Restflits vrijdag 14 januari 2022

Vandaag in de Restflits:
– SNEL! Beetje goed nieuws!
– Picnic-soap in tweede versnelling?
– Berry Blaster “gebakken lucht”?
– Corona blijft… Wat nu?
– Wat nog Rest

SNEL! Beetje goed nieuws!

Al weer na een week een nieuwe Restflits! Dat lijkt snel… En dat is het ook, omdat ik eigenlijk de vorige keer had aangekondigd met wat meer specifieke onderwerpen te komen. Geduld. Zal ik zeker doen en eentje is al in een vergevorderd stadium. Daarover meer in ‘Wat nog Rest’.
Maar de belangrijkste reden dat ik nu juist SNEL weer met een Flits kom, is eindelijk weer eens een beetje GOED nieuws! Want:

Mijn PC is gerepareerd!!!
Wie me volgt weet dat mijn ‘goede’ PC sinds begin november kapot was. Na een ‘TIK’ viel die steeds uit. Eigen onderzoek (openmaken PC-kast) leerde me al snel dat de hele koeling van de processor van zijn ‘sokkel’ was gedonderd… En een processor zonder koeling… Dat werkt niet.
Ik heb even geprobeerd het zelf provisorisch te repareren maar dat is niet gelukt.
Sinds die tijd moest ik werken op mijn reserve PC waarop Linux geïnstalleerd staat. Dat is nog verrassend goed gegaan want feitelijk kan ik daarop alles op internet gewoon doen. Alleen traag en ik miste toch wel wat belangrijke functies.
Toen ik in december een beetje had gespaard en ik mijn ‘oude sok’ weer eens had opgezocht… heb ik contact opgenomen met een plaatselijke computer-winkel en -reparateur. Ik was daar al bekend en ook mijn kinderen hebben daar geregeld met succes service van kunnen krijgen.
Maar ze bleken moeite te hebben met mijn (“oude”) PC. Ik had uitvoerig in een mail beschreven wat het probleem was en dat zij daar mogelijk mee bekend zijn en onderdelen kunnen verkrijgen. Met foto van mijn situatie toegevoegd. Maar ze dachten dat reparatie voor zo’n oude PC te duur zou worden ten opzichte van de waarde van de PC. WTF???
Maar na wat communicatie aan de telefoon heeft men daar besloten de PC toch een keer bij me op te halen, in ieder geval voor een onderzoek, wat me dan max € 30 zou kosten.
Afgelopen dinsdag kreeg ik een telefoontje van de technicus… Mijn PC was gerepareerd en stond klaar! Hoppa!?
Daarna heb ik verder weer gesproken met de verkoper die mijn PC ook had opgehaald na werktijd en hij zou hem die avond weer terugbrengen.
Totale kosten: € 100…
Het blijkt dat die ‘basis’ waarin de processor gemonteerd zit op het moederbord, omgeven wordt door een ‘bracket’. Dat was gewoon te vervangen en kostte een paar tientjes. Uiteraard kost het ook de nodige arbeidstijd en dat is € 60 per uur. Standaard. Ze hebben 1 uur gerekend.
Plus toch wat voorrijkosten van € 19 waar ik mijn twijfels over had geuit… Maar ik wilde daar niet moeilijk meer over doen. Voor 100 EURO koop ik geen andere (zelfs refurbished) PC met gelijksoortige specificaties. En op deze computer staat gewoon alles helemaal geïnstalleerd… Er is uiteraard niets gewijzigd aan mijn persoonlijke configuratie. Dus afgelopen woensdag aangezet en… draaien maar weer!
Ik hoor duidelijk dat de ventilator weer ‘netjes’ rustig draait dus dat de koeling nu wel weer perfect contact maakt met de processor. En ik heb inmiddels weer van alles gedaan.
Dan wil ik niet klagen! Dit had ik zelf nooit anders/beter kunnen doen!

Auto doet het ook weer!
Euh… Had ik hier al over geschreven? Bij nader inzien ontdek ik nu pas dat ik in november ook nog even heb geschreven over de jaarlijkse APK en dat ik ‘moeite’ had met de oude accu daarin. Maar hij deed het toen nog. In december wilde ik een keer wegrijden… Dood.
Waarom ik dit niet heb geschreven weet ik eigenlijk niet goed. Dit paste ook perfect in het verhaal over de ‘wet van Murphy’… Nog een kostenpost!
Maar die € 170 die de garage me door de neus wilde boren, had ik geweigerd. Nu moest ik zelf op zoek naar een andere accu, anders had ik net voor € 200 de APK rond en staat er slechts een oud niet rijdend wrak voor de deur…

Ik zat toen in een ultiem dubio… Wat was nu belangrijker? Een goede werkende PC (waar ik de hele dag gebruik van maak) of een rijdende auto die ik sporadisch nodig heb?
Maar als ik die NIET heb… Kan ik dus ook in noodgevallen nergens heen, zeker nu met corona.
Toen ging ik uiteraard ‘snuffelen’ op internet wat ik zou kunnen doen. En dat bleek best nog complex… Zoveel aanbod… Maar wat past in mijn auto? ‘Zomaar’ een goedkope accu kopen, bleek geen optie. Een minimum aan vermogen om deze auto weer te laten starten en rijden was essentieel en dan bleek de stand van de polen (plus en min) bij mij cruciaal!
Uiteindelijk zou het me zomaar rond de € 70 kunnen gaan kosten. Maar ik had nog iets ontdekt!
Ook massaverkoper Bol blijkt accu’s te verkopen! Via aangesloten bedrijven uiteraard. Maar laat ik nu van Bol nog twee cadeaubonnen hebben liggen, vanwege onderzoeken waar ik een keer aan heb meegedaan! Ter waarde van € 45!
Lang verhaal kort: Voor ongeveer € 23 heb ik nu zelf een nieuwe Varta accu in de auto geplaatst en hij start weer prima. Heb er uiteraard ook al weer mee gereden.

Nou… Toen dit heel erg meeviel, besloot ik daarna om ook de PC te laten repareren. Dan had ik in december geen mega hoge onverwachte kosten, door de twee reparaties!

Dit vond ik wel een paar goed-nieuws-berichten die ik graag zo snel mogelijk kwijt wilde. 🙂

En dan kan ik gelijk verder met de andere lopende ‘zaken’:

Picnic-soap in tweede versnelling?

Een terugkerend onderwerp in de Restflits is natuurlijk de ‘Picnic-soap’. Mezelf begin november met enige tegenzin aangemeld via de ruimtevretende app op mijn simpele smartphone en wat bleek? Ik was wachtende nummer 1165! WTF! Maar over hun merkwaardige systeem heb ik dus al vaker geschreven. De wachtrij wordt korter en ik krijg af en toe ‘wachtverzachters’: gratis producten die ik kon kiezen uit een rijtje van 3, meestal na nog een week extra wachten. Maar toch… inmiddels al ruim twee maanden verder en nog maar 4 ‘wachtverzachters’…
Wat echter wel is veranderd: werd het aantal wachtenden voor me meestal na enkele dagen eens met 1 of 2 verminderd; de laatste dagen neemt dit veel sneller af! En zoals je op dit moment kunt zien, staat het nu al op 929! Poehee! Op deze manier kom ik voor de zomer misschien toch nog aan de beurt! 😉
Mogelijk is in hun systeem iets ingebouwd dat het na 2 maanden wat sneller verloopt? Geen idee. Maar mijns inziens heeft dit absoluut niets te maken met hun beloofde ‘servicegarantie’ en dat je daarom moet wachten tot er voldoende bezorgcapaciteit is.
Of ze hebben misschien 1 extra auto aangeschaft in de regio? Wie zal het zeggen.
Maar dat het eindelijk fijn zou zijn om eens te kunnen afwijken van mijn standaard Plus-aanbod, bewijst de moeite die ik deze week had met bestellen.

Juist deze week zag ik tijdens het kiezen van producten en toevoegen aan mijn ‘winkelwagen’ dat mijn favoriete Plus-filiaal deze week helemaal niet meer kon bezorgen! Huh?
Na een telefoontje bleken ze te maken te hebben met een zieke en een uitgevallen auto vanwege een ongeluk… Hoop niet dat het een verband houdt met het ander en dat die ‘zieke’ tijdens de bezorging een ernstige aanrijding heeft gehad… Maar ja, dit soort dingen kunnen gebeuren en als je als lokaal filiaal dan afhankelijk bent van een handjevol chauffeurs en een paar bezorgauto’s dan kan het een keer stagneren.
Gelukkig kon ik uitwijken naar een ander Plus-filiaal met wel een iets minder breed aanbod… En mijn boodschappen werden vandaag weer gewoon bezorgd. 🙂

Het zou dus wel fijn zijn als er meer aanbod komt in boodschappenbezorgers, die ook nog eens rekening houden met alleenstaande onvermogenden, die niet vanaf minimaal € 50 moeten bestellen… Laat dit een boodschap zijn aan de grote jongens Jumbo en AH.

Berry Blaster “gebakken lucht”?

In eerdere artikelen over mijn gezondheid heb ik al geschreven dat ik afgelopen jaar was begonnen met een soort van ‘voedingssupplement’: een drankje genaamd ‘Berry Blaster’. Elke ochtend drink ik direct na het opstaan een glas water met daarin een ‘dopje’ van dit drankje opgelost. Lekker en goed stond er op diverse websites. Want het zou de leverfunctie helpen wanneer die het ‘druk’ heeft met afbreken van schadelijke stoffen zoals alcohol… Tja… En zoals je weet ben ik daar een regelmatige gebruiker van. Opnieuw, sinds de corona-crisis aanhoudt en ik nu al bijna twee jaar in vrijwel isolatie zit.
Uiteraard heb ik geen flauw idee of zo’n drankje ook echt functioneel is. Net zo goed ben ik eigenlijk altijd een tegenstander geweest van het slikken van extra vitamines… Hoewel ik als kind al van mijn moeder “in de maanden met de ‘R’” druppeltjes kreeg met vitamine A+D of zo…
Later heb ik altijd de overtuiging gehad, dat het lichaam voldoende nuttige stoffen binnen krijgt door voldoende gevarieerd te eten en drinken en verder een zo gezond mogelijk leven te leiden.
Dat laatste valt natuurlijk niet altijd mee en de laatste tijd is dat bij mij zeker onder de maat… Maar ja, wat kan ik anders…
Een lever is een belangrijk orgaan en als die een keer zo zwaar beschadigd is door overmatig alcoholgebruik dat die zichzelf niet meer kan herstellen, dan ga je daar gewoon aan dood.
Daarom had ik besloten die lever een handje te helpen met een drankje waar primair de belangrijke stof ‘choline’ in zit. Een stof die normaliter door het lichaam zelf in voldoende mate wordt aangemaakt. Maar ja… Wat als je te veel vraagt van de levercapaciteit.

Tot zover de inleiding. Het punt is nu dat mijn vaste verkoper van de Berry Blaster dit opeens niet meer op voorraad had. En na wat mailcommunicatie blijkt dat de Nederlandse producent het niet kan leveren vanwege productieproblemen. “Door een gebrek aan grondstoffen kan het niet gemaakt worden!” En het blijkt inderdaad ook bij andere verkopers opeens niet meer leverbaar, dus dit zal wel kloppen. Maar wat nu?
De dame van de online drogisterij beval me wel een ander drankje aan maar dat is veel duurder en voor mij niet op te brengen bij dagelijks gebruik.
Toen ben ik weer even verder gaan zoeken op dit product en eventuele alternatieven.
Wat ik toen eigenlijk het eerste vond was een vernietigend artikel over Berry Blaster door een website met de wel duidelijke naam: ‘Kwakzalverij.nl’! Oeps? Slik ik al maanden “gebakken lucht”?
Dit ben ik uiteraard verder gaan uitzoeken. En er bestaan veel meer producten vergelijkbaar met die Berry Blaster, met primair die ‘choline’ en meestal aangevuld met plantextracten en vitaminen.
Het verschil hierin is misschien de grote reclame die producent ‘Amiset’ blijkbaar had gemaakt in een groot landelijk dagblad, waardoor hierop de aandacht werd gevestigd door de tegenkrachten.
Ook de bekende consumentenprogramma’s Radar en Kassa zijn hier sterk in… Vaak snijden ze echt problemen aan maar ook (te) vaak maken ze er zoveel ophef over dat een op zich goed bedoelende producent daar schade van ondervindt. Of dit hier ook het geval is bij Amiset weet ik niet.
Maar ik heb nog verder gezocht naar de stof ‘choline’ in combinatie met ‘alcoholisme’ en kwam daardoor tegen dat eventuele medicatie tegen (al te veel) leverschade wel degelijk extra choline moet bevatten! En daarnaast nog wat stoffen en vooral vitamine B. Dat wist ik ook al door mijn behandelingen bij ‘De Hoop’ destijds, waar ze me ook adviseerden vitamine B tabletjes te blijven slikken. Dit zou de hersenfunctie ondersteunen, die ook in gevaar kan komen door overmatig alcoholgebruik.
Ja ja… Het is allemaal geweldig complex. En als je niks met alcohol (-verslaving) hebt boeit het je vermoedelijk helemaal niets. Maar ik denk dat er best wel massa’s rondlopen die hier wel mee te maken hebben…
Zo las ik onlangs nog berichten in de ‘Boulevard-media’ over de bekende zangeres Bonnie St. Claire, die afgelopen jaar een soort biografie heeft uitgebracht: ‘Kwam een vrouw bij de slijterij’. Je raadt al waarover dit gaat… Bonnie is natuurlijk bekend van haar grote hit ‘Bonnie kom je buiten drinken’ en daarna haar ‘vermeende’ drankmisbruik. Dat was al jaren duidelijk maar daar heeft ze blijkbaar nu een geweldige draai aan gegeven.


Bonnie St. Claire in de 80er jaren


Bonnie nu…

Ze ziet er inderdaad… geweldig uit. 😉
Nee, alle gekheid… Het leven tekent een mens. En dat is niet altijd mooi. Dat kan soms ook die mens vernietigen. Daarom is het wel moedig en krachtig van haar, dat ze deze stappen heeft gezet en blijkbaar nu haar leven weer helemaal op de rails heeft.
Genoeg gevallen van mensen die dit nooit meer voor elkaar kregen.
Ik wil mezelf (nog) niet zo’n ‘geval’ noemen… Daarvoor heb ik tot heden nog altijd teveel controle over wat ik doe. Maar de uitzichtloosheid van mijn gehele leven maakt het voor mij helaas nog steeds een soort noodzaak om het allemaal ‘iets’ te verzachten. En dat doet alcohol bij mij. Nu wel. Zeker sinds ik na 2018 niet meer zo negatief over alles denk. Dan versterkt het zelfs mijn positieve gevoelens… Raar maar waar.
Maar met iets als ‘Berry Blaster’ probeer ik dus wel de fysieke balans in evenwicht te houden. Ook de zogenaamde gezondheidssites waar zelfs die strijders tegen kwakzalvers naar verwijzen, geven aan dat dit wel degelijk positief kan helpen.
Je moet er geen wonderen van verwachten… Te veel alcohol blijft slecht maar samen met voldoende voedzaam eten en drinken en de nodige extra ‘pitamientjes’ houdt het lichaam dit best wel langer vol. Nou dan…

Ik heb inmiddels een ander alternatief besteld wat veel goedkoper blijkt en min of meer dezelfde positieve bestanddelen bevat. Daar zal ik later nog wel eens over schrijven.

Corona blijft… Wat nu?

Vanavond komt er weer een nieuwe persconferentie op TV… Ga ik kijken? NEE!!! Dat doe ik al meer dan een jaar niet meer, want ik word daar zwaar depressief en vervolgens woedend van. In het begin kon ik nog wel lachen om de poppenkast… Maar met die leugenachtige narcistische kop van een pRutte heb ik het helemaal gehad. En dan mag die dit van ‘Volk en Vaderland’ voor de IV-de achtereenvolgende keer weer jaren doen? KOTS!
Er verandert niets met dit ‘nieuwe’ kabinet want exact zelfde partijen met exact zelfde doelen en (zogenaamde) idealen, die niet de mijne zijn. In tegendeel. Zij maken mensen zoals ik volledig kapot. Al meer dan 10 jaar en daar komen er nu nog 3 bij als ze hun termijn uitzitten…
Maar goed, dat is niet de reden van dit stukje. Altijd ‘lekken’ eventuele nieuwe maatregelen vanwege Corona al veel eerder uit dus voor de inhoud moet ik ook niet kijken. En daarnaast maakt het voor mij geen enkel verschil of de winkels nu wel of niet weer open gaan. Zolang mondkapjes verplicht blijven, ga ik nergens meer. Echt helemaal nergens! Daarom zit ik nu al weer voor het tweede jaar in volledige isolatie tijdens deze verplichting. En dat is nu het punt. Want wat wil het ‘OMT’? Je weet wel… De grootste ‘experts’ op het gebied van pandemie-bestrijding… (ugh…)
Na twee jaar ultiem tobben en niet weten wat ze moeten doen, komen ze nu (volgens diverse berichten afgelopen week) tot de conclusie dat MONDKAPJES de beste bescherming zijn tegen het blijvend rondwarende Covid-virus! Want de komende jaren zal het niet verdwijnen.
Alleen zichzelf verder aanpassen, zoals elk rechtgeaard (griep-) virus…
Daar kunnen we proberen tegen te blijven vechten met zogenaamde vaccins (die geen vaccins zijn, daarover schreef ik eerder al) maar om de maatschappij beter te beschermen moeten we onszelf gewoon blijvend beschermen. Alles op slot houden is jarenlang natuurlijk geen optie. Dat ziet iedereen. We gaan er langzaam allemaal aan kapot! Financieel (zakelijk) maar ook mentaal.
Daarom dus persoonlijke bescherming met die mondkapjes, zoals ze dit ook al jaren wijs doen in oosterse landen. Oh… Wat zijn ze opeens WIJS daar! Terwijl er altijd zo’n harde kritiek is op de megalomane controle die met name China uitoefent op het volk, is opeens het mondkapjes-beleid wel een voorbeeld voor ons domme westerlingen…
Maar wat nu… als dit inderdaad doorgaat? Dat straks langzaam alles weer open gaat en het leven in principe weer ‘normaal’ wordt… Maar alleen MET voortdurend dragen van mondkapjes in elk openbaar gebouw (ook winkels) en drukke omgevingen?
Dan zal ik in isolatie moeten blijven omdat ik ze niet kan dragen. Voor jaren… Is dat ‘normaal’?

Er wordt nu flink ‘touw getrokken’ tussen de voor- en tegenstanders van de voorlopig blijvende lockdown voor vele sectoren (vooral de cultuursector en de horeca krijgen weer de klappen) maar ook lokale politici zien zich steeds vaker in een spagaat zitten omdat ze de capaciteit niet hebben om te blijven handhaven. Ze zien dat het volk het (terecht) zat is en van de beperkende maatregelen af wil. Er wordt nu breed gesproken over nieuw beleid voor de toekomst, waarin ‘gedragsmaatregelen’ leidend moeten zijn zoals nu dus al bijvoorbeeld in China het geval is.
Blijvende controle bij algehele toegang door middel van de QR-codes (G2+) in combinatie met dan de mondkapjes. Waarvan handhaving dan misschien niet sluitend kan zijn maar dat geldt ook voor vele andere regels en wetten, zoals bijvoorbeeld “het door rood licht lopen van overstekende voetgangers”. Dat zag ik gisteren even voorbij flitsen in een praatprogramma…
Maar dat dit een mogelijk blijvende regel zal gaan worden, lijkt mij het meest vanzelfsprekend.
En dan heb ik dus een probleem.

Ik heb GEEN QR-code en kan GEEN mondkapje dragen. Mijn openbare leven zal op slot blijven… Misschien wel tot mijn dood, die ik door deze situatie sneller zie aankomen dan wanneer ik wel zonder problemen en angst overal zou mogen gaan. Ik MAG en KAN niets meer.

Medische dispensatie?
Op dit moment is er iets interessants actueel, namelijk de ‘strijd’ rond de deelname aan het belangrijke tennistoernooi ‘The Australian Open’ door Novak Djokovic. De Serviër maakt al lang ophef over de corona-maatregelen wereldwijd en lijkt tot heden nog altijd ongevaccineerd te zijn. En ongevaccineerden worden tegenwoordig steeds vaker uitgesloten van deelname waar dan ook. Zelfs negatief testen op Covid-19 schijnt dan niet meer te helpen; je moet een geldige QR-code kunnen tonen van volledige vaccinatie. Volgens zeggen zou hij corona al een keer gehad hebben en daarom ‘immuun’ zijn. De tennisbond had daarom voor de Nummer1 van de wereld een ‘medische dispensatie’ geregeld, waardoor hij toch zou kunnen deelnemen. Dat werd door grensbeambten eerst geweigerd omdat het niet aan de geldende voorwaarden zou voldoen maar door de rechter daarna alsnog goedgekeurd waardoor hij binnen mocht.
Mede onder druk van de massa (wereldwijd!) heeft daarop de verantwoordelijke minister van immigratie van Australië zijn macht gebruikt om hem alsnog toegang te weigeren en hij moet het land verlaten… Ophef aan beide kanten in deze ‘strijd’ uiteraard.

Ik kan onmogelijk oordelen of het allemaal correct was, wat Djokovic heeft gedaan. Ik ben bekend met de Servische arrogantie en hij heeft zeer waarschijnlijk de nodige connecties die hem hebben geholpen. Maar dat hij het algemene corona-beleid bestrijdt vind ik wel een goed punt.
Ook ik heb al geschreven dat ik in bepaalde gevallen voor een immuuntest ben. Dat kan. Maar dat wordt niet of nauwelijks gedaan. Maar als mijn lot is dat mijn leven nu voor jaren op slot is omdat ik geen ‘vaccinatie’ heb gehad plus geen mondkapjes kan dragen, dan wil ik een onderzoek en ook een geldende medische dispensatie. Niet om deel te kunnen nemen aan massale bijeenkomsten, naar theaters wil of veel horeca wil bezoeken. Gewoon om te kunnen en mogen bewegen in supermarkten, bepaalde noodzakelijke winkels, zorgcentra en andere openbare gebouwen waar ik moet zijn. Zonder gedoe en dus angst.
Ik vind dat dit in vermoedelijk uitzonderlijke gevallen gewoon moet kunnen.

Wat nog Rest

Dit is toch weer een ‘volle’ Restflits geworden, ondanks de korte tijd na de vorige.
Er gebeurt gewoon veel rondom mij en in de maatschappij, wat directe gevolgen op mij heeft.
Misschien is het goed om daarom juist nog vaker terug te komen op diverse onderwerpen die me raken, al was het alleen maar om het zo van me af te schrijven en nog beter te kunnen relativeren…
Op dit moment voor mij levensbelangrijk.

Ik had beloofd nog terug te komen op eventuele komende artikelen. Een is inderdaad in een vergevorderd stadium. Dat gaat dan wel weer over ‘seksualiteit’ maar dat blijft natuurlijk ook een ‘rode draad’ en het is ook gerelateerd aan de actualiteit.
Maar er komt echt nog meer, waar ik alleen goed over moet nadenken hoe ik het zal verwoorden.
Want ik hoop er dit keer ook echt noodzakelijke mensen mee te kunnen bereiken, die iets aan de situatie kunnen en willen veranderen! Ik ben niet de enige bij wie het water tot boven de lippen is gestegen. Gelukkig ben ik een Waterman en kan ik nog redelijk ‘zwemmen’… 😉

Houd je olifantenhuid taai, blijf gezond (ook zonder ‘vaccinaties’) en relativeer tot het bot!
Ooit is ook deze donkere periode in de geschiedenis weer voorbij.

Tot de volgende Restflits. 🙂

Dit bericht is geplaatst in Column, Consumentenzaken, Cultuurfilosofie, Opmerkelijk Nieuws, Persoonlijk met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie