Restflits zaterdag 20 november 2021

Vandaag in de Restflits:
– Quarantaine Quo
– Zorginfarct is een feit
– Plus Picnic
– Energie
– Zorgpremie
– Wat nog Rest

Quarantaine Quo

Weer eens wat anders… Na de simpele ‘Status quo’ en zelfs mijn eerder geïntroduceerde ‘Chaos quo’ is het weer tijd voor een nieuw status-overzicht. En aangezien ik nu dus alweer twee weken in mijn zelfgekozen quarantaine zit: een ‘Quarantaine quo’. Mooier kan ik het niet maken. Wel leuker. 😉 Want als we helemaal niet meer kunnen lachen… Dan is het echt afgelopen met de wereld. Maar ik waarschuw de lezer: voor mij zit het wel op de rand. In alle realiteit wordt het er niet beter op.

Enkele weken geleden had ik trouwens nog gezegd dat ik dit keer toch zou gaan proberen boodschappen te gaan doen, zonder mondkapje. Omdat ik het maandenlange thuis zitten eigenlijk niet weer wilde ervaren. Ik ben daar niet goed uit gekomen.
De vorige keer was van december tot medio juni… Ruim een half jaar dus!
Afgezien van het gebrek aan beweging is het gebrek aan buitenlucht gewoon ongezond. Dat weet ik ook wel. Maar ik kon het nooit opbrengen om ‘zomaar’ rondjes te gaan lopen of zo… Dat doet sowieso pijn in mijn benen en in mijn eentje trek ik dat niet. En thuis had ik zo een beetje mijn maniertjes gevonden om de hele dag door te blijven lopen en regelmatig bij een open raam te gaan staan, om buitenlucht in te ademen. Toch ben ik er fysiek op achteruit gegaan en ik was dolgelukkig dat ik in juni weer zonder mondkapje naar de supermarkt mocht.
Maar nu ziet alles er helemaal anders uit.

Behalve dat de mondkapjesplicht nu al begin november is ingegaan, is er nu een tendens ontstaan om alle mensen die zich niet laten vaccineren helemaal nergens meer toegang te geven. En dat komt er bij mij nu ook nog bij.
En omdat Nederland niet het enige land is wat opeens weer sterk aan de strengere maatregelen zit maar dit om ons heen nog veel verder gaat, heb ik nu nog een grotere angst om naar buiten te gaan.
Want geen mondkapje plus geen QR-code of wat dan ook… En je bent nu een volledige paria.
Ik heb dus besloten om wederom thuis te blijven. Straks meer over de gevolgen voor de boodschappen.

Wat nu gebeurt in de wereld… is dramatisch. En dan doel ik echt niet op de impact van het Covid-19 virus. Best mogelijk dat dit ook een lastig virus is, waar de wereld niet eenvoudig een oplossing voor kan vinden. Zoals een pil die alles in 1 klap oplost… Helaas kan niemand toveren.
Maar door de huidige globalisering en de invloeden van te veel (onzinnige) media, laat heel de wereld zich nu verleiden tot het toepassen van dictatoriale maatregelen. Alsof er dagelijks honderden mensen om ons heen dood neervallen op straat… Zo wordt de hele maatschappij momenteel behandeld, gecontroleerd en aan kettingen gelegd. En omdat ‘de cijfers’ niet gunstig zijn wordt het steeds erger. Terwijl ik al bijna twee jaar zie dat vrijwel geen enkele politieke maar zelfs ook gezondheids-organisatie goed weet wat er gedaan moet worden. Daarom moet wel de volledige bevolking aan de ketting… En wie dat niet accepteert… Ja, wat dan?

In Oostenrijk worden vaccinaties verplicht. Het land gaat in volledige quarantaine.
In België en ook andere landen worden straks mensen ontslagen als ze zich niet hebben laten vaccineren.
Ziekenhuizen zijn ‘code zwart’ aan het voorbereiden.
Straks hebben ze zo weinig capaciteit over dat mensen simpelweg niet meer behandeld worden.
Hierna meer over het ‘zorginfarct’.

Het allergrootste negatieve nieuwsbericht zag ik hierna nog even als overtreffende trap aankomen:
‘Mondkapjes effectiefste maatregel om coronabesmettingen te voorkomen’!
Het zou een echt serieus en betrouwbaar onderzoek door wetenschappers zijn geweest wat in Engeland is gepubliceerd.
Terwijl ik continu heb volgehouden dat die vieze lappen voor je gezicht absoluut niet gezond zijn en zeker niet veel positief effect kunnen hebben. Bam. Stomp in mijn gezicht.
Ik voel dit bijna persoonlijk als een gigantische nederlaag. Terwijl ik natuurlijk ook maar een leek ben… Maar vanaf het begin werd zelfs door het RIVM (en ook op buitenlandse websites) gezegd dat mondkapjes alleen goed werken mits correct gebruikt. Dus niet met (vuile) handen aanraken; alleen de touwtjes en de eenmalige ook echt eenmalig gebruiken. De stoffen kapjes na elk gebruik wassen. En het dragen onder de kin en steeds weer omhoog schuiven werkt ook nadelig.
Welk mens doet dit altijd correct? Ik durf met 95% zekerheid te beweren: niemand!
Dan gaat de werking al achteruit.

Dan wordt gezegd dat ze zelfs effectiever zijn dan 1,5 meter afstand… Tja, als je aanneemt dat het virus dus ook verspreidt via de lucht (de beroemde aerosolen van Maurice de Hond, wat later een waarheid bleek te zijn) dan klopt dit deels. Maar of je nu dicht bij iemands gezicht staat te ademen of op redelijke afstand, maakt naar mijn idee veel uit. De onzichtbare druppeltjes worden dan veel meer verspreid.
Dit is ook de reden dat besmettingen toch vaker plaatsvinden in minder goed geventileerde ruimtes waarin meer mensen zijn. Dit hele feit lijkt echter losgelaten…

Nu zie ik het zwaard van Damocles al weer hangen… Straks mogen gevaccineerden (en zij die reeds corona hebben gehad) dan wel overal weer komen, maar voorlopig (misschien wel jaren!) uitsluitend met mondkapje.
In alle gevallen blijft mijn leven dan stilstaan in quarantaine, waar ik dan net weer mee ben begonnen… Leuk vooruitzicht nietwaar?

De spreekwoordelijke soep wordt hopelijk weer niet zo heet gegeten als die wordt opgediend… Zeker niet op langere termijn. Maar dit bepaalt momenteel wel mijn hele gemoed. En dat is absoluut deprimerend.

Zorginfarct is een feit

Zoals ik net al schreef: Code zwart komt er aan.
Als de stijging van het aantal (ernstig) zieke (Covid-) patiënten zo blijft doorgaan, dan hebben ziekenhuizen geen capaciteit meer om ze te behandelen.
Dit lijkt mij nog altijd merkwaardig want op het vorige hoogtepunt vorig jaar werd toen gesproken van meer dan 1000 bedden op de IC en er werd nog opgeschaald.
Op het moment van dit schrijven (gisteren) ligt het aantal Covid-gevallen op de IC nog maar op 428. Er is wel een stijgende lijn. Maar die lijkt zeker nog niet explosief te noemen.
Terwijl nu juist de strengere maatregelen van kracht zijn en het aantal vaccinaties ook weer sterker stijgt, juist door deze situatie. Verwacht men dan toch nog zeker een verdubbeling?

Een punt wat meespeelt is dat dit keer wordt geprobeerd de ‘normale’ zorg niet helemaal stil te leggen. Vorig jaar werden vrijwel alle niet acute operaties uitgesteld en veel poli’s zegden reguliere afspraken af om meer ruimte te maken om mensen in te zetten op de corona-afdelingen.
Dat willen ze niet nog een keer doen. Maar toch lees ik ook dat al weer vele operaties zijn uitgesteld (waaronder zogezegd ook hartoperaties… dat klinkt natuurlijk het meest dramatisch!), waardoor veel mensen nu al een paar jaar langer wachten op beloofde ingrepen. En ja, ik ken er ook een van.
Maar slaat corona dit jaar dan echt NOG harder toe dan vorig jaar?
Er wordt gesproken over die meer besmettelijke (delta-) variant maar is dat echt de reden?
Ik denk dat het heel anders ligt.

De zorg zelf is kapot en gaat nu nog verder kapot.
Daar heb ik ook al vaker over geschreven. Ik weet dit zeker omdat ik zelf jaren in het Dordtse Albert Schweitzer Ziekenhuis heb gewerkt en ik de teruggang in capaciteit heb zien gebeuren.
Wat in die jaren nog ‘prima’ leek te gaan… Hetzelfde werk met minder mensen. Wat gerealiseerd kon worden door efficiënter werken. Minder betrokken afdelingen, meer disciplines op 1 plek waar ze horen en minder onnodige handelingen verrichten. De managers en chefs waren blij. Er werden veel kosten bespaard en het ziekenhuis steeg weer op de ranglijst van ‘gezonde financiële bedrijfsvoeringen’. Want ziekenhuizen in de rode cijfers… Dat weten we inmiddels. Er zijn er enkele omgevallen…
Ziekenhuizen zijn net als fabrieken voor luxe goederen commerciële bedrijven geworden. Niet om winst te maken maar om zo min mogelijk kosten te maken en toch zo goed mogelijke prestaties te leveren. Het ASZ stond lang hoog genoteerd dankzij geweldige managers waarvan de belangrijkste in die tijd het kunstje later bij ProRail ging uitvoeren. Ook daar is het ‘gelukt’. Minder mensen. Waardoor nu opeens vaak capaciteitsgebrek optreedt. Huh? Hoe zou dat toch kunnen?
Toen ik in het ASZ werkte klaagden vele mensen op de werkvloer. Ze moesten steeds harder werken voor hetzelfde geld. De druk werd hoger en hoger. Maar wie het niet meer aankon of commentaar gaf, kon snel vertrekken… Dus het werd dan maar geslikt.
Toen ik zelf als patiënt in het ziekenhuis kwam te liggen, in 2017 en 2019, ervoer ik zelf wat de gevolgen bleken te zijn. Directe zorg uit een draaiboek. De meiden (en ook jongens) liepen zich te pletter om de druk soms aan te kunnen. Van de GEWONE DAGELIJKSE ZORG! Geen epidemie, pandemie of extreem aantal ziekmeldingen! Dit was dagelijkse routine.
Ik voelde me er als in een fabriek. Een zorgfabriek. Niet goed.
Maar meestal was er gewoon geen tijd voor meer; voor persoonlijke aandacht voor de patiënten, waarvan sommigen nu eenmaal andere of meer aandacht nodig hebben dan anderen. Dat is ook een onderdeel van de zorg. Maar dat mocht niet meer…
Ik hoop dat je me op mijn woord gelooft! Maar in die tijd dacht ik echt: “Wat nu als er eens een keer een ramp gebeurt of zo? Als het ziekenhuis opeens overbelast raakt? Hoe kunnen ze dat dan aan?” In de loop van 2020 werden mijn vragen keihard beantwoord.
En toen was het te laat. Te weinig personeel wat te lang op de tenen moest lopen. Velen stopten met hun werk. En nieuwe mensen zijn schaars te vinden. Als ze tijdens hun opleiding een poosje praktijkervaring opdoen (stage) weten ze het al: “Dit ga ik niet trekken!”
En dan is het salaris niet in verhouding tot het belang van de functies en de druk die daarop staat.

Deze situatie is de afgelopen (pakweg) tien jaar ontstaan door de drang tot bezuiniging, ook door de politiek via de zorgverzekeraars geëist. Want anders zou de zorg zogenaamd ‘onbetaalbaar’ worden.
Een mensenleven mag absoluut niet te veel geld gaan kosten…

En dan krijgen nu voornamelijk de mensen die zich niet hebben laten vaccineren de schuld van de nieuwe drukte in de ziekenhuizen. Dat las ik deze week nog. Terwijl de cijfers juist nu ook laten zien dat er steeds meer gevaccineerden in het ziekenhuis liggen!
Misschien die dan niet allemaal op de IC’s maar wel zo ziek dat ze niet thuis rustig kunnen genezen…

Het hele zorginfarct wat er nu aankomt (en jazeker: het wordt nog veel erger!) is puur en alleen de schuld van de betrokken organisaties die ooit hebben besloten om een grens te stellen aan het aantal actieve professionals in de zorg. En een grens aan hun beloning. Alles moest binnen bepaalde kaders. In normale tijden kan dat (krap!). Maar wat heb je nodig tijdens rampen en pandemieën? Juist: extra capaciteit. En dat bestaat nu niet meer. Punt.

Deze situatie is nu niet meer te veranderen. Er zullen mensen ernstig ziek worden en vermoedelijk sterven er meer mensen dan nodig was geweest bij voldoende zorgcapaciteit. So be it. Back to the middleages.

Plus Picnic

Bij een ‘quarantaine’ hoort weer online boodschappen doen. Daar schreef ik de vorige keer ook al over. Dat ik vermoedelijk wel weer zou gaan bestellen bij de Plus, de enige (online) supermarkt die voor een alleenstaande een normaal minimum aankoopbedrag heeft. En gisteren heb ik na twee weken teren op mijn grote voorraad weer een nieuwe bestelling ontvangen. Want de verse maaltijden waren bijna op en ik wil liever niet direct het laatste uit de diepvries opmaken.
Op een verkeerd gerekende prijs van hun blikjes bier na, is het weer prima verzorgd. Verse (Hollandse) maaltijden voor zeg maar 3 Euro (normaal ruim 4) met alleszins goede bewaardata!
Maar ik schreef ook dat ik dit keer toch eens wat meer variatie ging zoeken door me aan te melden bij die speciale uitsluitend online supermarkt: Picnic.
Het irritante van Picnic is echter dat ze ook uitsluitend met een APP voor op de smartphone werken. Dat wilde ik eigenlijk niet. Want ik heb een zeer eenvoudige smartphone die ook al weer wat ouder wordt en die gaf al regelmatig meldingen dat de enige echt actieve app die ik gebruik – WhatsApp – te weinig ruimte had. Updates kan ik vaak nauwelijks verwerken als ik niet eerst ergens ruimte vrijmaak…
Nu had ik de laatste tijd ook de AH-app geïnstalleerd. Vroeger hadden ze gewoon via de klantenkaart persoonlijke bonusaanbiedingen maar AH was overgestapt op de ‘Bonusbox’. Uitsluitend persoonlijke aanbiedingen die je in je eigen ‘box’ ontvangt, alleen weer via hun app.
Ik heb dit getest en toch wel enkele malen van geprofiteerd. Maar nu kom ik toch niet meer in de AH en daar online bestellen is voor mij onmogelijk. Dus die app eraf en toen kon ik de Picnic-app installeren.

Ook had ik de vorige keer al geschreven dat je dan nog niet zomaar gelijk gebruik kunt maken van hun diensten! Je komt na aanmelding eerst op een wachtlijst! Dit doen ze zogezegd om aan elke (nieuwe) klant optimale service te kunnen bieden. Want hun systeem werkt heel anders dan dat van alle andere (gewone) supermarkten.
Ze hebben regionaal distributiecentra. Ergens rond Rotterdam zit volgens mij het centrale magazijn van Picnic en na bestellingen worden die gesorteerd afgeleverd in een regionale ‘hub’; een opslag van waaruit de elektrische picnic-wagentjes gaan rijden naar de omringende plaatsen die ze goed kunnen bereiken. Dordrecht wordt naar ik meen te hebben gelezen bediend vanuit de ‘hub’ in Hendrik-Ido Ambacht.
Als er te veel nieuwe klanten bij komen, kunnen ze dat niet direct verwerken want dan zijn de auto’s mogelijk al vol of moeten ze langer doen over de route, wat niet zou mogen.
Misschien moeten ze vanwege mijn aanmelding wel een extra auto aanschaffen en de route op sturen… Haha! Nou ja… Ik weet niet hoe ze dit dan berekenen maar na aanmelding stond ik dus (zoals ik al schreef) op nummer 1165… En de eerste dagen nam dit getal dagelijks ongeveer met 1 af… Ofwel… 1165 dagen wachttijd??? OMG!

Ik ben een beetje verder gaan snuffelen in de historie van Picnic in mijn omgeving.
De info die ik heb gevonden stemt weinig hoopvol…
Werd het concept in het begin nog met enthousiasme ontvangen en waren de meeste klanten zeer tevreden; in de loop der tijd werd het minder.
En nog niet zo lang geleden vroeg een retail-deskundige zich af of ze dit wel zullen volhouden.
Want hoewel ene Bill Gates (wereldwijd eigenaar van Picnic) in Nederland uitbreiding had beloofd: daarvan is tot heden nog niets gerealiseerd.
En ook de geleverde producten zouden in kwaliteit achteruit gaan, vooral uiteraard de verse.
Groenten zouden slap (soms zelfs gewoon rot) aankomen, diepvries producten deels ontdooid (!) en de eigen goedkopere producten nemen af zodat alleen de duurdere A-merken overblijven. Veel klanten van het eerste uur zijn afgehaakt.
Dordrecht lijkt een van de probleem-steden waar het nog niet goed op gang lijkt gekomen.
Nou dan… Wat nu?

Uiteraard kost mijn aanmelding me niets… Ik word zelfs ‘lekker’ gemaakt met hun beroemde ‘wachtverzachters’! Elke wachtende mag elke nieuwe wachtweek iets uitkiezen wat ze bij hun eerste bestelling gratis ontvangen. Om het (lange) wachten te ‘verzachten’. Ik heb inmiddels 2 producten klaar staan… En mijn plaats op de wachtlijst is op dit moment (zaterdagmorgen): 1112!
Tja… Overal lees ik dat het normaliter een paar weken duurt voordat je echt kan gaan bestellen.
Mogelijk loopt dit getal dan opeens sterk terug de komende week, want nu wacht ik dus ruim 1 week. Daarna zal ik wel snel moeten bestellen om niet de gratis producten mis te lopen. En dan kan ik kijken wat dit oplevert: wat is het assortiment (want dat kan ik nu nog niet eens zien!) en is dit minstens even gunstig als Plus? Ik ben dan uiteraard niets verplicht. Dus kan bestellen als ik wil maar het ook niet doen. Mogelijk verdwijn ik dan een keer uit hun ledenbestand als ik te lang niets van me heb laten horen. We gaan het meemaken. Spannend! Haha! 😉

EDIT: Rechts bovenaan de site staat onder ‘Laatste Nieuws’ het getal in de wachtrij. Ik pas dit steeds aan als dit in de app verlaagd wordt. Dan kunnen jullie meegenieten hoe lang ik in spanning zit voordat ik mag bestellen bij Picnic! 😉

Energie

Dat mis ik meer en meer. Fysieke energie bedoel ik dan. Maar eigenlijk wil ik het daar niet over hebben. Hier wil ik het hebben over de nieuwe ‘energiecrisis’ waarin het land zich momenteel bevindt, door de explosief gestegen gasprijzen.
Begin oktober heb ik hier al over geschreven in: ‘Consumentenzaken – Hogere prijzen’.
Toen schreef ik al dat ik ‘geluk’ had net een jaar geleden bij een relatief lage gasprijs mijn contract met de energieleverancier vast te hebben gezet voor 3 jaar. En dat loont zich nu zeker!
En afgelopen week heb ik mijn jaarafrekening weer ontvangen. Hoewel ik sommige maanden meer gas heb verbruikt dan vorig jaar, is mijn eindnota toch weer gunstig uitgevallen en ik krijg geld terug! Dat is een mooie opsteker de komende maand, omdat ik toch al erg krap zit. Een verhoging in maandelijkse kosten kan ik er echt niet bij hebben!
Ze wilden toch mijn voorschot iets verhogen (met wel 4 Euro!) maar dat heb ik teruggezet naar het oude bedrag. Met zo’n klein bedrag doen ze niet moeilijk.
Nu alleen hopen dat we dit keer niet echt de al jarenlang voorspelde ‘horrorwinter’ krijgen met 20 graden vorst overdag… Dan zal ik wel iets meer gaan verbruiken. 😉
Maar ik ben blij dat ik vooralsnog weer een jaar hetzelfde blijf betalen.
En voor nu lijkt mijn energiebedrijf (Budget) nog niet in de problemen gekomen…

Dit is dan wel weer een beetje goed nieuws.
En hoe zit het met de ook vorige keer aangekondigde verhogingen van de zorgpremie, waarvan nu alle zorgverzekeraars hun nieuwe tarieven bekend hebben gemaakt?

Zorgpremie

Ook daarvan heb ik afgelopen week mijn nieuwe tarief via mail ontvangen.
Na de hypotheek zijn elk jaar weer de (nieuwe) tarieven voor energie en de zorg de grootste spanningsvelden voor iedereen die tot de minima behoort. Dat is voor mij natuurlijk niet minder.
Ook vergeleek ik al jaren in deze tijd steeds weer of het niet goedkoper kan. Je wordt nu ook weer doodgemaild door Pricewise, Independer, United Consumers en vele andere vergelijkingssites. Ik heb er ervaring mee. Maar de laatste jaren blijf ik eigenlijk gewoon zitten waar ik zit.
Omdat mijn huidige aanbieders eigenlijk in alles relatief laag blijven voor mijn situatie.

Voor de zorg zit ik dan al jaren bij VGZ. Een van de grootste zorgverzekeraars. En ja… de vergelijkingssites proberen me altijd weer ‘weg’ te krijgen naar “VEEL goedkopere mogelijkheden”. Maar in mijn geval blijken die helemaal niet zo veel goedkoper.
Misschien is de basispremie dan soms wel minder maar omdat ik ook deels aanvullend verzekerd moet zijn, is die toevoeging altijd zo hoog dat het totaal ongeveer gelijkwaardig blijft.

Bij VGZ zit ik trouwens in een zogenaamd ‘Gemeentepakket’. Een collectieve verzekering gesteund door mijn Gemeente en uitsluitend beschikbaar voor mensen onder een bepaald inkomen. Dus voor vrijwel alle mensen met een uitkering, zoals ik. En dat scheelt gelukkig nog steeds veel.
Er was in het nieuws dat die ‘collectiviteits-verzekeringen’ afgebouwd zouden worden maar tot heden zijn ze er nog en dit maakt voor mij wel degelijk uit.

Komend jaar ga ik uiteraard wel meer betalen. En VGZ verhoogt de maandpremie ditmaal best hoger dan vele andere verzekeringen! Vorig jaar waren ze echter vrij laag in de verhoging dus ik denk dat dit nu gecompenseerd moet worden…
Maar in totaal: maandpremie + compact aanvullend (maximaal aanvullend is voor mij niet lonend) maakt dat ik maandelijks ruim 9 euro meer moet gaan betalen.
Maar dan ontvang ik ook nog zorgtoeslag! Daar heb ik uiteraard recht op.
Vorig jaar steeg die ook na de verhoogde zorgpremies. Die is nu nog niet bekend gemaakt maar vorig jaar betekende dit een netto verhoging van een paar euro per maand. Nooit leuk (want mijn netto uitkering werd dit jaar drastisch verlaagd…) maar te overzien.
Wat het komend jaar gaat worden weet ik dus nog niet. Afwachten.

Ook weet ik nog niet wat ze met de uitkeringen gaan doen…
Normaal zijn die gekoppeld aan de minimumlonen, die komend jaar verhoogd zouden gaan worden. Maar de ‘fijne’ VVD is absoluut tegen verhogingen van de uitkeringen… Dit wordt nog een spannende situatie… Als ik er komend jaar verder op achteruit ga, heb je kans dat ik echt in de problemen ga komen. Dit jaar red ik het al bijna niet meer.

Misschien moet ik uiteindelijk alle schepen achter me verbranden en mijn Bal-en-O definitief weg doen maar dan ook helemaal nergens meer gaan. Momenteel is dit door corona al gedwongen… Misschien is dit gewoon mijn toekomst voor de rest van mijn leven. Het kluizenaars-bestaan…

wordt altijd weer vervolgd…

Wat nog Rest

Dit is weer een flinke Restflits geworden… Maar met onderwerpen die allemaal momenteel directe impact op mijn leven hebben. Invloed op mijn fysieke en financiële toestand. En dat is de basis van het leven… Wankel. Maar ik sta nog. (Althans nu ZIT ik, tijdens het typen van deze Flits… ; –) )
De meeste dingen die staan te gebeuren vallen verder niet of nauwelijks te voorspellen. Ik laat alles gebeuren en zie over een half jaar wel of ik het dan weer heb overleefd… Als ik het dan nog zie. Want zo zit ik er tegenwoordig ook wel in…

Er speelt nog veel meer momenteel. Zo is mijn goede PC nog steeds niet gerepareerd en dat zal ook niet snel gebeuren want mij lukt het niet en naar de winkels kan ik even niet. Niet door corona maar ook niet vanwege de kosten.
Ik heb nog steeds niets gehoord van mijn bezwaar tegen het afwijzen van de kwijtschelding van de Gemeentelijke belastingen! Straks komt er weer een nieuw jaar! Wat is dit?
Verder zal ik je niet vermoeien met mijn negatieve gevoelens… Ik probeer die te verdrukken met kleine beetjes vermaak die ik af en toe kan vinden, zoals deze hele week (nog tot morgen) darts op de TV en af en toe wat schrijven en toevoegen aan mijn websites. En natuurlijk mijn ‘medicijn’…
Wat morgen gaat gebeuren… Dat zien we morgen dan wel weer. 😉

Tot de volgende Restflits! 🙂

Dit bericht is geplaatst in Column, Consumentenzaken, Cultuurfilosofie, Persoonlijk met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Restflits zaterdag 20 november 2021

  1. Pingback: Restflits zondag 28 november 2021 | De Rest van het Avontuur

Geef een reactie