25 september 2021: Het Nieuwe Normaal begint!

De mensheid is onherstelbaar beschadigd…

In de ‘Restflits van 3 september’ had ik bij ‘Coronee!’ aangegeven niet meer over de coronacrisis te gaan schrijven. Moe, doodmoe was (en ben!) ik ervan. Alleen als er goed nieuws zou komen, zoals voor mij van zeer groot belang: het opheffen van de mondkapjesplicht, ook in het Openbaar Vervoer. Dat goede nieuws is er niet. De vieze verstikkende mondlappen blijven daar verplicht.
Maar vanaf vandaag veranderen er zodanig veel dingen dat ik er toch speciale aandacht voor wil geven. Het hele leven gaat namelijk veranderen! Blijvend!
Het Nieuwe Normaal begint vandaag!

Dit moet je niet onderschatten! Het overgrote deel van de mensheid (in ieder geval de Nederlandse mensheid) staat hier helemaal achter en is BLIJ vandaag!
Hoe ernstig dit is, zal ik proberen uit te leggen.

Einde 1,5 meter maatschappij! Hoera!

Allereerst vervalt vanaf vandaag de 1,5 meter regel.
Gisteren liep ik in een supermarkt waar nog werd omgeroepen dat iedereen de ‘nodige afstand’ moest houden. Overal zie je nog de plakkaten op de grond en de posters bij de ingangen dat we 1,5 meter afstand moeten bewaren. Maar dat zal nu snel verdwijnen. We mogen weer lekker klef dicht op elkaar komen! Lekker schuren tegen die mooie billen in de te volle bus, in de nek hijgen van je voorganger bij de kassa (liefst nog daarin spugen!) en waar je maar wil gewoon op iemands lip gaan staan. Van de Overheid mag het weer! Hoera!

Horeca volledig open maar…

Hier gaan nog veel schoenen wringen. Want hoewel de prutsers van het demissionaire kabinet wel hebben gezegd dat de hele horeca vanaf vandaag ook weer open mag (op volle kracht dus), blijven er beperkingen. Want discotheken en nachtclubs mogen dus weer dampen en stampen… Maar slechts tot 0.00 uur… In de nacht moeten ze dicht blijven.
Euh… NACHTclubs die niet open mogen na 12 uur ‘s avonds? Wie verzint dit? Dan begint het echte nachtleven pas! De meeste goede nachtclubs maar ook bepaalde discotheken beginnen pas vanaf 23.00 uur een beetje vol te lopen om pas in de kleine uurtjes gezellig te worden!
Wat kunnen die hiermee? Ik vrees gewoon dichtblijven… Want dit wordt niks.

Maar wat vooral van belang is in de gehele horeca: vanaf vandaag MOET elke bezoeker een geldige coronapas kunnen tonen of QR-code op zijn telefoon, waarmee die kan aantonen gevaccineerd te zijn. Of een geldig negatief testbewijs wat recent is gemaakt (liefst dezelfde dag) kunnen tonen.
Spontaan zonder een van deze middelen ergens binnenlopen mag niet meer.

Als ik dus dit jaar toch nog een portie poffertjes wil gaan eten bij mijn favoriete kroeg ‘Visser’s’ dan mag dat niet. Want ik heb geen coronapas, heb geen flauw idee wat ik met een QR-code moet en ik ga niet net voor mijn spontane bezoek eerst langs een teststraat… (bestaan die eigenlijk nog?)
Ik kan dus sowieso NERGENS meer naar binnen.

Een uitzondering lijkt gemaakt voor de terrassen buiten. Want natuurlijk veel minder risico op besmetting… Maar je moet niet willen plassen! Want als je dan alsnog naar binnen gaat, moet je toch weer een bewijs tonen. Je houdt het maar gewoon op.
Terwijl er de laatste jaren juist zoveel werk is gemaakt dat er meer gelegenheden zouden komen voor mensen om hun behoefte te kunnen doen. Dat is nu dus ook om zeep geholpen.

Omgangsnormen vormen het werkelijke nieuwe normaal

Wat nu van belang is: een grote meerderheid staat volgens diverse enquêtes en vraaggesprekken achter deze maatregelen! Want inmiddels is al zo’n 80% van de Nederlandse doelgroep om gevaccineerd te worden voorzien van voldoende inentingen.
Zeker in de komende weken zal dit nog toenemen, nadat het nieuws over dit ‘Nieuwe Normaal’ vanaf vandaag is bekend gemaakt. Want ‘iedereen’ wil gewoon weer ‘overal’ naar toe. Logisch.
En als ze dan geprikt zijn, dan moet dat ook privileges geven.
En die domme gasten, die wappies, die weigeraars… Goed dat die NERGENS meer binnen mogen! Eigen schuld.
Sommige horecagelegenheden gaan daar wel erg letterlijk mee om:

Iets wat wettelijk natuurlijk onzin is! Want ook met een negatief testbewijs zou je overal binnen mogen. Maar elke gelegenheid – van winkel, zorginstelling, horeca tot andere publieksruimten – mag zelf bepalen of ze deze regel toepassen!
Uiteraard is dit bizar. Want het zegt helemaal niets over de immuniteit van niet-gevaccineerden.
En over de aanwezige virussen bij wel-gevaccineerden… Want die kunnen het nog altijd gewoon bij zich dragen. Mogelijk in mindere mate maar uitgesloten is dit nooit. Bij niemand!

Maar de grote massa vindt dit allemaal prima. Want die mag weer…
Alleen de nieuwe gegroeide omgangsregels… Die mogen wel blijven. Voorgoed. Want dat is ook het nieuwe normaal!
‘Geen 1,5 meter meer went snel, ‘maar handen schudden komt vrijwel niet terug’‘

Wat gaan we nooit meer doen?

Voornamelijk het ‘ouderwetse’ ‘handen geven’. Dat wordt verleden tijd.
Als je iemand voor het eerst ontmoet, geef je elkaar een beleefd knikje en eventueel een ‘boksje’ met de vuist, maar geen ‘stevige’ handdruk meer! BAH! VIES! Die vuile zweethanden bevatten natuurlijk miljoenen bacteriën want de gast heeft de hele wereld aangeraakt! En aangezien het Covid-virus nooit meer verdwijnt volgens de knapste virologen, moeten we daar mee leren leven. Elkaar NIET meer aanraken dus!
Uiteraard zijn hiermee ook de traditionele (Hollandse) drie zoenen op de wang voltooid verleden tijd.

Maar wat dan als je een goede bekende eindelijk weer ziet na lange tijd?
Nou, simpel! Knuffelen mag wel en tongzoenen natuurlijk ook want wie raakt met zijn tong ‘de hele wereld’ aan? Die is het schoonst van alles dus vanaf nu: TONGEN!


En anders dus gewoon een stevige omhelzing of heel erg vriendelijke blik in je ogen. Je zult zien hoe blij iedereen hier van gaat worden! 😉 🙁

Tweedeling is een feit

Waar ik al eerder mijn angst over had beschreven is nu dus wel een feit geworden: de tweedeling tussen mensen die zich wel en die zich niet hebben laten vaccineren.
Voor mij zal dit vermoedelijk voorlopig geen gevolgen hebben omdat ik al een paar jaar nergens meer kom, dus ik blijf gewoon die ‘kluizenaar’. Tegen wil en dank… Maar dat is nu de norm.
Tenzij ze ook ‘bewijzen’ gaan introduceren in supermarkten… Dan wordt alles weer heel erg heftig… Maar ik ga er even vanuit dat dit onhaalbaar zal blijken.

Waar alle haters van mensen die zich (bewust) niet laten vaccineren continu mee schermen (en dat zijn ook alle mensen uit de gezondheidszorg die dit onderschrijven!) is dat vaccinaties altijd al ‘normaal’ waren na pandemieën. Op die manier hebben we de nu heel normale ‘DKTP-prikken’ gekregen die alle kinderen al vroeg krijgen om immuun te worden tegen vroeger dodelijke ziektes zoals ‘Difterie’. Het eerste kind van mijn moeder is daar destijds nog aan overleden op 3-jarige leeftijd…
Met andere woorden: als er een levensbedreigende ziekte is en blijft, dan is het toch ‘normaal’ dat een gezond denkend mens zich daartegen moet laten inenten.
Al die mensen vergeten echter dat deze ziektes pas na lang onderzoek werkelijk afdoende worden tegengehouden met speciaal ontwikkelde vaccins.
De vaccins die we nu allemaal krijgen, waren er al voor bepaalde andere Covid-varianten (De naam Covid is niet nieuw! Waarom anders ‘Covid-19’!) en blijken nu ook redelijk effectief.
Maar nooit voor 100%. Dat weet ook iedereen!
Deze vaccinaties zijn goed voor mensen met een slecht immuunsysteem die mogelijk groter risico lopen op een ernstig gevolg van de ziekte door het virus. Vaak ouderen maar we hebben gezien dat dit ook jongeren kunnen zijn.
Maar werkelijke immuniteit tegen de meeste veranderlijke virus-soorten (niet die van DKTP dus!) zoals Covid, komt door natuurlijke immuniteit! Dat werd twee jaar geleden al uitgesproken. Maar juist dit lijkt nu volledig verdwenen in alle uitlatingen van ‘experts’.

Er zijn overigens nog steeds vele medici, met de nodige juiste opleidingen, die weten dat het huidige beleid nergens toe leidt! Maar die mogen niets meer zeggen want lopen dan kans om volledig uitgesloten te worden uit de medische wereld of zelfs vervolgd als opruiende criminelen… Ze worden allemaal monddood gemaakt.
Lees in dit verband dit prima artikel van de ‘Stichting Artsen Covid Collectief’:
“Dit virus gaat niet meer weg, dus hoe willen we ermee samenleven?”

Door deze bizarre ontwikkelingen heeft de domme massa een overtuiging gekregen dat elke ongevaccineerde een risico vormt voor de mensheid. En dus nergens meer zou mogen komen.
Op zich is dit al een zeer merkwaardige gedachtegang… Want als de overgrote meerderheid dus is gevaccineerd… Wat hebben zij dan te vrezen van het virus? Ze mogen alles weer want worden niet meer (erg) ziek… Dus wat is het probleem met die minderheid aan mensen die niet gevaccineerd zijn?

Zelfs de ziekenhuizen krijgen vandaag de dag steeds minder ernstig zieke mensen van Covid binnen. Alle cijfers dalen. Logisch. Steeds meer mensen zijn immuun en/of gevaccineerd.
En niet alle ongevaccineerden zullen ziek worden… Wat ze nu vaak wel beweren.
En ook dit wordt ze dan kwalijk genomen: ze maken dan misbruik van de mentaal ingestorte zorgverleners omdat ze zich niet hebben beschermd door vaccinatie. Wat een ongelooflijke bullshit!
Dat de zorg inderdaad onevenredig is belast gedurende de afgelopen (bijna) 2 jaar is natuurlijk wel een feit. Maar komt dit door de ongevaccineerden? Of door de simpelweg decennia lange bezuinigingen waardoor de zorg nooit meer toereikend kon zijn bij welke ‘ramp’ dan ook?
Dit wordt weer onder het kleed geveegd. Doofpot. Terwijl hier een grote misdaad tegen de mens is gepleegd…

Maar de grootste misdaad is toch wel de wereldwijde discriminatie die nu officieel wordt gepromoot van miljoenen mensen die zich niet willen vaccineren.
Aan het begin van de pandemie sprak elke politicus nog correct volgens de geregistreerde rechten van de mens: “Niemand zal ooit verplicht worden.”
Nu zegt de lul van een demissionair minister: “‘Nul begrip’ voor mensen die coronaprik weigeren.“ Onbeschoft onmenselijk. Maar dit versterkt wel de tweedeling die nu een keihard feit is.

MDMA Hugo…

Mijn ‘Nieuwe Normaal’?

Eigenlijk gaf ik dit in het begin al aan: voor mij verandert er vermoedelijk niets. Ik blijf voorlopig de ‘kluizenaar’ die alleen 1 of 2 keer in de week naar de bekende supermarkten gaat. Verder… helemaal niets. Alleen soms de tandarts of een andere zorginstelling, maar ik neem aan dat daar geen ‘nieuw normaal’ gaat gelden… Anders zien we dat wel weer.
Maar mijn (toevallig?) al ingezette afzondering (door omstandigheden rond de operaties) nog voor er sprake was van corona, kan ik simpelweg handhaven.

Blij mee? Nou ja, je leest ook overal in mijn ‘Flitsen’ dat ik deze situatie eigenlijk nodig moet doorbreken. Want ook na de afname van mijn favoriete sociale media (mijn afgesloten Twitter-account) heb ik weinig tot niets meer om handen. En dat is niet goed voor eens mens.
Ik ben nog geen vegeterende bejaarde van 99 die blij is nog te mogen zitten op zijn comfortabele leunstoel… Ik wil zo graag weer meer gaan doen. Mensen ontmoeten. Met mensen praten.
Sinds ik zonder werk ben (vanaf 2013) is dit menselijke aspect verdwenen.
En zeker sinds mijn mentale herstel eind 2018 ben ik juist weer toe aan nieuwe contacten.
Daar heb ik al veel over geschreven.
Maar de realiteit is dat dit tot heden bijna onmogelijk is gebleken om te doorbreken.
En met corona en het nu ‘nieuwe normaal’ is dat zo gebleven. Gelukkig (!) was ik hier dus al een poosje aan gewend geraakt… Maar is het ook echt gewend?
In mijn laatste Restflits heb ik duidelijk gemaakt dat ik wel degelijk moeite ga doen om nieuwe wegen te vinden. Dat is verdomde moeilijk. Maar die wegen moeten nog niet leiden naar intensieve persoonlijke contacten. Het kan heel subtiel en intiem worden… Wie weet wat er nog op mijn pad komt.

Maar mijn ‘nieuwe normaal’ blijft dus even ongewijzigd sinds mijn ‘oude nieuwe normaal’ mijn ‘status quo’ is geworden door al mijn persoonlijke omstandigheden.
Zonder externe dwang om het anders te gaan doen, verandert er voor mij dus gewoon helemaal niets.

Conclusie

Vanaf vandaag veranderen er dus wel degelijk belangrijke dingen in de maatschappij.
Zo is de verplichte coronapas een feit, waarvan ooit toch stellig was beweerd dat het niet zo ver zou komen. Het zorgt naar mijn overtuiging voor een niet menselijke tweedeling.
Daarnaast is er in die afgelopen 1,5 jaar (bijna 2 jaar als dit zeker tot 2022 zal voortduren) zo onnodig veel angst gecreëerd dat hierdoor vele mensen blijvend zijn beschadigd.
Als je nu ziet dat er nog altijd mensen met mondkapjes blijven rondlopen, in supermarkten maar zelfs op straat… Dan moet je concluderen dat er iets niet klopt. Zij zijn ziek. Niet van Covid maar mentaal. De angst is gaan regeren en misschien gaat dit voor sommige mensen nooit meer over.

Natuurlijk hebben de nieuwe (sociale) media hier een groot aandeel in. Die waren er niet bij vorige pandemieën. Iedereen weet nu altijd ‘alles’ en kan en mag overal een mening over hebben. Hoe bizar en onwaar die ook mag zijn. Vroeger hadden mensen alleen kranten. Als ze die al lazen. Anders hoorden ze ‘slechts’ om zich heen wat er gaande was. En wisten ze zo indirect hoe veel mensen slachtoffer waren van de ziekte. Of direct als ze zelf ziek werden of hun familie.
Maar zodra dit minder werd, ging iedereen altijd weer gewoon leven zoals ze dat altijd gewend waren. Nu is dit helemaal anders. Nu blijft de angst regeren en kunnen mensen veel beter van bovenaf gecontroleerd worden, wat zich dus uit in de blijvende maatregelen. Het natuurlijke proces van immunisatie wordt wereldwijd genegeerd. Dit is niet goed.
Uiteindelijk kan het heel goed zijn dat er wereldwijd miljoenen mensen eerder zijn overleden door Covid dan normaal het geval zou zijn. Maar dat hoort bij de mensheid. Nadat dit virus verzwakt zal zijn en nagenoeg verdwenen, zal iedereen die over is gebleven (echt wel een forse meerderheid van de mensheid hoor…) sterker zijn tegen dit soort virussen.
En ja: na verloop van tijd zal er zeker weer een nieuw virus opduiken. Dat is inherent aan de natuur.
We kunnen niet elk levend wezen beschermen tegen ziektes… Dan zou er ook geen kanker meer voorkomen of mensen die overlijden aan diverse andere soms dodelijke ziektes. Het is onrealistisch om te veronderstellen dat alles uiteindelijk genezen kan worden en dat we over een bepaalde tijd misschien zelfs onsterfelijk zullen zijn… 😛

Alle realisme is in de huidige mate van overheidscontrole overboord gegooid.
Misschien laten ze dit volgend jaar wel weer los… Als dan minimaal 90% van de bevolking immuun zou kunnen zijn. Of als het niet of nauwelijks meer voorkomt in de ziekenhuizen.
Maar met al die onmenselijke maatregelen en met het creëren van onnodige angst is meer mensen groot leed aan gedaan dan Covid ooit zou doen. Dat is voor mij een feit.

Dit bericht is geplaatst in Column, Cultuurfilosofie, Opmerkelijk Nieuws, Persoonlijk met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie naar 25 september 2021: Het Nieuwe Normaal begint!

  1. Pingback: Restflits vrijdag 1 oktober 2021 | De Rest van het Avontuur

Geef een reactie