Aanpassen DeRest.net – Seksualiteit

Een nieuw Avontuur: Diplomatie?

Hoe ouder hoe gekker? De Rest in de diplomatie? Het moet niet gekker worden…
Maar ja, kijk naar de corrupte regering… En de vele gelijksoortige westerse machthebbers… Met diplomatie win je een oorlog. De oorlog om de macht. Wie het kunstje beheerst houdt het vol. Droevig maar de huidige maatschappij vraagt erom.

Wat is er aan de hand?
Misschien heb je inmiddels de verontrustende artikelen gelezen rond ‘De Klachten over DeRest.net’. Hoewel het ‘vuur’ onder controle lijkt, moet ik wel uitkijken dat het niet opnieuw oplaait en alsnog het ‘huis’ in de as legt. Het onwaarschijnlijk hete weer in juni (Wéér een record! Boeiend. Ik heb grotere zorgen. 😉 ) kan dit zo maar veroorzaken. En ja: ook figuurlijk smeult het vuurtje nog.
Het gaat natuurlijk over de vele artikelen die ik inmiddels heb geschreven de afgelopen pakweg 5 jaar over ‘seksualiteit’. Mijn nieuwe openheid heeft ook gevolgen. Langzaam maar zeker worden de artikelen meer en meer gezien en gelezen. “Fijn toch?” zal iedere websitemaker, schrijver en liefhebber van schrijvers zeggen. Als je schrijft wil je gelezen worden. Maar zoals met alles wat ‘iets meer bekend’ wordt: je krijgt voor- en tegenstanders. De een vindt het geweldig, de ander zou het liefst een brandstapel aansteken. Voor de ‘boekenverbranding’ uiteraard… Juist anno 2023 zijn teksten discutabel… Topschrijvers gaan in de ban en boeken verdwijnen uit de bibliotheek. Omdat hun geschriften niet meer passen in de ‘moderne tijd’ van zogenoemd ‘realisme’. Wat fout is (volgens de zogenaamd foutloze machthebbers en de hen toejuichende domme massa…) is fout en dat moet verdwijnen. Voor een ‘betere wereld’. En om onze kinderen te beschermen.
Dat laatste is altijd een sterke! Geheid succes. (KUCH… HOEST…. Ahum… die verdraaide bronchitis ook altijd… 😉 )

Op DeRest.net schrijf ik altijd vanuit mijn hart. Eerlijk gezegd kan ik het niet anders. Al vanaf de middelbare school begreep mijn leraar Nederlands dit. Gerichte opdrachten en meer technische schrijfsels deed ik nooit goed. “Zesje.” Ik kan schrijven maar ik moest het beter vanuit mijn gevoel blijven doen. Dan kreeg ik negens en tienen… Hij vergeleek me wel eens met Jan Wolkers. Hoewel ik die zelf nauwelijks heb gelezen… (sorry, ik ben een slecht lezer, collega’s…) Ik begreep wel iets van zijn seksuele frustraties.
Nu ben ik ook niet zo’n goede romanschrijver. Ik schrijf het liefst over concrete zaken. Echte gevoelens. En interpretaties van het leven. Mijn leven. Mijn ‘Avontuur’.
Dat mag en is ook gebruikelijk op een blogsite. Maar in mijn geval gaat het dan toevallig ook weer vaak over seksualiteit… Omdat ik daar vroeger nooit goed open over durfde te zijn.

Welnu: mijn gevoelens en mijn interpretaties kunnen niet door iedereen worden begrepen. Omdat ze echter wel openbaar zijn, kan iedereen ze lezen. En daar een heel eigen interpretatie over vormen. Je raadt het al: in deze tijd kan dit soms heel extreem zijn. Als mensen lezen over ‘kinderen en seksualiteit’ dan is het maar zeldzaam dat ze mijn tijd hebben meegemaakt en zelfs dan nog mijn ‘dingen’ hebben gezien en gedaan. Elk mens beleeft alles toch weer net wat anders.
Mijn meningen over meer (meer meer) aandacht voor seksualiteit en in het bijzonder over ‘kinderen en seksualiteit’ worden soms helaas volledig uit hun verband gehaald en in combinatie gebracht met ‘platte erotiek’ of zelfs ‘seksueel misbruik’. Absurd en onterecht uiteraard. Maar dit soort interpretaties hebben mij al eerder zeer grote schade toegebracht, ongeveer 20 jaar geleden nu. Dus ik ben al voorzichtiger geworden. Maar blijkbaar nog niet voorzichtig genoeg.

Soms draaf ik wel eens door in mijn teksten en dan haal ik er teveel ‘beeldende voorbeelden’ bij. Los van de context kunnen mensen dit tegen me gebruiken. En dan komen de klachten. Natuurlijk niet ‘netjes’ tegen mij persoonlijk gericht! Dat durven de anonieme klagers nooit… Nee, ze gaan gelijk naar instanties en maken alles nog zwarter dan zwart. Afgezien dat ik me zo niet kan verdedigen… Alle ophef kan wel tot verwijdering van deze website leiden. En dan sta ik machteloos.

Ik wil juist graag in het openbaar blijven schrijven! Omdat ik bepaalde belevenissen en meningen graag wil delen met iedereen. Zodat erover nagedacht kan worden. ‘Overdenkingen’. Dat doe ik al heel mijn volwassen leven. 🙂
Als ik mijn teksten alleen voor mezelf schrijf (wat mijn kinderen me nog voorstelden…) dan is het slechts een soort ‘dagboek’. Boeiend? Voor wie? Vermoedelijk alleen voor mijn kinderen… Later. Als ik dood ben. Pfff… Dáárom schrijf ik niet!!!
Ook wil ik me niet verstoppen in een ‘dark web’ of zoiets. Ik schrijf NIETS wat niet mag. Ik provoceer niet, roep niet op tot grensoverschrijdende gedragingen en wil zeker niet leven in het donker… Ik houd van het licht! Van de openheid en eerlijkheid!
Meer meer meer eerlijkheid! 🙂
Ik moet mijn eerlijkheid echter toch iets temperen of ‘oneerlijk’ verbloemen.
Het is tegen mijn principes maar ik zal mijn boodschappen (als ik die heb) en meningen wat diplomatieker moeten verpakken. Zodat het breder geaccepteerd zal worden.
Misschien moet ik me toch eens wat beter gaan verdiepen in de ‘kwaliteiten’ van een Rutte… 🙁

Alle gekheid op een toetsenbord!
Natuurlijk blijf ik gewoon mijn dingen schrijven waar ik zin in heb en waar ik het belang van in zie. Ik zal zien hoe ik dit vanaf nu dan iets ‘anders’ aanpak.
Daarnaast ga ik mijn oude artikelen met betrekking tot seksualiteit langzaam maar zeker allemaal opnieuw lezen en indien ik dat nodig acht, aanpassen. Of – omdat de actualiteit ze gewoon niet meer zo belangrijk vindt – verwijderen. Stap voor stap.
Zonder aanwijzingen dat ik soms dingen schrijf die niet door de beugel zouden kunnen, is het voor mij ook maar gokken wat ‘anderen’ ervan zullen denken… Daarom blijf ik altijd oproepen om ‘Contact op te nemen’! Daar doe ik het ook allemaal voor en ik correspondeer graag over vele onderwerpen. Persoonlijk (face-to-face!) of via mail/apps. Probeer het eens! 🙂

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Opmerkelijk Nieuws, Persoonlijk, Seksualiteit met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie