Klusser in huis

Eerste probleem opgelost!

In mijn artikel over de ‘Huishoudelijke hulp’ die ik sinds november nu gelukkig naar tevredenheid heb, schreef ik ook over een binnenkort te verwachten klusser die eindelijk enkele kapotte dingen in huis zou gaan repareren. En wat belangrijk is: niet voor de ‘hoofdprijs’ die elke reguliere loodgieter of andere expert zou rekenen want dat kan ik gewoon niet betalen. Zeker omdat er meerdere klussen zijn die gedaan moeten worden. Dan zou het in vele honderden euro’s gaan lopen en dan praten we alleen nog maar over relatief ‘kleine’ klussen!
Heel veel onderdelen in mijn huis zijn oud. Nog van de bouw in 1978! Ik heb twee wc’s in huis: een beneden in het bekende ‘kleinste kamertje’ en een boven in de badkamer. Die wc lekt al een paar jaar. In die zin: de stortbak bleef doorlopen. In het begin af en toe en langzaam; de laatste tijd continu doorstromend. Dat kost natuurlijk onnodig erg veel water. Mijn waterverbruik was bij de laatste afrekening ook al flink toegenomen!
Ik heb geprobeerd het ‘hoofdkraantje’ naast die wc dicht te draaien zodat de stortbak gewoon een keer leeg loopt maar niet door kan blijven lopen. Ik gebruik deze wc toch niet de hele dag door. Maar toen bleek dat (even oude) kraantje ook al te lekken, en dan op de grond natuurlijk! Oeps!
Reparatie van een stortbak van ruim 44 jaar oud lijkt me vrij onzinnig. In de bouwmarkt kan je voor niet al te veel geld een nieuwe kopen. Maar ik kan die er zelf echt niet in zetten. Loodgieterswerk is toch een precies klusje. Ik heb me wel eens gewaagd aan de keukenkraan (toen ik nog op mijn knieën kon zitten) en dat is met veel zenuwen en problemen gelukt (had zelfs advies nodig van een buurman die even kwam kijken) en tegenwoordig lekt die ook een heel klein beetje…
Daarom dus een ‘echte’ klusser. En die had ik vorig jaar gevonden bij een soort ‘klussencentrale’: ‘Werkspot’. Misschien ook handig voor de lezers? Het is een landelijke online klussensite waarop klussers uit het hele land zijn aangesloten en als je daar een klus plaatst krijg je direct de dichtstbijzijnde klussers te zien en die reageren ook op jouw klus.
Zo kreeg ik een reactie van twee klussers uit de buurt waarvan ik de dichtstbijzijnde heb gekozen. Die blijkt inderdaad vrijwel ‘om de hoek’ te wonen! En in de reviews (die iedereen kan plaatsen) komt hij er ook nog goed uit.

Gisteren is de klusser geweest. En ik ben erg tevreden! Er hangt een nieuwe stortbak met een nieuw kraantje. Misschien zijn er veel mooiere, luxere (inbouw…) en kwalitatief betere spullen te koop maar deze functioneert prima! Er zit een zogenaamde ‘spaarknop’ op die je in kan drukken bij ‘kleine boodschapjes’ zodat je nog minder water gebruikt. Dit zal mijn waterverbruik zeker verminderen. En dat alles voor een prijsje onder de € 100… Voor dit soort ‘kleine’ (maar belangrijke!) dingen kon ik wel sparen. Geweldig!
Natuurlijk zou ik de hele (oude) badkamer graag renoveren met een mooie veilige inloopdouche (in plaats van het huidige bad wat ik toch nooit meer gebruik en soms lastig (en gevaarlijk!) is als ik erin moet stappen) en alle oude lelijke kapotte tegels vervangen… Maar dat is onmogelijk.
Hier ben ik al heel erg blij mee.
En na deze kennismaking ga ik deze klusser zeker vaker zien. Ook omdat hij zo lekker in de buurt woont is het voor hem gunstig om af en toe eens vaker langs te komen voor de overige (kleine) klusjes die er nu liggen, zoals de lekkage aan mijn kozijnen. En uiteraard de andere wc beneden.
Hij doet uiteraard liever wat grotere projecten (zoals een hele badkamer vernieuwen) en die heeft hij ook door de vele ‘mond-op-mond-reclame’ in de wijk en daar omheen maar voor ‘goede buren’ maakt hij ook altijd graag een gaatje vrij in zijn volle agenda.

Ook in het noodzakelijke onderhoud van mijn huis heb ik dus eindelijk de eerste stap gezet. Wederom: ‘Langzaam aan verder gaan’! Ik ben blij! 🙂

Dit bericht is geplaatst in Column, Consumentenzaken, Persoonlijk met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Klusser in huis

  1. Pingback: Meimaand Eimaand op herhaling! | De Rest van het Avontuur

Geef een reactie