De meteorologische lente is begonnen! Joepie?

Een paar ‘lenteFlitsen’ van De Rest

Vrijdag was het 1 maart 2024 en is volgens de meteorologen de ‘lente’ begonnen. Ik blijf dat vreemd vinden want ik heb altijd geleerd dat de lente pas rond 21 maart begint… Iets met de stand van de zon boven de evenaar en zo. Blijkt om statische redenen verzonnen… In dit artikel van ‘Weeronline’ staat er meer over. Maar inderdaad: met echte lente heeft het nog niets van doen. En aan statistieken heb ik schijt… Niets is zo onvoorspelbaar als het weer. Maart roert zijn staart en in april kan het ook nog gaan sneeuwen want die doet gewoon wat hij wil. 😉


Mijn tuin op 3 maart 2018!

Laat ik dus maar van mijn neus uitgaan, die ik zo af en toe buiten het raam steek. Brrr… of LEKKER? En de zon wordt steeds warmer natuurlijk, naarmate die weer dichterbij staat. Dus die moet schijnen. 🙂 En dat ziet er de komende 2 weken nog maar middelmatig uit… Ik hoop op het beste.

Waarom zeg ik dat allemaal? Zoals je weet kijk ik uit naar het moment dat ik eindelijk zelfstandig en met plezier mijn nieuwe driewielfiets ga gebruiken om er (vooral) weer lekker op uit te gaan. Want na maanden vrijwel continu binnen zitten, ben ik er niet beter op geworden. Ik mis bijna alle energie en zelfs mijn gemoed staat te vaak op ‘donder en bliksem’. Te veel regen buiten en te veel domme negatieve gedachten in mijn hoofd, sinds ik weer niet meer drink. Futloos. Inspiratieloos. Niet goed. Daarom is beter weer een eerste vereiste om me eruit te krijgen.

Toch zit ik niet stil uiteraard! Eergisteren bewees ik dat al met de presentatie van mijn nieuwe website ‘Fata Morgana’. Maar ja, dat is ook zittend werk en daar ben ik nu al weer niet echt meer mee bezig. Het staat er en ik zal het wel verder uitbreiden in de loop der tijd.
Veel meer nieuws wat ik ‘graag’ kwijt wil heb ik eigenlijk niet… Of het moeten weer de bekende terugkerende problemen en nieuwe vervelende uitdagingen zijn waar ik voor sta… Een kleine opsomming van wat ‘lenteFlitsen’:

Money money money

Liedje van ABBA maar ook een vrijwel continue zorg. En aan het begin van elk nieuw jaar begint het steeds weer opnieuw.

Ik heb enkele weken geleden mijn rechtmatige ‘Bijzondere Bijstand – Woontoeslag’ weer aangevraagd bij de Sociale Dienst Dordrecht. En weer stuurden ze me eerst de verkeerde formulieren waardoor ik met de aanvraag al weer vertraging had… Op een klacht hierover gaan ze niet in. Mensenwerk. Tja… Ik ben ook een mens geloof ik… Maar na jaren van fouten zou ik dit niet telkens weer laten gebeuren. Maar goed, wat in het vat zit verzuurt niet. Komt wel goed met terugwerkende kracht.

Met alle veel hogere vaste kosten red ik het opnieuw maar weer net. Sparen doe ik, maar minimaal. En ik weet nog niet hoe hoog de energierekening eind dit jaar zal zijn, nu ik een nieuw contract heb waarin veel hogere prijzen zitten. Vermoedelijk een fikse bijbetaling, waarvoor ik een groot deel van de energietoeslagen heb opgespaard. Mag ik dus niet besteden aan iets anders!

Terwijl ik dit jaar wil proberen weer een andere klusser te vinden om 4 lekkages in huis te repareren. Dat gaat misschien nog een probleem worden.

En dan die vreemde nieuwe naar buiten openslaande (maar wel brede) deur van de berging die slechts in de grondverf staat… Dat kan ik dit jaar niet laten schilderen. Tenzij de lekkages repareren niet lukt omdat ik er niemand voor kan vinden… Schilders zijn er genoeg. Als ik maar niet de hoofdprijs moet betalen.

Voor mijn nieuwe fiets moest ik ook wat uitgaven verrichten, anders kan ik niet ‘normaal’ boodschappen doen. Ik heb besloten dit aan te schaffen:


De boodschappentrolley die ik achterop de fiets in dat mandje moet zetten.

Hier had ik al langer aan gedacht. Mijn oude gewone tassen kan ik niet zomaar in het vreemde open mandje achterop de fiets plaatsen. Ze donderen er gewoon uit tijdens het rijden en als ik er iets van een ‘spin’ overheen zou doen, zijn ze sowieso niet waterdicht want open. Mijn oude goede fietstassen kan ik niet meer gebruiken.
Daarnaast was het sjouwen met 2 volle tassen terug naar huis met de bus ook niet fijn. Dat gaat me steeds moeilijker af. In de bus zag ik afgelopen week best wel meer ‘oudere’ mannetjes met zo’n boodschappentrolley. Niet alleen vrouwen. 😉 Daarom heb ik de knoop doorgehakt en ook zo’n ding gekocht. Ziet er goed uit, kan genoeg in (45 l), is waterdicht en ik kan ‘m rechtop in het mandje zetten en er een simpel spanbandje (wat ik nog had liggen) omheen halen zodat die goed vast staat. Opgelost. Moet het nog gaan proberen, maar denk dat dit wel goed komt.
Kostte wel weer ruim 3 tientjes… Maar wilde ook geen goedkope keus aanschaffen want daarvan las ik in de reviews dat bij velen de wielen afbraken of de tas scheurde… Dan maar iets meer zodat ik er ook wat langer mee kan doen.

Dan moet ik nog een extra (los) slot aanschaffen want het standaard fietsslot is voor zo’n fiets absoluut onvoldoende. Wil ik ook niet op bezuinigen. Hoewel die natuurlijk door de leverancier (Meyra) verzekerd is en ik alleen maar de bekende WMO-bijdrage betaal, wil ik ook niet opeens zonder zitten en onnodig risico lopen waar ze mij weer voor verantwoordelijk kunnen houden. Ze hadden een extra slot ook aanbevolen.

Ben ik dan alleen maar met financiële problemen bezig? Nee natuurlijk niet. Maar als je (te) weinig geld hebt om veel problemen op te lossen, dan stapelen die problemen zich wel op…
Maar tussendoor probeer ik ook wel degelijk te ‘genieten’ van wat simpele andere dingen zoals mijn websites, af en toe wat schrijven (vlot de laatste tijd niet zo goed), in de avond hopen op goede films op TV: laatst Dune 1 op Veronica, omdat net Dune 2 in de bioscoop is gekomen. Mmm… Goede film maar mijn gedachten gaan nog altijd uit naar de cultfilm uit 1984 van David Lynch:

Ik heb de dvd want vond deze gewoon geweldig! Het verhaal ken ik dus al en bij de nieuwe Dune 1 viel ik steeds bijna in slaap… Ik miste de bekende Lynch-effecten. 😉

En verder stoei ik weer met enkele ‘dropshippers’ en frauduleuze verkopers uit China die misleidende producten verkopen voor te veel geld… Ik trap er toch steeds weer in. 😛
Daar wil ik binnenkort nog een nieuw artikel over schrijven.

Nu ik het toch over de lente heb…

Lentekriebels 2024

Komende week is het weer de week dat in basisscholen aandacht kan worden besteed aan dit al jaren terugkerende thema: ‘lentekriebels’. Waarin dan informatie wordt gegeven over seksualiteit, op het niveau van de diverse groepen en dus leeftijdsgericht. Want kinderen moeten niet alleen van hun ouders te horen krijgen ‘hoe het werkt’, ‘waar ze voor moeten uitkijken’ en ‘waarom het heel natuurlijk en gezond is’. Scholen vormen wel degelijk (zeker op die leeftijd!) een belangrijke basis voor kinderen om basisprincipes te leren. Van rekenen en taal, verkeerslessen, zwemlessen (laat dit overal weer terugkeren!), gymnastiek en seksuele vorming. Juist nu de media zo snel en dwingend zijn, waardoor kinderen het mogelijk zelf en fout gaan uitzoeken en interpreteren. Wat ook dit jaar de toenemende conservatieve tegenstanders uiteraard weer durven aan te vechten, tot grote petities en kamervragen aan toe, waarin de link met pedofielen en aanzetten tot kindermisbruik weer keihard wordt gebruikt.
Ik schrijf daar al jaren over. Want die negatieve ontwikkelingen zijn absurd en zullen juist zorgen voor toenemende ongezonde frustraties én: veel meer misbruik dan ooit tevoren.

Ik ga daar niet opnieuw een artikel over schrijven, daarom tip ik het nu even aan met de nodige links. Ook naar een recent artikel van Chris Klomp, een bekende rechtbank-journalist, die met jarenlange kennis van misbruikzaken weet waar hij over schrijft: ‘Strijd tegen Lentekriebels is gevaarlijk‘

En lees mijn oude artikelen ook nog maar een keer. Zoals seksuologe Belle Barbé laatst heel gevat op Instagram schreef, naar aanleiding van de reacties op haar mooie boeken over seksuele voorlichting aan kinderen: “Ik wacht al jaren op dat geld van die pedo-netwerken, die mij zouden betalen voor mijn werk…” 😉

Tot zover deze ‘korte’ lenteFlitsen. Ik hoop snel weer met wat andere onderwerpen te komen, als ik me weer beter voel en energie heb opgebouwd in de buitenlucht. 😉

Lentekriebel niet voorzichtig! Tot de volgende keer. 🙂

Dit bericht is geplaatst in Column, Cultuurfilosofie, Opmerkelijk Nieuws, Persoonlijk, Seksualiteit met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie