Restflits vrijdag 1 oktober 2021

Vandaag in de Restflits:
– Status quo
– Pijntjes groeien
– Twitter nieuws?
– Een uitzichtloze 55-plusser
– Het ‘Nieuwe Normaal’ escaleert…
– … Net als de politiek!
– Wat nog Rest

Status quo

Nog steeds niks veranderd aan mijn ‘status quo’? Nee, eigenlijk niet…
Had iemand dat verwacht? Ikzelf zeker niet. En zoals je ziet is mijn oude ‘Restflits’ al weer bijna een maand geleden dus als er veel te ‘Flitsen’ zou zijn geweest, dan was ik wel eerder gekomen met een nieuwe. Life goes on as it is…
En dan gebeuren er natuurlijk zat dingen in de wereld die het vermelden waard zijn, van ABBA tot ‘Zappa’ zei ik vroeger altijd… Maar Frank Zappa is al een poosje dood. Gelukkig zit daar tussenin van alles en zag je wel weer de nodige seksuele onderwerpen langskomen en (och hemel!) toch weer het nodige corona-gedoe. Het houdt niet op. Niet vandaag.
Toch kom ik daar later in deze Flits ook weer op terug want ik ben niet de enige die bang is dat het helemaal niet goed gaat in de ‘samenleving’, waarin steeds minder SAMEN wordt geleefd…

Met mij gaat het ook al niet veel beter en daarover straks meer want mijn ‘Pijntjes groeien’. Letterlijk.
Omdat het gemis van mijn oude Twitter-account ook pijn blijft doen, ben ik daarmee toch weer verder aan de slag gegaan.
Maar hoewel ik soms wel eens die oude eenzame brompot lijk, terwijl ‘iedereen’ nergens last van lijkt te hebben dus het zal wel aan mezelf liggen… heb ik nu toch wel interessante dingen gelezen over veel meer mensen uit deze blijkbaar vergeten groep: 55-plussers die door allerlei omstandigheden buiten de boot zijn gevallen… Ik ben niet de enige!

Gelukkig kan ik veel ellende steeds beter relativeren en mijn gegroeide situatie nog altijd accepteren. Op mijn manier houd ik het vol… Maar hoe lang kan een dergelijke status quo werkelijk volgehouden worden als ik het niet meer alleen kan? Als hulp noodzakelijk blijkt te gaan worden of er toch vanuit bepaalde hoeken druk wordt uitgeoefend om het ‘anders’ te gaan doen?
Ondenkbaar? In het huidige ‘klimaat’ waarin de rechten van de mens, Vrijheid Van MeningsUiting en zelfs de grondwet niet meer ‘heilig’ zijn, kan alles zomaar veranderen.
Hoe sterk is dan de eenzame ‘kluizenaar’ in zijn bunker tegenover een sterker wordende vijandige omgeving? Hier ga ik vandaag niet verder op in. Maar dan weet je alvast een beetje welke richting ik opdrijf… 😉
Dit wordt wel een DIKKE Restflits! Pak een hapje en drankje. Je zal het nodig hebben.

Pijntjes groeien

Op het moment dat ik dit zit te schrijven valt het allemaal wel weer mee… Maar dit lijkt nu elke dag anders te kunnen zijn. Hoe ik me voel en… hoeveel pijntjes ik nu weer heb.
Maar afgelopen zondag en maandag dacht ik echt even dat ik nu toch mijn boycot van de huisartsenpraktijk zou moeten opgeven. Met zo veel pijn is het niet leuk meer de dag door te komen…
Wat was er aan de hand?
Natuurlijk ben ik er de afgelopen jaren wel aan gewend geraakt dat iemand zoals ik – met een minder goede fysieke gezondheid, die ook nog eens ouder wordt… – wat vaker gevoelig is voor ‘blessures’. Eén verkeerde onverwachte beweging en ik kan zomaar dagen last hebben van pijn in mijn onderrug. Die was al jaren gevoelig, ook al toen ik nog werkte.
Vorige week was het weer eens zover. Ik deed echt helemaal niks bijzonders: wilde met een vochtig doekje een vies plekje schoonmaken en helde heel licht een beetje voorover. Het was niet eens bukken! Maar direct schoot het in mijn rug. Zo zwaar was dat ene doekje toch niet? 😛
Maar na het schoonmaken van die 10 centimeter kon ik bijna niks meer en heb ik enkele dagen weer heel voorzichtig gedaan. Pfff… Maar dit maak ik wel vaker mee. En na die paar dagen is het opeens weer weg.

Afgelopen weekend echter ontstond er wat nieuws: pijn aan mijn rechter grote teen. De belasting van de pantoffel die ik draag was eigenlijk al te pijnlijk maar ik moest ‘op eieren’ gaan lopen om de pijn te vermijden.
Ik wijd deze pijn aan slechte verzorging van mijn nagels. Ik kan er dus niet goed meer bij en ze verharden en er ontstaat eelt tussen de nagels en de tenen.
Maar omdat ik niet welkom ben bij de pedicure zonder mondkapje, laat ik dit ook lopen…
Zondag kwam er nog iets bij: opeens hevige pijn in mijn linkerknie!
Ik heb gemerkt dat nu mijn beide benen wat dikker zijn geworden. Het rechter was dit al na de operatie eind 2019 maar het linker was altijd redelijk normaal gebleven. Nu zijn beide benen dikker en ik heb het idee dat ik in zijn geheel wat dikker word… En vermoedelijk dus zwaarder maar ik mijd dus ook de weegschaal. Want wat kan ik eraan doen? Nog minder eten? Want ik eet echt niet extreem veel… Vermoedelijk is dit het gevolg van te weinig bewegen in zijn algemeen wat steeds meer gaat opspelen. Maar ja, daar gaan we weer… Lopen doet pijn en gerichte fysieke training (fysio) is te duur. Want dat zal structureel moeten blijven in mijn situatie vrees ik. Dat krijgt niemand vergoed.
Maar goed, die pijn in mijn knie was natuurlijk de artrose die begon op te spelen. Ook daarom moet ik zo voorzichtig zijn met bewegen en mijd ik te veel bukken en zeker niet op mijn knieën zitten zonder beschermers. Nu had ik niks bijzonders gedaan dus mogelijk een bepaalde draai in mijn slaap, of gewoon te veel gewicht op de knie. Dat is een bekend probleem bij mensen met overgewicht…
Alles kwam dus even allemaal samen afgelopen zondag en dan had ik ook opeens weer extra veel pijn in mijn ogen. Daar heb ik ook al maanden last van: te veel oogvocht wat zelfs een soort ‘pus’ wordt. Mogelijk ontstoken. Heb ik vroeger wel eens vaker gehad en van de huisarts een crème gekregen die dan hielp. Maar ja… Die huisarts weer…
Tot heden verdraag ik alles en het vocht in mijn ogen probeer ik steeds voorzichtig weg te vegen met steeds weer en schone zakdoek. Om erger te voorkomen.
Nu was het weer erg…

Op die zondag en ook nog de maandag zag ik het eigenlijk niet meer zitten. Ik dacht nu toch de huisarts maar te gaan bellen als het nog erger zou worden of niet vanzelf zou verdwijnen.
Maar dinsdag was alles weer ‘weg’… Dit (voor mij) ‘oude normaal’ was weer terug. Tja…
Als 60-plusser behoef ik niet te verwachten dat ik op een dag weer helemaal zal worden als 10 jaar geleden… Dat kan nooit meer. Maar ik hoop toch echt dat dit op een of andere manier iets kan verbeteren als ik toch weer meer actief ga worden. Hoe is dus het probleem…
Dit moet ik dus weer gaan bekijken en voor nu zeggen: “wordt weer eens vervolgd…”

Twitter nieuws?

Over het Twitter-debacle heb ik natuurlijk al diverse malen geschreven. Beginnend eind juli met de ‘Belangrijke mededeling dat John van de Rest ‘even’ weg is van Twitter’.
Dat ‘even’ duurt nu dus ruim twee maanden. En ondanks een al die tijd openstaande call bij firma Twitter om duidelijkheid te verschaffen waarom ik was verwijderd en om te proberen om duidelijk te maken dat ik toch echt niks verkeerd heb gedaan, is er al die tijd NIETS gebeurd.
Twitter antwoordt gewoon niet. Ofwel ze negeren me gewoon, ofwel die ene van die miljoenen accounts is onbelangrijk.
Ik heb de impact van het gemis van Twitter al beschreven in ‘Het einde…’.
Eigenlijk had ik me eerst voorgenomen om ermee te leren leven. Het is ‘maar’ een account op die sociale media waar ik af en toe best ook wel zeer kritisch over kan zijn! Want waar worden meer mensen verrot gescholden en (soms) kapot gemaakt dan op Twitter? Het grootste massa-medium voor elke entiteit… Of dit nu een eenzame kluizenaar is met 1 volger of die beroemde filmster met miljoenen volgers… Ze zitten allemaal op Twitter.
En dat maakt het juist zo mooi!
Je moet natuurlijk niet alles en iedereen volgen! Dan word je helemaal gek als je alle berichten van de accounts die je volgt ook wil bijhouden. Onmogelijk. Zeker bepaalde mensen die de hele dag zitten te posten… Als het onzin is, was ik daar dan ook weer snel weg. Maar er zijn echt mensen (en organisaties!) die echt goede dingen posten. Belangrijke mededelingen of gewoon prima meningen over de dingen die gebeuren in de wereld. En daar houd ik van! Want ik heb ook zo mijn meningen waarop ik veel van mijn artikelen natuurlijk baseer.
Twitter was en is mijn belangrijkste stroom aan input van nieuws en wetenswaardigheden. Actueel. En dat was ik helemaal kwijt.

Inmiddels had ik mijn tweede account (wat ik al was begonnen voordat mijn hoofdaccount was afgesloten!) weer wat intensiever in gebruik genomen. Maar daarop wil en kan ik niet mijn persoonlijke meningen en verbindingen kwijt. Dat is vooral gerelateerd aan de erotiek en alles wat daarmee verband houdt.
Mijn vingers jeukten echter steeds meer om me soms in discussies te mengen of om actuele nieuwsberichten te posten, voorzien van mijn commentaar. Maar dat kan daarop niet.
Daarom had ik het al langer overwogen en nu heb ik de knoop doorgehakt: ik ben begonnen met een heel nieuw account.
Gisteren heb ik de nieuwe ‘John van de Rest’ al aangemaakt en ben ik begonnen met het volgen van wat mensen en organisaties. Heel primair en random. Vanaf vandaag wil ik dit intensiever gaan doen om te proberen zo snel mogelijk weer een leuke brede kring te krijgen, zoals ik die in 11 jaar tijd (!) had opgebouwd met mijn oude account. Maar dat zal uiteraard weer een poosje tijd nodig hebben. Want ik ben geen ‘Bekende Nederlander’ die één keer roept: “Hi, ik ben terug!” waarna er direct weer duizenden gaan volgen.
Hahaha! 😉

Wat ik nu doe brengt wel een risico met zich mee. Want ik stop er toch weer de nodige energie in, waar ik eigenlijk al geen zin meer in had en wie weet is het wel helemaal voor niets.
Omdat ik dus absoluut niet zeker weet waarom mijn vorige account is afgesloten, kan het zomaar zijn dat Twitter uiteindelijk ontdekt in hun systeem, voorzien van ontelbare zoekalgoritmen natuurlijk, dat ‘die gast’ een nieuw account is begonnen. Ondanks een ander mailadres, heel andere accountnaam… Het is weer ‘De Rest’ met zijn ‘Avontuur’. Bingo! Suspend die recidivist! En weg ben ik weer. Die kans zit er in!
Zoiets heb ik al eens eerder meegemaakt met een heel ander tweede account, wat ze relateerden aan een eerder afgesloten account. En dat mag niet van Twitter.
Als ‘persoon’ ben ik ergens schuldig aan… Het zou fijn zijn om te weten waaraan dan…
Ik heb al eerder gezegd: hun beschuldigingen slaan nergens op. Ik heb absoluut geen enkele wet of Twitter-regel overtreden. Dat weet ik 100% zeker.
Maar daarom zal ik nu ook voorzichtiger zijn met het Tweeten van bepaalde berichten.
De automatische tweet vanuit mijn website ‘derest.net’ laat ik voorlopig achterwege.
Als ik denk dat het belangrijk is om te delen, kan ik dat altijd handmatig doen.
En dan zal ik zeker (nog) minder aandacht geven aan de rode draad rond seksualiteit.
Dat blijft tegenwoordig een hellend vlak waarop veel mensen blind worden afgerekend. Hoe goed ze het ook bedoelen. Twitter is Amerikaans en daar hanteren ze steeds strengere regels die nergens op slaan… Maar dat gevecht kan ik niet aangaan.

Voor nu ben ik weer terug als ‘mezelf’ op Twitter! Later zal ik de gegevens op de ‘Contact’ pagina ook weer even aanpassen. Dan weet je hoe je me daar kunt vinden als je wilt.
Let dan vooral (niet…) op de accountnaam… 😉

Een uitzichtloze 55-plusser

Dat ik het (mede) door mijn gezondheidsproblemen al niet zo makkelijk heb om zelf te functioneren in mijn eigen huisje, heb ik net al duidelijk gemaakt. Ik schrijf echter ook vaak in mijn artikelen over veel oneerlijkheid die ik ervaar met de financiën. Het is logisch dat ik nu moet zien te overleven van een minimum uitkering. De WW na mijn ontslag is eind 2017 regulier beëindigd en daarna verval je in de bijstand. Voor 55-plussers bestaat er echter ook een andere uitkering: de IOAW. Deze is ooit speciaal voor ouderen ontwikkeld die ‘bezittingen’ hebben zoals een eigen huis. Mensen in de bijstand moeten dan vaak hun huis verkopen omdat ze ‘vermogen’ bezitten en dan van de eventuele opbrengst moeten leven (het bekende ‘je huis opeten’). Het is een stimulans voor mensen in de bijstand om te (blijven) werken, als ze dit willen voorkomen. Voor ouderen die vermoedelijk toch al niet makkelijk meer aan het werk komen is dit echter een ramp. Dan hebben ze meestal hun leven lang gewerkt, hun ziel en zaligheid in hun huis gestoken en dat zouden ze dan kwijt raken als ze in de bijstand komen! Bij de IOAW wordt vermogen van het eigen huis ongemoeid gelaten. De hoogte van de uitkering is wel gelijk aan de bijstand.
De Sociale Dienst beseft dus wel goed dat eventuele overwaarde niets verschilt in het besteedbaar inkomen! Dat heb ik al eerder geschreven: van die overwaarde kan ik geen brood kopen!
Daarom is de regel van diezelfde Overheid (in dit geval de Gemeente, maar daar valt de Sociale Dienst toch ook onder???) om geen kwijtschelding van de hoge Gemeentelijke Belastingen te verstrekken als er overwaarde is, toch een bizarre regel? Daarom ben ik dit jaar dus nog altijd in ‘gevecht’ met die Gemeente. Het loopt al sinds maart… 😛
Maar dit soort dingen en nog veel meer maken het de ‘jongere’ ouderen niet makkelijk. En dat was onlangs in het nieuws: ‘Steeds meer senioren in financiële problemen’!
Het was alsof ik mijn eigen situatie las.

Ik heb daar verder geklikt naar de website van de ‘KBO-PCOB’, de naar hun zeggen grootste ouderenorganisatie van Nederland. En die beschrijft exact de situatie waarin steeds meer ouderen verkeren, zolang ze nog geen recht hebben op AOW en hun ouderdomspensioen.
Op de website wordt steeds nog gesproken van ouderen tot 65 jaar maar daarin lopen ze achter omdat de pensioengerechtigde leeftijd voor velen is verhoogd door de regering! Voor mij is die dus 67 jaar en een aantal maanden. Ik heb ze daarover een mail gestuurd maar die is nog niet beantwoord.

De kern van het probleem is dus wel duidelijk en zichtbaar voor hen die dit aangaat maar ook voor de politiek die dubieuze beslissingen neemt. Zoals het voornemen om ALLE uitkeringen te verlagen om het zodoende nog onaantrekkelijker te maken om niet te solliciteren naar een nieuwe baan.
Terwijl ik uit ervaring weet dat de meeste mensen in de bijstand nauwelijks nog rond kunnen komen. Zeker alleenstaanden die geen enkele hulp hebben.
En de politiek? Zelfs de op dit moment op papier meest ‘sociale’ partij (SP dus…) praat alleen maar over betere beloningen in de zorg, meer sociale woningbouw en best wel een aantal zinvolle veranderingen maar over de onderlaag wordt nauwelijks een woord gerept! Terwijl die het eerste onder water komt te staan! Bijna letterlijk, omdat ze niets kunnen doen en geen hulp krijgen om hun situatie te verbeteren!
De oudere werklozen hebben NERGENS recht op! Terwijl voor zogenaamde ‘65-plussers’ allerlei deuren open gaan zoals (bijna) gratis OV, vaak kortingen op uitjes en sportiviteiten en veel meer rechten op het aanvragen van hulpvoorzieningen. Want zij zijn ‘oud’ en hebben die hulp nodig…
Bullshit. Er zijn zat vitale ouderen die nadat ze met pensioen zijn gegaan geweldig kunnen genieten van reizen, sporten en diverse activiteiten omdat ze dit nog prima aankunnen.
Ik weet vrijwel zeker dat ik na mijn 67e bijna niks meer wil of aankan…
Maar wat extra geld kan mijn leven dan wel verbeteren. En als de berekeningen van nu over 7 jaar niet al te hard achteruit gaan (want zeker is niets in de pensioenwereld) dan heb ik vanaf die tijd mogelijk € 1000 meer te besteden maandelijks! Euh… Is dit normaal eigenlijk?
Vervroegd pensioen aanvragen is ook mogelijk maar mensen in een uitkering hebben daar niets aan. Dat extra geld (waar je dus je leven hard voor hebt gewerkt en waar je in principe gewoon recht op hebt) wordt voor 100% van de uitkering afgetrokken. Terwijl ik nu honderden euro’s per maand tekort kom om noodzakelijk onderhoud te verrichten!

Als ik fysiek verder achteruit ga, dan kan ik niet eens meer normaal douchen.
Ik heb namelijk nog een ligbad in de badkamer en heb nu soms al moeite om over de rand heen te stappen…
Die badkamer is trouwens al jaren aan renovatie toe maar wie gaat dit betalen?
Ik wil gewoon een douche met lage instap en goede voorzieningen om mezelf indien nodig vast te kunnen houden. Maar tot mijn pensioen kan en mag ik niks…
Dit is de wet waar alle ouderen met een vergelijkbare situatie mee te maken hebben.
Niet alleen in mijn ogen dus oneerlijk en ik hoop dat die ‘ouderenclub’ (waar ik geen lid van kan worden want dat is te duur…) daar iets aan kan veranderen.
Dan moeten ze wel beginnen met serieus te worden want op papier (website) willen ze van alles maar een mail beantwoorden lijkt al te moeilijk… Dat geeft mij nog geen vertrouwen.
En zo gaat het al jaren met instanties… Nergens lijkt nog serieus gewerkt te (kunnen?) worden.

Al decennialang zie ik het om me heen. Overal waar ik verkeerde – op werk, in de maatschappij; in contacten met vele instanties – zag ik altijd al dat er met ‘holle frases’ gewerkt wordt. Mensen zeggen het goed te bedoelen en elke bepaalde situatie te willen verbeteren maar uiteindelijk wordt alles slechter en gaan mensen erop achteruit. In ALLE lagen van de bevolking.
Ik heb uit eigen ervaring geleerd dat alle ‘werk aan verbetering’ steeds weer met geld te maken heeft. Want de mensen die zogenaamd willen ‘verbeteren’, willen daar in eerste instantie steeds zelf ook voordeel uit halen! Bijna niemand werkt nog belangeloos. Alleen misschien de echte gepensioneerden die snappen wat er mis is… Maar als die het ‘redelijk’ kunnen hebben, maken ze zich op die leeftijd niet meer druk. Hun ‘gevecht’ is voorbij. En voor ze zelf dood gaan willen ze nu eindelijk wel eens zelf gaan genieten en niet opnieuw de strijd aangaan om de wereld te verbeteren… Het is een patstelling. Waarin vele machthebbers ons hebben gemanipuleerd om hun macht te continueren en alleen maar sterker te maken.
In deze tijd krijgt die macht een hoogtepunt. Ik zie het gewoon gebeuren.

Dit gaat voor een ‘Restflits’ al weer veel te ver… Maar ik vermoed hier later nog wel op terug te zullen komen.
Voorlopig blijft mijn persoonlijke situatie uitzichtloos en ik zou graag beter nieuws willen brengen maar dat is absoluut onmogelijk.

Het ‘Nieuwe Normaal’ escaleert…

Hier wil ik uiteraard nog terugkomen op mijn laatste artikel ‘25 september 2021: Het Nieuwe Normaal begint!’. Want sinds die dag staat het nieuws niet stil en zijn er heel veel dingen gebeurd.
Sommige dingen heb ik snel al toegevoegd aan dit artikel maar dat kan ik niet volhouden. Mensen kunnen het al gelezen hebben en er niet steeds nog een keer doorheen gaan…

Zo had ik later nog een foto toegevoegd van ‘Poffertjessalon Visser’s’ in een krantenartikel exact waar dit over gaat: ‘Blijkbaar is dit nu het nieuwe normaal’.

Het artikel is door iemand zo gekopieerd en op Facebook gezet. Ik kan het niet lezen in het AD want zit achter een ‘betaalmuur’…
Maar de strekking lijkt zonder het te lezen al duidelijk: de ene horeca-uitbater gaat ‘simpel’ mee in de nieuwe regelgeving en ontvangt alle klanten lachend met de smartphone in de hand en ziet dat ‘iedereen’ die binnen wil daar lachend in mee gaat. (Achter in de kroeg zat ene Rutte vermoedelijk ook hard te lachen…)
Maar er zijn ook veel ondernemingen die hierin eigenlijk helemaal niet mee willen gaan. Behalve dat ze het ondoenlijk vinden om de hele dag mensen op hun QR-code te controleren, vinden ze het een onzinnige maatregel. Want in de gemiddelde horeca zit iedereen aan aparte tafels en die waren al heel lang op voldoende afstand van elkaar geplaatst vanwege de 1,5 meter regel. Nu die is verdwenen worden niet alle tafels aan elkaar vast geplakt en alle gasten op elkaars lip gedwongen… Dat was sowieso nooit ergens van toepassing.
In de gemiddelde cafés en restaurants is de kans op besmetting nihil.
En als je dan (nogmaals!) bedenkt dat de meeste mensen al gevaccineerd zijn, wat is dan het gevaar van die kleine minderheid die ook deze gelegenheid wil bezoeken? De meesten zijn toch afdoende beschermd? Ze lopen hooguit zelf enig risico als ze erg dicht op mensen zouden gaan zitten die besmet zouden kunnen zijn? Maar ze beweren toch dat alle gevaccineerden veel minder het virus kunnen overdragen? Wat is hiervan de logica? Die is er niet. En daarom komt hier uiteindelijk een deel van de bevolking tegenop.
Zelfs gevaccineerden en zelfs politici zoals een lid van het kabinet: Mona Keijzer.
Genoeg van in het nieuws geweest maar haar statement wil ik hier graag overnemen:

Het ‘Nieuwe Normaal’ gaat veel te ver en over grenzen van de mensenrechten en onze grondwet.
Zoals ik al eerder heb geschreven: “het zou nooit zo ver komen”. Nu is het zo ver en het gaat nog veel verder: ‘Volgend jaar kan iedereen opnieuw 2 vaccinaties verwachten als het aan het ministerie ligt…’ Zoals ik ook al had gezegd. Het wordt net als de jaarlijkse griepprik. Alleen is die dan nog wel vrijwillig maar zal de Covid-aanpassing waarschijnlijk wel weer opgedrongen worden om zogenaamd een opleving van de pandemie in 2022 te voorkomen. En dan blijven de QR-codes natuurlijk noodzakelijk om dit ook volgend jaar te kunnen bewijzen…
Het geschetste ‘Nieuwe Normaal’ duurt echt niet slechts een paar maanden. Misschien blijft het wel. Om zogenaamd de maatschappij ‘gezond’ te maken en te houden… KOTS!!!

Het ergste van dit alles (hoe onzinnig en onmenselijk het ook is!): een grote meerderheid van de bevolking gaat hierin mee. Velen hebben zich al laten vaccineren om zodoende klaar te zijn met dat continu testen als ze ergens (spontaan) binnen willen. Niet omdat ze het echt nodig vinden…
En omdat de meesten tegenwoordig zo’n kekke smartphone hebben, is voor hen de moeite om mee te doen nihil. Het lost alles op voor hen. Beetje gezeur altijd met ergens binnen gaan maar daar zijn ze al aan gewend. En deze meerderheid van mensen vindt dat kleine deel wat is overgebleven zonder vaccinatie dom en asociaal. Ze zien ze steeds meer als een soort ‘persoonlijke vijand’! Door die ‘domme minderheid’ blijft het virus overleven. Alleen maar door hen blijven de maatregelen en blijven ziekenhuizen meer dan een gemiddeld aantal patiënten krijgen, die Covid hebben.
Het is MIJN schuld dus. (Omdat ik dus ook niet ben gevaccineerd, mocht je dit nog niet hebben gelezen.) Ook dit is natuurlijk volledig bullshit.
Nogmaals: dit soort virussen blijven gewoon rondwaren. Tot het grootste deel van de (wereld-) bevolking werkelijk immuun is en het geen bronnen meer heeft om op te overleven.
Maar wanneer is dat? Straks is 90% van de Nederlandse bevolking gevaccineerd en/of immuun.
Hoe zit dat bij vele Afrikaanse landen? Of gewoon sommige landen dichter bij huis waar het allemaal niet zo snel gaat met vaccineren? Door de globalisering blijft het rondwaren. Sterker dan bij vroegere pandemieën het geval was omdat de globalisering nog niet zo groot was.
Dus ja: het kan best langer duren dan een paar jaar. Maar is dat mijn schuld? Voel eens aan je gezonde verstand? Of is dat inmiddels platgespoten met ontoereikende chemicaliën die je het gevoel geven ‘veilig’ te zijn?
Het ‘nieuwe normaal’ is niet normaal. Het is onmenselijk, onwettig en tegen de grondwettelijke rechten van de mens. Daarnaast kan met die (ook wereldwijde?) registratie van iedereen via die QR-codes later veel meer gedaan worden. Misschien zetten ze het wel in bij de ‘war on drugs’… Ook zo’n onoplosbaar ‘probleem’. Straks is iedereen traceerbaar als het een overheid zo uitkomt.
Voor onze gezondheid. Voor onze ‘veiligheid’. En iedereen kan verdacht worden als die op een plek komt waar ‘dingen’ zijn gebeurd…
Ik heb dit al eerder geschreven. ‘1984’ heeft even geduurd. Maar ‘2022’ blijkt maar enkele decennia later dan Orwell had voorzien. Dit is onze toekomst.
En weet je? De massa gaat hier juichend in mee. Want “eindelijk zullen alle mensen op aarde veilig en gezond kunnen leven!” Dankzij de QR-code.

Als deze situatie niet wordt onderkend door de ‘knapste koppen’ van de overheid en de gezondheidszorg en het blijft ‘gewoon’ een algemeen gegeven, dan is de burgeroorlog nu al tot een onafwendbaar feit geworden. En ik ben een vijand.
Ben ik even blij dat ik al een kluizenaarsleven was begonnen… Misschien nog even mijn huis verder beveiligen tegen eventuele indringers en het Darkweb afzoeken naar de nodige wapens voor als het eenmaal zo ver komt… En dan strijdbaar ten onder gaan. Want toegeven aan deze megalomane gekte zal ik nooit zolang ik leef.

… Net als de politiek!

Voor wie door het lezen van bovenstaand stuk even de draad kwijt is vanwege de shock. 😉
Ik begon daar met: ‘Het Nieuwe Normaal escaleert…’
En nu dus verder over onze geweldige landelijke politiek… Want die is inmiddels ook danig geëscaleerd.
Nu moet ik eerlijkheidshalve zeggen dat op het moment dat ik dit schrijf nog steeds geen doorbraak is in de achterlijk lang durende formatie.* Het kan zijn dat ik dit nog voor publicatie moet aanpassen of later moet rectificeren. Maar over de hele gang van zaken wil ik sowieso toch wel iets kwijt.

Wat mij betreft zit de hele Nederlandse politiek in een patstelling. Het land is en blijft gegijzeld door de VVD met de asociale narcistische acteur Rutte als enig beschikbare woordvoerder.
‘Leider’ kan je hem namelijk niet noemen! Hij kan helemaal niet leiden. Hij praat door de opgedane acteerervaring steeds beter in holle frasen van de keiharde partijpolitiek. Het kapitaal en dus de ondernemer regeert. Al heel lang. En Nederland ‘juicht’. Want de sterken met rond modaal of meer kunnen schreeuwen. Genoeg geld en energie om de zwakkere onderlaag in de put te houden.
Die put wordt alleen maar verbreed en uitgediept want die laag wordt wel steeds groter…
Mogelijk kan dat in de toekomst tot een ommekeer leiden. Maar voor die tijd gaan er eerst nog heel veel slachtoffers aan onderdoor.

De VVD is nu eigenlijk al decennialang leidend in Nederland. Al dan niet geflankeerd door gematigde Christenen of sociaaldemocraten. Deze situatie is feitelijk ontstaan nadat het in Nederland steeds beter ging na de Tweede Wereldoorlog. Was het eerst nog ‘puin ruimen’ en betere rechten voor de arbeiders verwerven, waardoor een sociale regering aan de macht kon komen; na verloop van tijd kregen de meeste gezinnen (ook de arbeidersgezinnen!) het zo goed dat ze zijn vergeten wat het woord ‘sociaal’ betekent. Ze kregen genoeg geld om zelfredzaam te zijn, werden niet meer te zwaar onderdrukt door betere CAO’s en de noodzaak om elkaar te moeten helpen in de ‘samenleving’ verdween. Ik zag dit al gebeuren toen ik zelf amper de politiek ging begrijpen.
Het eigenbelang werd steeds belangrijker.
En de VVD is nu eenmaal de rots in de branding van het kapitaal. Wie hard werkt en goed ondernemerschap toont wordt beloond. De onderlaag werd altijd al verwaarloosd. Wat de laatste decennia alleen maar is versterkt omdat op veel sociale voorzieningen is bezuinigd. En wie het goed heeft ziet dat niet. Dus blijft de VVD stabiel de grootste. En daarom heeft Rutte gewoon alle troefkaarten in handen. De ‘kiezer’ heeft het toch besloten? Ja… ten koste van de steeds armer wordende onderlaag… Welterusten meneer de Minister President… (Al eerder geschreven.)

Rutte blij… 🙁

Ik verval in herhalingen maar deze situatie is er de reden van dat het helemaal niet goed gaat in een groeiend deel van Nederland. Wat sommige partijen best wel zien en daarom bepaalde dingen willen veranderen. Maar ze kunnen niet om die ‘grootste’ heen, die alle ‘recht’ heeft en wijselijk houdt. Recht… en dus de macht. Meer dan een derde van de Nederlandse bevolking ziet dat dit goed is. Voor hen.
En de oppositie? Links (socialistisch) bestaat eigenlijk niet meer als sterke beweging.
Wat vroeger de ‘Partij van de Arbeid’ was die met de rode vuist vocht voor betere omstandigheden en rechten voor de arbeiders, heeft zogenaamd geen doel meer. De maatschappij is veranderd. Arbeiders hebben het nu ook goed. Soms financieel zelfs veel beter dan mensen in eenvoudige kantoorbaantjes of in de dienstverlenende sectoren. En in de zorg…
De PvdA is al decennia geleden teruggezakt in het comfortabele pluche. En heeft zichzelf hierdoor bijna overbodig gemaakt.
Dan houd je natuurlijk de partijen voor speciale doelgroepen; Christenen, Moslims, dieren en boeren… Die allemaal hun eigen redelijk stabiele achterban houden. Maar ze zijn te klein.
Door veel geschreeuw in de nieuwe ruimte (sociale media) konden extremisten aanhang verwerven. Daarom heeft de PVV het geschopt tot tweede partij in Nederland… Maar daar wil niemand meer mee samenwerken van de andere partijen. En zonder coalitie kan er helemaal niks.
Er is geen sterke oppositie meer. Gerommel in de marge waar af en toe best wel goede geluiden uitkomen die tot (ook) marginale veranderingen leiden. Maar het systeem blijft gelijk. En dat wordt door de VVD beheerst.
Alle nieuwe geluiden op nieuwe bezems (ik bedoel niet Kaag hoor… 😉 ) proberen het wel maar komen toch ook niet door het pantser van het kapitaal.
Nieuwe verkiezingen zullen dus ook niet helpen. VVD wordt weer de grootste. Er zullen hooguit weer grote verschuivingen zijn in die marge… Die daarna gedwee weer moet aanschuiven bij een breed lachende Rutte die zijn vierde kabinet mag gaan ‘leiden’.

Ik zie geen oplossing op dit moment. De politiek zit vast. Onwrikbaar.
Misschien moet het de komende 4 jaar nog veel slechter worden voor veel mensen. Er moeten echt veel meer slachtoffers gaan vallen. Misschien dat daarna pas de ogen open gaan van die nu nog domme massa. Als ze mensen om zich heen zien omvallen. Letterlijk.

* Actuele aanvulling:
Er zou een DOORBRAAK zijn in de formatie… Omdat nu alle oude regeringspartijen toch verder willen praten over het voortzetten van de oude coalitie… Die nu al het hele jaar demissionair was vanwege aftreden… Vanwege opgestapelde schandalen en leugens waar duizenden mensen het slachtoffer van zijn geworden! Dan willen ze ‘gewoon’ door op de ‘oude’ voet… Ok, met wat onderhandelingen over prangende kwesties… Maar wat moeten de kiezers hiervan denken?
Geen enkel geluid van enige andere partij doet er nog toe? Waarom hadden we in maart überhaupt verkiezingen? Dit is bizarre gekheid waarin we in Nederland MOETEN leven.
Maar dit bevestigt wel mijn hele betoog. De politiek zit onwrikbaar vast. Zucht…

Wat nog Rest

Dit was dus (zoals ik al had voorspeld) een DIKKE Restflits!
Mogelijk moest je deze in delen lezen, vanwege de nodige rust aan de ogen, plaspauzes of andere tussentijds nodige dingen. Maar er was (en is) nu eenmaal aardig wat aan de hand met de wereld en in het bijzonder (mede daardoor) met mij. Ondanks dat ik dan misschien ‘niks’ doe… die dingen laten me niet koud. En misschien wel omdat ik teveel vrije tijd heb, dat ik er daardoor zo over na blijf denken. Dat zal het zijn. Maar daarom moet ik het ook uiten. Van mijn hart geen moordkuil maken. 😉
En nadat ik al het bovenstaande (in meerdere dagen!) heb geschreven, zijn er al weer aanvullingen mogelijk… Want elke dag gaat het ‘proces’ door van veranderingen.
Wat leuk is om te vermelden: Gisteren kreeg ik de door mij bestelde ‘compressiesokken’ binnen.
Ik had de tijdelijke aanbieding gezien bij zo’n zogenaamde ‘stuntverkoper’ (waarbij je echt goed in de gaten moet houden of het echt wel zo’n ‘stunt’ is!) en omdat ik dit nergens anders goedkoper kon vinden heb ik het gedaan.
Ik had dus al beschreven onder ‘Pijntjes groeien’ dat mijn benen en voeten steeds pijnlijker worden en deze compressiesokken zouden met name kunnen helpen bij ‘dikkere’ benen. En voor een betere bloeddoorstroming zorgen, wat bij mij dus juist chronisch minder is geworden.
Nou ja, baat het niet dan zal het toch ook niet schaden? Alleen mijn portemonnee want een paar sokken voor ongeveer € 10 is best wel duur… Maar voor een keer wilde ik dat wel proberen.
En ik heb ze gisterenmiddag gelijk totdat ik naar bed ging gedragen. Met succes! Ongelooflijk hoe dit kan maar met die sokken voelden mijn onderbenen en voeten direct veel prettiger aan! Geen pijn en ik liep gewoon opeens een stuk makkelijker!
Ik ga ze natuurlijk niet continu dragen nu. Daarvoor heb ik er ook te weinig. Maar dat lijkt me nu ook weer niet zo bijster gezond… Nu altijd met nylon en ‘metaaldraden’ aan je voeten.
Maar voorlopig ga ik ze af en toe wisselen als ik weer eens wat pijnlijker of vermoede voeten heb of als ik ergens ga waar ik verwacht wat meer te moeten lopen.
En ik ga af en toe eens zoeken of er elders nog eens aanbiedingen zijn want ze worden gewoon verkocht (bij o.a. Bol) maar niet goedkoper. Het is me wat te duur om nu even 10 paar te kopen… 😉

Dit vind ik wel een leuke en toch nog wat positieve afsluiting van deze deprimerende Restflits…

Maak geen vijanden in jouw omgeving, beoordeel iedereen op zijn en haar waarde! Erger je met mate aan alles wat fout gaat. Maar blijf wel strijden voor een gezonde en noodzakelijke SAMENleving! Tot de volgende Restflits. 🙂

Dit bericht is geplaatst in Column, Cultuurfilosofie, Opmerkelijk Nieuws, Persoonlijk met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie