Waar blijven mijn ongezouten consumenten-meningen?

Zijn alle door mij geconsumeerde producten tegenwoordig perfect?
Een korte mening over de Plus Ham-Kaas-Croissants

Om met de tweede vraag te beginnen: Nee natuurlijk niet. Ik ben nog steeds kritisch op alles wat ik koop en eet, drink of gebruik op andere manieren. Ik kan mijn geld maar één keer uitgeven in de maand en vind elke teleurstelling nog steeds irritant en zonde van mijn geld.

Nu heb ik wel het idee dat mijn diverse eerder gepubliceerde ‘testen’ (zie onder een overzicht) weinig zin hebben. Ik ben maar één consument en als de meerderheid het verder wel goed vindt, verandert er nooit iets aan.
En landelijk zijn er al best veel beoordelings-criteria, waaronder de bekende TV-programma’s ‘Kassa’ en ‘Radar’ en er zijn tegenwoordig overal wel reviews te plaatsen over bedrijven, als ze stelselmatig slechte producten leveren.
Mijn meningen zijn leuk, voor de mensen die me kennen en mee kunnen voelen. Maar verder…

Toch blijft het soms wel kriebelen en zal je daarom zo af en toe wel eens iets van een mening over een product of service blijven zien. Het hoeft allemaal niet zo professioneel… Veel heeft ook te maken met een persoonlijke smaak. Zelfs de beroemde ‘Snackspert’, die nu ook radioprogramma’s maakt, is maar één man met een persoonlijke mening. Zijn duizenden volgers krijg ik nooit, dus ik ga niet proberen het beter te doen. 😉

De laatste tijd koop ik mijn boodschappen eigenlijk alleen bij de Plus. Online, omdat dit de enige supermarkt is die een voor mij goed minimum bedrag van bestelling hanteert: € 25. Alle ‘groten’ hanteren € 50 en met die app van Picnic wil ik niets te maken hebben.
Plus is niet goedkoop, in het algemeen. Maar de echte goedkope supermarkten waar ik normaliter graag kom (Dirk, Lidl) doen niet aan thuis bezorgen. “Om het daarmee goedkoop te houden.” Beetje begrip voor, maar in deze complexe en drukke tijd zou dit voor ouderen en ook jonge gezinnen die nauwelijks rond kunnen komen, wel een uitkomst zijn.
Nu moet ik dus Plus… Maar kijk dan wel wekelijks naar de aanbiedingen. Als ik me daarop concentreer en verder niet veel meer koop dan nodig, dan is het prima te doen.

Bij Plus kan je ook meestal elke week wel iets van een (brood-) snack in de aanbieding kopen. Dan doel ik op saucijzenbroodjes, kaasbroodjes, mini-pizza’s, börek of zoals afgelopen week: gevulde croissants. Ik houd dan erg van de ham-kaas-croissants.
Voor de lunch probeer ik meestal iets anders dan een simpele boterham te eten, met wat extra smaak. Gewoon omdat ik ook van ‘lekker’ houd en me niet wil gaan ergeren aan een smakeloos dieet… 😉
Gelukkig zijn er dus overal dit soort aanbiedingen.

Maar dus:

Plus Ham-Kaas-Croissants

Ik heb deze al wel een paar keer besteld. En eigenlijk is mijn conclusie steeds hetzelfde: de croissants zijn op zich prima, maar als ik hem opensnijd (ik doe er altijd wat boter tussen, anders is het zo droog), dan zie ik nauwelijks ham of kaas… Als ik goed kijk ontdek ik een paar flintertjes…
Ook proefde ik het bij de eerste dus bijna niet! Waar zijn die ham en kaas gebleven???
Ze zijn uiteraard wel duurder dan de naturel croissants. Hebben ze dit verminderd om geld te besparen? Uiteraard voor eigen gewin? Dat is niet netjes.
Ik doe er daarom meestal na doorsnijden en boter smeren (halvarine!) ook zelf nog een plakje kaas tussen. Soms ook nog een beetje ham, als ik dat open heb liggen. Want ik wil die ham-kaas wel proeven! Vervolgens doe ik het heel kort in de magnetron omdat ze warm toch lekkerder zijn.

Dit soort croissants heb ik ook wel gekocht bij Dirk en AH, als ze daar in de aanbieding waren en ik ging daar dan boodschappen doen. Die vond ik naar mijn idee altijd beter gevuld en dus algeheel beter.

Jammer Plus… Bezuinigen op smaak vind ik niet kunnen. Verkoop het goed of niet, of maak er nooit een aanbieding van als je er zogenaamd verlies op lijdt. Dan zal ik ze nooit meer kopen, maar dan ben je wel correct. 😉

Tenslotte

Vandaag houd ik het hierbij. Kort maar krachtig. 😉
Soms wil ik wel eens wat kwijt, vooral omdat ik bemerk dat het ook best wel algemeen bekend is: sinds de diverse crises, profiteren de grote middenstanders het meest. Iedereen heeft het wel gemerkt of gehoord: alles in het leven is in een paar jaar tijd veel duurder geworden. Niet alleen het gas, de benzine, de huren, prijzen van koophuizen… Nee, ALLES! Tot het kleinste koekje bij de supermarkt is alles in prijs verhoogd. Inflatie, oorlog in Oekraïne, slecht weer… Er worden bizar veel argumenten opgevoerd. Ik geloof ze niet allemaal. Maar feit is feit. Mijn maandelijkse uitgaven aan voornamelijk energie, eten en drinken en soms andere noodzakelijke dingen, zijn steeds hoger geworden. Zo blijft het nog steeds puzzelen en goed rekenen wat ik maandelijks wel en niet kan.
Jammer. Vooral omdat ik gewoon echt niet meer kán werken voor geld en mijn pensioenpot staat te wachten tot ik er legaal aan mag komen… Bizar. Maar ik blijf strijdbaar en vechten voor mijn (simpele) leven. Ook al is dat financieel soms heel ingewikkeld.
Daarom blijf ik wel schrijven over mijn persoonlijke ervaringen. Wie weet help ik er ook toevallige lezers mee, die iets dergelijks ook ervaren. 🙂

Klein overzicht eerdere testen:
De grote Dordtse Rest haringtest
De kleine Rest alcoholvrije bieren test
Geen grote Dordtse Rest haringtest
Consumentenzaken – Mini Resttest etenswaren 1
Consumentenzaken – Een kleine De Rest biertest

Dit bericht is geplaatst in Column, Consumentenzaken, Cultuurfilosofie, Opmerkelijk Nieuws, Persoonlijk met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie