Jeffrey Epstein – Stinkend rijke kinderverkrachter?

Leverancier van ‘lekkere kinderen’ voor onder meer Prins Andrew?

Twee jaar geleden had ik mijn voornemen al uitgesproken om een keer een uitgebreid artikel te gaan schrijven over ‘Jeffrey Epstein’ en zijn hele ‘zaak’, in ‘Keek op mijn week’.
Het is er nooit van gekomen. Heel veel andere prioriteiten overschaduwden dit voornemen, waaronder mijn tweede operatie eind 2019. Toen werd alles (weer) anders. En begin 2020 kwam Corona… En recent het (voorlopige) einde van ‘HZP’.
Dingen gaan soms zoals ze gaan en ik had er niet zo veel zin meer in.
Recent kwam zijn ‘zaak’ echter weer in de actualiteit omdat een al eerder ook beschuldigde ‘vriend’ van Epstein nu officieel is aangeklaagd: ‘Prins Andrew’ van het Engelse koningshuis. De beerput gaat weer open.
En als klap op de vuurpijl las ik vandaag een bericht uit de Nederlandse media over de vaste bijdrage van ‘royalty-deskundige’ Mark van der Linden in RTL Boulevard:
“Royalty-deskundige Marc van der Linden vergaloppeerde zich behoorlijk in de dinsdag-uitzending van RTL Boulevard…“
Ik dacht direct: What The Fuck! Nu moet ik absoluut toch dit artikel gaan schrijven.
Wat een gruwelijke leugens en foute beoordeling van de goede uitspraken van Marc van der Linden!
Maar eerst even terug naar het begin. De aanleiding van de beerput…

Omdat een jaar nadat Jeffrey Epstein dood in zijn cel werd gevonden een documentaire serie was uitgekomen over zijn vermeend gruwelijke praktijken – ‘Jeffrey Epstein: Filthy Rich’ – heb ik er gemakshalve de titel van dit artikel naar vernoemd: ‘Jeffrey Epstein – Stinkend rijke…’.
Want dat was de (bijna) miljardair natuurlijk wel. Maar was hij ook die ‘kinderverkrachter’ waarvoor de hele wereld hem altijd heeft uitgemaakt?

Rijkdom en macht

Over het werkelijke ‘beroep’ van Epstein weet ik eigenlijk vrijwel niks… Hij heeft zo’n vaag groot kapitalistisch investeringsbedrijf gehad volgens mij, waarbij hij dan wel alleen de allerrijkste klanten had. Mensen die met geld veel geld verdienen zeg maar… Hier heb ik echt nooit iets van begrepen en heb er ook een hekel aan. Net zoals ik de hele beurshandel verfoei… Maar goed, dat is weer een ander verhaal. Ook daar zullen veel mensen het vermoedelijk niet mee eens zijn…
In ieder geval bezat hij veel geld en onroerend goed, waaronder een klein eiland. Op dit eiland ontving hij in zijn landhuis dan zogezegd veel groten der aarde en hij organiseerde daar ook regelmatig ‘hete feestjes’. Nou ja, dat mag…
Hij zorgde er altijd voor dat zijn (ook rijke) vrienden niets tekort kwamen. Zo zullen ze ongetwijfeld zeer luxe verblijfruimten hebben gehad, zijn voorzien van uitstekende maaltijden en indien gewenst ruim voldoende gelegenheid om je te laten verwennen, door onder andere lieftallige masseuses. Dat die natuurlijk altijd sexy en schaars gekleed waren spreekt voor zich. Maar voor bepaalde gasten konden ze ook naakt zijn en ging de massage nog wel verder dan de massagetafel.
En… Er zouden dus regelmatig ook minderjarige ‘masseuses’ werken.
Vanaf dit punt ging het dus over grenzen.

Nu is het houden van (wilde) feesten natuurlijk niet vreemd voor de allerrijksten der aarde. Vrijwel alle populaire en rijke acteurs, rocksterren, voetballers (…) en andere beroemdheden worden regelmatig in de vele roddelmedia genoemd als er weer eens een uitspatting uit de hand was gelopen. Zeker in het begin van de geslaagde carrières laten velen zich graag gaan en genieten gewoon met volle teugen van drank, drugs en seks. En ja, ook seks met minderjarigen… Geloof me maar. Voor sommige beroemdheden staan de ‘groupies’ altijd in de rij en die willen gewoon graag met hun idool naar bed. Omdat ze hem echt onwijs te gek vinden of gewoon voor de kick.. “Ik heb het gedaan met Rod Stewart!” Ik zeg maar wat…
‘The rich and famous’ kunnen vaak alles krijgen wat ze maar willen. Daar heb ik ook al vaker over geschreven.
Het is dom en hypocriet als je nu zegt dat dit allemaal lulverhalen zijn om op te scheppen…
Niet alles wat op besloten landgoeden gebeurt komt naar buiten. Als iedereen geniet of er rijker van wordt… (zoals vele jonge meiden ook graag willen) dan is iedereen tevreden en hoor je er niets van.

Let wel: in de meeste gevallen gaat het dan natuurlijk altijd om tieners. Vanaf gemiddeld zo’n 16 jaar. Die weten echt wel wat ze doen.
Het gaat niet om kinderen (tot 12 jaar) en grote dwang of simpelweg aanrandingen of verkrachtingen. Dan komt het uiteindelijk meestal wel naar buiten en dan begint het schandaal. Maar zelfs dan komt het soms pas naar buiten als een beroemdheid dood is…
Ik noem bijvoorbeeld de vermeende honderden slachtoffers van seksuele escapades van het beroemde Britse media-icoon Jimmy Savile. En natuurlijk de blijvende aanklachten tegen Michael Jackson, die zich ook niet meer kan verdedigen…

Pas in de nieuwe moderne media-tijd komen seksschandalen veel vaker en sneller naar buiten. Maar die waren er natuurlijk altijd, door de hele geschiedenis heen.
Jeffrey Epstein schijnt er echter een deel van zijn ‘beroep’ van hebben gemaakt…

Netwerk

Omdat het voor de rijken der aarde een ‘sport’ is om elkaar te helpen (liefst ‘vriendjes’ te worden) zodat de rijken elkaar rijker en machtiger kunnen maken (…), is een netwerk van al die connecties natuurlijk noodzakelijk. Blijkbaar was Epstein zelf niet zo’n geweldige organisator want vanaf een bepaalde tijd dat hij ‘toevallig’ een relatie kreeg met een andere rijke ‘netwerkster’ – Ghislaine Maxwell – liet hij heel veel organisatie over aan haar. Zij was naast een aantal jaren zijn ‘beste vriendin’ (trouwen doen die mensen niet… daarvoor hebben ze allemaal te veel losse relaties!) tientallen jaren zijn hoofd organisator. Zij maakte vele nieuwe contacten en zij zorgde met name voor het netwerk van mooie jonge vrouwen die moesten werken op zijn eiland.
Steeds weer nieuwe vrouwen natuurlijk want ze worden ouder en (te) bekend en iedere vrouwenliefhebber weet dat die steeds nieuwe frisse ‘blaadjes’ wil hebben…
In deze rol zou Maxwell dus ook voor vele minderjarige ‘masseuses’ hebben gezorgd en daarom zit zij nu inmiddels ruim een jaar vast op verdenking van het ronselen van te jonge meiden voor (dus) illegale seks. Tot heden ontkent ze alles… Maar dit proces zal dus binnenkort wel eindelijk gaan beginnen en misschien brengt het dan ook meer inzicht op wat er is gebeurd in het netwerk van Epstein.

Maar nogmaals: in bepaalde kringen van beroemdheden en dan voornamelijk de zakenwereld, politiek en koningshuizen bestaan natuurlijk de nodige netwerken om onder elkaar ‘leuke’ dingen te kunnen blijven doen. Ter verrijking van financiën en macht. Volledig ‘schoon’ zal eigenlijk bijna niemand zijn in die wereld…
Seks mag dan misschien een groot taboe zijn maar iedereen doet het of wil het doen en als je daarvoor je macht en geld kunt inzetten, dan kan je gewoon heel veel regelen. Ook grensoverschrijdende seks. In dit opzicht zie ik het netwerk van Epstein dan niet zo heel bijzonder. Alleen dat hij er wel een heel vaste faciliteit van heeft gemaakt, terwijl de meesten het gewoon incidenteel doen.
Het ook inzetten van minderjarige dames was natuurlijk wel een heel erg groot risico. En het blijkt ook nogmaals dat dit in de moderne tijd niet meer verborgen kan blijven. En mogelijk heeft de #metoo-beweging veel ‘slachtoffers’ nog extra geholpen omdat vermeende ‘slachtoffers’ zich nu sneller durven te uiten. Ze schamen zich er nu niet meer voor en worden ook sneller gehoord en geloofd.
Maar net zoals Marc van der Linden vraagtekens zette bij de motieven van het bekendste slachtoffer ‘Virginia Roberts Giuffre‘ heb ik die duidelijk ook. Ze is nu 38 jaar en heeft ongeveer 20 jaar gewacht met de aanklacht… Waarom? Omdat de ballen rond Epstein nu toch al begonnen te rollen? Omdat hij dood is en niet de hele waarheid meer bekend kan worden?
Net zoals bij meerdere #metoo-kwesties die groot in het nieuws kwamen (rond beroemde acteurs en regisseurs…) heb ik regelmatig bedenkingen. De slachtoffers worden vrijwel altijd geloofd op hun woord en de daders hebben bijna niets meer in te brengen. Vele jaren na vermeende voorvallen waar natuurlijk nooit getuigen bij waren…
Nu was de organisatie rond Epstein best een grote en er waren vele (bekende) mensen bij betrokken. Tenzij ze allemaal blijven zwijgen (zoals Prins Andrew in ieder geval wel probeert) en ook de organisatie van het netwerk door Maxwell geen bewijzen gaat opleveren, zou hier toch wel wat meer bekend moeten worden. Ik ben heel benieuwd.

Maar nu de voortdurend ook door de media opgeblazen aanklachten gericht tegen het ‘monster’ Epstein:

Was hij een ‘kinderverkrachter’?

In al mijn artikelen over het misplaatste gebruiken van de woorden ‘pedofiel’ of ‘pedofiele activiteiten’ als het over het misbruiken van minderjarigen gaat, ben ik hier duidelijk in.
En daarom had ik al eerder geschreven dat ik de vermeldingen in media (bijvoorbeeld het AD waar ik een mail ter protest heen had gestuurd) zoals “de van pedofilie verdachte Epstein” schandalig slecht vind. Eigenlijk is dit al zo slecht omdat het een bepaalde groep mensen vals beschuldigt van kindermisbruik. Maar het is ook slecht omdat het gewoon onzin is. Onwaarheid. Opruiing van onwetende lezers die voor verdergaande polarisatie in de maatschappij zorgt. Moet ik dat hier nu weer uitleggen?
Dat alle door Epstein ingezette jonge dames in ieder geval (veel) ouder waren dan 12 en dus geen kinderen meer zijn? Dat iemand die van jonge tieners houdt, geen pedofiel is omdat die juist alleen vallen op prepuberale (tot max 12 jaar) kinderen?
Dat het voor veel mannen eigenlijk ‘normaal’ is dat ze op ‘lolita-types’ vallen? Dus oudere pubers vanaf pakweg 13/14 jaar? Maar dat de meesten dit ontkennen en daar in ieder geval niets mee doen buiten hun fantasieën om? Moet ik weer in herhaling vallen?
Ik denk het wel want de media en de massa blijven hier halsstarrig mee de fout in gaan.

Daarbij waren de meeste jonge dames (al dan niet minderjarig) niet tegen hun zin in dienst gegaan bij het bedrijf van Epstein. Ze zijn misschien ‘geronseld’ (noem het maar even zo) maar niet ontvoerd. Mogelijk met verkeerde verwachtingen en een verdraaide waarheid: massage van de vermoeide lichamen van wereldberoemde gasten… Op zich voor veel meiden misschien een hoopvolle uitdaging. Misschien worden zij hierdoor ook wel ‘wereldberoemd’…
Misschien wisten ze niet altijd dat ze zelf ook naakt moesten en soms zelfs seks moesten hebben met bepaalde mensen. Om te beginnen natuurlijk met Epstein zelf, die zijn ‘veestapel’ immers moest testen… 😛
Er zullen ongetwijfeld veel teleurgestelde meiden zijn geweest, die het allemaal iets anders hadden ingeschat. En die er achteraf spijt van hebben en zich schamen dat hun naakte lichaam is betast door al die ‘vieze vuile rijke stinkerds’.
Maar ze zijn naar mijn idee niet verkracht en fysiek mishandeld… Na afloop van het ‘dienstverband’ zijn ze allemaal weer gewoon naar huis gegaan. Misschien vaak met een illusie rijker.

In een van de vele beschrijvingen van die documentaire ‘Filthy Rich’ werd een aantal onthullingen opgesomd waarvan er een wel uitsprong voor mij:
‘For one of his birthdays Epstein was allegedly gifted 12-year-old girls.‘
Volgens klaagster Giuffre zou Epstein voor een van zijn verjaardagen 3 Franse meisjes van 12 jaar hebben ‘gekregen’, waar hij vervolgens lekker seks mee heeft gehad waarna ze de volgende dag weer snel terug naar hun ouders in Frankrijk werden gestuurd.
Wow… Een horror-verhaal… Daar zouden ze een thriller van moeten maken.
Of het echt is gebeurd? Was Giuffre de enige getuige? Had Maxwell dit zoals gewoonlijk geregeld voor haar fijne vent? Zijn de ouders van die meisjes niet terug te vinden? Die waren namelijk op de hoogte en zullen wel ‘wat geld’ hebben gekregen…
Of komen we hier ook weer nooit meer achter.
Dit verhaal klinkt bijna te erg om waar te zijn… Maar als je de hele lijn van meisjes bekijkt die voor Epstein werkten, dan zie je toch meestal jong volwassen dames of enkele jaren daar onder: de lolita’s. Dat is dan nog geloofwaardig te noemen. Maar speciaal 3 meisjes van 12? Die kunnen er dan misschien wat ouder hebben uitgezien (dat komt ook voor) maar anders zijn dit inderdaad wel gewoon kinderen.
Hij is uiteraard wel al een keer officieel aangeklaagd én veroordeeld voor ‘seksueel misbruik’ van een 14-jarig meisje. Dat heeft hij zogezegd toegegeven en hij heeft daarvoor vrij korte tijd vast gezeten… Men noemt dit weer een voorbeeld van de corrupte omgeving waarin hij kon functioneren… Maar als hij dat meisje beestachtig zou hebben verkracht, dan zou dit niet zo ‘mild’ zijn afgelopen. Ik ga er weer vanuit dat het meisje zelf ook wel de nodige medewerking heeft verleend, wat achteraf dan allemaal anders is gelopen en er een aanklacht volgde. Hierna volgden er dus veel meer, nu die beerput dan eindelijk deels was geopend en daarna is hij voor de laatste keer opnieuw opgepakt en vastgezet.
Maar hoe veel minderjarigen ook voor zijn karretje zijn gespannen… Van ‘kinderverkrachting’ was geen enkele sprake. Dat is opgeblazen stemmingmakerij.

Wat zijn nu de feiten?

Hoewel de onderzoeken nog lopen, vanwege de beschuldigingen van Giuffre en tegen Maxwell, en we in de loop der tijd best nog wel wat nieuwe ‘feiten’ zullen horen, vrees ik dat de hele waarheid nooit boven water zal komen. Net als vrijwel bij alle overige bekende zaken.
Behalve als ‘daders’ uiteindelijk zelf helemaal open kaart spelen en zeggen wat er exact is gebeurd, kan je eigenlijk nooit achter de hele waarheid komen. De ‘slachtoffers’ volharden meestal in hun standpunten en gevoelens ten aanzien van de ‘daders’. En als die er niet meer zijn, dan hebben zij vrij spel. Ik vind dit heel moeilijk.
Gevoelsmatig kan ik hem niet het ‘monster’ noemen waarvoor de wereld hem houdt.
Wel heeft hij natuurlijk dat ‘netwerk’ opgebouwd en gefaciliteerd voor heel bekende en rijke mensen. Van Clinton, Trump tot Prins Andrew… En dan nog de vele onbekende multimiljardairs die misschien wel jarenlang hebben genoten van zijn genots-eiland…
Er zijn dingen gebeurd. Maar zijn die dingen allemaal ‘monsterachtig’ geweest?
Het waren niet uitsluitend minderjarige meisjes die Maxwell heeft geronseld. Het waren voornamelijk gewoon ‘volwassen’ jonge vrouwen die natuurlijk wel in een bepaalde positie zijn gemanipuleerd waar ze niet altijd van op de hoogte waren. Maar wat ze wel hadden kunnen vermoeden. En ik denk ook dat de betalingen aan die vrouwen niet erg matig waren… Dan hadden ze allemaal al veel eerder aan de bel getrokken. En het feit dat alle aanklachten voornamelijk uit de hoek komen van in die tijd minderjarige vrouwen, sterkt mijn vermoeden dat die nu allemaal ‘geld ruiken’ nu Epstein verdacht werd van misstanden en al veroordeeld was. Pas daarna kwam de grote groep aanklachten. Dat vind ik wel opmerkelijk…
Daarbij komt ook dat het ‘smartengeldsysteem’ van de VS behoorlijk hoge uitkeringen afdwingt, die voor de meeste mensen tijdelijke rijkdom opleveren… In dit verband kunnen al die aanklachten wel eens eenvoudig gehonoreerd worden omdat het voordeel van de twijfel nu eenmaal aan de kant van de slachtoffers ligt.
En met de krachtige aanpak van ‘slachtoffer’ Giuffre ligt het succes al te wachten.
Geen mens die zich nog bekommert om de rechtmatigheid van de aanklachten want de dader is dood. Maxwell kan zich eventueel nog beroepen op een zeker onschuld want ingezet als stropop om zijn daden te kunnen realiseren… Hoewel ze daar in eerste instantie nog niet mee bezig lijkt. Maar dat kan misschien de volgende stap wel worden, als er te veel bewijzen tegen haar komen.
Maar in feite heeft ze zeker in haar eigen ogen niets heel ergs verkeerd gedaan.
Ze zal namelijk ook al jaren bewust zijn van het ‘lolita-effect’. Mannen zoeken naar jonge blaadjes, zeker als ze zelf wat ouder worden of niet eenvoudig zelf aan spannende contacten kunnen komen, zoals die al te bekende hooggeplaatste figuren… Ook van ex-president Bill Clinton begrepen we toch inmiddels allemaal dat hij niet vies was van een paar mooie jonge lippen rond zijn penis? 😉
Hij was ook een van de ‘vrienden’ van Epstein. Logisch.
Het is gewoon super hypocriet om nu te denken dat het allemaal alleen maar de schuld is van ‘het monster Epstein’! Kom op zeg! Zonder liefhebbers geen sekswerk! Geen porno-business waar miljoenen in omgaan! De hele wereld wil seks. En veel mannen ook met ‘lolita’s’. Als ze de kans zouden krijgen.
En veel van die lolita’s wisten dat donders goed. Achteraf kunnen ze nu allemaal gaan klagen dat het zo erg was… Maar op dat moment hadden ze een exclusieve functie met wereldleiders en andere beroemdheden. De glimlach van Giuffre bij de nette omarming van Prins Andrew sprak voor mij boekdelen. Dat was zeker geen angstig misbruikt kind…

In een ander artikel heb ik het over het succes gehad van het magazine en later de hele filmindustrie ‘Seventeen’. Ik kom daar binnenkort nog een keer op terug in een nieuw aanvullend artikel omdat ik toch vermoedelijk daardoor geband ben van Twitter en ik nog wat ‘nieuws’ heb gevonden.
Maar zeker in de 80er jaren was het helemaal niet ongebruikelijk dat ook al jongere tieners van gemiddeld 16 jaar hun succes zochten in de erotiek. Ofwel in de modellenwereld, ofwel in sekswerk, als ze daar al van hielden. Daar hadden ze soms best al veel voor over. En toen mocht dat allemaal nog! Er waren nog geen strenge wetten op ‘kinderporno’ en het werken als minderjarige in de commerciële seksbranche lag nog niet onder zo’n vergrootglas.
Die 80er jaren waren wel de bakermat voor het succes van Epstein en zijn netwerk…
Als ik in die tijd zo ‘rijk’, ‘machtig’ en ‘slim’ was geweest had ik misschien ook wel zoiets gedaan…

Conclusie?

Natuurlijk kan ik hier geen absolute conclusie aan verbinden. Daarvoor weet ik te weinig echte feiten dan alleen wat er in de media terecht is gekomen en die zijn ongetwijfeld allemaal ‘gekleurd’ of opgeblazen om maar zoveel mogelijk onderbuikgevoelens aan te spreken.
Maar als ik het gevoel van ‘royalty-deskundige’ Mark van der Linden goed inschat (en hij hield zich in die uitzending van RTL Boulevard zeker nog in!) dan beschouw ik veel van de aanklachten tegen Epstein en Maxwell als grote stormen in kleine glaasjes water.
Ik heb hierboven al voldoende geschreven denk ik.
Maar op de vragen in de titels kan ik mijn eigen conclusie verbinden: “Nee” en “Nee”.
Hoewel hij natuurlijk wel stinkend rijk was… 😉
En een beetje dom in een tijd dat het ‘spel’ mondiaal aan het veranderen was, in het nadeel van de vele andere stinkend rijke of anderszins invloedrijke spelers.
Zijn ‘lolita-eiland’ en ‘-jet’ (zo werd zijn privé-vliegtuig ook wel genoemd) waren gedoemd te moeten verdwijnen. Want tegenwoordig weet iedereen met nog meer snelheid dan dat van een straaljager wanneer je probeert stiekem verboden vruchten te plukken.
Hoe lekker en soms gezond die vruchten ook zijn… Hij had er eerder mee moeten stoppen.

Dit bericht is geplaatst in Column, Cultuurfilosofie, Opmerkelijk Nieuws, Seksualiteit met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie