Het stigma op sekswerk groeit!

Anti-seksmaffia wint terrein

Terwijl ik in de meeste van mijn artikelen over seksualiteit juist probeer uit te dragen dat seks een leuk, gezond en voor velen geliefd spel is, wat juist in deze tijd (de ‘roaring twenties’) weer meer gespeeld wordt vanwege de gegroeide ‘huidhonger’ (zie mijn laatste ‘Seksflits’), wordt in de maatschappij steeds feller opgetreden tegen commerciële seks: sekswerk.
De ook al door mij voorspelde macht van de ‘anti-seksmaffia’ groeit en krijgt steeds meer strengere regelgeving er onder veel applaus doorheen… Dit was deze week in het nieuws dus de actualiteit gebiedt me om daar aandacht aan te besteden.

Registratie sekswerkers

Afgelopen week is een motie aangenomen door de Tweede Kamer over het (verplichte!) registreren van sekswerkers. Ofwel een apart database systeem waarin elke sekswerker zich zal moeten registreren om überhaupt een werkvergunning te krijgen.

Motie voor registratie van sekswerkers

De ervaren ex-sekswerkster ‘Carmen Kleinegris’ schreef erbij:
“De partijen met de groene vinkjes zijn vóór registratie van sekswerkers. Zij willen de positie van sekswerkers dus onveiliger maken door alle gegevens in 1 grote database te knallen. Waarom sekswerkers wel en kappers niet is niemand duidelijk…”

De reden van de registratie – die op zich al een vorm van ontoelaatbare discriminatie is, want elk beroep dient vrij beoefend te kunnen worden, zonder expliciete registratie, net als bijvoorbeeld kappers, die dit beroep wel vaak gewoon thuis mogen uitvoeren – zou juist gaan om ‘veiligheid’. Omdat door de anti-bewegingen valse cijfers verstrekt worden over het aantal ‘onvrijwillige’ sekswerkers en het grote aandeel van vrouwenhandel in deze branche. Cijfers die niet zijn gebaseerd op de werkelijkheid maar mede worden verstrekt door justitie! Niet zo gek als die alleen te maken krijgt met de excessen wanneer er wel eens wat fout gaat… Maar dat is niet representatief voor de hele branche!
Omdat het echter voor de meeste sekswerkers niet wenselijk is dat hun werkelijke naam en adres bekend staan in (zwakke) systemen waar achteraf zal blijken diversen toegang toe hebben, zal dit juist leiden tot een grotere onveiligheid. Terwijl hun hele beroep al zo wankel is gemaakt sinds de strengere regelgeving!

Voor de officiële legalisatie van sekswerk (nog maar een paar decennia geleden) werd dit gewoon gedoogd. Overal. Zelfs een sekswerker die dit thuis deed, werd gedoogd. Tenzij er uiteraard werkelijke misstanden gaan plaatsvinden zoals geluidsoverlast of connecties met criminele organisaties. Want dat gebeurde vroeger wel vaker.
Maar die excessen zijn als leidraad aangenomen en in de meeste Gemeenten is sekswerk in een onvergunde locatie niet meer toegestaan. En in die Gemeentelijke verordeningen is nu expliciet opgenomen dat sekswerk alleen wordt toegestaan in speciale daarvoor bepaalde sekshuizen. In enkele clubs dus… Feitelijk is alle privé-sekswerk in de ban gedaan.
Als buren erachter zouden komen dat er een sekswerkster in hun straat woont, dan kunnen zij die aangeven en wordt ze haar huis uit gezet. Het huis gaat dan voor een aantal maanden op slot, net zoals dit voor drugspanden nu gebeurt. Terwijl er meestal nog nooit 1 misstand heeft plaatsgevonden! Alleen al het uitoefenen van sekswerk wordt op deze manier gecriminaliseerd!
Dat is het grote stigma wat in stand gehouden wordt. Sekswerk is crimineel. Punt.
Verschrikkelijk. Mensonterend. Discriminatie. En ongezond want weerhoudt veel mensen van het kunnen voorzien in hun natuurlijke behoefte aan seks.

De media versterken het stigma!

Ik heb al veel vaker geschreven dat vrijwel alle ‘main stream media’ het negatieve imago van sekswerk benadrukken en zelfs aansterken. Of het nu de kranten zijn of de zogenaamd onafhankelijke ‘journalistieke’ TV-programma’s: overal wordt sekswerk zwart gemaakt.
Niet alleen bij ‘Christelijke’ omroepen zoals de EO, waar Jojanneke van den Berge de ruimte krijgt om sekswerk van de donkerste kant te belichten maar zelfs ook bij ‘liberale’ omroepen zoals AVRO/TROS waar in actualiteitenprogramma’s zoals ‘EenVandaag’ altijd weer de excessen worden benadrukt en hele bevolkingsgroepen worden gestigmatiseerd.
Mijn zinloze strijd tegen Algemeen Dagblad heb ik al beschreven… Ik word genegeerd en ze gaan gewoon door met absoluut foute journalistiek want met onjuiste feiten en verkeerd gebruik van diverse termen. Wat wel alle consumenten volledig misleidt.

In diverse artikelen heb ik eerder al genoemd de voormalig AD-journalist Chris Klomp.
In positieve zin omdat hij als een van de weinigen het woord ‘pedofilie’ in zijn juiste verband zette. Dat heeft hem zeer veel kritiek opgeleverd (nog steeds) en zelfs een steen door een raam…
Sinds enige tijd is hij nu volledig onafhankelijk journalist en hij schrijft naast de bekende rechtbankverslagen ook vaak gefundeerde meningen over bekende mensen in de media.
Mensen die zeker nu in de coronacrisis veelvuldig gebruik maken van complottheorieën.
Mensen zoals Willem Engel en een rapper genaamd Convex Kafka.
Over hem schreef hij zijn laatste artikel: ‘Gezin rapper Kafka uit huis gezet na politie-inval‘
Deze ‘Kafka’ (artiestennaam van Bouke van de Vrugt) heeft zich de laatste periode ook nogal grof uitgelaten in de media en hiermee is hij blijkbaar ook in conflict gekomen op Twitter met Chris Klomp. Ik kan dat de laatste maanden niet meer volgen omdat mijn Twitter-account me is afgenomen… Maar ik heb deze rapper in ieder geval ook niet erg hoog staan. Veel rappers trouwens niet, omdat ik niet van deze ‘muziekstijl’ houd en ze vaak simpelweg te asociaal overkomen…
Als je geen goede gangster kan worden, dan kan je altijd nog rapper worden… Zoiets. 😉
Dat Klomp hem dus publiekelijk op zijn plek zet, vind ik helemaal geen probleem.
Maar nu wordt zijn hele gezin hierin betrokken en het werk van zijn vrouw als leidraad genomen. Ze doet namelijk sekswerk! En zo valt weer het bekende stigmatiserende kwartje: de rapper is een crimineel en zie: zijn vrouw ook. Compleet verdorven gezin en vooral zoooo zielig voor de 2 (bijna 3) kinderen die in deze gruwelijke situatie moeten opgroeien.
Lag de rapper al onder vuur van de massa; nu is zijn vrouw uiteraard geen haar beter.
Terwijl ook hier de feiten weer verdraaid worden of van foute aannames feiten gemaakt worden.

Feiten hier zijn wel dat zijn vrouw wel degelijk onder een pseudoniem (wat normaal is in die branche) sekswerk aanbood in haar eigen huis of elders. Ze zit blijkbaar in de BDSM want noemt zichzelf ‘meesteres’. Een bekende categorie. Op zich niks mis mee. Maar wel dat ze dit blijkbaar thuis ook doet want ze is nu met haar hele gezin (inclusief rapper en kinderen) het huurhuis uitgezet want sekswerk in de Gemeente Deventer mag niet in een (onvergund) woonhuis.
Volgens het artikel zou er echter meer aan de hand zijn, zoals ‘witwassen’ omdat ze ook een flink bedrag aan contant geld zouden hebben gevonden. Het onderzoek loopt nog dus van ‘feiten’ kan nog geen sprake zijn. Wel moesten ze gewoon zo snel mogelijk het huis uit (terwijl er nog absoluut niets crimineels is aangetoond) en ze zouden inmiddels naar Spanje zijn vertrokken.
Fijn als je als ‘bekend persoon’ daar dan nog naar toe kunt… Anders hadden ze een zolder van vrienden moeten zoeken of onder een brug in wat dozen moeten gaan wonen…
Of je deze mensen nu aardig vindt of niet… Is dit normaal wat een gezin wordt aangedaan?

Convex Kafka en Willem Engel…

Het grote punt is nu dat Chris Klomp degene is die met zijn artikel het hele gezin van de Vrugt openbaar door het slijk haalt vanwege het vermeende illegale sekswerk. Het stigma wordt weer bevestigd, de vrouw kan nooit meer in Nederland dit werk doen want iedereen weet nu wie ze is en mogelijk wordt het hele gezin uit elkaar gerukt als Jeugdzorg zich hier nog eens mee gaat bemoeien, zeker als er echt een strafzaak komt. Was dat het waard? Nee, dat is het nooit waard!
Zelfs bij echt lopende justitiële zaken worden betrokkenen met initialen benoemd. Maar hier wordt het hele gezin met naam en toenaam zwart gemaakt omdat Chris Klomp de leugens van rapper Kafka wil aantonen.
Zelf ontkent Klomp dat dit zo is want hij communiceert immers alleen maar met Kafka en wilde diens vrouw niet beschuldigen. Maar indirect is dit nu wel gebeurd.
De massa is keihard. Dat die hoer van een vrouw seks had in haar eigen huis waar hun eigen kinderen slapen is voor velen onverteerbaar.
Terwijl er zoveel vrouwen sekswerk doen en ook kinderen hebben… Die kinderen behoeven daar helemaal niets van te weten! Wie weet de feiten? Of ze haar werk misschien gewoon altijd uitvoerde op momenten dat de kinderen bij opa en oma waren? Of gewoon sliepen terwijl zij elders werkte of een goed afgesloten stille kamer gebruikte? Wie kent alle feiten? Niemand. Ook Chris Klomp niet. Maar de ‘feiten’ liggen nu wel op straat.
Allemaal door dat verdorven sekswerk…

Wie weet is het allemaal wel waar… Verdiende ze al haar geld zwart en bewaarde hij het daarom apart in een ‘oude sok’… Gewoon als spaargeld, wat je in de onzekere artistieke wereld goed kunt gebruiken als gezin met straks 3 kinderen (de vrouw is in verwachting).
Maar daarmee werkte ze nog niet illegaal (want sekswerk is legaal!) en is ze geen crimineel. Hooguit ontduiken ze belasting als ze haar inkomsten niet netjes had opgegeven. Maar dat is nog nergens bekend. Alles wordt nog onderzocht. Maar ook dit is geen reden om je huis uit gezet te moeten worden! Dat is die oneerlijke en mensonterende regel van de Gemeente. Waarvan het hele gezin slachtoffer is geworden.

Het stigma dat het meeste sekswerk verweven is met criminaliteit is hier weer bevestigd.
En dat is een schande. Omdat absoluut het merendeel van sekswerkers netjes en legaal werkt of wil werken… Want ze krijgen er steeds minder ruimte voor. Steeds minder (voormalige) woonhuizen kunnen nog eenvoudig een vergunning krijgen. Want de voorwaarden om die te krijgen zijn zo streng alsof het een compleet restaurant is wat moet voldoen aan de warenwet en vele andere regels om te kunnen bestaan. Een simpel potje seks in een bed in een slaapkamer… Wat is daar zo moeilijk aan. Nee, dat wordt moeilijk, zo niet onmogelijk gemaakt.
Dan vinden ze het vreemd dat de sekswerker die niet in een gelegenheid in de buurt kan werken (omdat die vol zitten of gewoon te ver weg zijn) toch de illegaliteit in gaat en stiekem thuis gaat werken.

Sekswerk is werk. En veel sekswerkers doen dat omdat ze seks leuk vinden om te doen.
Natuurlijk ook vanwege de (mogelijke) inkomsten als ze het goed kunnen en er goed uitzien. Maar de liefde voor het vak is ook belangrijk. Anders houden ze het niet vol.
Of je dan als kapster thuis mensen ontvangt, omdat het werken in een kapperszaak je niet ligt of gewoon te veel tijd kost waar het gezin onder lijdt, of dat je dit als sekswerker zo wil doen.
Ik zie daarin geen enkel verschil. Maar de overheid en de domme massa wel. Bedroevend.

Tenslotte

Diverse sekswerksters die ik (weer) volg op Twitter veroordelen het artikel van Chris Klomp. Ze noemen hem zelfs een ‘piece of shit’… Omdat hij zo meewerkt aan het stigma en de criminalisering van sekswerk. Wat zij juist nu zo graag willen veranderen!
Ik ben het met hen eens. Maar ik zit er ook een beetje tussenin…
Klomp heeft dus ook meerdere goede stukken geschreven die op feiten gebaseerd waren, met betrekking tot strafzaken of twijfelachtige uitlatingen in de (a)sociale media waarmee hij veelvuldig te maken krijgt. In dit verband heeft hij nu rapper Kafka onderhanden genomen maar is hierin naar mijn mening ook over grenzen gegaan. Ik vind dit artikel niet goed. Het schaadt het hele gezin en dat kan nooit de bedoeling zijn geweest.
Maar het schaadt inderdaad ook de normalisatie van sekswerk.
Het bevestigt de criminalisering.
Daarom wilde ik hier ook duidelijk maken: Dit mag en kan niet! Omdat het gewoon schadelijk is voor alle sekswerk en hierdoor indirect weer mensen beschadigt die zich hierin gelukkig voelen.
Seks is geen misdaad! Het hebben van seks als een spel met mensen is geen misdaad. Het is een natuurlijke behoefte van heel veel mensen die steeds meer in een hoek worden gedreven.

Politieke partijen zoals uiteraard SGP, CU maar zelfs CDA willen sekswerk verbieden. Omdat “het niet meer van deze tijd zou zijn”! Waanzinnig! Het is juist andersom! Seks moet genormaliseerd worden omdat juist in deze tijd zo duidelijk bewezen is dat alle mensen anders zijn en meer of minder behoefte hebben aan seksualiteit. Niet alleen met hun enige vaste partner…
Nog los van de megalomane LHBTI+++ discussies… Dit geldt voor ELK mens!
Als je eten mag kopen in een restaurant… Een eerste levensbehoefte, waar je evengoed in zou kunnen voorzien door het te kopen bij de boer, in de supermarkt of andere speciaalzaken. Maar waar je gelukkig ook van mag kunnen genieten in speciale culinaire gelegenheden waar echte specialisten het voor je klaarmaken, zoals jij dat zelf niet zou kunnen. Of waar je gewoon geen tijd en zin voor hebt…
Waarom zou je dan geen seks mogen kopen, verzorgd door ervaren sekswerkers, die weten hoe ze het voor jou fijn kunnen maken zodat je daar extra van kunt genieten? Wat is hier mis mee?
Volgens mij helemaal niets, mits het sekswerk wel gewoon de ruimte krijgt die het verdient.
En afhankelijk van de mate van het sekswerk gewoon overal zonder overbodige regelgeving uitgevoerd kan worden. Zoals de kapster in haar netjes ingerichte kamer haar klanten kan knippen. Zo kan de sekswerker in haar (of zijn) netjes ingerichte kamer ook klanten helpen met hun seksuele wensen. Zo moet het zijn.

Het stigma op sekswerk moet verdwijnen. Elke zichzelf respecterende journalist zou dit moeten beamen. En ondersteunen.
Ik zal dat in ieder geval blijven doen. Zolang ik dat nog kan en mag…

Dit bericht is geplaatst in Column, Cultuurfilosofie, Opmerkelijk Nieuws, Seksualiteit met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie