Werkzaamheden aan de website!

Achterstallig onderhoud?

In recente artikelen heb ik uitvoerig geschreven over ‘achterstallig maar noodzakelijk onderhoud’ aan mijn woning. Een aantal dingen zijn hersteld maar dankzij het ‘cascade effect’ komt er helaas steeds meer aan het licht… Eigenlijk heeft een website zoals ‘derest.net’ ook regelmatig onderhoud nodig! Wist je dat? Het simpel lijkende zooitje teksten wat ik regelmatig hier op internet gooi wordt wel bijeen gehouden dankzij de software die ik daarvoor gebruik, in dit geval: ‘Wordpress’.
Gelukkig is dit een wereldwijd populair en dus veel gebruikt stuk software maar net zoals iedereen wel zal herkennen met dingen van Windows of iOS; Microsoft versus Apple: Alles heeft periodiek de nodige upgrades en aanpassingen. Niet dat je erop zit te wachten want als iets ‘gewoon goed’ werkt… Waarom zou je het dan aanpassen? Maar zo werkt het niet in de commerciële wereld van ook de software.

Lang verhaal kort: Mijn gebruikte ‘systeem’ moet eigenlijk al een poosje aangepast worden. Ik heb dat deels jaren tegen kunnen houden en uit kunnen stellen maar dit wordt steeds moeilijker.
Vanmorgen nog had ik al weer een probleem waardoor de hele website niet meer werkte!
Mogelijk probeerde je net iets te lezen in dat ‘halfuurtje’ zolang deze storing duurde.
Gelukkig kon ik gelijk een backup terugzetten en werkte alles daarna weer. Maar ik moet toch iets gaan doen aan deze steeds vaker terugkerende problemen.

Daarom ga ik binnenkort een bepaalde ‘upgrade’ doen. Dit moet ik zelf doen dus ik zal dit zeker pas gaan doen als ik een dagje ‘rust’ heb, zodat ik gelijk kan ingrijpen als het fout blijkt te gaan.
Wanneer gaat dit gebeuren?
Hieronder zal ik de voorlopige datum en tijd plaatsen, die ik voor nu als ‘mogelijk’ houd.
In die tijd werkt ‘derest.net’ vermoedelijk dan even niet. Als het allemaal klaar is zal ik dit daar ook vermelden.

Als je daarna hierover niets meer leest, dan is het allemaal gelukt en ga ik verder tot de orde van deze website: op naar het volgende artikel. 😉

Werkzaamheden zijn (voorlopig) gepland op:

Vrijdag 9 juni 2023 – plm. 9.30 – 12.00 uur

Werkzaamheden afgerond:

Vrijdag 9 juni 2023 – 9.35 uur (ahum… was het zo simpel? 🙂 )

Dit bericht is geplaatst in Algemeen met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie