Nieuwe #MeToo show – ‘Sterren verkrachten sterren’

Was Ali B. een doorgedraaide knuffelmarokkaan?

Bijna TWEE jaar geleden was dit groot nieuws. Er zou flink wat ‘grensoverschrijdend gedrag’ zijn gepleegd achter de schermen van ‘The Voice Of Holland’ door prominente BN’ers zoals Marco Borsato, Ali B en Jeroen Rietbergen. Het programma stopte acuut en is nooit meer teruggekeerd! Men wilde eerst de onderzoeken afwachten en die zijn afgelopen week op een nieuw hoogtepunt beland: onze inmiddels volledig gecancelde ‘knuffelmarokkaan’ Ali Cyaankali… euh nee, Bouali natuurlijk, beter bekend dus als Ali B, wordt formeel aangeklaagd voor verkrachting! Dat gaat wat verder dan het ‘smerige’ gedrag waarover ik al heb geschreven in: ‘De stem van Nederland’ en ‘Grensoverschrijdend seksueel gedrag in The Voice’.
Zolang heeft het allemaal geduurd om echte ‘feiten’ boven tafel te krijgen. Hoewel het natuurlijk nog steeds ‘maar’ aanklachten zijn… Maar in dit geval betreft het natuurlijk wel erg bekende mensen in heel Nederland en het allemaal wegmoffelen zal de cultuur industrie geen goed doen.
Daarbij komt dat één van de slachtoffers en ‘aanklagers’ ook een bekende Nederlander is: Ellen ten Damme! Een van mijn grote favoriete vrouwelijke artiesten, die ik al jaren met plezier volg. Dit feit kon ik ondanks de bijna verjaard lijkende situatie niet negeren.

Over Ellen ten Damme…

… zou ik een heel apart verhaal kunnen schrijven. Maar ik denk dat haar geschiedenis voor velen wel bekend is. Ze was en is een podiumdier met een schijnbaar eindeloze hoeveelheid talenten! Zingen, acteren, dansen en daarbij ook nog eens een geweldig mooie verschijning zijn! Met een hart van goud. Zo zie en voel ik haar.


Ellen ten Damme

Naaktscenes in twee films

Ellen is absoluut niet wars van naaktheid en een flinke dosis erotiek! In vrijwel al haar shows zit wel meer of minder subtiel erotiek verwerkt. Misschien is het wel hierdoor dat ze daarom ook haar collega en vriendin Verona van de Leur zo waardeert:

Is het vreemd dat Ellen ten Damme misschien wel al jarenlang een van de meest begeerde bekende Nederlandse vrouwen is? En dat er wel heel veel mannen op haar ‘geilen’?
Als nu wordt beweerd dat die mocromaffioze gladjakker Ali B tijdens de afterparty van een show met wat rijkelijk vloeiende drankjes haar zou hebben aangerand en zelfs verkracht, dan verbaast dit me eigenlijk niets. Mogelijk heeft Ellen het stil gehouden in die tijd, omdat ze er immers zelf bij was en niemand anders het kan bevestigen? Tot nu, sinds het Voice-schandaal de aanklachten zich opstapelen en ze zich niet meer alleen voelt staan. Helemaal geen ondenkbaar scenario!

Wat nu?

Daar heb ik in mijn oude artikelen al genoeg over geschreven. Lees ze nog maar een keer. Nog altijd zeer actueel!
Vrouwen vind ik ook mooi, sexy en vaak zelfs geil… Dat is nu eenmaal de mannelijke natuur van velen. Maar zelfs al spelen ze letterlijk naakt in pornografische films (zoals Verona doet) dan willen ze nog niet met Jan en alle Ali’s seks hebben! Laten al die zogenaamd ‘machtige’ (want aanzien) mannetjes nu eens een harde les krijgen dat je op deze manier niet met vrouwen om mag gaan. Respecteer ze en als ze jou ook respecteren, weet je nooit waar een contact toe kan leiden. Maar forceer het niet en ga niet uit van een “Ja” als dat niet duidelijk uitgesproken is. En ik denk dat Ellen geen “Ja ik wil!” in zijn oren heeft gefluisterd toen er iets gebeurde…

Ik hoop dat hij eindelijk wordt ontmaskerd en zijn verdiende loon krijgt.

Dit bericht is geplaatst in Column, Cultuurfilosofie, Opmerkelijk Nieuws met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie