De Restzomer 2024 is officieel begonnen!

Monsterhitte (30 graden) in aantocht!!!

Vandaag is dan eindelijk officieel de astronomische zomer begonnen. Eigenlijk gisterenavond zo tegen 23.00, toen de zon op zijn hoogste stand stond van het noordelijk halfrond. Noem het maar even zo. 😉 De langste dag. Enzovoorts. Dus vandaag: tuinieren, fietsen, wandelen… Wat zal ik doen? Euh… Ok, even wachten want vandaag gaat het nog even een poosje regenen. Nederland he… 😛 Maar als de voorspellingen kloppen, dan moet het vanaf zondag dan toch echt gaan gebeuren: een periode van droog, zonnig en warm weer. “Monsterhitte” stond er op een ‘Speld’-achtige website: “Wel 30 graden!” 😉
Tja, ik moet zeggen dat het hier inderdaad wel vaak uitersten zijn. Weken van regen en fris weer en dan opeens weer hoog zomer. Ik moet daar altijd een paar dagen aan wennen, voordat ik er goed tegen kan. En bij de echte tropische temperaturen krijg ik het weer benauwd, door mijn bronchitis. Het is ook nooit goed. Maar echt waar: ik zie dit liever komen, zodat ik eindelijk eens wat vaker naar buiten kan gaan, dan die regen. Ik zeg het altijd: zodra ik gewoon in m’n t-shirt naar buiten kan lopen, is het goed voor mij. En dat lijkt er nu echt aan te komen. Joepie! 🙂

In mijn vorige artikel ‘Hoe overleef ik de sportzomer 2024’ schreef ik al een en ander, wat ik vermoedelijk ga doen. Als ik zelf goed voel uiteraard. Maar:

Plannen?

Echt niet! Ik plan niks. Doe ik eigenlijk al jaren niet meer. Omdat elke dag anders kan zijn. Niet alleen het weer, ook mijn gemoed speelt een grote rol.
Sommige (goede) zomers zat ik alsnog weken binnen, omdat ik gewoon niet goed voelde. Helaas heb ik dat de laatste jaren niet meer zo goed onder controle.
Maar er zitten sowieso wel dingen in de pijplijn:

Klusser gaat aan de slag

In maart schreef ik al over mijn nieuwe vergrote deur van de berging, die in grondverf was opgeleverd. Eigenlijk wilde ik daar dit jaar nog niets aan doen, omdat een schilderklus vermoedelijk veel geld gaat kosten en ik dat eigenlijk wilde gebruiken om langer liggende lekkageproblemen op te laten lossen. Maar mijn voorkant ziet er in zijn geheel niet zo fraai meer uit. Het keukenraam moet al jaren geschilderd worden, net als het raam van de berging en ook de hele houten wand van de berging kan wel een opknapbeurt gebruiken. Toen heb ik besloten om vrijblijvend contact op te nemen met een Dordtse klusser, die zichzelf via een website aanbood. De link had ik al een poosje staan. Welnu, tijdens het gesprek klikte het snel en we hebben besloten dat hij de komende zomer die hele voorkant gaat schilderen! En hij belooft onder mijn maximale grens van het vakantiegeld te blijven. Met eenvoudige materialen (ik moet niet zo nodig de duurste verf!) en een redelijk uurtje/factuurtje zonder BTW ( 😉 ) komen we een heel eind. De man gaat over enkele maanden met pensioen maar doet het klussen al bijna heel zijn werkzame leven omdat hij het leuk vindt en er wat extra’s mee verdient. Hij is dus wat ouder dan ik, maar aan zijn fysiek is dat niet te zien. Afgelopen zaterdag was hij al hier om eerst het voorpad schoon te spuiten. Dat vond hij logischer dan dit achteraf te doen, als er net overal verse verf op zit. En in een uurtje deed hij veel. 🙂
Nu dus even afwachten wanneer het weer meezit en hij tijd heeft, dan gaat hij ermee aan de slag! 🙂 Ook de andere klussen zal hij dan gaan bekijken en zien wat hij kan doen met het geld wat ik dan nog beschikbaar heb. Anders volgend jaar weer een jaar.
Dit vind ik wel een heel leuke ontwikkeling, want ik ergerde me eigenlijk ook al groen en geel dat er zoveel gedaan moet worden in en rond het huis, wat ik zelf helaas niet meer kan. Behalve een mooier aanzien, zal het ook mijn gemoed goed doen! 🙂

En dan:

De zomer van ‘hoor en wederhoor’?

Niet juridisch bedoeld dan dit keer natuurlijk! Haha! Althans, ik geloof toch niet dat er iets op dat gebied speelt… Nee, ik doel hier figuurlijk op mijn gehoor. Het probleem van een doof rechteroor, waar ik al zowat een half jaar mee rondloop. Er gaat wat veranderen! 🙂

Ook in het gelinkte artikel over de ‘Sportzomer 2024’ schreef ik al over mijn ‘Tour de ASZ’ en dat er nog nieuwe rondes zouden volgen. Vorige week, op donderdag de 13e, was het zover.
Over de ‘Tour’ kan ik kort zijn: met een volle accu kon ik de ‘cols’ dit keer prima aan. 😉 Mijn conditie is nog steeds slecht, maar dit keer moest ik onderweg niet stoppen om uit te rusten.
Toen zijn mijn oren getest en oh verrassing: het rechteroor zit helemaal dicht. Dat wist ik al, maar nu was het duidelijk. Ze noemen dit medisch wel een ‘middenoorontsteking’. Zonder pijn in mijn geval, maar mijn trommelvlies beweegt vrijwel niet, dus ik hoor niets. Door het opgehoopte slijm in die Buis van Eustachius. Nu was het dan eindelijk medisch vastgesteld.
Dan kon ik twee dingen doen: nog wat sterkere neusspray proberen, die het slijm wel oplost, of direct voor de harde oplossing gaan: prikje erin, vocht eruit zuigen en buisje erin om het voorlopig open te houden. Ik ken dat, omdat ik dit als kind al eens heb meegemaakt. Dat was toen helemaal niet fijn… Veel pijn gehad en ik mocht jaren niet zwemmen. Hierdoor miste ik het schoolzwemmen en heb pas later op mijn 17e volwassen les gehad en mijn zwemdiploma’s A en B gehaald. Veel gevolgen dus. Zwemmen zal ik nu niet snel meer doen. En de methode is verbeterd. Onder plaatselijke verdoving zal de hele ‘operatie’ 5 minuten duren en daarna kan ik direct weer gewoon horen! Uiteraard heb ik hiervoor gekozen. Op 11 juli gaat het gebeuren. 🙂
Ook dit zal een flinke stemmingsverbeteraar zijn! Nu heb ik feitelijk de hele dag last van de doofheid en ik ben er vaak ook duizelig van. Een bekend bijeffect. Ook hierdoor zal ik er vermoedelijk sneller weer eens op uit gaan, met de fiets.

Nu weet ik nog niet of dat weer snel dicht kan gaan zitten… Dat slijm heb ik chronisch door de bronchitis, daarom had ik van de longarts die neusspray gekregen. Als dat niet afdoende werkt, zal er misschien daar nog verder gezocht moeten worden, of de slijmvorming te verminderen valt. Maar dat is dan weer voor later zorg. Dit is al een belangrijke stap vooruit!

Wat nog Rest?

Voorlopig even geen concrete andere dingen. Ik vind de bovenstaande ook wel even genoeg. 😉
De komende dagen probeer ik weer ‘heelhuids’ door te komen, in de tuin, steeds meer buiten en met wat lekkere dingen om het op te leuken zoals:

Ja ja, “ze zijn er weer”… Echte nep ‘Hollandse Nieuwe’, vorig jaar gevangen in de Noord Atlantische Oceaan, ingevroren en dit jaar op de markt als… Dat dus. Je wordt puur bedonderd, maar mensen willen het zo. De naam boeit me niet. Ik houd van haring en hoop dat deze van de Plus weer goed zijn. Ik heb een vorige aanbieding enige weken geleden al eens geprobeerd en die waren gewoon goed. 🙂

En verder de nodige speciale biertjes in het weekend en (kuch) een slokje sterker spul om mijn gemoed te beheersen… Ik hoop dat ik het onder controle houd dit jaar.

Zomer voorzichtig! Tot de volgende keer maar weer! 🙂

Dit bericht is geplaatst in Column, Consumentenzaken, Cultuurfilosofie, Persoonlijk met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie