Restflits Week 43 2022

Deze week in de Restflits:
– Status in Chaos 😉
– Bal-en-O GO or NO GO
– De Rest van de websites
– Wat nog Rest

Status in Chaos

De situatie zoals ik al schetste in mijn laatste ‘Restflits Week 38 2022’ is niet veel veranderd. Nog steeds ‘Druk Druk Druk!’ 😉 Niet in de laatste plaats door de nodige aandacht voor mijn dochter, waar ik over schreef. Ze komt steeds vaker weer bij mij en behalve samen eten, blijft ze nu ook regelmatig slapen. Fijn dat dit in ieder geval kan. Het geeft haar wat variatie in haar nog steeds uitzichtloze en moeizame leven. En toch ook een uitlaatklep bij iemand die haar in ieder geval altijd serieus neemt en begrijpt. Echt helpen kan ik haar natuurlijk niet. Maar het wachten op goede professionele hulp kent de bekende en bizarre wachtlijst… Of zelfs doodlopende wegen omdat alle ‘zorgverleners’ naar elkaar wijzen en allemaal eigenlijk niet weten wat ze (moeten) doen. Ondraaglijk, onbegrijpelijk en onmenselijk. Maar daar schrijf ik ook al vaker over, als ik het over de ‘(G)GZ’ in Nederland heb. Uiteindelijk kan te lang wachten dodelijk zijn. Genoeg voorbeelden van op te noemen. Ik hoop dat ik in ieder geval voldoende kan bijdragen om het wachten draaglijker te maken…
Dit beheerst dus momenteel grotendeels toch wel mijn leventje… Maar dan gebeuren er toch weer andere dingen, die mijn hoofd bijna doen breken… Daarom even een overzicht wat er deze dagen weer allemaal is gebeurd en nog gaande is.

Bal-en-O GO or NO GO

Wat is dit nu weer voor ‘cryptische’ titel? De uitleg:

Ook in mijn laatste ‘Restflits’ schreef ik over de ‘Financiële Zwaarden van Damocles’.
In dit forse epistel ging het dan voornamelijk om de grootste en belangrijkste elementen in mijn huis maar ik heb het eerder ook over mijn ‘vervoer’ gehad. Hoe belangrijk de voor mij beschikbare mogelijkheden zijn om zo flexibel mogelijk te blijven.
Dat ik een zeer oude auto heb, kwam ook al eens langs. En inderdaad… Afgelopen week is die weer APK-gekeurd. Nou ja… APK-AFgekeurd. Er zijn gebreken die weer opgelost moeten worden.

Mijn auto is dus een zogeheten ‘Suzuki Baleno’. Bouwjaar: 1997. Dus inderdaad: 25 jaar oud! Als ik dit soms tegen mensen zeg, vallen ze bijna omver. ZO OUD! Is het een ‘oldtimer’? Want er zijn natuurlijk ook van die hobbyisten die bepaalde zeer oude automerken uit liefhebberij rijden en (laten) onderhouden. Dat zijn meestal bepaalde geliefde merken. Zoals oude ‘Eendjes’ (Citroën 2CV officieel. 😉 ) Maar nee, mijn huidige auto is een impulsief aangeschafte auto van een buurman uit mijn straat, toen mijn eigen goede auto het tot mijn spijt acuut begaf. Door toedoen van een asociale aanrijder. Al eerder over gehad.
Mede daarom heb ik mijn huidige auto nooit als een ‘eigen keuze’ gevoeld.
Die Suzuki, een op zich prima rijdende automaat met voor mij meer dan voldoende ruimte, was me feitelijk overkomen. En toen er eerste gebreken kwamen begon ik hem steevast: ‘Bal-en-O’ te noemen. “Kut ballenwagen…” Begrijp je? 😉
En omdat er nu een keuze gemaakt moest worden of die nog een keer de weg op mag gaan, stond ik voor een ‘GO’ or ‘NO GO’. Repareren of opruimen richting de autosloop.

Volgens de offerte van de garage zou het bijna € 1000 gaan kosten om weer APK-GOEDgekeurd te kunnen worden. Voor een auto met een dagwaarde van 0 eigenlijk geen optie meer. Maar zoals je weet maakt een auto nog wel een groot verschil in mijn leven.
Zeker nu het OV continu staakt of gewoonweg slecht (onberekenbaar) rijdt. Afgelopen week nog moesten mijn dochter en ik met de bus, op de dinsdag, toen er nog niet officieel gestaakt werd. De gebruikelijke tijden zijn ‘om het kwartier’. Wat blijkt? Firma ‘QBuzz’ (die hier in de regio rijdt) had de tijden aangepast naar ‘om het halfuur’. Als je niet continu de mededelingen volgt die ze voornamelijk op hun website doen, weet je dat niet.
Zelf stond ik de maandag ervoor vanwege de keuring van de auto bij een bushalte die tijdelijk ‘buiten dienst’ was wegens vage werkzaamheden! Toen moest ik met mijn brakke benen de volgende halte zien te vinden, die ik door onbekendheid met de omgeving pas na een half uur had bereikt. Ik was kapot! Fijn toch? Dat OV wat landelijk wordt gestimuleerd?
De auto is voor mij goud waard. Maar ‘goud geld’ voor zo’n grote reparatie heb ik gewoon niet.

Nu had ik de auto afgelopen voorjaar voor enkele maanden uitgeleend aan mijn zoon! Eerst voor vervoershulp van zijn vriendin wier been in het gips zat en aansluitend vanwege hun verhuizing naar hun eerste eigen flatje waar ze gelijk samen gingen wonen. Toppie voor hun natuurlijk! En de ‘Bal-en-O’ voldeed prima als taxi en verhuiswagen in de regio Rotterdam. Zware ballast (een keer een lading laminaat…) kwam prima op de plaats van bestemming. En… Hij had een aanrijding gehad. Kan gebeuren… “Lichte schade.” Alles reed nog, alleen zat er een deukje in de voorbumper en er stak iets enkele centimeters uit. Afgekeurd bij de APK. Daarnaast scheen de koplamp sindsdien te hoog… Mag ook niet. Reparatie verplicht.
Ook een steunbalk onder de auto bleek opeens los. Zou dit door de (over-) belasting komen?
Mijn zoon had eerder al een bedragje genoemd wat hij wilde bijdragen aan eventuele kosten. Maar daar was de extra schade nog niet in meegerekend. Nu had hij daar eerst moeite mee. Maar ja… Wie heeft er die maanden van de auto geprofiteerd? En daar niets voor betaald dan de benzine?
Uiteindelijk zal hij wat meer bijdragen. En zelfs mijn dochter wil er iets aan bijdragen omdat ze nu ook profiteert dat ik haar vaak kan halen en brengen en met haar boodschappen ga doen.

Dus eindconclusie: We kiezen nog een keer voor een ‘GO’. Want een andere auto kopen voor dat geld zie ik niet zitten. En in die € 1000 zat ook nog een nieuwe rechter buitenspiegel begrepen, die helemaal los is komen te hangen! Deels door de aanrijding van mijn zoon, waarna er nog eens iemand tegenaan is gelopen. De garage wilde daar € 188 voor rekenen… Ik heb er online eentje gevonden voor € 30. Uiteindelijk komt het op zo’n € 800 totaal, waarvan ik de helft nog maar moet betalen. Dat heb ik er nog wel voor over, gezien mijn omstandigheden.

Het risico blijft natuurlijk dat zo’n oude auto er opeens wel een keer mee stopt. Maar nu zal die nog uitsluitend als ‘boodschappenwagen’ worden gebruikt, in de buurt. Geen ‘leenauto’ meer. 😉


Buitenspiegel Bal-en-O 😉

De Rest van de websites

Als je dit leest dan doe je dat in ieder geval op de werkende site van ‘De Rest van het Avontuur’. 😉
Eerder heb ik namelijk al medegedeeld dat ‘DeRest aan het verhuizen’ is. Op het moment dat ik dit schrijf is dit nog niet gebeurd. Ik wacht nog op antwoord van serviceverleners van mijn hosting provider. Als ik voor publicatie nieuws heb, voeg ik dit toe in ‘Wat nog Rest’. Nog even alles op een rijtje:

www.derest.net:
Mijn ‘hoofdsite’ voor ‘De Rest van het Avontuur’, zoals ik de blogsite heb genoemd. Geen ‘echte’ blog zoals veel mensen hebben, omdat het niet puur opgebouwd is uit persoonlijke belevingen. Wel uiteraard artikelen met meningen van mezelf. Soms praat ik wel eens van ‘columns’ maar daarvoor zijn ze meestal te lang. ‘essays’ is dan een beter woord maar ik houd het liever op ‘artikelen’. Die hebben in kranten ook een heel variabele grootte. En zijn soms oppervlakkig, soms heel diepgaand.
Ik schrijf al (bijna 😉 ) mijn hele leven. Van grote opstellen op de middelbare school, ‘Overdenkingen’ voor op de radio en later in het Fata Morgana Magazine. Tot uiteindelijk deze website. Voor mij erg belangrijk. Een uitlaatklep, een boodschap… als je dit erin kunt zien. In ieder geval vaak artikelen waar je over na zou kunnen denken. ‘Overdenken’. Dat is de essentie.

Hoewel geld een moeilijke factor is geworden sinds ik niet meer werk en slechts een minimum uitkering heb, vind ik een gedegen eigen website toch erg belangrijk. Ten eerste voor meer zekerheid dat die blijft bestaan, ten tweede dat er geen irritante reclame op staat en ten derde omdat ik bij problemen een beroep kan doen op de hoster.
Eerst begon ik met een gratis website op ‘Wordpress.com’ (die bestaat nog als ‘backup’!) maar vanaf 2019 weer een eigen gehoste website. En die is steeds groter gegroeid. 🙂
Uiteraard schrijf ik nog steeds nieuwe artikelen maar daarnaast ben ik begonnen met specifieke subdoelen zoals:

hzp.derest.net:
‘Horen, Zien én Praten’, mijn initiatief om mezelf als ‘ervaringsdeskundige’ aan te bieden. Er is tot heden helaas nog weinig uit voort gekomen, wat mede door Corona tijdens de start is veroorzaakt. Maar ook de groeiende polarisatie tegen ‘andersdenkenden’ is hier een groot probleem. Voorlopig ‘staat’ het er voor belangstellenden en ik zie wel hoe dit in de toekomst ontwikkelt. Meer tijd en energie stop ik de laatste jaren in:

erotica.derest.net:
Dit lijkt nieuw bij DeRest maar deze website bestaat dus ook al sinds 2020. Ook weer eerst gratis bij ‘JouwWeb’ (vanwege dat geld) maar door verschillen van mening ben ik daar gecanceld. Erotiek was en is echter ook altijd al een rode draad in mijn leven. Voornamelijk passief als consument van porno maar vroeger ook actief als fotograaf van erotiek. En ook was ik af en toe actief in het bezoeken van gelijkgestemden voor seksfeestjes.
Juist met de interpretatie van erotiek is veel mis in de maatschappij en daarom heb ik er zelfs op deze site een aparte categorie van gemaakt: ‘seksualiteit’. Heel veel ‘overdenkingen’ over een bepaald onderwerp dus, omdat ik dit belangrijk vind. Voor mezelf maar eigenlijk ook voor heel veel andere mensen door wie dit absoluut verkeerd wordt begrepen. Ik voel dit soms zelfs als een soort ‘missie’… Dat mijn ‘hobbysite’ met uitsluitend erotiek daarom wel degelijk ook verbinding heeft met de serieuze artikelen over seksualiteit, maakt dat ik deze ook belangrijker ben gaan vinden. In de jaren tot vorig weekend had ik die flink uitgebouwd met ook steeds meer tekst en uitleg naast de niets verhullende afbeeldingen. Meestal voor de lol (seks is immers ook gewoon erg leuk!) maar met een serieuze ondertoon.
Daarom heb ik besloten om ook deze website nu onder te brengen bij ‘DeRest’. Eerst als een nieuw subdomein, net als HZP. Misschien maak ik er nog een keer een apart domein van, als ik een geschikte naam kan gebruiken. Maar dat kost ook weer extra geld… Dus even kijken hoe dit gaat lopen.

Vanwege die vrij grote groei dus van de websites die ik nu ‘beheer’, wordt de behoefte aan een grotere webhosting ook noodzakelijk. Voor veel visueel werk was er sowieso te weinig ruimte. En omdat ik het nu gelijk dan maar goed wil doen, zodat ik in principe jaren vooruit kan, heb ik best wel een forse upgrade besteld. Dit gaat me maandelijks zeker ruim € 10 kosten, maar omdat het dus zo belangrijk is voor mijn leven en ik daar nu heel veel tijd aan besteed, zie ik dit als noodzakelijk. Waar de één geld wil uitgeven aan uitgaan, streamingsdiensten om films te kijken, sportclubs, en noem maar op, daar besteed ik dit aan mijn websites. Moet kunnen denk ik. 🙂

Wat nog Rest

Vanaf het moment dat ik aan deze ‘Restflits’ begon, werd het weer drukker en drukker met dingen om me heen. Communicatie met de autogarage, met de websitehoster (via vaak onbeantwoorde berichten) en mijn hopeloze pogingen het zelf proberen op te lossen. En nog een (onverwacht) bezoek van een zorgverlener van mijn dochter in mijn huis. Alles heeft de nodige impact op mijn gedachten en daarom kon ik nauwelijks nog verder gaan met dit artikel. Terwijl ik nog een onderwerp in gedachten had, maar dat ben ik botweg vergeten…
Daarom houd ik het hier maar bij. En als er nog belangrijk nieuws komt of de beloofde ‘verhuizing’ van deze website eindelijk gelukt is (of afgeblazen, wat ik zelfs ook al overweeg!) dan zal ik dit uiteraard zo snel mogelijk mededelen.

Tot de volgende Restflits! 🙂

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Column, Persoonlijk met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie