Een open deur – oplossingen

Een nieuw ‘zwaard’ boven mijn huis?

In mijn laatste artikel over ‘Waardeloze klantenservice’ gaf ik al een ‘wordt vervolgd’ aan: De adviseur van Welzorg zou vandaag langskomen om mijn aandachtspunten rond de verbouwing van mijn bergingdeur te bespreken. Zie ‘Een Open Deur’. Eigenlijk had ik de uitkomst grotendeels al wel verwacht, maar er zijn ook een paar positieve punten te vermelden. Nog even alles op een rijtje:

1. Deuren in grondverf
Dit doen ze naar zijn zeggen gewoon altijd. Dan laten ze het inderdaad aan de huiseigenaar/verhuurder over, in welke soort verf en welke kleur het wordt afgelakt. Ze waren dit alleen ‘vergeten’ vooraf te vermelden. Leuk dan… Misschien maken ze weinig WMO-klanten mee met een eigen huis, waardoor de eigenaar toch nog op kosten wordt gejaagd?
Hier zal ik op termijn dus echt zelf iets aan moeten doen, maar dat geldt niet alleen voor deze deur, maar voor veel achterstallig onderhoud aan mijn huis. Lekkages, slechte dakbedekking, slechte verf van alle hout aan de voorkant… Dit ‘Zwaard van Damocles’ hing er feitelijk al. Het is met deze deuren alleen iets zwaarder geworden.

Dat ze naar buiten openslaan is ook ‘normaal’. Volgens hem was deze deur speciaal voor mij zo voorbereid en stond die niet ‘in de voorraad’… Kwestie van aannemen dan maar.

2. Slecht slot
Hoewel de monteur destijds had gezegd dat er een nieuw slot geleverd zou worden, heeft hij er toch een andere mening over. Dat niet goed sluiten van de ‘baard’, waardoor de deur niet goed dicht kan, is steeds op te lossen door een beetje aan de deurkrik te morrelen. En het loszitten van de cilinder is ook geen ernstig ‘defect’… Hij laat het slot niet vervangen. Als hij de volgende keer komt voor punt 3, zal hij kijken of hij het mogelijk beter vast kan ‘draaien’… 😛

3. Openingen waardoor het in kan regenen
Hij zag deze openingen ook en wil de volgende keer een extra latje aan de binnenkant monteren om de openingen af te sluiten. Tja… Dan kan je er niet meer door naar buiten kijken. Maar is het waterdicht? Gebruiken ze geen kitspuit?

Als hij dan de volgende keer komt, (de adviseur zelf dus!) zal hij ook een potje grondverf meenemen, waarmee hij de kaal geslagen plekjes bij de scharnieren zal aanstippen.
En die scharnieren zijn wel staal, maar volgens hem: vernikkeld staal! Dus die gaan niet roesten, zoals ik ook ergens had vermeld. Dat valt dan ook weer mee.

EDIT vrijdag 5 april 2024:
Vandaag is de adviseur van ‘Welzorg’ dan geweest, om in de regen de kale plekken met grondverf en kwastje van de Action (naar eigen zeggen) aan te tippen en aan de binnenkant 2 latjes erop te schroeven, zodat de eerder getoonde openingen niet meer open zijn. Naar het slot heeft hij niet meer gekeken. Ach ja… Zoals ik al eerder aangaf: acceptatie dat ik heb gekregen wat ik wilde (ruime open deur) en het totaalplan van schilderwerk komt wel een keer. Vond hij ook. En we wensten elkaar alvast een goed weekend. 😉

Conclusie

Uiteindelijk worden er een paar puntjes op de i gezet en een paar onzekerheden kan ik verder vergeten. Het doel van de ‘operatie’ is gehaald: ik kan zelfstandig eenvoudiger fietsen en de fiets stallen in mijn berging. Het is eventjes wennen aan de naar buiten openslaande deuren en het soms wat tegenwerkende slot, maar alle verandering is altijd even wennen. En perfectie bestaat niet.

Het onderhoudsprobleem heb ik al jaren en misschien vind ik de komende tijd eindelijk eens een keer een goede, vriendelijke en meedenkende klusser, die me met diverse ‘hangende’ zaken kan helpen. Tegen een schappelijke prijs, of stap voor stap, zodat ik er een beetje tegenaan kan sparen.
Ik ben wel weer wat positiever gestemd!

Nu alleen nog hopen op meer mooi weer, zodat ik optimaal kan genieten van de nieuwe fiets! 🙂

Dit bericht is geplaatst in Column, Consumentenzaken, Opmerkelijk Nieuws, Persoonlijk met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie