Restflits 27 februari 2018

Vandaag in de Restflits:
– Nepnieuws?
– Mies
– Delirium
– Wat nog Rest

Nepnieuws?

Hallo zeg! Ik heb vandaag al een stukkie gepubliceerd: ‘Fake Column’!
Nog meer ‘nepnieuws’ vandaag?
Jawel, dat was ik toch al van plan.
Eigenlijk zaterdag al…
Maar toen had ik het koud.
Dan zondag want omdat er maandag geen Vivenz-les is vanwege de voorjaarsvakantie heb ik geen huiswerk. Maar zondag had ik het warm…
Kachel te hoog waardoor mijn libido begon op te spelen…
Sorry, too hot to trot…
Maandag dan!
Helaas had ik me gisteren voorgenomen om de twee klaarliggende formulieren van de Gemeente Dordrecht en SVHW in te gaan vullen om kwijtschelding aan te vragen van de jaarlijkse belastingen. Nu ik op bijstandsniveau moet zien te (over-)leven schijn ik daar recht op te hebben.
Met de inmiddels jarenlange ervaring ‘formulieren invullen’ zou dat een eitje moeten zijn!
Ik blijf dit echter een absolute verschrikking vinden en ben daar altijd vele uren mee bezig, vooral met het zoeken van de bekende bijlagen want ik moet bij elke regel en dus elk bedrag weer bewijzen dat ik besta en dat het waar is wat ik zeg… 🙁
Waanzin!
Waar ik al minstens 10 jaar over klaag bij alle instanties (Belastingdienst, Gemeente (Dordrecht) en al die anderen…
Want tegenwoordig zit alles toch digitaal gekoppeld en weten ze met één muisklik wie je bent, waar en met wie je woont, wat voor uitkering je hebt, wat er op je bankrekening staat en wanneer je je kont loopt te krabben?
Volgens mij zag ik regelmatig mijn webcam onverwacht aanstaan dus ze weten zelfs wanneer ik op de bank porno zit te kijken en andere dingen zit te doen dan alleen maar eten en drinken…
Die webcam heb ik dus maar verplaatst naar boven, waar ik vrijwel nooit meer zit.
Maar waarom ik bij elk formulier dus iedere keer weer alles moet oprakelen is me een raadsel. Dat noemen ze zogenaamd ‘eigen verantwoordelijkheid’.
Ja me hoela…
Ze vinden het maar wat ‘prachtig’ als ik door de moeite maar geen formulier invul.
Want waar IK recht op heb… daar moet ik maar moeite voor doen.
Waar ZIJ recht op hebben, rechtvaardigt al hun (geheime) mogelijkheden wel degelijk alles in te kunnen zien wanneer ze maar willen…
In ieder geval toch maar weer doen dan want anders kom ik dit jaar niet door vrees ik.
M’n hoofd stond gisteren alleen een beetje op ‘onweer’ en toen dat uitbleef ben ik maar even een verkoelend rondje gaan lopen voordat ik zou ontploffen…
Dat deed me goed maar ik had geen zin meer in een stukkie nepniews in de blog.

Vandaag dan!
Jawel en mede dankzij de wijze woorden van Josse Kok, die ik vanmorgen al even citeerde, gaat het me nu dan wel lukken om een nieuwe Flitsende Fake Column te schrijven.
Uiteraard allemaal ‘nepnieuws’ maar daar zit iedereen toch op te wachten? 😉

Mies

Nepnieuws of niet…
Gisterenavond zat ik kort na 19.00 uur per ongeluk (?) toch weer naar DWDD te kijken en kreeg ik even een brokje in m’n keel en tranen in m’n ogen.
Want ‘TV-oermoeder’ Mies Bouwman was gisterenmiddag overleden…
Met haar 88 jaar en een toch wel goed gevuld en gewaardeerd leven, op zich toch niet zo verschrikkelijk? Gebeuren dagelijks ergere dingen waar geen mens een traan om laat.
500 doden (and rising…) in Syrië de afgelopen week, baby’s die worden ontvoerd, jonge homo’s die worden vermoord, genocide wat tegen beter weten in ontkend blijft en elke dag meer bekendheid van seksueel misbruik in alle gelederen van de bevolking…
En dan tranen om het overlijden van Mies Bouwman.
“Hoe kan dat?” zei ik tegen mezelf toen ik dat echt zelf niet begreep!
Misschien omdat Mies de eerste vrouw was die ik ooit op TV zag?
Ik ben met haar opgegroeid en volgens mij wist ik als kind niet beter of TV was Mies Bouwman… En Mies Bouwman was TV…
Hoewel het belangrijkste voor mij wat ik kan herinneren toch ‘Eén van de acht’ was, waarvoor we thuis allemaal gingen zitten.
Vermoedelijk heeft dat zijn sporen nagelaten.
Vooral de lopende band… 😉

Met de eerdere en latere programma’s had ik niet zo veel.
Goede doelen (‘Het Dorp’) deden me nog niets.
Als 1-jarige begreep ik dat niet zo goed en dat heb ik altijd onthouden…
Ook heb ik altijd onthouden dat ze een eeuwige uitstraling van tevredenheid had.
Ze leek altijd vrolijk en… normaal!
Met respect voor iedereen waar ze mee geconfronteerd werd.
Bekend of onbekend. Arm of rijk. Het was haar allemaal om het even.
En dat was de kracht van de enige echte ‘oermoeder’ van de TV.

Mies Bouwman

Delirium

Afgelopen week werd mijn aandacht ook getrokken naar een artikel in de krant over een medicijn wat mogelijk zinloos wordt gebruikt bij patiënten in het ziekenhuis om een delirium te voorkomen.
Het is blijkbaar al ruimschoots bekend dat mensen die langer dan gemiddeld onder ‘narcose’ worden gehouden en dus langer op de Intensive Care liggen last kunnen krijgen van een delirium. Dat heb ik vorig jaar dus gehad na mijn operatie! Ik lag 4 dagen op de IC en mijn ‘hallucinaties’ die ik heb beschreven zouden vanwege een delirium zijn.
Wat ze dus niet hebben gezegd in het ziekenhuis is dat dit delirium “ernstige gevolgen kan hebben voor het geheugen”.
Dat ik af en toe ‘gaten’ in mijn geheugen heb (zowel lange als korte termijn!) werd vrijwel steeds afgedaan als ‘eigen schuld’ omdat ik afgelopen jaar ook redelijk wat alcohol heb gedronken. Maar die ‘haperingen’ in mijn geheugen blijven af en toe optreden terwijl ik nu vrijwel niet meer drink!
Zou het delirium in het ziekenhuis grotere gevolgen hebben gehad dan wat ze me vertellen?
Ik ga bij gelegenheid toch eens vragen of ik toevallig dat medicijn heb gehad: ‘Haloperidol’, wat dus feitelijk zinloos zou zijn geweest

Wat nog Rest

Eigenlijk had ik nog apart aandacht willen besteden aan het viraal gegane filmpje van Arjen Lubach, wat hij in oktober 2017 al had gepubliceerd (ook via de TV in ‘Zondag met Lubach’) maar wat recent weer actueel werd na de zoveelste schietpartij in een school in de VS.
Perfect nepnieuws dacht ik want er bestaat helemaal geen ‘Nonsensical Rifle Addiction’.
Helaas is dit serieuzer dan iedereen had gedacht (onder wie ikzelf) want de VS is wel degelijk en bewust besmet met het NRA-virus, wat door Trump is bevestigd:
“NRA is NO FAKE NEWS!”
Dan laat ik het hier beter maar bij zitten…

Fake, sterf en zuip zeker niet met mate!
Tot de volgende Flits. 🙂

Dit bericht is geplaatst in Column, Cultuurfilosofie, Opmerkelijk Nieuws, Persoonlijk met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Restflits 27 februari 2018

  1. Anne schreef:

    Standaard zit er een stuk tape over mijn webcam hoor, of dat nu paranoia is of niet! Misschien dat mijn antipsychotica sommige stukjes gekkigheid heeft overgeslagen, hèhè.. Over antipsychotica gesproken: heb ook een ‘delerium’ gehad is me verteld na n tripje ZH – en die gaten.. die zijn er zeker! Misschien maar beter ook? Geen idee.

    De formulieren ken ik, en het moeizame invullen heeft toch n paar keer geloond! Zelfs als er iets stuk gaat (wasmachine oid.) kan je je handje ophouden.. grote kans dat je recht hebt op hulp! M’n uitkering is omlaag gegaan dus zelf ook maar even uitzoeken wat ik nú weer moet regelen (sta er niet om te juichen to be honest.. ‘t is ook gedoe..).

Geef een reactie