Blaffende honden bijten! Steeds meer!

Hoe een mooie zomer ook nadelen kan hebben.

In het voorjaar heb ik hier al een artikel over geschreven: ‘Blaffende honden bijten!
Dat is ruim voldoende om de situatie in mijn straat uit te leggen, dus lees dat nog maar een keer.
Ik wil er echter graag een vervolg aan geven want we hebben (tot heden) een geweldige zomer achter de rug, met wekenlang hoge temperaturen en vrijwel continu droog weer. Dat die droogte andere problemen heeft veroorzaakt is weer een apart verhaal… Maar vooral voor de mensen die in de zomer heel graag buiten vertoeven, in de tuinen, bossen, op de stranden en gewoon lekker wandelen met de honden, was het dus ideaal weer! Maar…
Je raadt het al. De vele hondenbezitters hier in mijn buurt gingen er ook veel vaker op uit en bij het bekende huis hier enkele deuren verder, liggen de twee honden dus vrijwel de hele dag buiten op het voorterras. Logisch natuurlijk. Maar… Bijna elke voorbijganger betekent weer een nieuw blafsalvo! Is dat normaal in een stadse woonwijk? Het zijn geen honden die een boerderij of bedrijventerrein moeten bewaken!
Maar wat nog veel erger is:

Dag en nacht blaffen!

Niet alleen de mensen vlakbij mij maar ook de diverse andere groot-honden-bezitters gaan er veel vaker op uit met hun viervoeters! Fijn toch voor die grote honden? Die hebben immers de ruimte nodig. En het is ook nog gezellig om als hondenbezitters elkaar overal te ontmoeten en een praatje te maken. Nog steeds prima. Maar dus niet als die honden voortdurend HARD blaffen!

Als ze moeten werken gaan ze ‘s morgens vroeg (ergens tussen 5 en 6) al de honden uitlaten.
Voordat ze gaan slapen (ergens tussen 11.00 en 01.00 uur) uiteraard ook. Tijden dat ik normaal (nog) probeer te slapen! Dat lukt dus heel vaak niet meer.
Het is trouwens meerdere malen voorgekomen dat ik midden in de nacht wakker schrok. Keihard blaffen en hard praten en lachen… Tja, als je met je maat nog even een rondje gaat maken met de honden en met elkaar wil praten, moet dat wel hard om boven het geblaf uit te komen. Maar om 4 uur ‘s nachts??? Ik vind dit ronduit asociaal.
Ik kan op zulke momenten dan meestal niet meer in slaap komen, omdat ik door de schrik klaarwakker ben. En natuurlijk de irritatie in mijn gedachten…

Onoplosbaar dus negeren…

In mijn vorige artikel heb ik al geschreven dat het zeer lastig is om hier iets aan te doen. Omdat ik vrijwel geen contacten met buren heb (zo is dat tegenwoordig gewoon zo…), zullen ze niet open staan voor een gesprek over hun trouwe viervoeters betreffende een betere opvoeding…
Een aanklacht is moeilijk te bewijzen en zoiets kost ongelooflijk veel inspanning en geld, terwijl de kans dat er iets verandert nihil is. Het enige wat zal gebeuren is dat ik door die buren nog meer genegeerd word. Het zal wel aan mij liggen. Ouwe zak. Ga naar een bejaardentehuis. Je kan het zo bedenken hoe ze over me zullen gaan roddelen… Het heeft geen enkele zin.
Daarom probeer ik het gewoon maar steeds beter te negeren… Valt niet mee want het blijft onverwacht en het is echt onnodig en niet goed dat die honden zo blaffen. Lees de volgende artikelen maar eens. Ik laat het hierbij maar wilde dit toch even kwijt.

‘De 10 hondenrassen die het meest blaffen (en waarom ze blaffen)‘

‘Hoe kan ik mijn hond afleren te blaffen?‘

‘Overlast door blaffende honden: wat kun je dan doen?‘

Dit bericht is geplaatst in Column, Cultuurfilosofie, Opmerkelijk Nieuws, Persoonlijk met de tags , , . Bookmark de permalink.

1 reactie op Blaffende honden bijten! Steeds meer!

  1. Pingback: Status vallen en opstaan – Deel 3 | De Rest van het Avontuur

Geef een reactie