HEMA – Van speen tot seksspeeltje

“HEMA door het stof” – Verpreutsing deel 345…

Gaan we weer… Weet niet of het echt ‘deel 345’ is, maar de hel was vandaag weer losgebarsten in de media. Op dit moment weet ik het nog niet, maar grote kans dat het vanavond in het nieuws op TV groot nieuws is. Want:

“HEMA door het stof”

Ik had inderdaad al net iets eerder een klein berichtje gezien op X dat de nieuwe folder van de HEMA onder vuur lag. Vermoedelijk weet je alles al, maar voor de zekerheid en als je dat NU-artikel niet wilt lezen, een korte samenvatting:

Tegenwoordig verkoopt de HEMA naast alle bekende artikelen voor groot en klein ook seksspeeltjes. Daarmee voorziet het Nederlandse warenhuis in een sterk gegroeide trend. Ik heb daar al vaker over geschreven. Goede zaak! Eindelijk normalisatie voor de behoeften van de vrouw, die best wel eens geaccepteerd mogen worden. Een stap in de richting van echte gelijkwaardigheid, wat vrouwen juist zo graag willen!
De HEMA heeft dus al een poosje een samenwerking gestart met EasyToys en verkoopt nu ook de bekende speeltjes van ‘satisfyer’ tot diverse soorten vibrators. Maar wel met hun eigen draai er aan, zoals de roze ‘Tompouce’. Al eerder gedeeld.

Nu hebben ze gewoon een nieuwe ‘kado-actie’ gestart, met als slogan “Alles voor jou en je baby” met een daarop gerichte folder. Waar dus alles in staat, van (eetbare) tompouce, huidverzorging, wijn, babyspeeltjes tot seksspeeltjes. Alles dus voor de (aanstaande) moeder. Niks mis mee toch?
Jawel, half Nederland is witheet en de bekende termen als ‘pedoland’ en dergelijke vliegen je weer om de oren. De associatie tussen baby’s en seks wordt verachtelijk genoemd en die dingen zouden nooit in één adem genoemd mogen worden. Ahum. Voor wie was de folder ook al weer bestemd? Voor de moeders toch? Of de vaders die nog op zoek zijn naar cadeautjes voor hun echtgenote? Of voor de vriendinnen van… Weet ik veel. Maar CADEAUS dus! En het seksspeeltje is niet bedoeld als speelgoed voor het kind, maar dat zal toch iedereen weten?


Het ‘beruchte’ HEMA magazine…

Na alle (misplaatste) ophef heeft de HEMA het boetekleed maar aangetrokken en toegegeven dat deze (voornamelijk) woordcombinatie niet gelukkig was gekozen. En de folder is uit de roulatie gehaald. ‘Helaas’ hadden de mensen die folders thuis ontvangen (zoals ik) deze al ontvangen. 😉

Dit is dus die bizarre ontwikkeling!

Terwijl iedereen blij zou moeten zijn dat er eindelijk zo open en eerlijk over seksualiteit gesproken en geschreven mag worden. En dat vrouwen steeds meer begrip krijgen van mensen (vooral mannen!) waardoor de kans op betere seksuele omgang toe zal nemen terwijl grensoverschrijdend gedrag zal afnemen. Wat een dom volk leeft er tegenwoordig in dit @*&land…

Ik moest dit direct even kwijt en zie weer de zoveelste bevestiging dat ik door zal moeten gaan met de hoognodige strijd tegen de toenemende verpreutsing.

Dit bericht is geplaatst in Column, Consumentenzaken, Cultuurfilosofie, Opmerkelijk Nieuws, Seksualiteit met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie