De Kus

Spontane intense felicitatie of seksuele intimidatie?

Hét onderwerp van de afgelopen week:
‘De kus van de Spaanse voetbalbondsvoorzitter Luis Rubiales op de mond van voetbalster Jennifer Hermoso’.
Laat ik direct het gladde ijs betreden: Ik ben het weer NIET eens met de mondiale massa die hem daar volledig voor veroordeelt en wil cancelen. Daar gaan we weer.
De link gaat naar het laatste nieuws daarover wat ik net lees op Nu.nl. Ook de bond zegt na fotoanalyse dat er wel ‘consent’ was.

Oh My God… Waar gaat dit in hemelsnaam over! Heeft die vieze seksist zijn tong in haar mond gestoken? Greep hij haar terwijl bij haar billen? Fluisterde hij haar toe dat hij haar wilde neuken? Het gaat hier tijdens de ultieme euforie van het behalen van de WK-titel om een KUS!
En ja, in een ander fimpje zag ik hem ook even een obsceen gebaar maken naar zijn kruis…
Maar daar stond Hermoso niet bij.

Misschien is die man in het algemeen een ‘engnek’? Altijd al seksistisch geweest naar de vrouwen toe? Hebben meer mensen al langer een hekel aan deze voorzitter? Mogelijk heeft iedereen daarom deze gebeurtenis aangegrepen om hem heel handig in deze tijd van overtrokken ‘grensoverschrijdend seksueel geweld’ aan te pakken en te cancelen. Opgeruimd staat netjes. Maar uitgaande van wat ik constateer aan gedane feiten vind ik dit bizarre onzin.

Op de mond kussen kan een culturele handeling zijn!

Ik heb zelf meegemaakt dat mensen (mannen én vrouwen) elkaar op de mond kussen bij elke ontmoeting! In Kroatië (destijds nog Joegoslavië) was dat gebruikelijk. Ik moest daar even aan wennen. Maar dit had niets seksueels! Het was ‘gewoon’. Mogelijk is dat tegenwoordig daar ook niet meer zo. Vanwege de overtrokken seksualisering van vrijwel alles wat met (te) intiem contact te maken heeft. Elke aanraking kan als ongewenst beschouwd worden!

Misschien is die Spaanse bondsvoorzitter ook iemand van de oude stempel en kwam dit er gewoon spontaan uit zonder bijgedachten? Verdient hij daarom deze schande?
Zou het kunnen zijn dat die voetbalster inderdaad even overdonderd was en ‘gewoon’ ook spontaan terug kuste (wat de bond terecht constateerde: ze neigde niet achterover maar gewoon voorover!) en direct daarna dacht: “Euh… Wat doe ik nu?” Is ze misschien net als zoveel voetbalsters lesbisch? En kreeg ze na er over na te denken er een vies gevoel over? En toen de massa dit aangreep, zag ze toen direct een kans om daar profijt uit te slaan? Zoals zo vaak gaat tegenwoordig?

De waarheid zal wel weer ergens in het midden liggen. Maar ik vrees dat de bondsvoorzitter ondanks de steun van de bond wel gecanceld zal worden. Levenslang. Want heel de wereld inclusief de Spaanse politiek staat achter een keiharde veroordeling. Wie weet draait hij door zijn ‘negatieve houding’ wel de bak in…

Een kus. Terwijl in sommige landen aan de lopende band vrouwen en kinderen worden verkracht en vermoord, terwijl de wereld toekijkt en niets doet.
Zucht. 🙁

Dit bericht is geplaatst in Column, Cultuurfilosofie, Opmerkelijk Nieuws, Seksualiteit met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op De Kus

  1. jm schreef:

    Yes. A typical reaction from the cowardly media and worshippers of “Wokeness”.

Geef een reactie