Status vallen en opstaan – Deel 2

Huisarts: “Dáár is de pillendraaier! Fijne dag verder.”

Vanwege de impact van mijn val met de fiets ruim een week geleden heb ik besloten om de ‘Status’ (begonnen in de ‘Restflits Week 46 2022’) eventjes voort te zetten. Het bepaalt per slot van rekening momenteel mijn leven en daardoor alles wat ik denk, voel en dus hier wel of niet schrijf. Kort maar krachtig. Moet ik misschien vaker doen met alle onderwerpen… 😉

Allereerst hoe ik voel: Tot gisteren bleef de pijn en daardoor ‘handvaardigheid’ verschrikkelijk. De ongeveer 4 paracetamol-tabletten over de dag heen had ik hard nodig.
Op internet heb ik inmiddels gelezen dat een kneuzing dus wel gewoon 1 a 2 weken kan duren, wat betreft de directe gevolgen. Niet een paar dagen dus. En daarna kan het nog weken gevoelig blijven. Een continu gebruikte rechterhand maakt het herstel er dus niet eenvoudiger op. Daar had ik me al bij neergelegd. Maar toch heb ik maandag nog geprobeerd om via een online bericht aan mijn huisarts (dat kan daar tegenwoordig) te vragen of ze nog eventuele tips had om herstel te bespoedigen. Ik heb wel eens iets gehoord over koude kompressen of zo.
Pas gisterenmiddag kreeg ik een antwoord:

“Goedemiddag,
Wat vervelend voor u. Gelukkig niets gebroken!
Ik heb een wat sterkere pijnstiller voor geschreven die u dan voor de nacht kunt innemen> Dat is tramadol met paracetamol gecombineerd. Er mag daarnaast nog 1 tbl paracetamol worden ingenomen voor het slapen gaan en overdag nog evt 3d2 tbl paracetamol. Daarnaast niet overbelasten en even ontzien.“

Ahum. In mijn bericht had ik dus inderdaad geschreven dat ik mijn rechterhand simpelweg niet volledig KAN ontzien… En dat ik gelukkig tegenwoordig wekelijks huishoudelijke hulp heb en eventueel mijn boodschappen online kan doen. Maar verder? Ik vroeg naar “eventueel meer tips om herstel te bespoedigen”! Die heeft ze blijkbaar ook niet. Houd het daar dan bij beste huisarts! En stuur me niet naar de ‘pillendraaier’ voor nog zwaardere pijnstillers!
Ik ken tramadol. Toevallig gebruikte mijn dochter deze de laatste weken vanwege haar aanhoudende pijnen in de darmstreek, om te kunnen slapen. Maar die weiger ik in te nemen. Ik vind elke paracetamol al een teveel maar het is helaas niet anders. Dan maar tijdelijk wat minder lang slapen… Het gaat om het herstel!
En inmiddels is mijn linkerhand ook pijn gaan doen sinds maandag! Niet gek als je die altijd naar verhouding weinig gebruikt en nu opeens probeert daarmee ‘alles’ te doen. Overbelast. Twee pijnlijke handen nu…

Alles bij elkaar heb ik gisteren wel gevoeld dat het beter wordt. De kracht in mijn rechterhand komt weer terug en ik moet alleen uitkijken deze niet te zwaar te belasten en niet te veel de pols te draaien. Ik voel het zelf uiteraard het beste en kan daarmee leven… Het ‘advies’ van de huisarts negeer ik gewoon en bel de apotheek wel weer dat ze dit niet klaar moeten leggen.

Wordt vervolgd. 😉


Tramadol
Dit bericht is geplaatst in Column, Persoonlijk met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie