De Rest van de Energiecrisis – Waardeloze klantenservice!

“Over 10 dagen antwoord. Fijne dag verder.”

In de ‘Inleiding van mijn komende Energiecrisis’ van enkele weken geleden kondigde ik het al aan: Ik moet na ruim 3 jaar weer op zoek naar het meest gunstige energiecontract omdat het oude afloopt op 5 november. Van mijn bestaande leverancier – Budget Energie – heb ik al vorige maand een nieuw voorstel ontvangen waar ik het absoluut niet mee eens ben. Via enkele vergelijkingssites lijk ik veel goedkoper uit te kunnen zijn en daarom kijk ik uiteraard eerst even verder.
Maar ook aan Budget heb ik geprobeerd om uit te leggen dat mijn situatie sterk veranderd is en hun berekening niet klopt. Op mijn eerste mail (van nu bijna een maand geleden) is geheel niet geantwoord. Daarom heb ik deze week opnieuw een mail gestuurd, ditmaal naar DRIE mogelijke mailadressen van Budget… Dit geeft direct aanleiding voor een dubbele inhoud van dit artikel. Als het namelijk gaat over enige ‘Klantenservice’, waar ik tegenwoordig bizar slechte ervaringen mee heb, dan scoort Budget in eerste instantie ook: WAARDELOOS!
Geen antwoord is namelijk GEEN service. En je kunt ze daarbij ook amper ‘normaal’ bereiken. Telefonisch heb ik nog niet geprobeerd maar gezien de diverse slechte ervaringen die ik las in de vele reviews, durf ik dat niet aan. Dan zal ik waarschijnlijk mijn belangrijke mobiele telefoon kapot gaan gooien van pure frustratie… Dit is een van de grootste problemen van alle bedrijven:

Voor klantenservice zijn de meeste grotere bedrijven zeer slecht tot bijna NIET bereikbaar!

Waarom ik dit zo afschuwelijk asociaal vind? Omdat ik zelf het grootste deel van mijn werkzame leven als ‘medewerker klantenservice’ heb gewerkt en ik heel goed weet wat klanten willen en hoe een goede service moet werken. Maar dan ben ik tegenwoordig een ‘fossiel’… Sinds de verder doorgevoerde commercialisering, ook in de non-profit sector (!), is er stelselmatig steeds verder afgeschaald. Minder personeel op veel meer klanten, steeds verder doorgevoerde automatisering en strenge regels voor de paar overgebleven medewerkers… Ik heb het zien gebeuren en heb er altijd tegen geprotesteerd. Ik kan het niet bewijzen maar mijn ontslag in 2011 zal hier best wel eens mee te maken kunnen hebben. Lang verhaal. Even terug naar nu:

Ik wil dus mailcontact. Dat zou ooit de officiële vervanger worden van de papieren brief. Veel efficiënter want sneller en minder kosten. Echter is het beantwoorden van mail ook een taak apart, waar – zoals je nu misschien ook kunt begrijpen – ook weer op is bezuinigd. Mail? Lastig! Afhouden. Kost te veel tijd dus geld. En zo werden bedrijven soms geheel niet meer bereikbaar via mail! Dit op zich zou wettelijk verboden moeten worden. Maar ja… Commercie en de wet…

Op mijn laatste mail gestuurd naar drie adressen heb ik dan toch één (automatisch!) antwoord ontvangen: “Dank voor uw mail! Het duurt ongeveer 10 dagen voor u een reactie krijgt. Direct geholpen worden? Dat kan via één van de onderstaande opties:…“
En dan kan ik zoals de meeste dooddoeners aan antwoorden: hun ‘veel gestelde vragen op de site’ bekijken, mijn gegevens inzien op ‘MijnBudget’ (euh… Ik weet wie ik ben hoor!), “download de APP” (@#$%^!@ ROT OP MET JE APP!!!) of “Chat met Buddy…” de tegenwoordig overal aanwezige ‘chatbot’ die uiteraard nooit antwoord heeft op je vragen…
Zoals ik steeds zeg: GEEN service. Ik moet nu dus gewoon TIEN dagen wachten tot mijn mail wordt beantwoord? Zo komt het einde van mijn contractdatum steeds dichterbij…
Ik denk dat ik de komende week nog een keer de vergelijkingssites ga raadplegen en daar kijken welke betere aanbiedingen ik kan krijgen.

Wordt vervolgd 😐


Niet gek dat die ene medewerkster klantenservice van dat grote bedrijf haar baan haat…

Dit bericht is geplaatst in Column, Consumentenzaken, Cultuurfilosofie, Opmerkelijk Nieuws, Persoonlijk met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op De Rest van de Energiecrisis – Waardeloze klantenservice!

  1. Pingback: De Rest van de Energiecrisis – NU moet het gebeuren… | De Rest van het Avontuur

Geef een reactie