Restflits Week 38 2022

Vandaag in de Restflits:
– Status Week in Week uit
– ZWEMMEN!
– VERZUIPEN! (in de politiek…)
– Financiële Zwaarden van Damocles
– Druk druk druk! 🙂
– Vitamientjes en mineraaltjes?
– Wat nog Rest

Status Week in Week uit

Wat is dat nu weer voor een ‘Status’? Tja… Als je de titel van deze ‘Flits’ hebt gezien, zal je misschien opvallen dat deze ook weer eens anders is. Niet één bepaalde dag, geen ‘Weekendflits’, wat ik ook wel eens doe, maar een hele Weekflits! Waarom?
Wel, op het moment dat ik deze Restflits begin is het donderdag 22 september. Maar ik heb geen idee wanneer ik deze af kan ronden! Eigenlijk wilde ik al eerder beginnen maar ‘Druk druk druk’ (daarover straks meer) dus kwam het er niet van. Omdat mijn Flitsen uit meer onderwerpen bestaan, is het eenvoudig ze stuk voor stuk te schrijven op verschillende dagen. Rond ik het toevallig op één dag af (wat tegenwoordig zeldzaam is) dan maakt deze titel ook niet uit, want het is deze week immers week 38. Maar publiceer ik het pas zaterdag of zondag… So what? Het is in Week 38 geschreven. Slim hè? 😉

Ach ja, lees de onderwerpen van deze Flits maar eens goed door (voor de verandering… 😉 ) dan zul je ontdekken dat mijn dagen de laatste tijd even wat meer gevuld zijn dan voorheen. Het is dus niet zozeer een kwestie van ‘geen zin’ zoals in de zomermaanden, maar even ‘geen rust’ om er goed voor te gaan zitten.

Over mijn gezondheidsstatus kan ik redelijk kort zijn: Status Quo. Alles ‘goed’ en geen bijzonderheden. Of… Het moet juist de wat toegenomen fysieke activiteit zijn, wat mijn gezondheid ook positief beïnvloedt? Zijn het nu al de gevolgen van bijvoorbeeld het:

ZWEMMEN!?

Jaja, ‘het’ beweegt! 😉
Na ruim 11 jaar niet meer gezwommen te hebben, ben ik nu inmiddels ruim 5 weken geleden weer begonnen met zwemmen. Hoewel dat die 11 jaar geleden dan in de Adriatische Zee was, tijdens de vakantie in Kroatië. Dat heb ik ruim 20 jaar gedaan in de zomers, waar we vrijwel altijd enkele weken rond Rijeka verbleven.
Nu ben ik weer ‘simpel’ in het dichtstbijzijnde overdekte zwembad in Dordrecht begonnen met ‘baantjes zwemmen’. Iets wat ik in het verleden, toen ik nog alleen was, ook wel heb gedaan! Maar nooit structureel; daarvoor vind ik dat eigenlijk ongezellig en saai… Maar ja, tegenwoordig heb ik duidelijk een gebrek aan lichaamsbeweging en dat ga je als ‘oudere’ op den duur voelen. Stram, stijf lichaam en een conditie van niks… Tja…
Natuurlijk zijn de operaties vanaf 2017 en de daarna opgetreden blijvende beperkingen grotendeels de oorzaak van mijn gebrek aan beweging. Met die ‘brakke’ benen van mij loop ik gewoon lastig, dus een ‘lekkere’ wandeling zit er meestal niet meer in.
Daarnaast heb ik dus die artrose in mijn knieën en opgekomen astmatische bronchitis, wat allemaal pas na 2017 is begonnen. “Heeft niks met de operatie te maken.” zegt mijn behandelend chirurg… Leeftijd. Ik blijf het een vreemd toeval vinden dat alles daarna tegelijk is gekomen…
Maar goed, feit blijft. En ik heb eigenlijk altijd als enige gedacht aan zwemmen om misschien iets te gaan verbeteren aan mijn lichamelijke conditie. Omdat dit altijd kan met (lichte) beperkingen. In het water merk ik niks van mijn benen. Alleen de conditie speelt natuurlijk op…

Zo begon ik de eerste keer best wel moeilijk. Al na een half baantje (25 meter) hing ik puffend aan de kant! En een hele baan was best wel een opgave. Maar misschien moest het lichaam er na 11 jaar ook weer aan wennen… Na een paar banen ging het al soepeler.
Die eerste keer heb ik niet geteld hoe vaak ik heen en weer ben geweest… 😉
Maar vanaf de tweede keer ging ik de baantjes tellen. Dat deed ik vroeger ook altijd. Wat me dan na een poosje wel ging frustreren omdat er geen verbetering meer in bleek te zitten… Nu weet ik dat het op zich al gewoon goed is als ik dit vol kan houden. Er zijn namelijk nog wel meer meespelende factoren…

Allereerst zat ik altijd te twijfelen over de kosten. Vroeger toen ik dus al baantjes ging zwemmen, ruim 30 jaar geleden, betaalde ik volgens mij een paar gulden per keer. Gulden hè! Met de 10-badenkaart van toen was het nog minder. In een ‘Combibad’ wat niet zo ongezellig koud en groot was, maar wel voorzag in wat ik wilde: gewoon baantjes zwemmen.
Tegenwoordig kost 1 los bad € 7,60!!! Eigenlijk vind ik dat een bizarre prijs. Vrijwel iedereen gaat daar gemiddeld een half uur baantjes trekken en douchen. Niks meer, niks minder. Niks ‘zwemparadijs’… In het oude Combibad waren nog zonnebanken voor de liefhebbers, gezellige zitjes rondom het bad en een lekkere glijbaan voor de kinderen… Nu is het een megagroot wedstrijdbad, zonder enig vertier. Maar goed, andere tijden…
Ik moet het echter wel elke week ophoesten met mijn uitkering. Enige korting voor minima bestaat niet. Ok, dan is er gelukkig een 12-badenkaart met korting. En zelfs eentje voor ‘daluren’. Dat zijn de uren tussen 07.00 en 08.00 en van 12.00 tot 13.00 uur.
Dat laatste uur komt mij wel gunstig uit.
Vroeger ging ik vanwege mijn werk natuurlijk altijd ‘s avonds. Maar nu is midden op de dag gewoon prima. En zo’n kaart kost dan maar € 66,50. Nou, dat scheelt toch wel 2 Euro per keer! Die heb ik na twee keer proberen dus aangeschaft.
En verder moet ik er natuurlijk zien te komen. Op de fiets gaat het niet worden, ook al is het maar 10 minuutjes fietsen. Maar met nat haar (ik heb ook geen haardrogers meer gezien, die er vroeger ook waren!) en uitgeput terug door weer en wind in de winter zie ik uiteraard niet gebeuren.
Er gaat een bus, die recht voor zowel het plaatselijke ziekenhuis als de ‘Sportboulevard’ stopt. Maar als ik niet binnen een uur weer vertrek kost dat 2 ritten van € 1,50.
Op dit moment gebruik ik dan nog maar mijn oude brik, wat nog rijdt, en ik vermoed dat de benzine toch nog wel iets minder zal zijn dan die buskosten. En ik parkeer dan niet op het dure parkeerterrein maar in een straat op 5 minuten loopafstand. Ook weer goed voor de beweging. 😉 Dit gaat tot nu toe al vijf keer goed.

Tenslotte al het gedoe in de kleedhokjes en kluisjes om alles op te bergen. Vroeger kon je de kledinghanger gewoon open neerhangen maar behalve dat die mogelijkheid niet meer bestaat; ik denk niet dat mijn spullen nu veilig zouden zijn. Dus kluisje, wat ook weer een euro kost. Die krijg je natuurlijk steeds terug als je de spullen er weer uithaalt maar in de zenuwen en tijdens het lastige bewegen in de krappe hokjes ben ik al twee euro’s verloren! Stom hè, maar daar maak ik me dan ook weer druk om.
En ik voel me er best wel moeilijk tijdens het omkleden. Ook thuis krijg ik bijvoorbeeld mijn sokken al lastig aan en in dat krappe hokje met nog vochtige spullen, is het gewoon moeilijk. Ik loop al weer te puffen als ik eindelijk weer in de gang sta. En soms terug moet omdat ik iets heb laten liggen. De zenuwen spelen hier ook een duidelijke rol.

Daarom was ik blij dat ik de eerste keer samen met mijn zoon ben gegaan! Hij deed dit voorstel toen het nog vakantie was en hij er tijd voor had. Die eerste drempel was daardoor een stuk makkelijker, anders was ik er misschien wel nooit aan begonnen…

Dit is nu een beetje erg uitgebreid allemaal, maar ik wil er mee aangeven dat het ‘uurtje baantjes zwemmen’ voor mij best wel veel voeten in het water… euh… in de aarde heeft. 😛
Maar de eerste drempels zijn overwonnen en als ik er financieel nog niet al te snel op achteruit ga (kom ik later nog op terug) en mijn gezondheid blijft er baat bij houden (wat ik nu na vijf keer echt wel voel!) dan wil ik proberen dit vol te houden. Een gezond(er) lichaam voelt toch echt wel beter om ook een gezonde geest te blijven dragen. 😉

VERZUIPEN! (in de politiek…)

In het zwembad kon ik me dus redelijk drijvende houden, ondanks dat ik 11 jaar niet meer had gezwommen, zo las je net hierboven. 😉
Er is echter iets in de maatschappij waarin ik al jaren wel verzuip: de politiek!
Donderdagavond zijn dan de zogenaamde ‘Algemene Beschouwingen’ eindelijk afgerond, die altijd volgen na de beruchte ‘Prinsjesdag’. Alle lezers bekend mee neem ik aan? Zo niet: PRIMA! Houden zo! Je mist namelijk helemaal niets.
Ik moet je eerlijk zeggen: ik kijk zelf ook al vele jaren niet meer naar Prinsjesdag en de zogenaamde ‘Troonrede’ van Koningin of Koning. Toen ik nog werkte boeide me dat al niet meer. Omdat ik gewoon weet dat het volslagen bullshit is! Een clownesk toneelstukje wat wel jaarlijks miljoenen aan belastinggeld kost! ‘Miljoenennota’… Een stom symbolisch houten koffertje met de zogenaamde financiële begroting van het land het komende jaar. Absolute onzin!
Oppermuts Kaag (KOTS… sorry, die neiging krijg ik altijd als ik aan haar denk…) wil het oude koffertje eindelijk eens een keer vernieuwen voor (natuurlijk) een ‘duurzamer’ exemplaar. Prima idee! Ik stel voor er één met ingebouwde papierversnipperaar te doen. Ene ‘Bansky’ kan daarmee waarschijnlijk wel helpen. Wat erin gaat is namelijk toch direct al ‘oud papier’. Omdat er in de loop van het jaar op elk moment weer andere beslissingen genomen kunnen worden, als dit door het parlement uiteindelijk wordt beslist. Situaties veranderen voortdurend. De cijfers in ‘s lands boekhouding worden sowieso dagelijks gemanipuleerd door het leugenachtige financiële bestuur van de regering. Dit hele gedoe is echt gewoon één grote act voor de bühne! Waarbij de kleding en hoedjes van de dames dan nog het meest besproken worden door het ‘trouwe volk’…
Ik noemde het de laatste tijd niet voor niets de ‘Clownrede’

Met alle respect voor de in zijn rol geboren Alex… Hij kan er ook niets aan doen. Alleen maar genieten met zijn feestbeest Màxima achter de schermen, wat met de vele miljoenen aan bezittingen best nog wel lukt zo af en toe… 😛

De laatste decennia vind ik de hele politiek trouwens totaal onbetrouwbaar. Dat was al sinds het sociaal opgebouwde beleid na de 60er/70er jaren langzaam afbrokkelde. Vermoedelijk kregen (te) veel mensen het te goed… De verleidingen van de consumptiemaatschappij werden te sterk. En hiermee het geloof in een kapitalistisch systeem uiteindelijk onwrikbaar. Daar schrijf ik al vaker over.
Feitelijk is de hele politiek door de jaren heen volledig aan de economie opgehangen. De belangen van het héle volk doen er niet meer toe. Zogenaamd wat ‘goede sociale regelingen’ maar die worden zo ontoegankelijk gemaakt en mensen worden steeds vaker zo slecht geholpen dat ze ontmoedigd kunnen raken en afhaken. Wat de meerderheid van het ‘welgestelde volk’ helemaal niet erg meer vindt. Ze doen het immers zelf ‘fout’… Een gekweekte mentaliteit door decennialang kapitalisme.

Ik weet dat het niet eenvoudig is om het in een ‘echte’ democratie voor iedereen ‘goed’ te maken. Deze Flits is ook niet geschikt om daar nu uitvoerig op in te gaan. Maar het gedraai, de leugens en het duidelijk zo slechte algehele beleid van de neoliberale kabinetten van de laatste decennia (met uiteraard de VVD als initiator) heeft mij het geloof in een ‘goede’ politiek doen verliezen.
Omdat de huidige leugenaars en botweg narcisten nu al zo lang alle media vervuilen, ben ik er kotsmisselijk van geworden. En als die rotkop van pRutte in beeld komt, zap ik liefst zo snel mogelijk weg. En op internet negeer ik elk politiek nieuwsbericht. Alle nodige informatie over eventuele veranderingen in mijn leven (vooral financieel) lees ik toch wel in relevante artikelen. En zoals gewoonlijk waren de nieuwe zogenaamde hulpmaatregelen van het kabinet om het volk wat in financiële problemen komt (door de absurde energieprijzen en overige kosten door inflatie) te helpen al weer ver voor de daadwerkelijke ‘Pipodag’ bekend.
Alle ophef en absurd ontploffende berichten in de media ten spijt: mijn zorgen over de toekomst blijven keihard overeind:

Financiële Zwaarden van Damocles

Feitelijk maak ik me al jaren zorgen over mijn financiën. Sinds ik vanaf eind 2017 op bijstandsniveau ben beland, is het gewoon continu elke €uro ‘omdraaien’ en proberen om het simpelweg vol te houden. Ik heb al veel langer een zogenaamd ‘Uitgaven’-sheet, een document in mijn variant van Excel, waarin het makkelijk optellen en aftrekken is als het om cijfertjes gaat. Omdat het in de gezinssituatie soms al lastig was de touwtjes aan elkaar vast te knopen. Dus ‘budgetteren’ is mij niet vreemd. 😉
Na mijn ontslag in 2013 werd dit voor mij een van de belangrijkste taken die ik bijna dagelijks doe. Elke uitgave, elk kassabonnetje van elke boodschap verwerk ik in dat document. Want ook in de WW ga je al flink achteruit.
Een wrang voordeel was dan misschien dat ik er uiteindelijk weer alleen voor stond en puur voor mezelf moest zorgen en uiteraard het (eigen) huis waarin ik woon. Dan ga je gewoon steeds bedenken wat er uiteindelijk nog echt belangrijk is in het leven. Ik kan je uit ervaring zeggen: dan blijft er uiteindelijk maar heel weinig over.

In de media bulkt het nu al maanden berichten over de groeiende ‘armoede’, die het laatste jaar opeens bij veel meer mensen intreedt. De hoogste inflatie sinds vele decennia waardoor de dagelijkse boodschappen een stuk duurder worden maar vooral de absurd razendsnel gestegen energieprijzen, die de andere grote vaste kostenpost voor velen onbetaalbaar heeft gemaakt.
Ooit heb ik eens ergens gelezen dat je voor de ‘vaste’ kosten (woning+energie) nooit meer dan een bepaald percentage van je inkomen mag betalen, om genoeg over te houden om van te leven. Ahum… Volgens mij is die ‘regel’ vergeten en diep begraven… Op dit moment komen steeds meer mensen in de ‘overleefstand’ en niet alleen de mensen met een minimumuitkering. In die overleefstand leef ik dus al jaren… En heb enkele factoren die me daar gelukkig in helpen. Nog wel! Want er hangen enkele ‘Zwaarden van Damocles’ te wachten om toe te slaan…

Allereerst mijn huis. Een eigen huis en ik betaal dus hypotheek. Een hypotheek afgesloten bij (of beter omgezet naar) een voordeliger bank in een tijd dat de rente op een laag peil stond. Ik betaal momenteel nog geen € 400 per maand voor een tussenwoning en krijg nog enkele tientjes terug van de zogenaamde renteaftrek!
Toen ik mijn werk kwijtraakte in 2013 en ik ook in dat jaar moest scheiden van mijn partner moest ik kort daarop de hypotheek opnieuw vastleggen en eigenlijk kon dat volgens de regels niet meer. Maar omdat ik een goede geschiedenis van betalingen had en de kosten dus zo laag werden door de lage rente, werd dit mij als ‘vaste klant’ toegestaan.
Maar in 2026 moet de rente opnieuw vastgesteld worden. Hoe hoog is die dan?
Het eerste Zwaard.

In en aan mijn huis zitten enkele belangrijke onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn maar noodzakelijk om erin te kunnen leven: de CV-ketel en de bedekking van het platte dak.
De CV-ketel is nu ruim 12 jaar oud en een eventuele noodzakelijke vervanging kan steeds dichterbij komen. Hoe? Wat? Gas? Warmtepomp? De hele ketel zal voor mij simpelweg onbetaalbaar zijn en een warmtepomp is nog duurder. Eigenlijk zou ik naar een zogenaamde HR-ketel moeten, want er hangt nu een VR (Verbeterd Rendement) ketel. Door de plaats beneden zou dit destijds niet anders kunnen… Nu zeggen ze dat het wel kan maar met de nodige extra aanpassingen. Zet er maar minimaal een paar duizend euro voor neer… 😛
En de dakbedekking zou eigenlijk ook vervangen moeten worden want is al ruim 20 jaar oud. Straks krijg ik een lekkage en kan ik emmers gaan neerzetten… Heb ik al een keer meegemaakt toen de vorige bedekking ging lekken.
Een dergelijke klus kost ook minimaal een paar duizend euro. En eigenlijk wil ik het dak nog laten isoleren. Wie schiet het me allemaal even voor? De Gemeente doet niets…
Dit zijn ook een paar Zwaarden.

Ik noemde al mijn (oude) CV-ketel… Niet de meest zuinige. En mijn gasverbruik was en is dan helaas altijd al bovengemiddeld, ook omdat mijn type woning nu niet bepaald een van de zuinigste is. Gebouwd in de 70-er jaren en… een destijds ‘experimenteel’ ontwerp systeembouw: kant-en-klare betonnen elementen die in fabriek gegoten waren en op de nodige plek in elkaar ‘gelijmd’…
Ze noemden het daarom ook gekscherend de ‘lego-woningen’. Maar toen mijn partner destijds en ik gingen zoeken naar een geschikte koopwoning begin 90er jaren, bleek dit voor mij (als alleenverdiener) betaalbaar. Sommige oudere huizen waren goedkoper maar dan moest je meteen flink gaan verbouwen… Dit was (en is!) gewoon een fijne volledige en ruime (grote kamers!) woning. Aan isolatie en gasverbruik dachten we toen nog niet.
Toen we de ‘boel’ later eens een beetje wilden verbeteren dachten we eerst aan verhuizen naar een nieuwe (nog te bouwen) woning met veel betere isolatie. Maar die was met de hypotheek al op het randje en de kamers bleken krapper. Ook de straat in deze nieuwe wijk was krap… We besloten te blijven en de bestaande (soms verrotte) houten kozijnen te vervangen voor kunststof en alles uiteraard dubbelglas. En we hadden de benedenvloer inmiddels laten voorzien van vloerverwarming en tegels. Warm en veel makkelijker te onderhouden. Wij blij!
Dat het energielabel toen een keer op C werd bepaald, boeide ons niet. Alles voelde goed en we konden toen ik werkte de maandelijkse kosten prima betalen. Maar nu…
Nu blijkt mijn woning bovengemiddeld gas te verbruiken. Voornamelijk juist door die vloerverwarming met natuurlijk niet de zuinigste CV-ketel. Tot 2019 zat ik gemiddeld aan de 2200m3 gasverbruik, wat uiteraard al flink omlaag was gegaan sinds vrouw en kinderen het huis hadden verlaten… Maar ja, ik ben nu wel zelf vrijwel altijd thuis en moet dus de hele dag stoken.
In 2019 ben ik geweldig geholpen door de stichting ‘Drechtse Stromen’ die toen een actie hadden om juist de moeilijke legowoningen collectief te helpen met isolatiemogelijkheden. Een daarvan was vloerisolatie, wat onder een goede subsidieregeling viel: 75% werd door het rijk vergoed. Van de totale kosten van € 2000 moest ik dus nog maar zo’n € 250 betalen en daar kreeg ik zelfs twee jaar de tijd voor, om zonder rente een paar tientjes per maand af te lossen!
Na isolatie was het verbruik nog ‘maar’ rond de 1800. Een leuk verschil. Maar de ‘fijne’ plannen van het kabinet met een ‘energieplafond’ gelden alleen voor verbruik tot 1200! Voor alles daarboven betaal ik de dan geldende prijs. WTF!
Uiteraard ben ik gaan bezuinigen in wat ik zelf kon doen. Alle lampen in huis zijn nu wel voorzien van LED-lampjes, de thermostaat heb ik standaard 1 graad lager gezet (kom ik nog op) en ik douche veel minder vaak dan vroeger. Nu komt dit laatste ook omdat ik niet zo veel meer doe en dus niet zo vaak zweet of ‘vuil’ word, maar het kost me tegenwoordig ook de nodige inspanningen. Dus weinig maar dan wel iets langer om mijn hele lijf schoon te krijgen… 😛

Nu lees ik overal (en krijg zelfs persoonlijk de grootste verwijten op de sociale media) dat we allemaal stom en verwend zijn met onze moderne CV-systemen. We moeten allemaal terug naar 18 graden of zo… Beter voor het CO2 sprookje en (uiteraard) beter voor onze gasrekening. Maar… Ik geef toe dat de thermostaat bij mij vroeger overdag op 20 stond en in de avond op 21. Ik werkte toen nog en mijn partner was wel meestal thuis maar altijd wel ‘druk’ bezig. En ook ik kreeg het ‘s avonds als ik stil ging zitten ook best wel fris. Dat heb ik veranderd en de kachel staat nu altijd op 20. Uiteraard laat in de avond naar 16, de nachtstand. Maar als die om 7.30 weer aanslaat staat de temperatuur eigenlijk nooit lager dan 18, na koude nachten, die tegenwoordig niet zo heel vaak meer voorkomen. Maar voortdurend op 18 of 19 zou ik niet willen. Dan heb ik het gewoon koud en zelfs met een vest aan voelt het dan niet fijn. En… In mijn huis wil ik gewoon ‘fijn’ en behaaglijk voelen.
Ja, dat zijn wij ‘moderne’ mensen inmiddels gewend. Onze lichamen zijn misschien verwend. Want mijn ouders en grootouders groeiden op met een kolenkachel en ik heb als kind nog de oliekachel meegemaakt, waarna al snel de gashaard kwam. En ja: mijn eerste flatje had nog alleen 1 gashaard in de woonkamer. Ik verwarmde soms bij met een elektrische kachel in de hobbykamer waar mijn radiostudio was. En toen werd de boel verbouwd door de verhuurder en kreeg ik daar ook CV. Sinds mijn pakweg 25e dus ‘verwend’. Hoezo? Dat heet toch gewoon vooruitgang?
En nu moeten we weer gaan wennen aan liefst een paar graden minder? Dekentjes om ons heen als we het koud krijgen op de bank? Wij armoedzaaiers? Terwijl de rijken zich daar niet om hoeven te bekommeren want die kunnen de hoge gasrekening wel betalen? Is dat de nieuwe moderne wereld?
En wiens (goedkope) woning niet voldoende geïsoleerd kan worden of wie dat gewoon niet kan betalen, moet ook maar schikken in zijn armzalige lot? Terwijl wij wel de schuld krijgen van een te hoog gasverbruik? Daarom stellen ze immers die limiet aan dat geweldige ‘prijsplafond’ van 1200m3 gasverbruik? “Dan moet je maar beter bezuinigen!?” ROT OP!!!

Excuses voor dit zeer uitvoerige verhaal, maar dit toont ook hoe bewust ik hiermee bezig ben. En op dit moment zit ik gelukkig nog steeds in een vast energiecontract van 3 jaar, wat tot november 2023 loopt. Voor wat er dan zal gebeuren ben ik dus bang.
Weer een ‘zwaard’!

Met vrijwel alles in de maatschappij heeft geen enkele regering (wereldwijd) rekening gehouden met een toekomst dat we moeten minderen met fossiele brandstoffen. Dat er tekorten zouden komen en dat ons klimaat mede afhankelijk is van ons menselijk gedrag. De knapste wetenschappers die dit 50 jaar geleden al riepen werden genegeerd. Want NU moest er economische groei blijven! NU moest er dik verdiend worden. Investeringen in een betere toekomst? Na hun de ‘zondvloed’. En nu moeten alle ‘simpele, gewone, arme, onbelangrijke…’ mensen maar bloeden.
Ik weiger hieraan mee te werken. Zolang ik nog leef wil ik nog een beetje tevreden kunnen zijn met wat ik heb. En die zwaarden moeten een keer weg.

Ik ben hier nu extreem lang op ingegaan maar kon het niet korter maken… Dit zit me al jaren dwars. En nu komen eventuele ‘klappen’ steeds dichterbij… Onbetaalbare kosten van de energie, noodzakelijke vernieuwingen aan het huis en een duurdere hypotheek? In een komend vervolgartikel zal ik er verder op ingaan.

Druk druk druk! 🙂

Ben je er nog? Of is deze Restflits echt te lang en ben je afgehaakt? Dan schrijf ik dit voor de ‘kat z’n…’ Haha! Tja… Ik schreef al dat ik (helaas) weer een poosje geen ‘zin’ had om te schrijven in de warme zomermaanden en daarna… heb ik het gewoon best wel DRUK eigenlijk! Kan je je dit voorstellen? Hij die altijd zegt een vrijwel ‘leeg’ bestaan te hebben?
Ja, dat klopt structureel wel. Maar de laatste weken is er even iets veranderd.

Ik heb een keer eerder even geschreven over mijn dochter in de ‘Restflits woensdag 16 februari 2022’ onder ‘Hoe moet ik het zeggen…’ Sinds die tijd is zij uiteraard een van mijn grootste zorgen. Daar valt alles wat ik hierboven heb geschreven bij in het niet. Gelukkig is ze er natuurlijk nog (anders was mijn toon op deze blogsite even iets anders geworden…) maar ze heeft niet voor niets continu een ‘legertje’ aan zorgverleners om zich heen die elk op hun gebied proberen te helpen. Wat tot heden nog niet tot nauwelijks lukt.
Hetzelfde shit-systeem wat de eerder beschreven ‘Noa Pothoven’ jarenlang in de kou liet staan, doet uiteraard hetzelfde met mijn dochter. Hoewel er dan sinds enkele weken gelukkig wel een beetje schot in zit. Als het nog op tijd is. In ieder geval blijft haar situatie hetzelfde en ze is er nog steeds eigenlijk helemaal klaar mee.
Wel is er iets veranderd. Eindelijk ben ik als vader wat meer in beeld gekomen en sinds ik zelf stabieler ben geworden na mijn laatste beslissing te stoppen met drinken. Ze voelt nu weer meer op rust als ze bij mij is. En daar maakt ze gebruik van. We zijn veel vaker samen nu, en dan eten we, gaan we bij goed weer een rondje lopen of ik help haar een keer met de auto om ergens te komen wat haar fysiek te moeilijk lukt. Dat kan ik gelukkig nog allemaal.
Dit zet soms wel weer de nodige druk op mij en dat weet ze ook. Helemaal de oude zoals vroeger ben ik zowel fysiek als mentaal niet meer, dus heb zelf ook gewoon mijn rustige momenten nodig. Als de balans klopt gaat het echter nu goed voor ons beiden! Daar ben ik blij om.

Maar dus… met alles wat ik zelf al probeer (zoals het zwemmen!) en het zoveel mogelijk beschikbaar zijn voor mijn dochter, heb ik het dus best wel DRUK! Haha! Zolang het goed blijft gaan, is het wel positieve drukte. En ik hoop dat het ons beiden wat oplevert.

Daarom schrijf ik dus ook wat minder ‘persoonlijke’ verhalen… Tot ik een keer moet uitbarsten in een mega Restflits zoals deze… Sorry!
En ik heb nog één ding: Lees… en huiver? Of beter: Lach en geniet? 😉

Vitamientjes en mineraaltjes?

Jawel! Afgelopen weken aangeschaft. Want hoe komt De Rest anders de komende koude winter door? Juist. Met de nodige ‘vitamientjes en mineraaltjes’.
Euh… Ben ik gek geworden? Ga ik weer aan de drank en nog drugs erbij ook?
Nou… Dat valt wel mee hoor. Even wat uitleg.

Inderdaad behoort ‘Specht Slivovitz’ tot de voor mij ‘gevaarlijke’ dranken waar ik zogezegd mee ben gestopt. Alleen heb ik dit niet gekocht om daar weer dagelijks mee over grenzen te gaan. Deze heb ik eens geprobeerd toen ik zocht op ‘betaalbare’ sljivovica. De bekende pruimenjenever die ik in Kroatië (eigenlijk in Joegoslavië al) heb leren kennen. De eerste overigens privé gestookt ergens in Osijek. 😉 Wow! Een Godendrank! Zo lekker! En dat was ook zeer goedkoop. Voor een tientje (Guldens nog! Of Duitse Marken…) had ik zo twee liter heerlijke ‘rakija’, zoals ze het daar noemen.
Helaas ging dat voorbij en heb de laatste decennia alleen nog maar van de industriële sljivovica mogen genieten. Ook prima trouwens. Alleen veel duurder en sinds ik niet meer in Kroatië kom helaas alleen nog maar import. En in Dordrecht verkopen ze het niet eens meer in de winkel! Te weinig vraag naar! Alleen nog maar online en dan ben je zo € 25 kwijt voor een liter Badel… Dat kocht ik dus af en toe. En dan om ook alleen maar af en toe te drinken. Op speciale momenten.
Daar zocht ik kortgeleden weer eens naar en kwam toen deze tegen! Een Duitse pruimenjenever! In Duitsland dus gemaakt. En online ook te koop in Nederland. Ik heb een vrij goedkope gevonden, die ik wel eens wilde proberen. En… Het smaakt ook prima! Niet te sterk. Gewoon zoals het hoort, met een redelijk zachte afdronk. Niet alleen maar ‘brandend’ door de alcohol. Haha! Heerlijk dus voor een ‘kille’ najaars- of winteravond. Af en toe. 🙂
Wees dus niet bang dat ik hierdoor weer terugval. Dat gebeurt bij mij meestal alleen met de goedkope whisky.

En dan de ‘echte’ vitamientjes. Herken je ze? Of denk je “Wa’s dat nou weer?”
‘Kamagra’ en ‘Vidalista’. Maar dat zijn ‘soortnamen’. Vergelijk ze met ‘Viagra’. En dan weten de meesten wel wat het is… Erectiestimulerende middelen. Huh??? Heb ik dat nodig?
Nou ja, als je in mijn ‘lijst met wat ik mankeer over mijn ‘beperkingen’’ hebt gelezen, dan zou je moeten weten dat ik ook sinds mijn operatie in 2017 (zucht…) deels impotent ben geworden. Boeiend? Geen relatie meer toch? Ja en? Gevoelens zijn er nog wel en tja… Als je ook leest wat ik allemaal over seksualiteit schrijf dan weet je dat ik het toch eigenlijk wel belangrijk vind. Dat een mens (ook) moet kunnen genieten van seks… Zo af en toe. 😉 Nou ja, dat kan ik dan niet zo goed meer als vroeger en die ‘ene daad’ van penetratie zal er bij een eventuele (tijdelijke) partner niet meer inzitten. Wat ik overigens niet belangrijk vind! Er zijn zoveel meer mogelijkheden om te genieten, zoals je zou moeten weten! Maar toch is dit één van de dingen wat juist bij mannen natuurlijk een probleem kan zijn. Daarom schrijven huisartsen in dit soort situaties vaak Viagra voor. Met of zonder partner… Een man wil wel weer eens een echte ‘stijve’ krijgen…
Moet gewoon gezegd kunnen worden.
Nou, naar de huisarts ga ik hiervoor niet… Zoveel noodzaak heb ik absoluut niet.
Maar laat ik nu enkele weken geleden opeens een mail krijgen van een online webshop die… juist: Kamagra verkoopt! Daar heb ik vroeger (in 2015) wel eens wat gekocht, toen ik een paar keer naar die ‘gangbangfeestjes’ ging. Dat is een stuk goedkoper dan het ‘echte’ merk en zonder recept te koop. Alleen… Niet helemaal legaal. Omdat het toch een ‘medicijn’ is en niet goedgekeurd is op de markt. Terwijl het exact dezelfde stof bevat: ‘sildenafil’. En deze webshop verkoopt echt de goede Kamagra (met een soort keurmerk) wat bij mij toen in 2015 en 2016 echt verschil maakte! Waar ik normaal niet zo ‘lang’ kan, kon ik het nu wel langer volhouden. 🙂
Ik heb gelezen dat deze stof juist bij erectieproblemen wel weer voor een erectie kan zorgen! Nou dan wil ik het wel eens proberen wat dit voor effect heeft. Dat zou nu dan pas echt een groot verschil kunnen maken, als het werkt!
Dit moet ik nog proberen (echt op een goed geschikt en rustig moment!) dus daar kom ik later op terug.

En die andere? Vidalista bevat de stof ‘tadalafil’. Het doet eigenlijk hetzelfde als sildenafil alleen langduriger. Werkt die sildenafil een uurtje of 4 (meestal genoeg voor één actie…); tadalafil kan tot 36 uur werken! Wow! Voor een heel etmaal (en misschien nog langer) plezier dus! Haha!
Wanneer ik dit ga proberen weet ik nog niet, maar toen ik dit zag in de webshop was ik gewoon nieuwsgierig. In 2015 heb ik ook nog andere geprobeerd: ‘Super Kamagra’ (alleen hogere dosis) en ‘Cobra’, waar zogenaamd pornoacteurs ook baat bij hebben… Deed bij mij toen niet veel bijzonders… Haha!

Vitamientjes dus voor het ook af en toe nodige seksuele plezier. Mag dat? Ik vind van wel.
Eigen risico. Mijn bloeddruk kan hierdoor (tijdelijk) wat verhogen maar omdat ik daar al medicijnen tegen gebruik zou dit ook moeten kunnen.
Ik zal je ook laten weten hoe dit verloopt. Ook interessant misschien voor anderen? 🙂

Wat nog Rest

Oeps… Dit was echt een forse mega-Restflits. Al eerder uitgelegd waarom… Lang niet geschreven en inmiddels zijn er wat nieuwe dingen gebeurd. Dan moest het een keertje ‘ontploffen’. 😉
Excuses! Sorry lezers. Als die er überhaupt nog zijn… Alleen de echte bekenden komen misschien een paar keer terug omdat ze toch alles willen lezen? Geen idee.
Zou dat wel eens willen weten… Maar de laatste jaren reageert niemand meer.
Ach ja, alle bubbels zijn onbedoeld misschien wat dikker geworden. Gewoon uit zelfbescherming. Voel dat niet als een verwijt! Ik doe dat immers ook al jaren op mijn manier… 🙁

In ieder geval heb ik weer een flink aantal dingen van me af geschreven en alvast openingen gemaakt voor nieuwe komende artikelen. Ik kan dus met recht weer zeggen:

Wordt vervolgd en tot de volgende Restflits! 🙂

Dit bericht is geplaatst in Column, Cultuurfilosofie, Opmerkelijk Nieuws, Persoonlijk met de tags , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Restflits Week 38 2022

  1. Pingback: Restflits Week 43 2022 | De Rest van het Avontuur

  2. Pingback: Seksflits Week 44 2022 | De Rest van het Avontuur

Geef een reactie