Status vallen en opstaan – Deel 5

Auw! Auw! AUW!!! enne Auw! Auw! AUW!!!

Ja ja, nog maar enkele dagen na Deel 4 een snelle update. Want in plaats van ‘langzaam aan verbetering’ is het eergisteren juist de andere kant op gegaan.
Ik kon het niet verkroppen dat ik ‘bijna niks’ kan met de blijvende pijn in mijn rechterhand. Ruim 3 weken nu! Maar de hand blijft hetzelfde. Toch wilde ik iets doen dit jaar aan wat Kerstsfeer in huis. De boom opzetten lukt me dan nog niet helaas… Even gekeken in de berging maar die ligt zo hoog en redelijk vast gepropt op een plank, dat ik er geen kracht voor heb om hem daaruit te trekken.
Maar een paar zakjes met wat eenvoudige kerstversiering zoals diverse lampjes kon ik makkelijk pakken, uit de kast van mijn slaapkamer. Dus:

Simpel. Niet zwaar. Maar toch… Geen idee precies hoe het kan maar tijdens het rommelen met die lampjes op de tafel (om de draadjes zoals gewoonlijk weer uit elkaar te halen) schoot de pijn in mijn onderrug! Door de jaren heen ook altijd een gevoelige plek. Mag niet te zwaar tillen en te abrupt draaien, bijvoorbeeld als ik in of uit de auto stap. Momenten dat het er zomaar weer in kan schieten. Nu stond ik gewoon lichtjes gebogen over de lampjes op de eettafel… TJAKKA! Pijn!
En dat is daarna gebleven. Daar heb ik wel ervaring mee… Kan ook dagen (soms weken), duren! Nu is het lopen, zitten, opstaan (geen goede steun van mijn pijnlijke hand!)… ALLES een probleem! Mag ik even vloeken? Mmmm… Laat ik dat maar niet doen. Maar dit voelt nu echt wel even shit natuurlijk. Nu voel ik me echt invalide… 🙁

Ondanks pijnen heb ik maandag toch nog wat meer lampjes opgehangen. LICHT in deze duistere dagen voor Kerst… Erg belangrijk nu voor me. Maar nu moet ik het allemaal pijnlijk bekijken…


Sattie (niet in de boom), TV en huisbeer… Alles vrolijk verlicht! 🙂

Gisteren was ook weer mijn nieuwe huishoudelijke hulp over de vloer. De vorige vond ik niks… Ik wilde nog een artikel schrijven over deze nieuwe ontwikkeling hier in huis. Nog niet aan toegekomen. Maar zal ik later deze week nog doen denk ik.
Deze nieuwe moet zich (vermoedelijk) nog wat aanpassen maar geeft me wel een betere indruk. En gelukkig dat er nu hulp is, nu ik zelf onverwacht zo weinig kan schoonmaken in huis…

Wordt weer vervolgd.

Dit bericht is geplaatst in Column, Persoonlijk met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie