Radio Fata Morgana Live? Heeft dat toekomst?

Niet veel verder vertellen! Sssst!
Vanavond had ik willen proberen om weer eens LIVE te draaien.
Uiteindelijk had ik besloten dat de vrijdagavond toch de handigste avond zou zijn om nog enkele luisteraars te trekken. Omdat de meesten de zondag als ‘rust’dag hebben en de dag erna weer keihard aan het werk moeten…
Maar ook voor mij zou een uitloop met zicht op het weekend wel handig zijn.
En nu ik in deze tijd van fysiek herstel na de operatie even dacht dat een radioprogramma wel zou kunnen… Want verbaal ben ik normaal en het bedienen van computers is geen probleem.
Maar toch…
Ik doe het voorlopig nog even niet.

Fata Morgana draait zoals bekend (neem ik aan…) nu al geruime tijd gewoon non-stop de bekende diversiteit aan muziek. En dat wordt regelmatig best wel beluisterd.
Zonder enige reclame en met een zeer slecht zichtbare link op deze blog vind ik dat nog bijzonder en geheel niet verkeerd.
Als ik echter weer zou kiezen voor een LIVE gepresenteerd programma, waarvoor ik nu al maandenlang een veel betere studio klaar heb staan dan ik de tijd daarvoor tot mijn beschikking had…, dan moet dit iets wezenlijks toevoegen.
‘De Rest van het Avontuur’ zal dan meer moeten zijn dan louter mijn favoriete songs achter elkaar draaien, ditmaal echter voorzien van af- en aankondigingen.

Vroeger en in de tijd van TVNR was het live programma altijd bol met persoonlijke gedachten en meestal de gesproken column ‘Overdenkingen’.
Het was een verlengstuk van mijn energieke wens om ‘iets te zeggen’ op de radio.
En dat mist de laatste tijd een beetje…
Dat was al zo voor de operatie en dat is er zeker daarna niet beter op geworden.
Ik kan af en toe nog best wel eens iets zinnigs schrijven maar zelfs op Facebook ben ik teruggezakt naar een niveau waarin ik meer aanwezig ben dan waarin ik mezelf laat horen.
Heel veel dingen boeien me niet meer zo sterk dat ik daar een punt van wil maken.
De ‘spirit’ is er niet.
Nog niet… Niet meer… Ik weet dat eerlijk gezegd niet zo goed.
Hoewel ik nog zat gedachten heb dat er van alles gezegd zou kunnen en moeten worden…
Ik zie de moeite om dat van mij uit te moeten doen even niet meer zitten.
Want wie ben ik en wie zit (nog) op mijn woorden te wachten?
In de praktijk denk ik dan aan een klein handjevol mensen waarvan de meesten dan nog vooral mijn muziekkeuze waarderen en wat ik zeg… voor lief nemen in de hoop dat ik ooit rust in mijn hart zal vinden. De rust die me verder op weg zal helpen…
En zo ver ben ik nog lang niet. Althans zo voel ik dat momenteel.

Wat ik ook nog kan doen is eventueel wat extra aandacht geven aan onbekendere artiesten in het live-programma. In de vorm van hun muziek draaien met wat achtergrondinformatie erbij of zelfs in de vorm van (live) interviews of zelfs een keer een live optreden wanneer dat technisch kan.
Ik heb daar gedachten over maar dat zie ik op dit moment zeker nog niet als een realistische optie zolang het live programma maken nog niet bekend genoeg is.

Dit jaar ga ik wel degelijk alles goed op een rij zetten wat ik nu wel of niet wil en kan doen.
Want om het onoverdacht en onbesproken te laten sudderen tot er weer eens een technische storing komt of tot mijn huidige streamhoster er opeens mee gaat stoppen, zodat ik simpelweg gedwongen ben om Fata Morgana te beëindigen, dat wil ik niet opnieuw meemaken. Dit keer maak ik het karwei af of zeg ronduit dat dit het is… of was.

Voorlopig dus gewoon (blijven) luisteren naar Fata Morgana Internetradio zoals het er is.
Via deze blog houd ik je op de hoogte van eventuele veranderingen.

fata_morgana_spandoek

Dit bericht is geplaatst in Internetradio met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie