Restflits Januari 2024

Goede Voornemens?

Allereerst wil ik alle lezers natuurlijk een goed, gezond en misschien gelukkig(er) 2024 toewensen. Wie me kent weet dat ik niet meer zo van die ‘speciale dagen’ of ‘feesten’ ben. Boeit me niets meer. Elke dag is belangrijk, elke dag kan je ‘vieren’ (als je daar zin in hebt) en elke dag kan je beginnen aan iets nieuws… Een verbetering kan op elk moment in het leven ingezet worden.
Soms moet je wel eens even geduld hebben. Tot er concrete dingen veranderen. Zoals de politiek misschien een heel ander beleid gaat voeren, waar je persoonlijk voordeel bij hebt.
Spoiler: ik verwacht niet veel veranderingen. Maar we gaan het meemaken… 😉
Soms heb je gewoon meer geld nodig om ‘die verandering’ te kunnen realiseren.
Of soms wacht je op derden zoals die in mijn geval een ruimere toegang moeten creëren tot mijn berging, zodat ik zelf mijn nieuwe driewielfiets makkelijker kan pakken voor een ritje. Dat is nu echt te lastig. Geduld dus. Daarna… Geen idee!
Ik vertel momenteel iedereen om me heen dat ik hoop eindelijk eens wat vaker de deur uit te gaan, als ik straks geen angst meer heb om te vallen. En wat dan de mogelijkheden worden… Ik durf er op dit moment geen voorspellingen over te doen.
Blijft mijn gezondheid zoals die nu is? Gaat het dit schrikkeljaar 366 dagen lang regenen? Gaat de atoombom eindelijk vallen? Zakt Nederland weg in een plotseling eeuwen eerder dan voorspeld meters hogere zeespiegel? Hoe kan ik plannen maken voor ‘de dag van morgen’, als ik niet weet hoe die dag eruit zal zien.
Dit besef ik dus al jaren en daarom maak ik nooit meer goede voornemens.
Hooguit heb ik een paar ‘snode plannetjes’ op mijn lijstje staan. Welke… Dat lees je vanzelf nog wel. 🙂

Status Quo

Zo begin ik vaak mijn ‘Restflits’: Hoe gaat het op dit moment?
In grote lijnen is alles gewoon hetzelfde. Niet meer of minder geld… Hoewel ik het dit jaar even moet afwachten met hogere kosten aan de energie, zorgkosten en natuurlijk de nog steeds stijgende prijzen in het algemeen. Maar ik heb nu al even geen auto meer dus minder vaste kosten en ik weet nog niet hoe ‘hoog’ de uitkeringen worden eind deze maand.

Gezondheid: Min of meer gelijk. Niet meer of minder last bij het lopen. Wel snel uitgeput bij alles wat ik doe… Natuurlijk een gevolg van het te weinig (kunnen en moeten) doen. Kan ook verbeteren als ik wat vaker kan gaan fietsen.
Verder hoest ik wel meer en heb veel meer slijm in mijn ‘KNO-wegen’. Gevolg van de astmatische bronchitis maar dit wordt dus erger. Ben ook vrij doof aan één oor en dat wil ik dit jaar toch eens laten onderzoeken. Paar jaar geleden ook al last van gehad, maar dat was in de corona-periode en toen wilde ik niet de door de arts gewenste CT-scan laten doen. Het is toen vanzelf ook minder geworden. Maar nu houdt het aan.

Verder niet veel nieuws onder de zon.
Met mijn dochter gaat het beter nu ze een soort van MBO opleiding is begonnen, maar ook zij weet nog niet hoe dat dit jaar gaat verlopen. Zij heeft met mij de 1e Kerstdag en oud en nieuw gevierd. Dit was heel fijn en ik hoop dat ze vooruit blijft gaan. 🙂
Mijn zoon heeft zijn trouwdag in 2025 bekend gemaakt… Natuurlijk verwacht hij dat ik daar dan bij aanwezig zal zijn (in Polen!), in vol ornaat met nette kleding en zo… Poehee. Da’s wel een heel ver weg liggende ‘dag van morgen’ en daar kan ik nu nog niet over nadenken. 😛 Maar met hem en zijn verloofde gaat het dus goed en daar kan ik alleen maar blij om zijn! 🙂

Keep Walking

Over het ‘drinken’ wil ik ook nog iets zeggen, omdat dit de laatste jaren (zeg maar gerust decennia…) een dingetje van me was. En is. Als je eenmaal ‘alcoholist’ bent, blijf je dat je hele leven zeggen velen… Een kwestie van definitief stoppen, of… Nou ja, inmiddels ben ik hierin ook een soort van ‘ervaringsdeskundige’… Waar ik niet trots op ben maar ik weet inmiddels ook dat er vele met mij zijn. Misschien wel geërfd van mijn opa… Geen idee. Ik weet wel dat dit soort gedrag ook genetisch kan zijn. Hij wilde uiteindelijk ook na zijn hartinfarct niet geheel stoppen en heeft tot bijna aan zijn overlijden (hij werd 84) elke dag wel een pilsje en een borreltje gedronken, en soms in het café tijdens het biljarten met vrienden nog wel wat meer. Niet meer zoveel als in zijn jonge jaren. Maar dus ook misschien wel ‘alcoholist’, alhoewel dat toen nooit zo werd benoemd. Nu wordt op alles een ‘rood’ label geplakt als ‘men’ het slecht gedrag of slecht voor de gezondheid vindt. Tja…

Ja, ik drink nog. Maar ik wil ook zeggen dat ik het dit jaar beter onder controle heb. Vorig jaar, zelfde periode, was ik weer ziek en aan het ‘afkicken’ omdat ik over grenzen was gegaan. Dat probeer ik nu weer te voorkomen. Dus alleen drinken binnen bepaalde tijden en mijn lichaam af en toe de rust geven om te herstellen. Tot nu toe is dat nog altijd goed gegaan.
Op een of andere manier heb ik het nodig. Waar anderen vaak (legaal, op doktersadvies!) rustgevende medicijnen slikken, wat ik ook schadelijk vind, houd ik het bij de drank. Duurder maar lekker en naar mijn persoonlijke gevoel niet slecht, als het verder niemand tot last is.
Het is mijn keuze en doe daar alleen mijn portemonnee kwaad mee. 😉

Afgelopen week kreeg ik van mijn online drankleverancier een eenmalige aanbieding van een wel heel erg toepasselijke whisky: Johnnie Walker Gold Label Icon Pack. En die heb ik gekocht! Kostte best wel een paar tientjes meer dan de standaard die ik normaal koop, maar zowel om het nieuwe jaar te vieren en symbolisch een nieuw jaar van ‘doorlopen’ te beginnen (moet ik wel met mijn ‘etalagebenen’), zag ik dit als een perfecte drank om na 0.00 uur mee te proosten. En dat heb ik gedaan en zelfs mijn dochter wilde wel een slokje meedoen! Haha! Alleen is zij niks gewend en dat ene slokje vond ze al gruwelijk sterk en naar benzine smaken… Euh… Nou ja, eerlijk gezegd vond ik het ook minder zoetig, ondanks de zogenaamd toegevoegde ‘honey extracts’ en best wel sterk maar uiteraard vind ik ‘m geweldig. Dubbel mooi dus. Keep on Walking! 😉 .

Jaren geleden had ik dit bekende thema van deze whisky al als profielfoto gekozen. Inmiddels is het traditionele blauw meer naar goud verschoven. Mooi! 🙂

Het blijft natuurlijk belangrijk om altijd mijn persoonlijke grenzen te bewaken. Want mijn lichaam wordt er ook niet sterker op en te veel blijft te veel. Maar deze fles verwacht ik wel een aantal maanden te hebben staan en ik drink alleen een slokje op speciale momenten. 🙂

Erotica

Mijn andere (voor mij belangrijke) rode draad in het leven. Seksualiteit. Erover kunnen en mogen denken, schrijven en praten. Zolang er te veel vooroordelen en misverstanden blijven bestaan, zie ik dit misschien wel als grootste uitdaging momenteel. Eentje waarmee ik ook iets kan.
Als het je niet boeit of zelfs ook veroordeelt, dan laat je dit maar links liggen. Maar er zullen artikelen voorbij blijven komen waarmee ik hoop te bereiken dat er meer begrip ontstaat. Begrip voor mensen die bepaalde seksuele gevoelens kunnen hebben, sekswerkers en alle andere mensen die moeten of willen leven met sekswerk. Begrip en daarna misschien normalisering. Want erotiek is niet ‘vies’ of ‘slecht’. Het is een lifestyle. Entertainment.
Binnenkort daarom ook weer een speciale ‘Seksflits’, waarin ik hier verder op inga.

Tenslotte

Terwijl ik momenteel nog omringd word door lampjes en een weer geweldig volgehangen kerstboom (voornamelijk door mezelf dit jaar, mét #superkutten en een prachtige clitoris!) die ik pas komend weekend rond ‘Driekoningen’ ga opruimen, weet ik nog even niet hoe het nu verder zal gaan. Ik wil niet te vaak over mijn persoonlijke beslommeringen schrijven en veel actuele onderwerpen om over te schrijven heb ik op dit moment niet. Naast het wachten tot de WMO weer in actie gaat komen, moet ik ook maar even wachten wat er op me af komt. En dan hoor je wel weer van me. 😉

Tot de volgende Restflits! 🙂

Dit bericht is geplaatst in Column, Cultuurfilosofie, Opmerkelijk Nieuws, Persoonlijk met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie