Restflits zaterdag 26 juni 2021 – Mega editie!

Vandaag in de Restflits:
– Belangrijk! (Voor mij en…)
– Nieuwe verkiezingen noodzakelijk!
– VerAPPping maatschappij onrechtvaardig:
– Bankenoverheersing
– AH let minder op de kleintjes
– Mondkapjesleed gaat door?
– Wat nog Rest

Belangrijk!

In ieder geval voor mij maar ben ik de enige?
Hiermee wil ik het belang van deze mega-editie van de Restflits benadrukken.
Het wordt bij wijze van uitzondering een forse. Met niet alleen meer onderwerpen maar ook echt diepgaande gebeurtenissen die naar mijn mening iedereen nu al raken maar ook steeds meer mensen zullen gaan raken. Het is nog maar het begin. Wie dit niet wil zien, wordt later nog wel een keer slachtoffer. Net als ik nu. En nee, dit wordt geen klaagzang maar gewoon (werkelijk doodgewoon) een constatering. Het gaat gruwelijk fout in Nederland.

In deze Restflits benoem ik uiteraard alleen de onderwerpen die mij persoonlijk raken. Maar als ik even het diepe in zou gaan, kan ik een eindeloze waslijst maken van dingen die zijn veranderd en nog verder gaan veranderen in de hele maatschappij. Dingen waardoor nog meer mensen buiten de boot gaan vallen. Het niet alleen financieel nog veel slechter krijgen maar ook mentaal. Want de ‘mangel’ is geïnstalleerd en die gaat steeds harder draaien… Dit is geen olijk cynisme. Dit is keiharde realiteit.
Houd je daarom vast tijdens het lezen want dit wordt een schokkende Restflits.

Nieuwe verkiezingen noodzakelijk!

Iedereen zal toch wel weten dat het niet goed gaat met de ‘formatie’ van een nieuw kabinet, na de verkiezingen in maart. Ik weet niet zeker of dit de geschiedenis in zal gaan als langste formatie ooit maar het einde is nog niet in zicht.
En met de zomervakanties op handen, zal er de eerstkomende twee maanden ook weinig veranderen. In ieder geval niet ten goede.
Want het laatste nieuws is dat de twee ‘winnaars’ van die verkiezingen – Rutte en Kaag (VVD en D66) – samen gaan praten over de mogelijkheden voor een nieuw kabinet met (uiteraard?) hen als leidraden/’leiders’… Dit is zeer slecht nieuws. Want van beiden heeft de gestaag groeiende onderlaag van de bevolking niets te verwachten dan alleen maar meer ellende.

Terwijl binnen de hele zittende politiek een aantal crises zijn voorgevallen en nog spelen waardoor de mensen waarop velen hebben gestemd in maart allang niet meer dezelfde zijn of niet meer staan voor de partij waar ze toen voor stonden! Heel veel mensen zijn bedrogen! Ik noem een paar dingen.

De laatste tijd is het CDA natuurlijk vooral in het nieuws geweest. De ‘toestand’ rond Omtzigt duurde al maanden en terwijl hij een groot aantal van de CDA-stemmers voor zich had gewonnen, is hij nu weg bij het CDA… Feitelijk worden CDA-stemmers nu bedrogen want terwijl de partij nog dankbaar zal willen aanschuiven bij een nieuw kabinet Rutte, zit de partij inmiddels heel anders in elkaar! Om nog maar niet te spreken van de wanprestaties van De Jonge tijdens de coronacrisis.
Want wie zijn fladderend beleid (of eigenlijk alleen zijn acteerprestaties als woordvoerder van het beleid, want hij bepaalt gewoon helemaal NIETS!) als ‘goed’ omschrijft, begrijpt helemaal niets van de poppenkast die al die tijd is opgevoerd.

Naast het CDA was natuurlijk de crisis bij FvD met een af en toe schizofrene Baudet mensonterend. De bizarre promotiefilmpjes in de ‘Zendtijd voor Politieke Partijen’ waren en zijn van een dermate laag populistisch niveau dat hier geen mens enige waarde aan zou mogen hechten. Ze zijn ook volledig geschiedkundig onjuist omdat niet alle feiten en verbanden worden vermeld van ons ‘heldhaftige Nederland’… Bizar dat dit iemand is die zogenaamd universitair niveau heeft…

De kleine partij 50Plus was voor een 50-plusser zoals ik vroeger een aardig alternatief voor de te starre onwrikbare asociale grotere partijen. Hoewel ik ook geen fan was van de enigszins inhoudsloze praatjes van Henk Krol en zijn persoonlijke ideologie… Maar de opvolgers bakten er nog minder eetbaar brood van en de laatste partijleidster (weet haar naam niet eens) is dit jaar ook al weer vertrokken met de enige laatst behaalde zetel… Recente peilingen geven zelfs nog NUL zetels aan voor de partij.
Nu vind ik peilingen altijd waardeloos, zelfs rond de verkiezingen maar dat 50Plus inmiddels geen partij van betekenis meer is in de Nederlandse politiek, lijkt me wel duidelijk. Er hebben toch nog aardig wat mensen op gestemd afgelopen verkiezingen dus deze mensen zijn ook weer bedrogen…

Als je dan toch die zogenaamd ‘representatieve’ peilingen (vanaf het 1Vandaag Opiniepanel tot De Hond…) serieus wil nemen, dan zijn er flink wat kiezers veranderd van standpunt en zouden ze nu heel ergens anders op stemmen! Nog maar ruim 3 maanden na de belangrijkste verkiezingen van Nederland!
Alleen de VVD behoudt de aanhang en groeit zelfs nog steeds! Bizar maar waar.
Maar daarover heb ik ook al geschreven in ‘Werken omdat het moet’, in de alinea over de ‘verzorgingsstaat’, die dankzij voornamelijk de VVD bijna volledig is afgebroken, vele armlastige slachtoffers achterlatend. Wat niet wordt gezien door de (op zich gelukkig nog) grotere werkende massa.

Het lijkt me duidelijk dat alle tekenen wijzen op een nieuw kabinet Rutte. Zijn aanhang blijft stabiel en ondanks de meerdere bewezen schandalige fouten die er tijdens zijn kabinetten zijn gemaakt, willen alle ‘rijken’ (vanaf pakweg modaal) hun status niet verliezen.
Rutte IV gaat er komen en daarmee zal Nederland tevens ‘goede sier’ maken in de hele wereld als land wat zogenaamd de meest stabiele regeringen kent in de afgelopen decennia…
Wie dit omarmt begrijpt niets van de narcist Mark Rutte.

Hoewel nieuwe verkiezingen feitelijk noodzakelijk zijn vanwege de grote politieke verschuivingen die er de afgelopen tijd zijn geweest binnen diverse partijen, vrees ik dat de uitkomst toch weer in het voordeel van de topacteurs zal uitvallen: Rutte en Kaag. En die krijgen de vrijheid om Nederland wederom naar hun hand te zetten. Met nog meer slachtoffers tot gevolg.
Als Rutte IV een feit zal zijn, ga ik 4 jaar in de rouw. 🙁

Ook schrijfster Ines van Bokhoven heeft er weer een aardige column aan gewijd:
‘Omtzigt-crisis symbool voor vastgelopen democratie’. Ook zij is duidelijk voor nieuwe verkiezingen en dit zie ik meer en meer geuit worden door mensen met een mening.
Maar de massa zwijgt uiteraard…
Want gaat feesten, zuipen, neuken en wereldwijd op vakantie.
Want het kan en mag van het demissionaire kabinet Rutte III. Het wordt zelfs gestimuleerd.
Want de economie van Nederland zal blijken de meest stabiele van heel Europa te zijn na de coronacrisis… 😛
Welterusten meneer de minister-president. Slaap zacht.

VerAPPping maatschappij onrechtvaardig

Hier heb ik ook al eerder over geschreven. Maar nog niet zo dringend. Want nu heb ik ook hiermee persoonlijke problemen!
De laatste jaren hoor en lees je bijna niets anders meer: “Gebruik deze APP en je leven verbetert in enkele seconden!” “Download de APP en je blijft op de hoogte!” of “Zorg met onze APP voor al je betalingen!” Ik kan nog vele regels met slogans volschrijven.
Het ergste is: alle grote belangrijke instanties doen hier ook aan mee! Zoals zorgverzekeraars en banken. Mijn eigen zorgverzekeraar VGZ heeft een APP waarmee je zogezegd veel sneller en makkelijker al je zaken rond de zorgverzekering kunt regelen. Ik wil ‘m niet.

Ik zeg het al jaren: “Ik wil en zal geen APPS gebruiken.”
Het is niet omdat ik tegen APPS ben maar ik heb momenteel een zeer eenvoudige smartphone. Eigenlijk wilde ik die al niet want mijn oude telefoon was nog prima voor bellen, SMSsen en kon al aardige foto’s maken. Maar mijn kinderen hebben uiteraard smartphones en via WhatsApp houd ik makkelijker en sneller contact. Anders moest ik ze steeds mailen en daar hadden zij weer een hekel aan… En zo belangrijk is niet elk contact om daarvoor te mailen…
Zo’n 5 jaar geleden zag ik een aanbieding van een redelijke smartphone online bij de Kijkshop (toen bestond die nog!) van ruim € 100 en toen kon ik dat nog betalen want had nog WW.
De telefoon (merk: Acer, meer bekend van de laptops) werkt prima, maakt uitstekende foto’s, heeft een goed geluid met muziek en draait op Android versie 6 dus kan de meeste APPS wel draaien.
In theorie. Want toen ik enthousiast ook Twitter en Facebook had geïnstalleerd na WhatsApp natuurlijk, werd het minder. De telefoon moest ik (in bijna nieuwstaat) elke dag al opladen en ik kreeg continu meldingen dat het systeem vol was. Ondanks de extra micro SD-kaart die erin zat.
De APPS gebruikten te veel ruimte en ik kon er bijna niet meer mee werken.
De sociale media APPS heb ik er dus afgegooid, ook alle internet rommel zoals een browser, etc.
Want ik internet op mijn computer. Het APPpen doe ik trouwens toch ook alleen thuis met WiFi (en soms op bepaalde plekken waar ook gratis WiFi is zoals het ziekenhuis). Een dure bundel (zowel voor bellen als voor internet) wil ik niet betalen. Daar heb ik ook geen geld voor nu.
Dus… Voor mij geen APPS!

Maar dan… De instanties willen je steeds meer dwingen.

Bankenoverheersing

Vele banken stunten ook met hun APPS. Ook om je steeds meer te gaan dwingen met je mobiel betalingen te gaan doen. Ik wil dat niet. Liefst betaalde ik altijd contant, tot corona kwam. Toen ben ik ook voornamelijk gaan pinnen, op verzoek van de vele winkels. Maar dat is mijn grens.
Pinnen met mijn bankpas. Niet via mijn telefoon, die dat ook niet kan.
Maar de banken worden steeds agressiever.

Zelf zit ik bij de ABN AMRO. Al vele jaren, eigenlijk sinds mijn huwelijk, toen we een en/of rekening openden. Zelf zat ik vroeger bij de Postbank, wat later ING werd. Maar op een of andere manier was toen de ABN AMRO gunstiger en ik stapte over.
De ING behield ik ook nog op de achtergrond. Die heb ik later nog nodig gehad toen mijn partner ziek werd en de gezamenlijke rekening ging plunderen… Maar dat is weer een ander verhaal.

Ik ben dus al jaren klant bij ABN AMRO. Destijds de rekening geopend in mijn wijk-winkelcentrum Sterrenburg, waar toen nog een filiaal zat. Maar de banken krimpen in want willen uiteraard de hoge verdiensten op hun klanten hoog houden en liefst nog hoger maken…
Inmiddels weet ik wel wie mede het land regeren… De banken hebben een dikke vinger in de pap.
Waren het vroeger ‘slechts’ de bewaarders van het geld van het volk; tegenwoordig beheersen ze de economie van een land. De laatste (bijna) economische crisis is voorkomen doordat overheden banken extra ondersteunden want sommigen vielen om en velen dreigden meegesleurd te worden…
Zo veel belangen zitten er bij banken. De klanten zijn allang niet meer het meest belangrijk.
Maar goed, zonder bank geen geld… Want je krijgt je salaris of uitkering al heel lang niet meer in een papieren zakje (Ik heb de laatste gevallen nog net gezien, van werknemers die geen bankrekening hadden! Echt waar!) maar het wordt op je betaalrekening gestort.
En die heb ik afgesloten bij de ABN AMRO door me destijds te legitimeren met mijn paspoort van dat moment.
Uiteraard heb ik na dat paspoort nieuwe ID’s moeten laten maken want ze verlopen. En sinds ook de ID-cards geldig zijn voor Kroatië en goedkoper, heb ik een ID-card.
En sinds enkele weken wil de ABN AMRO opeens mijn recente ID-card opnieuw registreren want mijn gegevens blijken opeens niet juist (meer) in hun systeem te staan. Ik MOET dat doen.
Want recent las ik ook een stukje in het Forum van Radar dat iemand dezelfde meldingen kreeg (een irritante ‘POP-UP’ na het inloggen op internetbankieren), daar niet op reageerde (je kunt het negeren) en nu haar rekening kwijtraakt.
Dat kan bij mij dus ook gebeuren als ik verdomme niet snel mijn ID laat zien bij de bank!
Is dit normale service bij de bank, waar ik al bijna 30 jaar klant ben?
Ik postte dit (in nette bewoordingen) als reactie op dat forum van Radar maar kreeg veel shit over me heen. Terwijl ik alleen maar sprak dat ik de communicatie slecht vind.
Maar dat vindt de massa niet. Je krijgt een nette POP-UP, kan daar prima op reageren of anders bellen naar het aangegeven nummer.
Als je echter klikt op de POP-UP, word je al direct gezegd dat je telefoon of tablet klaar moet hebben want je begint met het scannen van een QR-code… Dat kon ik al niet.
Ik ben hier dagen mee bezig geweest. Let op:

Mijn eenvoudige smartphone heeft dus geen ‘QR-scanner’. Toen ik probeerde zo’n APP te installeren kreeg ik gelijk de melding dat ik geen ruimte had hiervoor.
Toen ben ik een paar dagen bezig geweest. Ik had alles al optimaal ingesteld staan (alle media op de SD-card) en geen overbodige apps… Toch heb ik nog een en ander op kunnen ruimen.
En na dagen tobben kon ik een simpele QR-scanner installeren en toch weer een internet-browser want na het scannen van die vierkante QR-code kreeg ik een link die naar internet leidt.
Daarna moest ik online (!) mijn ID-card inscannen, voor- en achterkant.
Ik had gedacht dit gewoon op te kunnen sturen door te uploaden vanaf de computer want heb al jaren een scan van mijn ID staan, voor diverse doeleinden. Maar goed.
Dat scannen ging zeer moeizaam. Pas na enkele pogingen (want meerdere keren fout en moest ik alles opnieuw doen) ging het verder en moest ik mijn gezicht scannen!
Dan konden ze zogezegd controleren of ik inderdaad wel degene was, die net die ID-card had ingescand. En dit lukt niet. Hiermee ben ik vandaag nog bezig geweest (vierde poging) maar telkens tijdens het scannen van mijn gezicht binnen een bepaald ovaal kader, komt opeens een melding:
“STORING, probeert u het later nog een keer.”
Ja zeg… Ik BLIJF niet bezig!

Het enige alternatief lijkt nu dat ik bel naar het aangegeven nummer voor als er problemen zijn.
Maar ik heb ervaring met bellen… Dat kan een lang gesprek worden en kost mij dus geld! Dat kan en wil ik niet betalen.
Ik kan ook langs gaan bij het hoofdfiliaal (als enige nog in Dordrecht in het centrum) maar dat kan pas als ik echt goed voel en dan met de fiets. Anders kost het me weer een busrit, wat ik ook nog niet kan vanwege de mondkapjes…
Zo simpel is het dus allemaal niet. Maar ik heb nog tijd want er is nog niet gedreigd mijn rekening af te sluiten… 😛

Dit vind ik niet normaal.

Toevallig zag ik tijdens het schrijven van dit stuk het volgende van de RABO bank voorbij komen.
Een brief gestuurd aan alle ouders van kinderen die mogelijk een speciale kinderrekening hebben of iets dergelijks en die natuurlijk regelmatig hun opgespaarde zakgeld komen storten.
Zoals ik al zei: alle banken zijn in wezen het zelfde en denken uitsluitend aan zelfverrijking ten koste van de zwakkeren, zelfs kinderen… Die niet meer te vaak met hun spaarpot naar de bank mogen gaan om het zakgeld op hun bankrekening te storten. Zielig. Mensonterend.

In mindere mate van belang maar wat mij wel geld kost:

AH let minder op de kleintjes

Bij de Albert Heijn kwam ik voor de mondkapjesplicht ook regelmatig. Daar ben ik zelfs het laatste geweest toen die plicht inging, om te proberen hoe het zou gaan… Nou niet dus.
Maar al voor dit probleem had ik bij de AH een ander probleem: ze waren kort daarvoor overgestapt op een nieuw persoonlijk bonussysteem.
Je kent daar misschien wel de algemene bonusaanbiedingen, die voor heel Nederland gelden. Die staan in de papieren weekfolder en ook op internet.
Ik ben al jaren ook klant bij AH en heb een klantenkaart. Meestal koop ik daar uitsluitend de aanbiedingen want echt goedkoop is AH niet met de A-merken. Maar het eigen merk (ook eerder wel ‘basic’ genoemd) heeft ook goede producten en vooral het brood is daar goed! En een basis bruin brood kost daar ook maar 1 Euro! Diverse redenen om daar ook regelmatig wat boodschappen te doen. En dan hadden ze ook nog de ‘Persoonlijke bonusaanbiedingen’, die ik alleen online kon zien na inloggen op de AH-site. Dat waren meestal producten die ze blijkbaar (door gebruik van mijn AH-klantenkaart) bij hadden gehouden als mijn favorieten en via persoonlijke bonus dan soms nog een keer echt voordelig waren! Ik maakte daar dus vaak gebruik van!
Zo heb ik vele 1-persoonsmaaltijden in de aanbieding kunnen kopen, terwijl ze niet tot de algemene bonusaanbiedingen behoorden.
Maar… “AH gaat met zijn tijd mee!” zo luidden de mooie slogans… Zucht.
Ze kwamen opeens met de ‘Bonus-box’, helemaal ‘gevuld’ naar eigen voorkeur en te openen via de speciale… APP! Gaan we weer.
De persoonlijke bonusaanbiedingen verdwenen en daarvoor was de Bonus-box uitsluitend via de APP bereikbaar. Ik haakte af. Net voor de coronacrisis.

Nu ik vanaf vandaag weer zonder mondkapje naar de AH kan, waar ik morgen ook naar toe wil gaan omdat er nog wat aanbiedingen zijn die maandag verlopen, heb ik iets geks gedaan.
Nu ik toch wat ruimte had vrijgemaakt op mijn telefoon, heb ik de AH-app geïnstalleerd!
Joepie! Het kon! (Amper want daarna bleek de ruimte weer bijna vol te zitten… De APP blijkt 160 MB groot te zijn…) En na het invullen van mijn persoonlijke gegevens van de AH-site, kon ik mijn ‘persoonlijke’ Bonus-box openmaken. Bleh… Daar zat allemaal zogenaamd gezond snoep in, gezonde (want BIO-) groenten en dergelijke en niets van mijn gading.
Mogelijk zijn mijn ‘favorieten’ gewist nu ik bijna 7 maanden niet ben geweest…
In ieder geval op dit moment voor niets mijn telefoon zwaar belast.

Maar waarom doen ze dit? Die ‘Bonus-box’ staat feitelijk gewoon op de website van AH (ik ga er via de browser op de telefoon naar toe) en moet inloggen met dezelfde gegevens als op de computer. Waarom kan ik niet gewoon net als altijd via die computer de box openen? Waarom moet ik daarvoor die stomme APP op mijn telefoon gebruiken?
Ik heb wel een idee… Zo kunnen ze je ook via dat meest gebruikte apparaat van de massa bereiken met hun reclame… Want voor inloggen krijg ik natuurlijk van alles te zien wat AH nog meer verkoopt… Dus als ik lekker op mijn telefoon bezig ben (wat velen hele dagen doen… ik niet!), is de kans groter dat ze mij meer verkopen. Puur commercie.

Ik kijk dit geintje enkele weken aan, en ben benieuwd of die Bonus-box verandert als ik weer wat vaker in de winkel ben geweest. Anders pleur ik die APP zo snel mogelijk weer van mijn telefoon af. Waardeloos namelijk als ik er geen profijt van heb door goede aanbiedingen…
Het zou me juist zeer veel gaan kosten als ik zo gek zou zijn om een keer een nieuwe betere telefoon zou kopen met meer kracht en ruimte voor al die “handige APPS”!
Over mijn lijk. Als ze me geen telefoon geven of ten minste een goede vergoeding om een andere te kunnen kopen, dan blijf ik bij de huidige. En die is prima. Voor bellen, SMSsen, foto’s maken en WhatsAppen. Meer niet en dat blijft zo zolang hij het blijft doen. Basta.

Mondkapjesleed gaat door?

Vandaag is dus de dag! De dag dat ik uit mijn zelfisolatie mag!
Want vanaf vandaag – zaterdag 26 juni 2021; voor mij nu al historische datum! – mag ik weer zonder mondkapje naar de supermarkt. En dat ben ik inmiddels vanmorgen ook al geweest. Met een klein lijstje van aanbiedingen die nog net dit weekend gelden bij de Dirk en Lidl en een paar andere lang niet gekochte producten (zoals Argus bier van de Lidl! Mens wat heb ik dat gemist!) heb ik weer zonder angst deze supermarkten bezocht. Wat een verademing! Letterlijk en figuurlijk. 😉
Maar… Is nu alles weer helemaal ‘normaal’ voor mij? Nee dus.

Ik wist al dat je het kapje nog moet dragen in het OV maar daar maak ik voorlopig toch geen gebruik van als het goed is.
In mijn laatste artikel over de ‘Coronacrisis’ schreef ik al dat ik ook van plan was om eindelijk weer naar de pedicure te gaan omdat mijn teennagels weer in een ‘zeer slechte’ conditie verkeren…
Ik had dus een mail gestuurd of ik weer een afspraak kan maken.
Het antwoord:
“Helaas moet ik u melden dat wij in de praktijk de mondkapjes regel nog aanhouden, ook na 26 juni aanstaande. Reden hiervoor is dat wij geen 1,5 meter kunnen garanderen in de praktijk.“
WTF! De vorige keer gaven ze als excuus dat het een ‘contactberoep’ is waarvoor toen restricties golden. Nu geldt inderdaad alleen die 1,5 meter. Maar ik schreef al eerder: mijn teennagels zitten toch echt wel ruim 1,5 meter van mijn gezicht vandaan! En in de praktijk zijn dan 3 behandelkamers waardoor er mogelijk 3 klanten en enkele wachtenden kunnen zijn… Kunnen die niet netjes afstand houden in de (smalle) wandelgang door elkaar een beetje ruimte te geven? Wat is hier de moeite het te controleren?
Daar sta je als behandelaar toch zelf bij? Ik vind dit bizar! En dat heb ik ook in de mail geantwoord.
Dat ik dit beleid onaanvaardbaar vind en nu dus moet wachten tot ook de 1,5 meter opgeheven wordt? Geen antwoord meer. Ik mag afbranden. Oprotten. Wegrotten. Te beginnen met mijn eelttenen.


Pedicure droeg dit tijdens behandeling…

Op TV heb ik in een reportage al meerdere geluiden gehoord van (kleine) winkels en organisaties waar ze voorlopig de mondkapjes handhaven.
Maar ook op straat zag ik ze vanmorgen nog steeds! En in beide supermarkten droeg zeker de helft nog steeds mondkapjes. In de sociale media lees je ook een duidelijke tweedeling: de een vindt deze versoepeling te snel gaan, de ander is dolgelukkig dat ze eindelijk af mogen.
En natuurlijk de radicalen die vinden dat mensen zonder vaccinatie eigenlijk niet vrij mogen bewegen en mondkapjes moeten blijven dragen… Pfff…

Zo wordt de maatschappij heel handig en nog veel sneller dan voor corona mogelijk was verdeeld en tegen elkaar opgezet. De burgeroorlog is dichterbij dan velen beseffen…

Maar ik ben dus nog niet van de ellende af. Het mondkapjesleed gaat door! 🙁

Wat nog Rest

Dit was dus best een forse Restflits voor mijn doen. Maar alle onderwerpen zijn het naar mijn mening waard om openbaar te zetten. Het gaat niet alleen mij aan maar velen kunnen hiermee problemen hebben in het dagelijkse leven. Want feitelijk is iedereen ‘slachtoffer’ van de neoliberale dictatuur van de kabinetten Rutte, van de megalomaan geworden macht van de banken en van de pandemie die klaarblijkelijk voorlopig vele levens in bedwang houdt en dan niet eens vanwege een daadwerkelijke ziekte.
Ik behoud op deze manier nog steeds angst voor de toekomst. Mijn toekomst? Nee, de toekomst voor velen. Realiseer dat goed!

Tot de volgende Restflits.

Dit bericht is geplaatst in Column, Consumentenzaken, Cultuurfilosofie, Opmerkelijk Nieuws, Persoonlijk met de tags , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie