Consumentenzaken – Waardeloze ‘klantenservice’ Deel 3

Lidl verleent GEEN service! Boycot Parkside producten!!!

Heeft iemand wel eens bij de Lidl een van de vele producten van hun merk ‘Parkside’ gekocht? Wie nooit in de Lidl komt niet misschien, maar wie daar wel eens boodschappen doet moet dat ooit wel eens gedaan hebben. Want ze verkopen al jaren honderden producten van dit relatief voordelige merk. Gereedschap en spullen voor in de tuin. Van het kleinste setje schroevendraaiers tot de krachtigste boormachines en grasmaaiers. En zelfs onze ‘geweldige’ Consumentenbond houdt van Parkside want veel producten worden herhaaldelijk ‘Beste Koop’ in de bekende testen.

De ‘echte’ doe-het-zelvers en zeker de professionals halen misschien hun neus op, maar ik kan me niet voorstellen dat ze echt nooit iets van dit merk hebben gekocht.
Dat kan tegenwoordig zelfs ook bij Bol, het grootste online warenhuis van Nederland.
Maar Parkside komt gewoonweg van de grote Duitse firma Lidl. Dat is de eigenaar.
‘Deutsche gründlichkeit?’ Perfecte kwaliteit? Ik zou het liever botweg ‘Duitse sluwheid’ willen noemen! Heel veel verdienen op lage productiekosten want het is allemaal goedkope rommel die je na korte tijd snel weer moet vervangen.
Ja het werkt. Vaak matig maar het doet wat het moet doen en voor mensen met een kleine beurs is dit zeer acceptabel. Vandaar vaak die ‘Beste Koop’.

Vanwaar deze vrij lange inleiding?
Omdat ik het ditmaal concreet over één onderwerp wil hebben wat ik al herhaaldelijk heb geroepen: ‘De Klantenservice is Waardeloos!’ En dan heb ik het in dat artikel ook al over de Lidl gehad. Nu heb ik opnieuw een grote aanvaring gehad met Lidl en een zodanig asociale afhandeling (spoiler: GEEN afhandeling) dat ik dit expliciet wil vermelden. En het gevolg is dat ik nu echt NOOIT meer iets van Parkside ga kopen. Ik boycot Parkside! Waarom? Lees het verhaal:

Aanschaf nieuwe accu schroef-boormachine

Als ‘huis-tuin-en-keuken-klusser’ met een eigen huis moest ik in de afgelopen 30 jaar dat ik hier woon uiteraard flink wat klusjes doen. Van lampen ophangen, gordijnroedes of -rails, kastjes ophangen, plinten aan de muur monteren tot… de lijst zou pagina’s kunnen vullen. Een goede schroevendraaier is bijna het eerste wat je altijd nodig hebt. Uiteraard in diverse maten.
Als je heel veel moet doen en soms best zwaar schroefwerk met grote schroeven of gewoon heel erg veel schroeven dan moet je aardig getraind zijn. Dat was ik niet dus ik heb al snel zodra het kon een elektrische schroevendraaier gekocht. Dat maakte het werk een stuk lichter.
De eerste is al heel lang kapot en ook de tweede begaf het een keer en was ook eigenlijk niet handig. Toen zag ik ongeveer een jaar of 8 geleden dit ding bij de Lidl in de aanbieding staan:

Oogt best goed en eerlijk gezegd deed die het ook best wel goed. Hoewel ik ‘m niet direct hard nodig had; zoiets moet je gewoon hebben als het opeens nodig is.
Voor boren gebruik ik zoiets niet. Daar heb ik twee aparte grote machines voor.
Helaas ging mijn gezondheid wat vaker achteruit en na de operatie in 2017 heb ik vrijwel niets meer geklust. Niet nodig of ik liet alles maar zitten. Kon ook weinig nieuwe dingen meer kopen omdat ik te weinig inkomen had.
Pas dit jaar, in het voorjaar, kreeg ik een paar ideeën om te gaan doen. Gordijn ophangen in de keuken, een kapotte plafondlamp in de badkamer vervangen en nog een paar dingetjes. Boren en schroeven was nodig. Dus ik pak mijn Parkside. Je raadt het al: dood. Deed niks meer. Niet gek na 8 jaar bijna ongebruikt in de kast te hebben gelegen. Accu leeg natuurlijk.
Nu zit daar een acculader bij en toen ik de accu er instopte zag ik het gelijk al: 2 rode lampjes die permanent bleven branden. Iets moest gaan knipperen als indicatie van opladen. Maar niks. Accu kapot. Ook dit verbaasde me niet echt… Ongebruikte accu’s die in de kast liggen kunnen ook kapot gaan. Hoewel ik dit wel zwak vind, maar goed. Je moet ze regelmatig ontladen en weer opladen. Ik had het gewoon in de machine laten zitten. 8 jaar lang.
Dan denk je: nieuwe accu kopen. Maar… Dit model staat niet meer te koop. Inmiddels zijn er diverse andere modellen uitgekomen. En later dan ik mijn ding had gekocht zijn ze begonnen met hun systeem dat de Parkside accu’s op al hun grotere apparaten zouden passen. Ik wilde simpel weten: “Zijn er voor dit apparaat nog accu’s te koop?”
Die vraag heb ik begin april opgestuurd naar de ‘Klantenservice’ van Lidl.

Een Parkside accu

Wat gebeurde toen:
Eerst wekenlang geen enkel antwoord. Ook geen bevestiging van ontvangst van mijn melding via het webformulier. Ik wilde bijna opnieuw een melding sturen toen ik begin mei dan toch opeens de bevestiging kreeg: er was een melding vastgelegd onder een bepaald nummer.
Toen ik na een week weer niks had gehoord, antwoordde ik op de bevestiging wat er zo moeilijk was aan mijn vraag… Ja of nee?
Daar kreeg ik enkele dagen daarna op zondag (!) antwoord op:

“Ik kan naar aanleiding van je melding niet precies achterhalen om welk product het gaat. Wil je me helpen door één van de volgende gegevens zichtbaar op verpakking en/of kassabon op te zoeken en aan me door te geven?
Dit kan de IAN-code zijn, deze is te vinden achter het artikel op de kassabon, op de verpakking, in de handleiding en op het typeplaatje. Een andere mogelijkheid is het doorgeven van de streepjescode. Graag ontvang ik ook een foto of scan van de kassabon en je adresgegevens.“

In mijn melding had ik exact het typenummer van het product opgegeven en vermeld dat ik de bon kwijt was helaas. Wie dat type in Google opzoekt krijgt direct vele resultaten… Ofwel: WTF is dit voor muts die op zondag geen moeite wil doen om even iets op te zoeken? Als ze dat dan niet kon, antwoord dan niet.
Ik heb geantwoord met die IAN-code en heb de digitale handleiding van het apparaat meegezonden. Beter kon ik het niet maken. Pas 14 dagen later kreeg ik opnieuw een bericht, op 19 mei:

“Je melding is zojuist doorgestuurd naar onze servicepartner, Grizzly. Zij nemen contact met je op voor de verdere behandeling.“

Huh? Grizzly? Wat is dat nu weer! Maar bij nader onderzoek ontdekte ik het ‘bedrijf’ als zijnde inderdaad de serviceverlener van Lidl. In Duitsland! Gaat het niet al een beetje kriebelen?
Inmiddels had ik het eigenlijk al lang door. Kastje – muur en vervolgens?
Nou, vervolgens leven we vandaag op 10 augustus, bijna 3 maanden later en ik heb totaal NIETS meer gehoord. Uiteraard heb ik tussendoor nog wel een paar keer gemaild naar de Lidl service dat ik dus niks hoor. Grizzly zelf kan je niet bereiken.

Op een simpele vraag of een bepaalde accu nog leverbaar is, kan dus in 5 maanden tijd geen antwoord gegeven worden. Dit vind ik onaanvaardbaar. Dit is gewoon GEEN service. Ze doen helemaal niets.

Wat nu?

Ik gooi het onbruikbare Parkside prul weg en als ik echt een klus krijg die ik niet met de hand kan (wat bij mijn genoemde klusjes gewoon wel lukte), dan koop ik gewoon het voordeligste apparaatje van een ‘echt’ merk. Bij de Gamma of zo, of via Bol. Daar worden ook best goede spullen verkocht. Gewoon even de recensies lezen en vooral goed kijken hoe de serviceverlening werkt…
Want Lidl?
Met grote letters:…

Heb je vragen over onze producten, garantie of reserveonderdelen of heb je een klacht? Wij helpen je graag snel verder zonder moeilijk te doen. (ik: Hahahahaha!)

Neem voor vragen contact op met onze handelspartners.

Neem hiervoor contact op met onze handelspartners, die je op onze contactpagina vindt.

Deze internetsite wordt geëxploiteerd door:
Lidl Stiftung & Co. KG

Ahum… Handelpartners = altijd en alleen maar Lidl en contact daarmee is vrijwel onmogelijk. Een contactpagina bestaat helemaal niet… En als je al contact krijgt…
doen ze NIETS.
Mijn grote letters:

BOYCOT PARKSIDE

Laat de supermarkt gewoon doen waar die wel goed in is. Eten en drinken verkopen. 🙁

Tenslotte

Op zich is er met de meeste producten van Parkside niets mis als je het koopt en gebruikt en het naar tevredenheid functioneert. Mijn zoon heeft voor de inrichting van het eerste flatje met zijn vriendin ook een Parkside hamerboor gekocht. Gewoon… Omdat alles al erg duur is voor jonge nog studerende mensen… En het werkt. Prima toch?
Mijn advies aan iedereen is echter: als het werkt, werkt het. Houden zo. Gaat iets kapot? Raadpleeg geen service! Dat frustreert alleen maar. Gooi het weg en koop een nieuwe.
Als je de spullen van dit merk zo behandelt kan je er misschien best lang plezier van hebben. 🙂

Dit bericht is geplaatst in Column, Consumentenzaken, Cultuurfilosofie, Opmerkelijk Nieuws, Persoonlijk met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Consumentenzaken – Waardeloze ‘klantenservice’ Deel 3

  1. Pingback: Goedkope tools bij Dirk of van de Action | De Rest van het Avontuur

  2. Pingback: Consumentenzaken – Waardeloze ‘klantenservice’ Deel 4 | De Rest van het Avontuur

Geef een reactie