. over het voorkomen van ‘de grootste nachtmerrie van ouders’

Afgelopen week (11-02-2021) was in het ‘hoogstaande’ RTL Boulevard weer eens aandacht voor een misdaad in de media: In Nuenen Noord-Brabant pakt de politie een man op van nu 26 jaar die ervan wordt verdacht jarenlang meerdere jonge meisjes vanaf 13 jaar te hebben misbruikt of seksueel geïntimideerd. De straf die hij opgelegd krijgt, lijkt vooral de ouders en ook de RTL-presentatoren aan de lage kant en natuurlijk zit daar meestal dan rechterlijk expert Peter R. de Vries om daar zijn mening over te geven:

RTL Boulevard ‘Grootste nachtmerrie ouders’

Voor wie het filmpje niet kan of wil kijken (ik kon het ook niet 2x bekijken…) samengevat:
De twintiger had – zoals zo vaak gebeurt – via de sociale media contact gezocht met meisjes.
Dit deed hij blijkbaar goed want veel jonge tienermeiden vonden hem aardig en wilden graag meer contact met hem. Hij kreeg het zelfs voor elkaar om bij meiden thuis te komen en boven op het kamertje van het meisje met haar te zijn, terwijl ouders soms gewoon thuis waren.
Er werd nooit kwaad achter gezocht. Maar wat een op seks beluste jonge man soms wil proberen met de geile uitstraling van die meiden, lijkt me wel duidelijk.
En daarin ging hij steeds verder, tot aan het maken van naakte opnamen op zijn telefoon aan toe of hij dwong ze online om erotische foto’s of filmpjes te sturen.
En natuurlijk deden ze uiteindelijk seksuele handelingen, vaak afgedwongen door dreigementen alles bekend te maken op internet of bij de ouders.
Uiteindelijk pikte een meisje het niet meer en alles is bekend geworden waarna hij is aangehouden.
Hij is gestraft met 10 maanden gevangenisstraf, TBS en is al enige tijd in behandeling.
De meesten vinden deze straf te laag maar door gebrek aan hard bewijs kon de rechtspraak geen hogere straf geven. Alsof overigens de verplichte behandeling en TBS voor deze levenslange zedendelinquent al niet voldoende zijn… Natuurlijk heeft men angst dat hij na de gevangenisstraf weer verder gaat en nieuwe slachtoffers maakt. Maar als hij goed behandeld wordt… kan dat voorkomen worden. Niet door een zwaardere straf.

Ouders ‘digibeten’ en daardoor kon dit gebeuren?

Dan was de vraag natuurlijk: Hoe kon dit gebeuren en hadden ouders dit kunnen voorkomen?
Hoewel Peter R. dan ook wel zei dat dit nooit echt altijd voorkomen kan worden natuurlijk want mensen maken nu eenmaal contacten en je kunt niet overal bij zijn…
Hij bedacht dat veel ouders niet of nauwelijks beseffen wat hun eigen kinderen doen op internet en daardoor niet veel kunnen begrijpen wat de gevaren kunnen zijn. Ze zijn vaak min of meer ‘digibeten’ en daardoor kunnen ze zich niet inleven. Pardon? Aan de commentaren van de 2 slachtoffers te horen, leken me dit toch geen minder sociale gezinnen waarin de ouders ‘van een andere planeet’ komen of zo… Ze laten hun opgroeiende tieners min of meer vrij op de huidige media en dat lijkt me niet meer dan normaal.
Primair ligt de verantwoording voor hoe ver ze gaan toch bij de meiden zelf. En die zouden de signalen die langzaam maar zeker verschijnen dat hij ‘verder’ wil gaan dan zij willen, beter moeten zien op te vangen.
Nee is nee. En als ik hoor dat een meisje in haar eigen bed is verkracht terwijl hij haar bij haar keel in bedwang hield of dat een aanranding in een park uiteindelijk niet meer tegengehouden kon worden, dan lijken de meisjes mij niet helemaal goed voorbereid.
Dit soort dingen gebeuren natuurlijk niet altijd maar er lopen nu eenmaal zieke gasten rond die seks willen afdwingen.
Zelf zocht ik het ook op die leeftijd en was redelijk wanhopig omdat ik het toen niet kon krijgen maar zelfs met naakte meiden voor mijn lens ging ik niet over grenzen.
Deze man was ziek en had zichzelf niet onder controle.
Bijzonder dat hij ze eerst helemaal kon inpalmen en de meisjes een beetje ‘verliefd’ op hem werden… Dan had hij toch ook wel goede eigenschappen waarmee hij de meiden makkelijk kon manipuleren. En daarop moeten ze toch beter beducht zijn.
En dat doe je het beste met… voorlichting op tijd.
Niet alleen op school maar juist ook thuis. Als de jonge man dit ook had gehad toen hij kind/tiener was, zou dat misschien zijn grensoverschrijdende gedrag hebben voorkomen.
Maar zelfs dan voorkom je natuurlijk nooit voor 100% dat een jonge sexy meid in een dergelijke situatie terecht komt.
Deze meiden zijn er allemaal blijkbaar (te) lang mee blijven doorlopen.
Feitelijk hadden ze direct na het gebeurde al aan de bel moeten trekken. Open en eerlijk kunnen en durven zijn over wat jouw nieuwe ‘vriend’ helaas met je had geprobeerd of zelfs gedaan.
Dan had dit na één misstap misschien al gestopt kunnen worden.
Ook daarom is open kunnen en durven praten over seks op alle leeftijden zo levensbelangrijk.

Daarover hoor je nu nooit wat in al die sensatiebeluste TV-programma’s en natuurlijk al helemaal niet uit de mond van een Peter R. Dat kan en moet ook veel beter in alle media!

Maar dan het leukere nieuws:

Sekstaboes voor vrouwen zijn écht niet meer van deze tijd

“Wij hebben nieuws, voor degenen die het nog niet wisten: vrouwen genieten net zoveel van seks als mannen. In alle vormen en maten. Met een ander én met zichzelf. De tijd is aangebroken om de taboes rondom seksualiteit van vrouwen voorgoed bij het vuil te zetten. In het jaar 2021 horen er geen vraagtekens rond het hoofd te dansen op het moment dat het gaat om de (non-)penetratie van vrouwen.”

Hiermee begint het mooie artikel wat ik afgelopen week ook gelinkt zag op Twitter.
De alineatitel kun je aanklikken om het hele artikel te lezen.
Het lijkt uiteindelijk een beetje in de richting te gaan van reclame voor seksspeeltjes voor vrouwen maar dat doet niets af aan de boodschap die daaraan is verbonden: vrouwen moeten gewoon durven toegeven dat ook zij kunnen, willen en durven genieten van seks. Altijd en overal. Met of zonder mannen of willekeurig welke partner.
Het zijn niet alleen die (altijd maar aan seks denkende) mannen die daarmee bezig willen zijn.
Terwijl vrouwen dat allemaal niet zouden willen of zelfs maar nodig hebben…
Alleen maar die ‘liefdesvonk’ nodig hebben om hen seksueel actief te maken. Bullshit.
Ja daar is dat ‘harde’ woord weer… Maar ik kan er niet omheen.
Het zit nog steeds te diep verankerd tussen de oren van zo veel vrouwen dat het zelf willen genieten van seks niet ‘normaal’ en ‘gezond’ zou zijn. En dat mannen “nu eenmaal heel anders zijn dan vrouwen”. Wat zij zouden moeten afleren om ook ‘normaal’ te worden. Bullshit dus.
Seks bestaat, seks hoort bij elk mens, seks is fijn, seks kan heel erg lekker zijn en seks is gezond.
Voor elk mens. Jong, oud, dik, dun, man, vrouw of genderneutraal… Elk levend wezen is geboren met seksuele organen die nergens anders voor zijn bestemd dan alleen om ervan te genieten.
En ja, zoals het er ook geschreven staat, het is fijn dat hierdoor ook het nageslacht gewaarborgd kan worden zodat de mens niet uitsterft… Maar dat is niet de enige goede reden om seks te hebben.

Vrouwen (en sommige mannen ook…) word wakker!
Geniet! En daarover mag door iedereen dan ook gewoon gesproken worden.
Want je deelt toch immers ook graag je fijnste culinaire ervaringen? Ook om anderen te laten zien hoe en waar je zo lekker kunt eten? Of gewoon simpel omdat je zo blij en gelukkig was om dit mee te mogen maken dat je het wilt delen met je vrienden?
Waarom mag dat met seks dan niet?

Uiteraard gaat iedereen hierin zo ver als die zelf kan en wil. Niemand is gelijk.
Dit alles zeg ik ook al in mijn vele artikelen over seksualiteit. Niets is feitelijk gek of abnormaal.
Zolang je er zelf maar van geniet en niemand dwingt om het zo of anders te moeten doen.
Alle seks met plezier en in harmonie beleefd is goede seks.

Dit artikel vond ik weer eens een prima bevestiging van ook mijn seksuele ‘waarheden’.
Ik hoop dat het veel mensen wakker zal maken. Mannen… maar vooral vrouwen! 🙂

Enkele populaire seksspeeltjes voor vrouwen. Geweldig dat die tegenwoordig bestaan!

Dit bericht is geplaatst in Column, Cultuurfilosofie, Opmerkelijk Nieuws, Seksualiteit met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie