Verkiezingen 2023 – Piratenpartij Nederland

Woensdag 22 november 2023 mogen we weer stemmen. Dat ga ik doen. Want de nood is hoog. De afgelopen decennia is Nederland bijna afgebroken door het neoliberalisme. We worden al vele jaren geregeerd door het (groot) kapitaal. De gevolgen kent iedereen wel hoop ik… Maar ik besef dat nog steeds heel veel mensen het ‘goed’ lijken te hebben. Voor hen praat ik poep. Zij ‘hebben’ alles wat ze begeren. Maar de onderlaag van mensen die het onderspit delven wordt steeds groter. Er vallen steeds meer slachtoffers. En alle Nederlanders worden steeds meer slaaf van het systeem. Ongemerkt? Dan moet je bijkans wel blind en doof zijn… Maar velen zijn onverschillig geworden en de oogkleppen zijn groter en dikker om het groeiende leed niet meer te zien. Daarom MOET het anders.

Vele partijen roeptoeteren dit ook wel. Omdat de roep naar ‘anders’ wel groter en harder wordt. Ze moeten wel. Maar toch willen ze vasthouden aan de bestaande systemen. Omdat het zogenaamd “niet anders kan”. Bullshit. Bijna alles kan anders. Heel veel MOET anders.

Op dit moment is voor mij de keuze helder: De ‘Piratenpartij’ (officieel als Piratenpartij/De Groenen op Lijst 17) wil helderheid. Eerlijkheid. Verandering voor iedereen zodat iedereen daar beter van wordt, zeker op langere termijn.
De ‘piraten’ zijn geen ‘dom’ clubje raddraaiers wat tegendraads tegen het systeem schopt. De partij is in Europa al vele jaren actief en in enkele landen wel degelijk in de regering!

Lees het partijprogramma en ontdek hoe breed de standpunten van de Piratenpartij zijn. Het is een hele kluif en je kunt het ook downloaden als PDF om het rustig door te lezen wanneer je daar tijd voor hebt. Maar het is belangrijk! Voor onze toekomst en voor onze kinderen en kleinkinderen. Voor een eerlijke, veilige, gezonde en stabiele toekomst. Voor iedereen! Misschien komt het dan toch nog goed! 🙂


Metje Blaak

Dit bericht is geplaatst in Column, Cultuurfilosofie, Opmerkelijk Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Verkiezingen 2023 – Piratenpartij Nederland

  1. Pingback: Tweede Kamerverkiezingen 2023 – Het geheim van de verkeerde keuze? | De Rest van het Avontuur

Geef een reactie