Week van de lentekriebels!

En weer zijn de kinderen de slachtoffers… 🙁

Van 20 (gisteren) tot en met 24 maart is het dan echt actueel: ‘De Week van de Lentekriebels’. Daar heb ik kort geleden al over geschreven in ‘Masturbatie is lekker en gezond’, omdat dit simpelweg de makkelijkste en gezondste manier om altijd met die kriebels om te gaan als je die hebt. Jong of oud. Het kan en mag altijd! Maar nu de scholen daar (eindelijk) beter op kunnen ingaan met misschien wat nieuwere lesmethoden, komt het hopeloos gepolariseerde volk daar in alle felheid juist tegenop. “Want wat doet die verrotte pedomaatschappij nu weer met onze kinderen?”
De sociale media zijn weer losgebarsten. Ingezonden brieven in kranten en zelfs hele ‘serieuze’ artikelen van gezaghebbende mensen en politici (twee verschillende dingen 😛 ) die er ronduit tegen zijn dat KINDEREN VAN NOG MAAR 9 JAAR WETEN WAT DE CLITORIS IS! Ze vinden dit zo afschuwelijk dat ze kinderen liefst deze week opsluiten en van school weghouden.
Daarom kan ik niet anders dan er juist nu wéér extra aandacht aan geven.

Waarom krijgt die clitoris zoveel aandacht?

Nou simpel: omdat er zelfs nog steeds volwassenen zijn (ja zelfs vrouwen!) die niet (willen!) weten hoe dit orgaan eruit ziet en hoe het werkt. En uiteraard hoe belangrijk dit is voor een betere en dus fijnere seksualiteit voor vrouwen. Een eind maken aan die orgasmekloof! Wil niemand dit dan?
En waarom mogen kleine kinderen niet weten hoe hun lichaam werkt? In dit geval dan hun seksuele organen? Waarom willen volwassenen weer de altijd zo bekritiseerde onwetendheid in stand houden? Je hoort nog steeds zeggen door volwassen: “Vroeger kreeg ik nooit seksuele voorlichting. Ik heb het zelf moeten ontdekken.” Dat vinden ze meestal niet goed. Met veel mensen komt het dan uiteindelijk allemaal wel goed met de seks maar met ook heel veel mensen komt dit nooit meer goed! Er zijn nog steeds volwassen vrouwen die nog nooit een orgasme hebben gehad! Die denken dat het wel “bij hun lichaam zal horen zo” Of dat het “niet nodig” is… Bizar!
En dan zijn er dus die massa’s mensen die opgroeien met seksuele frustraties waardoor juist bepaald onwenselijk seksueel sociaal gedrag kan ontstaan: grensoverschrijdend gedrag. Alleen maar door die onwetendheid!

Door mijn eigen problemen ontstaan in mijn jeugd heb ik pas veel later ontdekt dat juist meer (gewoon) praten over seks, voorlichting en op tijd goede uitleg het grote verschil hadden kunnen maken. Daarom hamer ik nu zo op een vroege voorlichting, eigenlijk al door de ouders al vóór kinderen dit op school krijgen. Maar dat vinden helaas nog te veel ouders moeilijk. Ze SCHAMEN zich vaak zelfs voor hun eigen seksualiteit…

Ik kan hier nu weer lange lappen teksten met redenen opsommen om juist wel zo jong al aan kinderen uit te leggen hoe dat deel van hun lichaam werkt. En dat 9 jaar een prima leeftijd is omdat de geslachtsdelen dan wel degelijk kunnen gaan kriebelen, zeker in dit deel van het jaar! Wat is dan mooier om er juist dán over te praten?
Maar ik laat het dit keer even bij wat uitleg door Belle Barbé die ik al eens eerder heb benoemd in het artikel ‘Peutermasturbatie is heel normaal!’. Lees het! En het onderstaande recente artikel in het Parool. En als je haar, mij en heel veel andere experts en seksuologen niet gelooft: Laten we er in ieder geval over blijven praten! Mijn ‘deuren’ staan altijd open.


Dit bericht is geplaatst in Column, Cultuurfilosofie, Opmerkelijk Nieuws, Seksualiteit met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie