Restflits zaterdag 5 juni 2021 – Status Special

Vandaag in de Restflits:
– Status gezondheid
– Status Corona
– Status Financiën
– Wat nog Rest (status…)

Status gezondheid

Na mijn mogelijk onverwachte ‘Gezondheid update’ van afgelopen maandag, waarin ik weer open en eerlijk bekende middenin een ‘zieke’ afkickperiode te zitten, waar ik nog maar net mee was begonnen, is het goed om aan het begin van deze nieuwe ‘Restflits’ eerst daarover te beginnen. Soort van ‘status’. Of – zoals ik al eens eerder ergens heb geschreven – “Noor, hoe staan we ervoor?” 😉
Deze hele Restflits zal overigens een ‘status special’ worden omdat het feitelijk allemaal onderwerpen betreft die ik al veel vaker heb besproken. Voortborduren op het ‘oude zeer’ zeg maar. Wat overigens niet allemaal negatief is hoor! In tegendeel.

Toevallig heb ik gisteren al wel weer eerder een nieuw artikel gepubliceerd over UNICEF, omdat ik dit erg belangrijk vond om te melden in het kader van ‘seksualiteit’. Je kon toen in ieder geval al opmerken dat ‘ik er nog ben’. 😉

Nou ja… status dus. Ruim 5 dagen nu zonder alcohol. En nee: dit keer zelfs geen biertje, wat ik voorheen nog wel eens deed als ik me verder weer redelijk voelde. Nu wil ik even minimaal 1 week volledig alcoholvrij zijn om mijn lichaam de tijd te geven helemaal ‘schoon’ te worden van de alcohol. Daarna zal ik zeker wel weer een biertje gaan drinken. Ik zie daarin geen probleem. Gisteren had ik al even de neiging… Ben het hele dagen uitsluitend water drinken eigenlijk wel een beetje zat en wil eens wat anders proeven, wat ik lekker vind.

Zeker toen ik het nieuws zag dat in het Dordtse water (maar blijkbaar op veel meer plaatsen in Nederland) PFAS zou zitten wat ons immuunsysteem zou kunnen aantasten, dankzij de giffabriek Chemours (voorheen DuPont). Het RIVM zegt echter dat de hoeveelheid zo gering zou zijn, dat we gerust water kunnen blijven drinken… Euh… RIVM? Dat betrouwbare instituut wat het Corona-beleid mede bepaalt? Ugh… Daarover straks meer in de ‘Status Corona’…
Maar ik ken zelfs mensen die echt geen kraanwater willen drinken en daarom al jaren uitsluitend flessenwater uit de supermarkt drinken… Tja…
Zo ver wil ik niet gaan. Mijn immuunsysteem lijkt me tot heden gewoon in orde.
Ik wil gewoon wel weer eens iets anders. 🙂

Maar hoe gaat het nu met me?
Nou, langzaam. Erg langzaam. De ergste effecten van het afkicken waren zoals gewoonlijk wel weer na een paar dagen voorbij. Niet meer warm/koud, zweten, trillen, zeer onrustig gevoel… Hoewel ik van binnen regelmatig nog wel die drang heb om ‘die slok’ te nemen… Hoewel ik helemaal geen trek heb in drank, is de drang nog duidelijk aanwezig. Ik mis natuurlijk ook een soort ingeslopen routine.
Verder slaap ik weer goed en na enkele dagen van voorzichtig beginnen met eten omdat mijn maag en darmen nog in de war waren, lijkt dit nu na een paar dagen ook al weer gestabiliseerd. Ik KAN alles wel weer eten. Alleen heb ik nog nauwelijks apetit. Ik eet omdat het moet en omdat mijn maag wel begint te knorren… En het smaakt me wel maar na een paar happen heb ik alweer genoeg…
Ik hoop dat de echte ‘zin’ in eten wel weer snel terugkomt want dit is nog moeilijk.

Verder ben ik nog slap en erg snel moe als ik wat heb gedaan. Maar dat komt natuurlijk ook door mijn verslechterde conditie tijdens de maanden binnen zitten. Die gevolgen zijn niet zomaar weg.
Tijdens het mooie weer van de afgelopen dagen ben ik nauwelijks buiten geweest. Geen zin in en de warmte maakte me juist extra duizelig.
Ik hoop binnenkort eindelijk eens weer wat te gaan fietsen.
Maar verder gaat het dus weer redelijk, zoals ik wel gewend ben bij eerdere afkick-periodes. 🙂

Status Corona

Met de zogenaamde ‘coronacijfers’ ga ik je hier niet vermoeien, daarover nog altijd meer dan genoeg in de dagelijkse media.
En wat mij betreft is er ook niets veranderd. Ook al openen vandaag de restaurants hun binnenruimte weer… Niet relevant. De laatste keer dat ik een restaurant van binnen heb gezien was in 2011… In Kroatië. 😉
In Nederland ging en ga ik sowieso nooit ergens en heb daar ook geen geld voor.
Ook al openen opeens alle theaters, bioscopen, musea en bordelen (die zijn al open): ik heb daar niets aan.
Het enige wat mij zou moeten boeien is de vaccinatie… En daar begin ik nog steeds niet aan. De brieven blijven voorlopig gewoon in de la. Voor mij zie ik daarin geen enkel voordeel.
Alleen in de landelijke afschaffing van de mondkapjesplicht. Ik heb dit al eerder gezegd.

Wat ik wel wil aankaarten hier is een heel interessant artikel wat ik afgelopen week ook langs zag komen in Elzeviers Weekblad online:
‘Coronabeleid zonder overheid is zo gek nog niet’
Dit is een artikel van ene Imre Wessels, aangesloten bij ene ‘Libertaire Partij’. Nooit van gehoord!
Terwijl ze toch ook blijkbaar hebben meegedaan aan de laatste Tweede Kamerverkiezingen!
Misschien omdat ik deze echt nog nergens langs heb zien komen, is dit me volledig ontgaan.
Terwijl deze partij toch ook al weer bestaat sinds 1993, net zoals de Piraten al lange tijd meegaan, waar ik dan wel op heb gestemd.
Maar als ik (oppervlakkig) even hun beginsels lees op Wiki, dan zitten daar best wel enkele zeer interessante standpunten in, met name het zelfbeschikkingsrecht en een veel minder ingrijpende overheid. Verder… Ach, marginaal.
Maar vanuit vooral dat laatste standpunt heeft Imre zijn artikel geschreven en hekelt de veel te grote invloed die de overheid tijdens de coronacrisis heeft uitgeoefend op de maatschappij.
Hoewel de zogenaamde ‘liberale’ pRutte breed lachend roept dat niemand ergens toe verplicht kan worden, is wel heel Nederland nu al ruim een jaar in een wurggreep van maatregelen waarbij meer slachtoffers gevallen kunnen zijn dan aan het virus zelf. Al was het maar de mentale achteruitgang van vele duizenden mensen. Waar ik er zelf een van ben…
Libertariër Wessels vindt net als ik dat er veel meer aan de mensen zelf overgelaten had moeten worden. Want niet iedereen is ziek en maakt slachtoffers als die zich niet aan 1,5 meter of de mondkapjesplicht houdt. Om maar een paar voorbeelden te noemen.

Ook las ik nog in het nieuws:
‘Internationaal rapport: Nederland gebruikte kinderen als middel in strijd tegen corona’
Dat we dus op oneigenlijke grond kinderen thuis hebben gehouden, waar vooral zij de dupe van zijn geworden.
Fijn he, dat coronabeleid van onze ‘goede’ overheid… ***KOTS!***

Status Financiën

Eind mei heb ik dan eindelijk het jaarlijkse ‘vakantiegeld’ ontvangen.
Hiermee was zoals verwacht in ieder geval mijn opgelopen roodstand opgelost en sta ik weer een stukje in de ‘plus’. Het is echter wel minder gunstig dan vorig jaar, toen ik een veel hogere woontoeslag ontving van de Sociale Dienst Dordrecht. Wat achteraf dus een fout bleek te zijn…
Maar goed. In de huidige ‘reguliere’ toestand, houd ik het veel minder goed vol en houd ik dus echt vrijwel niets meer over om ‘iets’ van te kunnen doen! Armoede.
Toch ben ik wel van plan om in ieder geval binnenkort mijn belangrijkste vervoermiddel: de e-bike, een ‘beurtje’ te laten geven. Dat is al een paar jaar niet gebeurd want zoiets kost ook weer geld…
Maar als ik ergens te laat mee ben en de fiets opeens stilstaat door een gebroken ketting of geklapte band dan heb ik even niets meer en zijn de kosten misschien nog hoger.
Omdat ik momenteel helemaal nergens wil gaan heb ik voor het eerst eens een afspraak gemaakt met een fietsenservice die aan huis komt. Dit lijkt een betrouwbare onderneming en ik ben benieuwd wat de eventuele kosten worden. Misschien valt het mee.

Dan heb ik afgelopen week eindelijk weer een stukje belangrijke energiebesparing toegepast door een zogenaamde ‘pompschakelaar vloerverwarming’ te plaatsen.
Ik heb dus vloerverwarming en deze heeft net als de CV zelf een eigen pomp. Deze pomp staat 24 uur per dag gewoon aan! Ook al werkt de verwarming niet.
Onlangs had ik (na jaren…) eindelijk ontdekt dat er op die pomp een schakelaar zit, die de pomp op grootste of op mindere pompkracht laat werken. Verschil tussen 80 of 60 watt! Sinds ik die al op de lagere stand had gezet, zie ik inderdaad mijn elektriciteitsverbruik verminderd!
Maar het kan nog beter door de pomp uit te zetten als die niet gebruikt wordt. En daarvoor zijn speciale schakelaars te koop met een temperatuursensor die je om de aanvoerleiding klemt. Zodra de CV aan gaat, wordt er warm water naar de pomp van de vloerverwarming gevoerd en als die op een bepaalde temperatuur komt, zet de schakelaar de pomp aan. Zodra die temperatuur weer lager is, gaat die weer uit. Perfect toch? En zeker nu het stookseizoen even min of meer achter de rug is, kan die gewoon de hele dag uit blijven. Dat scheelt nu 24 x 60 watt verbruik per dag!
Ben benieuwd hoe het overzicht er nu over enkele maanden zal uitzien.
Ik ben niet in een juichstemming want naar verhouding kost elektriciteit veel minder dan gas en het gasverbruik is de afgelopen maanden door het koude voorjaar torenhoog geweest ten opzichte van voorgaande jaren. Maar alle kleine beetjes helpen en ik ben blij weer iets hierin te hebben verbeterd.
Die schakelaar had ik trouwens gratis omdat de Gemeente Dordrecht afgelopen jaar met een soort kortingsbon kwam aanzetten voor minima om te besteden aan maatregelen voor energiebesparing.
Die heb ik uiteraard dankbaar gebruikt. 🙂

Pompschakelaar vloerverwarming

Zo blijf ik uiteraard actief in het zoeken naar middelen om verder te bezuinigen…
Want het blijft de komende 7 jaar roeien met de zeer korte riempjes die ik heb…

Wat nog Rest (status…)

Vanwege de redelijk uitgebreide onderwerpen hierboven, houd ik het voor deze Restflits maar even hierbij. Voldoende leesvoer en stof om over na te denken. 😉
Daarnaast ben ik inmiddels ook al begonnen met een ander nieuw groter artikel over mijn (persoonlijke) toekomstvisie. Juist omdat ik nogal vast zit in dat ‘oude zeer’ zoals boven al gesteld en dit een valkuil blijft voor nieuwe terugval, wilde ik weer eens op een rijtje zetten wat de mogelijkheden of onmogelijkheden zijn om mijn ‘toekomst’ een betere draai te geven.
Wordt een lastig verhaal… Maar het er continu over blijven denken en vooral schrijven is voor mij essentieel om door te kunnen gaan. Je bent voorlopig dus nog niet van me af. 😉

Tot de volgende Restflits! 🙂

Dit bericht is geplaatst in Column, Cultuurfilosofie, Persoonlijk met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie