Consumentenzaken – Ongewenste bellers nu eindelijk voorgoed aan banden?

Spoiler: Telefoonterreur gaat door!

Afgelopen week was het in het ‘nieuws’ bij Radar: ‘Nieuw systeem voor Bel-me-niet Register ophanden’.
Ook in de politiek is het al jaren (…) doorgedrongen: de telefoonterreur neemt toe en wordt onhoudbaar. Want het ‘simpel’ registreren bij het ‘Bel-me-niet-register’ blijkt al lang niet meer afdoende om niet meer gebeld te worden door sluwe ‘telemarketeers’ met hun verleidelijke aanboden om bijvoorbeeld “veel voordeliger uit te zijn bij die andere energieleverancier”.
Daar was ik ook al jaren achter… Het wordt simpelweg genegeerd door de tientallen ‘callcenters’ waar vlot pratende leegschedels dagelijks proberen ‘domme’ mensen te verleiden om toch maar een nieuw contract af te sluiten. Dagelijks vallen er slachtoffers. Mensen die achteraf grofweg belazerd zijn en vast zitten aan veel te dure aankopen. Waar geen advocaat of rechter je vanaf kan helpen want de opgenomen conversatie bewijst het: “Je hebt JA gezegd.”
Dat je niet begreep waarop je ‘ja’ antwoordde doet er rechtmatig dan niet meer toe.
De wet is keihard. Zelfs het ontbreken van een echte handtekening is geen garantie meer dat je niet ergens aan vast kan zitten. En in diepe schulden kunt raken.

Persoonlijk herken ik dergelijke telefoontjes al jaren van grote afstand… Maar ik word nog bijna dagelijks gebeld door diverse callcenters. Meestal neem ik niet meer op.
Als het zichtbare nummers zijn noteer ik ze in een lijst en zoek ze soms op de tegenwoordig ook handige websites* (zie onder) waarop je kunt aangeven dat je gebeld bent door een irritante ‘telemarketeer’.
Je bent absoluut niet de enige! En meestal staat het nummer wat het bij mij heeft geprobeerd al lang en breed op die sites. Met de nodige zeer negatieve ervaringen van lotgenoten.
Het kan dus ze doen het.

De nieuwe wet zou dit moeten aanpakken.
Maar gaat dat ook werken?
Ik betwijfel het.

Hoe gaat het nu?

Nu gebeurt het gewoon en eigenlijk is er geen enkele correcte aanpak van telefoonterreur.
Telemarketeers kunnen je altijd bellen om namens ‘hun’ goede bedrijf een geweldig aanbod te doen waarmee je zogenaamd heel veel voordeel behaalt.
Het kan gaan om abonnementen op kranten of magazines, op speciale verzamelseries van bepaalde voorwerpen of albums maar de laatste jaren gaat het meer om aanbiedingen van grotere, ingrijpendere en (natuurlijk) duurdere abonnementen zoals energiecontracten of zelfs nieuwe zorgverzekeraars.
Je vraagt je af hoe ze eigenlijk aan je telefoonnummer(s) komen… Want het gaat hier niet om mensen die ‘huis-aan-huis’ aanbellen om je daar te verleiden iets te kopen, of om je te bekeren tot dat enige echte ware geloof in God… Iedereen kent wel de bezoekjes van de Jehova’s getuigen om hun ‘Strijdkreet’ aan je te verkopen.
Feitelijk was dat ook altijd een legale bezigheid… Er bestond en bestaat geen wet tegen deur-aan-deur-colportatie. Dat was ik ook al lang zat en heb daarom onder mijn deurbel een sticker geplakt waarop duidelijk staat dat ik daarvan niet gediend ben. En echt! Dat helpt! Ik heb nooit meer verkopers of vertegenwoordigers van Energiebedrijven of religies aan de deur gehad.
Een enkele ‘slimmerik’ uitgezonderd die na mijn vingerwijzing naar de sticker zei dat “hij zijn bril vergeten was”…

Maar hoe plak je een ‘sticker’ op je telefoon met de tekst dat je NIET gebeld wilt worden?
Omdat tegenwoordig vrijwel de meeste mensen altijd wel met een mobiele telefoon op zak lopen, is dit daarom de volgende stap geworden voor de colporteurs: bellen.

Maar hoe komen ze nu aan je (meestal) privé-nummers?
Op diverse websites waarschuwen ze mensen hun nummer niet zomaar ‘achteloos’ in te vullen op bepaalde andere websites voor acties, spelletjes en natuurlijk de bekende verkoopsites.
En uiteraard nooit in je sociale media. Want dat is allemaal openbaar.
Maar dat deed ik al nooit. Toch bellen ze mij ook al jaren… In toenemende mate.
Er bestaan natuurlijk genoeg reclamebedrijfjes die gegevens verzamelen. Gegevens van mensen die mogelijk bepaalde interesses hebben en een goede doelgroep kunnen zijn voor reclame van bepaalde firma’s.
Zo is het voor mij zeer duidelijk dat sociale media zoals Facebook en Google beschikken over ontelbaar vele persoonlijke gegevens in hun database.
En de technieken om die gegevens te gebruiken (en misbruiken!) zijn steeds slimmer geworden.
Als ik NU even de website van Wehkamp, de bekende webwinkel, of Bol zou openen om iets op te zoeken, dan weet ik zeker dat ik later bij het openen van mijn eigen Facebook tijdlijn reclames zie van… Wehkamp en Bol. Hoe dan? Alles is gelinkt. En via mijn ‘cookies’ of zelfs IP-adres weten ze dat je daar interesse had. Dus nu even doordouwen voor de reclamemakers… Vuile ratten.
Maar goed, dat is ‘alleen maar’ internet… Irritant genoeg maar op die manier hebben ze nog niet mijn telefoonnummer.

Uiteraard geef ik ook wel eens mijn telefoonnummer door aan bepaalde bedrijven die bijvoorbeeld een onderzoek doen naar heel serieuze onderwerpen. Daar wil ik graag aan meewerken als het mij ook boeit. En soms willen ze je (eventueel) kunnen terugbellen voor meer vragen of ze stellen er een (kans op) prijs tegenover die je kunt winnen bij deelname. Nou ja… Soms vind ik dat prima.
Voordat ik deelneem aan onderzoeken of wat voor acties dan ook, kijk ik meestal wel eerst even naar de ‘Algemene Voorwaarden’. Die moeten ze altijd geven.
Daarin staat dan uiteraard vaak heel handig dat je persoonlijke gegevens niet zomaar aan ‘iedereen’ worden doorgegeven maar eventueel voor marketing doeleinden kunnen worden gebruikt, want dat zijn vaak de financierders van die acties of onderzoeken! Alles moet tegenwoordig geld kosten.
Net als de gewone TV… Zonder reclame… kan er niets meer.
Dus ok, ik denk dan dat het wel goed zal zijn.
Op die manier word mijn telefoonnummer meestal wel ergens opgeslagen in een database.
Maar de laatste jaren is dat alleen nog maar mijn mobiel!
Mijn vaste nummer geef ik echt NOOIT meer door. Dat gebruik ik slechts om noodzakelijke telefoontjes te plegen.
En de laatste tijd word ik zowel op mijn mobiel als op mijn vaste nummer meerdere keren per week gebeld door callcenters! Hoe kan dat?
Uiteraard vraag ik me dit ook af maar ik weet echt het antwoord niet.
Het kan niet anders of een oude relatie met een bedrijf wat nog mijn vaste nummer had, heeft de persoonsgegevens doorgegeven aan een commerciële partij. De database groeit. En of je nu 10 jaar geleden ooit eens je nummer hebt gebruikt en daarna nooit meer: het staat nu gebeiteld in de digitale marketing-registers. Einde verhaal.

Als je nu niet meer gebeld wilt worden door (opdringerige) verkopers, dan kun je natuurlijk netjes zeggen dat ze je niet meer moeten bellen. Vervolgens word je morgen weer gebeld…
Want dat accepteren deze ratten niet.
Daarom hebben ze een keer het ‘Bel-me-niet-register’ gemaakt, wat landelijk erkend is.
En eigenlijk zelfs wetsgeldig zou moeten zijn… Maar daar gaat het fout.
Alle telemarketeers moeten toegang hebben tot het ‘bmn-register’. Als een nummer daarin staat, mogen ze je niet bellen. Doen ze dat toch, dan kan je aangeven dat ze iets doen wat niet mag en ‘het recht van verzet’ wilt laten gelden. Dat betekent dat je (bij herhaalde overtreding) aangifte kan doen bij de politie. Helaas vegen de meeste telemarketeers met die wetsgeldige papieren hun reet af.
Mensen worden er zelfs om uitgelachen. “Doe je best maar!” roepen ze en ze blijven onverminderd bellen.
Naar de politie! Zou je zeggen. Nou… Dat heeft dus weinig zin. Want de meeste politiebureaus hebben helemaal geen zin (en tijd…) om dit soort aangiften te behandelen.
Ben je bedreigd? Nee? Nou dan, niks aan de hand. Vervelend maar niks aan te doen.
Veel te moeilijk om ‘daders’ te achterhalen. Ze beginnen er gewoon niet aan.
Vaak geven ze je zelf nog de schuld! Je zult namelijk zelf wel je telefoonnummer ergens hebben ingevuld. Zo gaat dat gewoon. Punt.

Mensonterend. De meesten staan volledig machteloos tegenover telefoonterreur.

BEL ME NIET ZEI IK TOCH!!!

Daarom ga ik er de laatste jaren dan maar ‘creatief’ mee om.
In eerste instantie neem ik niet bekende nummers helemaal niet meer op. Als ze aanhouden en ik hoor direct dat het een callcenter is (veel geluiden op de achtergrond) dan leg ik meteen neer.
Na enkele keren stoppen ze wel want die gesprekken kosten hen toch geld…
Maar zwaar irritant blijft het natuurlijk en heel veel mensen nemen de verkopers toch wel serieus.
Met alle gevolgen van dien.
Bizar.

Wie een beetje handig is kan bekende nummers dan nog blokkeren in zijn mobiele telefoon.
Maar op vaste lijnen en in sommige Android-toestellen lukt dat niet. Een hoop moeite en de volgende keer bellen ze gewoon weer met een ander nummer…
Dus echt niets helpt op dit moment afdoende tegen telefoonterreur.

Hoe zou het moeten worden met de nieuwe wet?

Als je dat gelinkte stuk bovenaan hebt gelezen, dan weet je inmiddels dat ze het systeem willen omdraaien: je wordt alleen nog maar gebeld als je je juist wel hebt geregistreerd, dus opgegeven.
Soort ‘Bel-Me-Wel’ register dus. Vergelijkbaar met de NEE-JA-sticker op je brievenbus: geadresseerde reclame mag wel bezorgd worden.
Maar wie gaat zich hiervoor laten registreren? Papieren reclame kan je nog simpel aan de kant schuiven of direct weggooien. Maar wie wil (graag) gebeld worden door telemarketeers?
Dat lijkt me zeldzaam…

Vervolgens zitten al die callcenters duimen te draaien want er zullen zich echt niet massaal mensen aanmelden die ze kunnen gaan bellen. Wat dan?
Denk je dat het gaat verdwijnen? Ze ontslaan eerst een zooi mensen en vervolgens heffen ze het center op? Het zou een mooi vooruitzicht zijn want dit is naar mijn persoonlijke mening een zinloos en respectloos beroep. De meesten werken vanuit het principe van pure misleiding. Dat moet stoppen. Maar zo simpel zal het niet gaan.
De firma’s ‘List & Bedrog’ zullen welzeker doorgaan.
Net zoals mensen via sites als Marktplaats gewoon dagelijks bedrogen worden.
Ze zoeken altijd weer andere wegen om de mazen te vinden om door te kunnen gaan.

En wat als je dan na het ingaan van die wet toch weer gebeld wordt door een ‘Energiecollectief’ maar je hebt je nooit geregistreerd om door zulke bedrijven gebeld te mogen worden?
De hele bovengenoemde riedel van ‘recht van verzet’ en eventuele aangifte opnieuw proberen?
Zit de politie dan wel klaar om je te helpen?
Volgens mij verandert er niets en blijft de wereld van opdringerige en misleidende reclame, ook via de telefoon, gewoon bestaan.
De databases van de commerciële marketingbedrijven worden echt niet opeens leeggemaakt.
En niemand heeft daar toezicht op. Hun ‘wild-west’ methoden zijn gewoon vogelvrij.

Hoewel de politiek zogenaamd iets heeft gedaan om de telefoonterreur aan te pakken, zie ik dit als de zoveelste luchtbel. Mogelijk zelfs een verkiezingsstunt. Want zie: ze hebben er toch maar iets mee gedaan! Kuch…
Het probleem kan nooit opgelost worden als de (vogelvrije) commercie leidend blijft.
Hoewel er instanties als de ‘Reclamecodecommissie’ bestaan om te controleren of (voornamelijk) Radio- en TV-reclame wel voldoen aan bepaalde wettelijke voorwaarden, blijft er een gigantisch grijs gebied waarin in dit geval telemarketeers kunnen blijven bestaan.
Opheffen van dat grijze gebied kan niet… zonder alle reclame te verbieden. En laat reclame nu een belangrijke ader zijn waarop de economie draait…

Conclusie

Zoals ik in de spoiler in de ondertitel al liet doorschemeren:
Telefoonterreur gaat door.
Ik zie op korte termijn ook na de eventuele wetswijziging niets veranderen.

Recent schijnt er wel door Radar ook een onderzoek te zijn verricht naar een leidende persoon achter een groep callcenters die (bewezen) schijt leek te hebben aan alle kritiek.
Ik weet niet hoe dit is afgelopen maar in enkele gevallen kan een bewust negatief opererende organisatie natuurlijk wel eens worden aangepakt, als die zich herhaaldelijk asociaal gedraagt en daarmee mensen in de problemen komen.
Maar zoals ik al zei: deze vorm van reclame/promotie/verkoop is niet uit te sluiten.
Een volgende initiatiefnemer zal weer slimmer zijn.

We moeten als gezond denkende (potentiële) ‘slachtoffers’ gewoon goed blijven opletten en er altijd rekening mee houden dat er mensen rondlopen die anderen willen belazeren om daar zelf beter van te worden. Op straat, in minder goede winkels, zeker op internet maar ook aan de telefoon.
Wat mij betreft zou de beste oplossing hiertegen een veel betere en snellere manier om binnenkomende telefoontjes te kunnen blokkeren moeten zijn. Ook tegen onbekende nummers.
Misschien blokkeer je op die manier wel eens een keer een goedwillende beller maar als in het systeem de blokkades dan ook weer terug te draaien zijn, dan heb je het in ieder geval beter in eigen hand hoeveel overlast je blijft houden.
Dit zou ik de telefoonproviders en -fabrikanten eigenlijk willen adviseren.

* = Op de volgende websites kun je bekende nummers controleren of ze (al) bekend staan als ‘verdacht’ of in ieder geval bekende ‘telemarketeers’:
‘Wie heeft gebeld?’
‘GebeldDoor.nl’

Dit bericht is geplaatst in Column, Consumentenzaken, Cultuurfilosofie, Opmerkelijk Nieuws met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie