Clockdown gaat weer in

De legobunker gaat weer voor onbepaalde tijd op slot

Eigenlijk wilde ik weer eens een poosje ‘blogstilte’ houden. Na enkele lange Restflitsen kort achter elkaar moet je wel even verzadigd zijn van mijn epistels… Als je ze al leest natuurlijk. 😉
Maar vanaf vandaag wordt het leven (en vooral ook weer MIJN leven) weer zodanig aan banden gelegd dat ik er nu iets over kwijt wil. Het gebeurt nu. En ik ben er niet blij mee…

Directe aanleiding en bijzondere inspiratie kreeg ik door een ander ‘blogartikel’ van iemand die ik eigenlijk niet eens kende maar wat ik vanmorgen in Twitter langs zag komen:
‘25 redenen waarom alle coronamaatregelen nu moeten stoppen‘ van ene Hans van Tellingen.
Ik vind dit een uitermate goed artikel! Het zegt bijna exact hoe ik er ook over denk.
Hij blijkt ook al eerder artikelen te hebben geschreven met de zin en onzin van de corona-maatregelen en onderbouwde feiten die tegen het testen en de vaccinaties getuigen. Maar die door de MSM (Main Stream Media) worden genegeerd. En uiteraard zeker door de politiek.
Die vandaag in de persconferentie weer bekend zal maken dat er toch weer een nieuwe (zogenaamd beperkte) lockdown komt en dat er strengere maatregelen komen, met name voor ongevaccineerden. Dit gaat mij ernstig raken.
Terwijl de mezelf opgelegde ‘quarantaine’ van vorig jaar me al stevig heeft opgebroken. Ik ben echt bang dat het nu nog veel erger gaat worden.

Hoewel ik in een vorige Restflits had geopperd dat ik ditmaal misschien zou gaan proberen om toch gewoon boodschappen te gaan doen zonder mondkapje, omdat het thuiszitten me zeer slecht is bevallen vorige keer, twijfel ik daar nu zeer sterk aan. De angst lijkt weer te overwinnen…
Hoewel er best wel meer mensen zijn die nu niet weer willen toegeven aan deze megalomaan grote wereldwijde onzin, gaat het beleid wel gewoon door. Met QR-codes. G2. Wat dat laatste ook moge betekenen… Ik ben op een moment afgehaakt om elk detail te volgen. Maar het schijnt dat dit alle bewegingen van mensen zonder de juiste vaccinaties verder beperkt. Het gaat niet meer alleen om dat flodder om je mond en neus… Ik mag straks mogelijk helemaal nergens meer naar binnen zonder geschikte QR-code. Ofwel: vaccineren of oprotten. Opsluiten. Elke anti-vaxxer.
Nou… dan doe ik dat zelf wel. Heb er immers al ervaring mee… Deze kluizenaar blijft gewoon nog langer in zijn bunker overleven. Letterlijk.

Clockdown

Nee, dit was geen typefout in de titel! Ik ervaar de komende periode als een letterlijke ‘clockdown’: de tijd wordt een jaar teruggezet en alles begint opnieuw. Tegen alle eerdere voorspellingen en beloften in. Vaccinaties zouden juist voorkomen dat we weer terug zouden moeten.
Bij voorbaat was dit al gedoemd te mislukken op die manier. Daarom wilde ik ook nooit vaccineren. Het kan (zwakkere) mensen inderdaad helpen en voorkomen dat ze ernstig ziek worden, maar het stopt de pandemie niet. Door alles vervolgens na het voorjaar grotendeels los te laten kon het virus extra snel verder verspreiden. Want een vaccinatie voorkomt geen besmetting!
Ik heb dit steeds gezegd: laat mensen nu een paar jaar wachten met grote samenkomsten, evenementen, feesten en andere beheersbare gebeurtenissen. Nee. Want mensen moeten feesten, met vakantie en voelen zich na vaccinatie onkwetsbaar. Het domme volk juicht.
Met nu een mogelijk nog sterkere uitbraak van (ook) de griep en het Covid-virus tot gevolg.
En omdat de te krap bezette zorg na de druk van vorig jaar nog verder is uitgedund omdat mensen het niet meer trokken, luidt men nu de noodklok… Ik zag dit jaren geleden al aankomen. Nog voor corona. Oogkleppenpolitiek en het wegmoffelen van alle fouten hebben dit allemaal veroorzaakt.
Niet die 2 miljoen ongevaccineerde mensen.
Eigenlijk te bizar voor woorden op mijn blogsite… Maar ik kan er niet meer omheen.

Plus Picnic

Gelukkig had ik de afgelopen maanden weer een vooruitziende geest en heb ik (echt onbewust!) een flinke voorraad opgebouwd aan etenswaren, vooral in de diepvries.
Behalve dat ik er financieel deze maand zeer slecht voor sta en ik op die manier even minimaal een week geheel geen boodschappen behoef te doen, komt dit nu ook goed uit vanwege de weer ingestelde mondkapjesplicht. Ik wilde het deze week even aankijken.
Nu de ‘lockdown’ komt en misschien nog erger, kan ik het misschien nog wel 2 weken zo volhouden. Maar uiteindelijk moet ik toch weer iets gaan kopen. Vooral verse producten. Die raken komende week wel op.

De vorige periode ging ik uitsluitend online boodschappen doen bij de Plus supermarkt.
Omdat deze de enige was die voor minimaal 25 euro bestellingen accepteert. En uiteindelijk kon ik daar best redelijk mee overweg die periode. Maar wel beperkt natuurlijk omdat ik altijd gewend was om boodschappen te doen in 3 verschillende supermarkten!
Om niet weer in extra depressieve gevoelens terecht te komen omdat ik mezelf nu weer moet beperken, heb ik ditmaal besloten om toch ook de ‘Picnic-app’ te installeren. Picnic is de enige uitsluitend online leverende supermarkt in mijn omgeving.
Vorig jaar heb ik al auto’s van hen zien rijden in de straat! En controle op mijn postcode was ook positief. Maar omdat het alleen via een ‘APP’ kan en mijn telefoon al op springen stond, wilde ik dat gewoon niet. Maar ook hier kan je relatief lage minimumbestellingen doen (ik dacht te lezen 35 euro) en ze bezorgen altijd gratis!
Maar… Picnic hanteert een WACHTLIJST! Zogenaamd om elke klant een goede service te kunnen garanderen… Ik meldde me aan en zag daarna dat ik in de wachtrij sta op 1165!!! Euh… WTF!!!
Mijn ‘klacht’ op Twitter resulteerde in het bekende antwoord:
“We willen al onze klanten altijd de allerbeste service bieden en daarom breiden we bewust met kleine stapjes uit. Vandaar ook de wachtrij.“
Als je al klanten hebt in Dordrecht? Zelfs in mijn straat? Is het dan zo’n grote stap om ook langs mijn deur te rijden?
Daarnaast heb ik maanden geleden gelezen dat Bill Gates (jawel, mister Windows himself, eigenaar van Picnic wereldwijd!) extra ging investeren in Nederland. Meer distributiecentra om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen. Blijkbaar niet gelukt dus in mijn regio… Het eiland van Dordt is wederom enkele bruggen te ver… 🙁

Nog 1164 wachtenden voor u…

Nu weet ik dus nog even niet hoe dit nu weer verder gaat.
Vandaag zag ik dat ik gestegen was op de wachtlijst! Nu op 1164…
Nou, als ik elke dag een plekje hoger kom, mag ik dus over 1164 dagen eindelijk gaan bestellen…
Als ik dan nog leef. 😛
Afwachten en… jawel: wordt vervolgd.

EDIT: Bij wijze van illustratie hoelang het bij het machtige ‘Gates-Picnic’ duurt voordat ik aan de beurt ben, heb ik rechts bovenaan de site onder ‘Laatste Nieuws’ mijn nummer in de wachtrij geplaatst. Met een knipoog uiteraard. 😉
Elke keer als dit nummer verandert, pas ik dit aan. Ben benieuwd. 🙂

Tenslotte

Om nog even terug te komen op dat gelinkte artikel van Hans van Tellingen:
Uiteraard schrijft hij zijn stukken ook vanuit zijn eigen referentiekader. En als ondernemer, ex-ondernemer of in ieder geval vanuit een ondernemersgeest ziet hij natuurlijk primair het lijden van veel (kleine) ondernemers onder de bijna jarenlange beperkingen. Maar hij citeert en linkt duidelijk naar andere meningen en opvattingen over de crisis, die voor de politiek en (helaas) de massa niet ontvankelijk zijn. En die zie je dus ook niet terug in de media… Die ‘onafhankelijk’ behoren te zijn! Niet dus… Gecontroleerd door een beperkende overheid. Droevig.
Ik schrijf ook vanuit mijn eigen referentiekader. En lees die dingen ook. En kan evengoed niet uit een ‘absoluut wijsheidsvat’ tappen. De geschiedenis zal het ons pas jaren later leren… Maar dan ben ik er niet meer. Ik wil NU gewoon leven… Voor zover dat voor mij nog mogelijk is.
Dat is niet dramatisch. Maar voor mijn persoon realistisch. En ik denk dat er veel meer van ‘dit soort’ personen in de wereld bestaan, voor wie het leven nu extra uitzichtloos is geworden vanwege de pandemie en daarop ingestelde levensbeperkingen. Wat er ook gebeurt: deze jaren krijgt niemand meer terug.
Jongeren missen hun onbezorgde jeugd. Ouderen een vredig en onbezorgd einde.
En veel mensen zien de hoop op uitvoering van hun dromen in lockdowns en QR-codes ten onder gaan. Onherstelbaar. Dat is het punt waar het om gaat.

Verder zal ik toch wel weer terugkomen op het onderwerp… coronacrisis.
Ondanks mijn nog altijd groeiende corona-moeheid… Ik werd zelfs ‘boos’ toen ik het mooie fotoalbum van mijn zoon zag, met herinneringen aan zijn geweldige lange weekend in Parijs. Waarop hij en zijn vriendin regelmatig met mondkapjes (al dan niet onder de kin) afgebeeld stonden. Ik kan er niet meer tegen. Sorry.

Binnenkort schrijf ik wel weer over nieuwe slechte ontwikkelingen. Zoals de sterk verhoogde zorgpremie… Waarvan ik niet of nauwelijks profiteer met afdoende zorgverlening.
En alle andere jaarlijks stijgende verhogingen en verzwaringen van mijn levensonderhoud.
Met de rug al in de betonnen muur geduwd… Hoe lang nog houd ik dit vol.
Maar daarover dus later meer.

Dit bericht is geplaatst in Column, Cultuurfilosofie, Opmerkelijk Nieuws, Persoonlijk met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie