Restflits weekend 12/13 augustus 2023

Overzicht:
– Persoonlijk
– Toestand in de wereld
– Erotiek
– Wat nog Rest

Lang geleden dat ik een ‘Restflits’ heb gemaakt. Eind januari was de laatste! Waarom? Ik heb ontdekt en ik weet dat mensen niet graag ‘lange’ lappen tekst lezen. Te grote artikelen ontmoedigen al direct want “geen zin”, “geen tijd”, “geen geduld voor” (heb ik zelf ook last van!) en meer redenen die me hebben gedwongen om vooral kortere artikelen over één onderwerp te maken. Dat zou ik nu ook gerust kunnen doen met alle onderwerpen die langskomen! Maar het zijn er zoveel… Dat bij mij juist nu daarom de moed in mijn schoenen zakt om eraan te beginnen. Het heeft te maken met mijn ‘Persoonlijke’ toestand, waar ik dan ook mee begin.
Probeer het allemaal te lezen als je benieuwd bent wat er in DeRest omgaat deze tijd… Veel onderwerpen zal je misschien herkennen. Het zijn dingen van deze tijd. En als je even ‘geen tijd’ hebt… (rotsmoes natuurlijk! 😉 ) Lees dan een stukje en kom later terug. Afgesproken? 🙂

Persoonlijk

Op dit moment van schrijven ben ik ‘al weer’ ruim een week gestopt met sterke drank. Fijn. Niet bijzonder natuurlijk, gezien mijn herhalingen in de geschiedenis… Ik besef dat het altijd een ‘ding’ blijft in de rest van mijn leven en ik hoop echt nieuwe wegen te zullen vinden om nu eens blijvend te kunnen stoppen.
Mijn grootste probleem blijven mijn gedachten. Die zijn erg sterk en bij vlagen helaas erg negatief. Die gedachten kunnen me soms depressief maken en dan is voor mij de eenvoudigste manier ze weg te drinken. Sommige mensen gebruiken drugs… Dat heb ik nooit gedaan en gewild. Anderen gaan intensief sporten… Storten zich in nieuwe ondernemingen… Gaan praten bij de AA… (kuch) Of weet ik veel wat ze allemaal kunnen doen. Iedereen is anders. Mijn leven lijkt al een poosje op een ‘dood’ spoor te zitten. Geen vooruitzichten, geen geld (tot mijn pensioen… als ik dat mag halen!) en geen vrienden om me heen om me te helpen. Mijn kinderen hebben beiden hun nog jonge levens en die kunnen (en mogen!) me niet continu helpen. Ik moet alles dus helemaal alleen zien vol te houden en dat valt gewoon niet altijd mee.
Daarom ook probeer ik veel ‘van me af’ te schrijven, maar ik probeer ook nog steeds grenzen te verleggen omdat ik wel degelijk passies heb om bepaalde onderwerpen veel beter bespreekbaar te maken. Dat wordt me echter in de hedendaagse maatschappij niet makkelijk gemaakt.
Op dit moment heb ik nog steeds geen zekerheid of deze website wel mag blijven bestaan! ‘De zogenoemde klachten tegen mij’ staan nog altijd open en ik krijg geen antwoord meer op mijn verweer en vragen wat ik dan moet verwijderen. Ook dit was een belangrijke reden dat ik weer meer was gaan drinken… Ik kan die misplaatste onzekerheden gewoon niet meer aan!
Ondertussen blijf ik dus wel gewoon schrijven. Mocht het toch zover komen dat het hier verdwijnt, dan vind ik wel weer een andere plek om te publiceren. En de ‘backup’ is er ook altijd nog. Maar dit zijn geen goede dingen voor een mens.

Dan gebeuren er nog veel meer dingen in de wereld, waar ik me gek genoeg ook druk over maak. Ik ben geen onverschillig iemand en zal dat ook nooit kunnen worden. Dat zit niet in mijn aard. Alles wat er in de wereld gebeurt en wat ik graag wil blijven volgen, dat heeft mijn aandacht en daar denk ik over na. Het één lach ik weg, het andere irriteert me. En weer andere dingen zetten me aan tot dieper overdenken wat soms een artikel oplevert. In het volgende deel geef ik een (klein!) overzicht van de dingen die me deze periode bezighouden.

Toestand in de wereld

Van mijn eigen bewoonde Eilandje van Dordrecht tot de meest ontoegankelijke gebieden van Verweggistan… Alles in het (reguliere) nieuws probeer ik te volgen. Ik blijf gewoon kijken naar de dagelijkse ‘6 uur journaals’ (om 18.00 uur) en heb Nu.nl continu open op een tabblad van mijn browser. En dan nog wat er allemaal op Twitter voorbij komt… Soms is het echt wel eens te veel. Maar gisteren nog overwoog ik mijn gedrag. Hoewel het me soms vermoeit; als ik het niet meer zou kunnen, wat dan? Dan zou ik op de bank moeten gaan zitten en voor me uit staren. Ik zou dood willen. Op dit moment zijn die links naar ‘buiten’ via internet mijn sociale leven. Zo blijf ik wel degelijk overal van op de hoogte en kan ik dus prima mijn meningen vormen. Wat je ook zelf vindt van de ‘Main Stream Media’… Gekleurd, corrupt, eenzijdig… wat dan ook. Het is voor mij prima als de middenweg. Te veel alternatief nieuws maakt alles nog moeilijker.

Maar goed, wat zijn mijn ‘highlights’ van de afgelopen weken?
Dan begin ik natuurlijk met de politiek, waar ik snel na het aftreden van ons waardeloze kabinet al een artikel over had geschreven: ‘Vallen en weer opstaan in politiek opzicht’. Toen wist ik nog niet dat de nieuwe verkiezingen gepland staan in november. Ik dacht al wel dat het nog wel even zou duren.
Nou, inmiddels hebben veel zittende ‘ratten’ besloten om op te gaan stappen nadat die verkiezingen zijn geweest. Dat duurt dus nog maanden en daarna is er nog niet zomaar opeens een nieuw kabinet… Als dat net als de vorige keer ook weer maanden duurt, dan zitten we zo al weer in 2024 en zitten de huidige gasten nog altijd in het pluche. En is er al die tijd niets positiefs veranderd voor Nederland. Dus? Zoals ik al zei: er verandert niets en ik ben heel benieuwd of de nieuwe generatie ratten daar verschillen in zal maken. De eerste rat geeft mij al sterk de indruk van niet… Ene Frans Timmermans.

Voor ik nu spontaan ga overgeven, stap ik snel over op een ander onderwerp:

De zaak rond Thijs Römer. Ik heb me moeten inhouden zowel op Twitter als hier om daar direct diep op in te gaan. Want misschien raad je het al: mijn mening komt niet overeen met de mening van de massa, die deze (voor mij volslagen onbekende) acteur heeft gecanceld en liefst volledig wil vernietigen.
Nee, ik ken Thijs niet. Heb bij mijn weten nooit iets gezien waarin hij aanwezig was. Zoals je misschien weet ben ik geen fan van Nederlandse producties en het zooitje op de Gooise Matras volg ik niet. Hooguit de mooie dames van Nederland, zoals Katja Schuurman die ik ook volg op Instagram. Seksueel vrijgevochten vrouw. Mooi mens, die Katja! 🙂 En zij was dus langere tijd de echtgenote van Thijs. En ze hebben een dochter die inmiddels al weer zo’n 13 jaar is begreep ik. Leuk kind! Zo te zien krijgt die straks ook wel de nodige ‘kansen’, net als haar moeder.


Links: Katja en Sammie recent naar film Barbie – Rechts: Thijs, Sammie en Katja in betere jaren…

En zoals Thijs in zijn zwakke verweer in de rechtbank ook al aangaf: Veel mensen begrijpen niet de ‘vrijere’ seksuele omgang van velen in die wereld van de artiesten. Met dit verweer echter gooide hij zijn dunne glazen in… Want juist dit wordt door de massa zwaar veroordeeld. (Terwijl ze hypocriet smullen van alle ‘sekscapades’!) Hij had dit dan ook binnenshuis moeten houden en er geen minderjarige fans in moeten betrekken.
Weet je wat ik denk wat er is gebeurd? Niet oordelen, gewoon lezen.
In die tijd was volgens mij net de scheiding van Katja geweest en zat hij even zonder werk. Hij had wel de nodige fans achter zich verzameld, net als elke bekende persoon. En jazeker: voor jonge (tiener-) meiden zal hij best wel aantrekkelijk zijn! En wat doe je dan als even eenzame jonge man met de nodige frustraties en onvervulde seksuele gevoelens? Ingaan op de avances van een aantal tieners. Leuk! Spannend! Geil! Toch? Natuurlijk had hij zijn (bekende) plek moeten weten en beseffen dat hij met vuur speelde, toen hij ze ging verleiden met absurde voorstellen en daarbij loog dat hij meer voor ze kon betekenen. Wees dan eerlijk en zeg ronduit: “Geil dat je zo’n fanatieke fan bent van mij!” of zo. En dan afkappen. Maar nee… En dat is jaren later toen de meiden volwassen waren tegen hem gebruikt. Onomkeerbaar.
Is Thijs nu een asociale ‘pedo’, kinderverkrachter, monster en moeten zijn ballen eraf gesneden worden? Ja, die dingen komen uiteraard weer voorbij. En zelfs de beste rioolcolumnisten blijven op hem intrappen. Bizar.
Zijn leven is vernietigd. Niets kan dit meer goedmaken. Zelfs de mening van Katja niet, die ze waarschijnlijk wel heel beperkt zal geven. Zij kent hem. Is het zo’n slecht mens? Nee hij was dom. En een straf is op zijn plaats. Maar gevangenisstraf? Behandeling? Is hij geestesziek? Nee, zo zie ik het niet. Ik heb 20 jaar geleden namelijk iets vergelijkbaars meegemaakt. Ook iets online maar nooit iets met daadwerkelijke contacten. Alleen maar mijn meningen, die wat ruimer zijn dan die de hedendaagse gehanteerde moraal toestaat. Maar wel levenslang veroordeeld tot zedendelinquent…
Hij is een stap verder gegaan. Maar dat zei ik ook al tegen een wijkagent in 2018: “Als er een leuke tiener van een jaar of 14 voor me zou staan en seks met me zou willen, zou ik niet zeker weten of ik ‘nee’ zou kunnen zeggen.” Dit verontrustte hem zeer! Maar ja, welke tiener ziet er nou iets in een onbekende, arme, oude, dikke blanke niksnut zoals ik… Hahahaha! Ahum. 😉
Case Thijs closed. Tenzij er nog bijzonder aanvullend nieuws komt.

Dan de jaarlijkse LHBTI+++-pride 2023… Voor mij niet nieuw natuurlijk en ik heb er al meerdere artikelen aan gewijd zoals recentelijk nog: ‘Gender hier, gender daar…’ wat eigenlijk alles zegt over mijn mening in deze megalomaan opgeblazen hype. Wereldwijd! Zelfs in landen waar homo’s nog wettelijk worden opgepakt en ter dood gebracht. Soms op gruwelijke wijze. Dan wil ons kikkerlandje zich opnieuw als meest vooruitstrevend en meest tolerant land op de kaart zetten door onze vrolijke queer-gemeenschap tentoon te stellen op bootjes en in alle media waar dit maar mogelijk is. Ergens op Twitter heb ik gezegd: “Overdaad schaadt. Altijd.” En dat is ook zo. Hierdoor laait de haat tegen andersvoelenden juist op! De anti-groeperingen worden zo juist steeds groter en voor je het weet krijgen we partijen aan de macht die alle tolerantie gaan verbieden en eventuele verworven vrijheden terugdraaien. Geloof me. Zover kan het komen. 🙁


De regenboogkleuren die ik wel erg mooi vind!

Maar daarom ook probeer ik juist via meer (soms wat te provocatief misschien) aandacht voor erotiek in mijn artikelen en specifiek op de website ‘Erotica’ aandacht te vestigen op die ‘andere’ maar zeer belangrijke categorie entertainment:

Erotiek

In de afgelopen periode heb ik ook weer veel artikelen geschreven over seks en porno. Hoewel ik daar midden in de zomer meestal nooit zo veel zin in heb, had ik dit keer weer een soort van obsessieve drang om meer te kijken en zoeken. Ik was daar natuurlijk niet de hele dag mee bezig maar zocht elke dag toch wel weer even naar nieuwe porno. Meestal in de avond omdat er juist in de komkommerzomer dan weinig tot echt niks bijzonders op de tv is en dan moet je toch wat… En ik heb veel nieuws gevonden. Ook leuke nieuwe erotische dingetjes (toys, erotische gadgets) voor heel weinig geld die ik heb gekocht. Gewoon… Omdat ik het leuk vind! Maar deze periode ging ik wel weer ver. Dit gebeurde ook in december. Toen ik ook weer op een hoogtepunt van mijn drinkgedrag zat… Ik stopte toen na 26 december.
Ik denk dat het wel verband houdt omdat ik met ‘veel’ drank op minder grenzen heb.
Achteraf vind ik het dan wel weer stom van me dat ik weer vele gigabytes aan porno heb gedownload waar ik vermoedelijk niet of nauwelijks naar kijk. Ik heb gewoon teveel!
Maar ja… Wat doen fanatieke (zeg maar) postzegelverzamelaars? (Bestaan die nog? 😉 ) Die verzamelen toch ook alles wat ze nog niet hebben en stoppen ze in een album waar ze dan later zo af en toe eens doorheen bladeren? Sommige exemplaren zullen ze meer waarderen en vaker bekijken. Maar de meeste zitten dan gewoonweg in hun albums.
Ik zei dit nog tegen mijn dochter afgelopen week. Dat mijn erotische hobby niet meer is dan wat ook een postzegelverzamelaar doet. Maar ze zag dat toch anders. Met porno wek je toch bepaalde gevoelens op? Ja, tijdens het zoeken en natuurlijk even kijken windt het me wel op. Dat klopt. Maar daarna ben ik er helemaal niet zo veel mee bezig. En dat zoeken en verzamelen is meestal tijdelijk. Weken helemaal niks en dan dagen uren achter elkaar. Net als echte seks. Soms heb je een maand helemaal geen zin. Bij de juiste omstandigheden en met de juiste partner op het juiste moment kan je het soms wel 3x per dag willen doen… Dat is de menselijke seksualiteit. Niks mis mee toch?
Daarbij doe ik er dus niemand kwaad mee omdat ik mijn ‘gedrag’ geheel alleen uitvoer. Niemand hoeft het te weten. (Niet verder vertellen dus he! 😉 )

Erotiek was voor mij al een hobby in mijn pubertijd. Toen kocht ik seksboekjes. Steeds meer. En later toen ik alleen woonde videobanden. Een kast vol. Tot ik mijn latere partner ontmoette.
Hier heb ik allemaal al over geschreven. Maar die hobby is voor mij nog steeds een van de leukste en toevallig een van de weinige nog uitvoerbare in mijn situatie.

Je hebt ook mijn artikel ‘Huidhonger en andere natuurlijke verlangens’ gelezen?
Natuurlijk mis ik ook fysiek contact. Al zo’n 12 jaar min of meer seksloos (afgezien van die gangbang-feestjes in 2015 en 2016). Ik vind dat niet fijn en ik denk dat dit ook niet gezond is voor een mens als die wel ‘huidhonger’ heeft. Zonder voldoende ‘eten’ voel je niet optimaal. Masturbatie is ook leuk maar echte contacten zijn toch altijd het beste.
Dit soort frustraties komen wereldwijd dus overal continu voor en dit veroorzaakt veruit het grootste deel van alle seksuele grensoverschrijdende gedragingen. Van heel subtiel tot heel erg… Seksuele frustraties zijn de grote boosdoener.
Ook hier had ik het over met mijn dochter. Zij kent zoiets niet omdat ze min of meer aseksueel is. Maar ze gaat ook om met andere vrouwen die dat niet zijn en die maken heel wat mee…
Een overbuurvrouw waar ze goed mee omgaat is nog maar recentelijk meerdere malen op straat gewoonweg aangesproken door mannen, die haar wel “een lekker ding vinden”! En een keer riep een gast toen ze langs een bushalte liep: “Hee joh, zullen we seks hebben?”
Vermoedelijk een dronkenlap maar gewoon overdag midden op straat… Ik was ook verbaasd. Zoiets maak ik als man niet mee natuurlijk. En schaamde me even dat ik een man ben…
Natuurlijk zijn dit excessen. Maar die nemen toe blijkbaar! De huidhonger, de frustraties… Misschien komt dit ook wel door de lange corona-periode dat contacten moeilijk waren. En is nu de pan aan het overkoken… Wie weet. Maar ik denk ook dat de steeds strenger lijkende moraal de mens parten gaat spelen. Mannen mogen niks meer zeggen, fluiten of sissen… #metoo ligt op de loer! Zo groeien de frustraties ook.

Erotiek zit gewoonweg als een latente ‘liefhebberij’ in de meeste mensen. Ook in vrouwen.
Waarom willen vrouwen er zo ‘mooi’ mogelijk uitzien? Zijn het alleen modellen en pornoactrices die hun borsten laten vergroten? Of nog meer maatregelen nemen om er maar zo ‘perfect’ mogelijk uit te zien? Nee, heel veel en echt steeds meer ook jongere vrouwen willen dat doen. Zelfs tieners. Onbewust zonder dat ze het zelf goed beseffen werken ze zo mee aan het ideale seksuele plaatje waar mannen zo gek op zijn… Is dit fout of slecht? Nee dit is nu juist die natuur waar ik continu op hamer! Als mensen zich nu eens eindelijk uit die geïndoctrineerde keurslijven rukken en hun hart volgen, dan kan er wel eens veel meer ruimte ontstaan voor meer ontspannen en op gevoel gebaseerde contacten. Relaties, los of vast; dat is per mens verschillend. Niemand moet iets doen waar die zich niet goed bij voelt.
Die ‘buurvrouw’ moet zeker geen seks hebben met een vent op straat als die daar om vraagt. En die vent moet beseffen dat hij op die manier altijd wel seksloos zal blijven… 😉
Maar met een beetje respect, begrip en een vleugje liefde voor elke medemens kunnen we misschien wel eindelijk eens normaal met elkaar gaan praten. Over gevoelens. Ook erotische gevoelens.

Erotiek is en blijft erg belangrijk in mijn leven. Mocht ik ooit nog eens iemand ontmoeten om de dagen wat minder alleen door te brengen, dan zal die liefhebberij dit keer toch wel wederzijds moeten zijn. Gewoon fijne contacten om onze natuurlijke behoeften samen te delen en te stillen. Zonder frustraties, zonder huidhonger. Zou dat nog mogelijk kunnen zijn voor een ‘ouwe, witte, dikbuikige’ vent? 😉

Je zult begrijpen dat de erotiek dus ook een draadje blijft op deze blogsite. Ook zonder drank. 🙂

Wat nog Rest

Dit was weer even een flinke opsomming van de dingen die me de afgelopen periode bezighielden en nog houden. Eigenlijk heb ik er maar een paar belangrijke uitgepikt. Ik had nog meer onderwerpen op mijn lijstje gezet. Maar dan zou deze Restflits wel erg lang worden… Beter maak ik daar dan later toch weer aparte stukjes van.

Voor nu: Laat je niet gek maken door alle shit in de wereld. En ook niet door alle problemen in je eigen omgeving. Het leven is niet altijd zonnig en warm. De zomer gaat ook weer naar zijn eindpunt. Alles weer ‘normaal’? Het leven draait door. Ik draai ook door. Draai je mee?

Tot de volgende Restflits! 🙂

Dit bericht is geplaatst in Column, Cultuurfilosofie, Erotica, Opmerkelijk Nieuws, Persoonlijk met de tags , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Restflits weekend 12/13 augustus 2023

  1. Pingback: Seksflits maandag 21 augustus 2023 | De Rest van het Avontuur

Geef een reactie