Spelen met genitaliën is normaal en gezond

Waarom vinden zoveel mensen het dan vies???

Vrijwel alle goed bekend staande professionele seksuologen en psychologen zijn het er tegenwoordig toch wel over eens: het spelen met de genitaliën door kinderen is geen probleem. Het mag beter niet ‘verboden’ worden of afgeleerd. Waarom? Omdat dit uiteindelijk tot mentale en fysieke problemen kan leiden! Het hoort er gewoon bij. Alleen omdat de algehele moraal er nog steeds moeite mee heeft, ‘moet’ het zogenaamd gereguleerd worden en als kinderen iets ouder worden, zelfs afgeleerd. Want met je genitaliën “hoor je niet te spelen” waar andere mensen bij zijn. Ook al heb je er op dat moment nog zoveel zin in… Lees je wat ik zeg? Een natuurlijke drang moet onderdrukt worden omdat ‘we’ het niet goed vinden. Niet netjes en wat ook vaak wordt gezegd: vies! WTF! Dit is zo verschrikkelijk dom en stom! Maar ik word er zelfs tegenwoordig nog altijd op gecorrigeerd als ik probeer uit te leggen dat “in ieder geval kinderen gewoon hun gang moeten kunnen gaan”. Als ze willen spelen met hun genitaliën dus. Dit soort uitlatingen worden vaak niet geaccepteerd uit de ‘mond’ van een oudere volwassene.
Nou mensen… Begin eerst eens te lezen:

‘Seksuele ontwikkeling: je peuter gaat zijn geslachtsdelen ontdekken’

‘Aan elkaars vagina zitten – hoe moeten we daarmee omgaan? (4-8 jr)‘

Dit gaat over kinderen die nog geheel ongehinderd door hormonale lust zelf ontdekken: het voelt prettig om met de genitaliën te spelen. Dat klopt want de lichamelijke zenuwen die de fijne prikkels opwekken functioneren dan al. Dit kan per mens verschillend zijn. Maar het is heel normaal.

Als kinderen ouder worden en gaan ‘puberen’ dan ontstaan de hormonale gevolgen: lustgevoelens. Ze krijgen er nu echt ‘zin’ in door erover te denken of door andere kinderen te zien die ze lief, leuk of mooi vinden. Dit is puur het menselijke proces van volwassen worden!
Ook ontstaan er dan tegelijkertijd gevoelens van schaamte. Want ze gaan er op dat moment ook over nadenken of die andere kinderen hun gevoelens wel delen. En vooral seksuele gevoelens zijn heel erg persoonlijk. Dit is nog steeds geen aangeleerd maar heel natuurlijk gevoel! Nu begint het ‘spel’ van leren flirten, uitdagen en ‘jagen’. Jongens op meisjes maar absoluut ook meisjes op jongens. Hoewel die al snel ontdekken dat hun kracht alleen al in hun uiterlijk kan zitten. Meisjes behoeven zichzelf dus alleen maar ‘open’ te stellen.

Het natuurlijke seksuele groeiproces, waarbij de genitaliën de belangrijkste rol spelen, want daar bevindt zich het zenuwcentrum van seksuele gevoelens.
Maar: In veel vormen van seksuele opvoeding hebben de kinderen al afgeleerd om die leidend te laten zijn. Nee, die moeten we onderdrukken! Want dat is niet netjes!
In een samenleving zonder die onderdrukking zouden met name pubers soms voortdurend aan elkaars genitaliën willen zitten om met elkaar te spelen… Puur omdat het zo geweldig opwindend is! Maar de mensheid heeft zich door de eeuwen heen aangeleerd dat seks niet netjes is. Zelfs VIES!

Daarover trouwens:

De genitaliën zijn niet vies!

Diverse mensen die heel dichtbij mij staan zeggen het ook. Als ik namelijk naar de wc ben geweest om te plassen, vinden ze het absurd als ik mijn handen niet heb gewassen. Ook al heb ik niet over mijn vingers heen geplast en heb ik een wc-papiertje gebruikt: ik heb mijn geslachtsdeel toch beetgepakt? Vies! Wat een bullshit eigenlijk.
Toegegeven: je genitaliën zitten altijd ‘lekker’ ingepakt in je onderbroek waar dan nog eens meestal een dikke bovenbroek overheen zit of een isolerende jurk, om het ‘zaakje’ beneden lekker warm te houden. Grote kans dat het daar – nog eens ingeklemd tussen de benen – kan gaan zweten. Maar zweet is nog steeds niet vies. Het is uitgescheiden lichaamsvocht. Kan soms minder aangenaam ruiken bij mensen die overdadig zweten. Daar hebben we dan weer deo’s voor. Maar nog altijd is dit niet vies in de zin van ‘bacteriologisch schadelijk’.

Weet je wat wel vies is? Je handen! Gedurende de hele dag raak je met je handen werkelijk van alles aan. Zeker als je werkt in omstandigheden buitenshuis. En dan was je niet continu je handen, dat is vrijwel onmogelijk. Maar… Je ontmoet soms veel mensen en wat doe je dan? Juist: je geeft al die mensen netjes een hand. Alleen tijdens de corona-pandemie hebben we dat even afgeleerd maar dit is toch wel een algemeen geaccepteerde handeling. Hierbij wisselen we echter ontelbaar veel bacteriën uit, die iedereen voortdurend oppakt met zijn handen!
Geloof me: je kunt nog beter je lul uit je broek halen en een ‘vreemde’ bij een ontmoeting vragen die te schudden, dan je hand… Die zit namelijk de hele dag beschermd ingepakt. Veel minder vies. Probeer dit eens serieus te realiseren! Genitaliën zijn helemaal niet vies.

Blijft over de ‘kennis’ dat het niet netjes of normaal is om je of elkaars genitaliën aan te raken in het bijzijn van anderen en in het openbaar. Maar dit is dan echt puur een aangeleerd stukje kennis. Het is niet gebaseerd op de natuurlijke menselijke ‘driften’.

Bij natuurlijke driften moeten we uiteraard ook denken aan het negatieve effect op onze medemens. Terwijl we in de oertijd mogelijk elk mens afmaakten wat ons in de weg liep of wiens ogen ons niet aanstonden, hebben we tijdens een millennialange ontwikkeling wel geleerd dat we elk mens moeten proberen te respecteren. Dat valt tot dit moment verdomd niet mee… Zo ‘wijs’ zijn we dus in al die tijd nog steeds niet geworden.
Maar wat is nu eigenlijk het negatieve effect van seksuele driften?
Hooguit dat we niet van elk mens wat we voortdurend ontmoeten kunnen verwachten dat ze die met ons delen op elk moment. Seksualiteit is heel persoonlijk. Net als ieders smaak wat we willen eten en drinken of waar we gewoon van houden. Niet elk mens houdt van pizza, Picasso, een Mercedes of van een grijs maatpak… Maar zal ik je eens iets geks vertellen? De menselijke seksuele aantrekkingskracht is zo sterk dat we bijna van elk redelijk gebouwd en cultureel op één lijn zittende mens opgewonden kunnen raken. Als de omstandigheden en gevoelens op een moment matchen, kunnen we zomaar seksuele gevoelens voor elkaar krijgen.
Dat is niet altijd handig in alle omstandigheden. Op straat, op het werk, op school… We willen en moeten vaak andere dingen doen op dat moment. Dat hebben we wel geleerd en is ook zeker handig in zo’n complexe samenleving als van de mensen.
Maar eigenlijk is er helemaal niets tegen die oerdriften, op het moment dat niemand daar verder last van heeft. Er vinden geen negatieve emoties plaats, we beschadigen of benadelen er niemand anders mee, zodra we seksuele handelingen verrichten. Hoe en waar dan ook.
Als mensen dus op elk willekeurig moment en op elke plek dan met elkaars genitaliën willen spelen om daar (samen) plezier mee te hebben, dan is hier eigenlijk niks mis mee.

Van vrij seksueel gedrag naar orgies

Als je nu realiseert dat het aanraken van je eigen genitaliën maar ook die van een ander helemaal niet vies is en het aangeleerde gedrag dat het niet ‘normaal’ of ‘netjes’ zou zijn feitelijk onzin is, dan wordt een veel vrijer seksueel gedrag al meer verklaarbaar. Waarom niet? Dat zou je jezelf echt moeten afvragen. Terwijl we ‘gepaste agressie’ vaak wel door de vingers zien, hebben we een absolute aversie tegen vrij seksueel gedrag. Bizar eigenlijk. Het kan mensen zoveel plezier, genot en dus geluk geven! Wat we in deze complexe tijd steeds vaker missen…

Toegegeven: Door mijn eigen (aangeleerde en geïndoctrineerde) opvoeding zou ik er ook te sterk opgewonden van opkijken als ik opeens buiten mensen met elkaar seksueel zie spelen! Juist de sterke opwinding zou overheersen omdat het nog niet gewend is geraakt.
Als dit na generaties wel gewend zou zijn geraakt, dan zou dit niemand meer zo sterk opwinden. Niet positief maar ook niet negatief. Normalisatie van naakt en seks zal bevrijdend zijn. Dat zeg ik dus al jaren…

In de orgies die ik zie (soms privé, meestal commercieel in de porno) doen alle mensen alles met elkaar. Alle vrouwen worden door alle andere vrouwen en de mannen gestreeld, gekust en gelikt aan hun genitaliën. En gepenetreerd. Soms in grote gezelschappen in één kleine ruimte. Gewoon omdat zij dit gewend zijn en omdat ze dit fijn vinden om te doen. Dit zijn voor mij de voorbeelden die bewijzen dat het gewoon kan. Zou moeten kunnen! In ieders dagelijks leven, als die daar natuurlijk behoefte aan heeft. Want dat is en blijft persoonlijk. Niet elk mens houdt van alle soorten eten en drinken. Of van alle genres muziek, films of andere entertainment. Ieders plezier kan anders zijn. Daar zijn we mens voor. Maar seksueel plezier moet daarin net zo belangrijk en normaal worden. Dat hoort misschien nog wel het meest bij een gezonde menselijke natuur.
Ik heb het zelf dus (ook al vaker gezegd) meerdere keren meegemaakt in commerciële maar ook privé-omstandigheden. Al die keren waren voor mij geweldig. De ene keer opwindender dan de andere. Normaal. Net zoals eten in een restaurant de ene keer geweldig is en de andere keer matig. Maar de sfeer tijdens die feesten was voor mij altijd ideaal. Iedereen is tijdens seksfeesten gelijk en heeft respect voor elkaar. Iedereen was daar om plezier met elkaar te hebben. Iets wat ik op veel ‘gedwongen’ verjaardags-, familie- of bedrijfsfeestjes wel eens miste…

Als je nieuwsgierig bent maar er nog weinig van begrijpt kan je misschien eens een kijkje nemen op de ‘Orgies en gangbangs’ pagina op ‘Erotica’. Puur massale seksualiteit ingepakt in films maar het geeft wel aan wat mensen met elkaar KUNNEN als ze daarvoor open staan en willen genieten. 🙂

Dit bericht is geplaatst in Column, Cultuurfilosofie, Erotica, Seksualiteit met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie