HZP website vernieuwd!

Een nieuwe start voor ‘Horen, Zien én Praten?

Als antwoord op deze vraag: Dat is wel de bedoeling. Want er wordt nog altijd te weinig en zelfs HELEMAAL NIET gepraat over levensbelangrijke problemen!

In de afgelopen week was ik daarom even druk met het aanpassen van de meeste tekst op deze website. In tegenstelling tot de hoofdsite ‘derest.net’ en ‘Erotica’ waar voortdurend dingen op veranderen, blijft ‘HZP’ altijd vrij statisch. Het is de informatiesite voor mijn activiteiten als ‘ervaringsdeskundige’ en dat is zoals het is: een mogelijkheid voor anderen om me als zodanig te gebruiken. Om met me te praten over eventuele gedeelde ervaringen of gewoon ter informatie. Ik stel me daar al sinds 2018 voor open, toen ik de training ‘Werken met eigen ervaring’ heb gevolgd bij Vivenz. Toen ik dit daar echter niet mocht vanwege geen VOG (al veel over geschreven) ben ik min of meer voor mezelf begonnen. Maar daarna kreeg ik nog even een tweede operatie aan een aneurysma en daarna kwam de corona-crisis… Het zat allemaal niet mee.

Ook heb ik inmiddels gedacht dat ik me met de teksten die er voorheen stonden te beperkt heb opgesteld. Ik ben ook de laatste jaren nogal sterk gericht op seksualiteit – nog altijd een rode draad op derest.net – maar als ervaringsdeskundige heb ik meer expertises. Van alcoholisme, depressies, (omgaan met) psychoses tot dan inderdaad seksualiteit in al haar aspecten en mogelijke (dwaal-) wegen. Daar wil en kan ik allemaal over (mee-) praten. En aangezien ik dit het liefste doe en het mogelijk zelfs wel het enige (vrijwilligers-) werk is wat ik daadwerkelijk nog kan in mijn leven, wil ik hier opnieuw moeite voor gaan doen om dit bekend te maken.

Dat bekend maken blijft lastig. Ik ga niet adverteren in kranten want te duur en ik heb helaas niemand meer om me daarbij te helpen… Met (Mee/) Vivenz heb ik een ‘haat/liefde’ verhouding gekregen omdat ze me botweg hebben laten zitten tegen hun eigen zogenaamde principes in. En ook andere organisaties zien me niet zitten vanwege die niet te krijgen VOG en de misplaatste vooroordelen die daardoor keihard overeind blijven. Er zullen ook hier harde noten gekraakt moeten worden en ik weet nog niet of ik dit kan. Maar ik ga het wel proberen.

Momenteel speel ik nog met de gedachte om een soort van ‘VLOGS’ te gaan maken. Mijn ‘boodschappen’ op video. Weer eens wat anders dan die oneindige lappen tekst sinds 1996… Maar dit is een stap die ik erg moeilijk vind. En eerlijk gezegd wil ik die proberen te realiseren onder de ‘paraplu’ van Erotica. Prille gedachten waar ik later nog op terug kom.
Maar het kan zeker helpen als mensen die kop van mij nu eens in het echt zien en eindelijk beter kunnen invoelen wie ik ben, waarvoor ik sta en wat ik kan. Praten. Ook met JOU!

Horen en zien? Geef Praten ook een kans! 🙂

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Column, HZP, Opmerkelijk Nieuws, Persoonlijk met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie