Weekendflits – Murphy was nog niet klaar!

“Alle goeie en kwaaie dingen bestaan uit drieën!” Of vieren? Vijven?

Het gaat hard in ‘huize De Rest’! Nou… Dat wilde ik toch graag? Eindelijk ‘reuring’?
Leven in de brouwerij? Meer inhoud?
Tja… Maar als dat alleen maar meer problemen oplossen betekent, dan ben ik geneigd om in te storten, af of uit te stappen… Laat die drinkbekers alsjeblieft aan mij voorbij gaan!
Hoewel jarenlang professioneel probleemoplosser te zijn geweest, ben ik daar na mijn ontslag helemaal op afgekickt. En vooral ook door de opgestapelde privé-problematiek, ben ik uiteindelijk in depressies terecht gekomen. Inmiddels zo je weet redelijk uit gekomen. Maar het blijft gevoelig.
Als ik nu (meestal onverwacht) tegen een (technisch) probleem aanloop, begin ik al te stressen.
Terwijl het met voldoende rust en overzicht vrijwel altijd opgelost kan worden.
Hooguit is het te duur en moet ik het laten zitten of mogelijk zijn bepaalde (nieuwe) ontwikkelingen onoplosbaar. Maar meestal zijn ze dat wel. Als ik mijn geduld maar bewaar.
Gelukkig heb ik dat na afgelopen maandag wel gedaan en kon ik daarna mijn vorige Restflits schrijven. Drie problemen op 1 dag. ‘De wet van Murphy’.
En ik schreef al dat alles ofwel mee is gevallen of nog in onderzoek was.

Zo begon ik met mijn belangrijke PC. Kapot! Maar alleen een losgevallen koeling… Dat zou ik misschien simpel zelf kunnen oplossen? Nou… Op dit moment is dat nog niet gelukt.
Ik werk nog steeds op de tragere en beperkte Linux-PC. Maar het werkt…
Tot een nieuw probleem vanmorgen zich openbaarde.

Wat nu weer?


Ik denk dat de meeste mensen met een computer of laptop in huis wel bekend zijn met de nodige internetverbinding die je dan hebt. Via Ziggo, KPN of willekeurig welke van de vele providers heb je dan een abonnement en de nodige aansluitingen en meestal een kastje waarop je computer op aangesloten moet worden. Met draad of draadloos. En je hebt dan ook meestal WiFi om ook draadloze kleinere apparaten op te verbinden, zoals tablets en smartphones.
Nou, als jarenlange computerfanaat heb ik dat altijd gehad sinds er internet bestaat.
Vanaf het simpele inbelmodem tot de tegenwoordige glasvezelverbinding. Niks mis mee! Als het uiteraard werkt.

Om een lang verhaal iets korter te maken: Van mijn vorige provider Telfort, die nu weer volledig op is gegaan in KPN heb ik al jaren een zogenoemde ‘router’ van het merk Sitecom. Die zat bij mijn abonnement gratis inbegrepen. Die router was vanmorgen opeens kapot!
Ik bemerkte na opstaan al dat wifi het opeens niet meer deed. En toen ik ging kijken, stond het powerlampje van die router aan/uit te flipperen… Dat is niet goed.
Stekker eruit en er weer in loste het niet op. Misschien de voeding stuk of iets in de router zelf… Geen idee nog. Maar geen wifi maar ook geheel geen internet! Hoppa! Gaan we weer!

Toch nog even de techniek in:
Toen hier glasvezel is aangelegd, ben ik uiteraard overgestapt bij Telfort naar een glasvezelabonnement. Een gratis monteur kwam toen langs om het aan te sluiten.
Helaas heb ik destijds besloten om het glasvezelmodem in mijn meterkast aan te laten sluiten. Dat voorkwam gedoe in de woonkamer maar dat betekent wel dat alle belangrijke kabels ook vanuit de meterkast moeten! Zowel voor televisie als voor internet.
Voor TV heb ik daarom een draadloze verbinding gekregen (wat een extra netwerkkabel scheelt) en ik heb 1 netwerkkabel door de muren heen getrokken voor internet.
Maar de primaire internet-router werd ook in de meterkast aangesloten!
Met eigenlijk maar 1 kabel naar 1 pc in de woonkamer! En toen had ik een paar pc’s en een NAS in een netwerk. Daarom besloot de monteur om de oude router te laten staan. Die is nu kapot.
Die ene netwerkkabel die vanuit de meterkast naar die router liep, heb ik nu wel direct op mijn huidige pc aangesloten. En dus weer internet. Pfff…
Maar toen had ik nog geen wifi! Want dat werkte vanuit die nu kapotte Sitecom.
Maar uiteraard is de nieuwere router ook voorzien van wifi, wat ik alleen even moest activeren en beveiligen… Dus nu werkt wifi ook weer en kan ik weer Whatsappen met de contacten.
Dubbel pffff…

Ik voel me dus weer als die oude helpdesker die vanmorgen vroeg nog zonder koffie en ontbijt in de weer was om mijn verbindingen te herstellen. Maar het is wel gelukt! 🙂

Dan realiseer ik weer hoe belangrijk die oude ervaring eigenlijk is. Ik denk dat veel mensen zonder die computer-ervaringen toch snel de provider zullen bellen en om hulp vragen.
Omdat die oude router nog van het vorige abonnement is, krijg ik daar mogelijk niet eens meer ondersteuning op! Wat dan?

Het is nu nog niet ideaal opgelost natuurlijk want ik kan nu boven niet meer op internet.
En ik had ook mijn smart-TV aangesloten op het netwerk om op TV eventueel internet te kunnen zien maar vooral om opgeslagen films vanaf mijn PC naar de TV te streamen! Dat werkt nu allemaal niet meer. Er is dus nog werk aan de winkel en mogelijk gaat dit me dan toch weer geld kosten… Maar dat zie ik later wel weer. De hoogste druk is van de ketel.
Met dank aan Murphy… 😛

wordt vervolgd…

Dit bericht is geplaatst in Column, Cultuurfilosofie, Persoonlijk met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie