De Kut vervolg – Marisa Papen: ’Flower of Life’

“The vagina, the flower of life, is a wonder of nature, a sacred symbol of creation.”

Nog maar ruim een maand geleden kreeg ik mooie inspiratie om ‘De Kut’ eens op een verdiend voetstuk te zetten met het gelijknamige artikel.
Er blijken inmiddels steeds meer (creatieve) vrouwen te komen die het hoog tijd vinden dat het mooiste lichaamsdeel van de mens nu eindelijk eens uit de taboesfeer komt; daar is het te belangrijk en te mooi voor!
Daarom heb ik de laatste weken ook in dit verband de illustraties van de inspiratiebron Fien gebruikt bij het begin van de lente (‘Kut Kriebels’) en op de Paasdagen (‘Kut Pasen’).


Je kan er alle kanten mee op. Leuke ludieke kanten. Maar ook heel serieuze.
Afgelopen week kreeg ik de laatste nieuwsbrief van een andere bekende ‘naakt-activiste’ die ik volg: Marisa Papen. Over haar schreef ik al eens vanwege mijn lijstje rechts op deze site ‘Sites die ik volg’.
Marisa is in vervolg op haar mooie actie ‘Earth Family’ verder gegaan met haar nieuwste actie: ‘Flower of Life’!
Puur en alleen om de pure naakte schoonheid van het menselijk lichaam te promoten, met in haar geval uiteraard… HAAR naakte lichaam. En nu de ultieme stap: HAAR vagina.
Ze heeft daar zelfs een ‘officieel’ ‘NFT’ van gemaakt… Haar ‘Non-Fungible Vagina’ is nu ook een ‘Non-Fungible Token’ waar de hele wereld in kan investeren… En haar ‘fund’ is rising…

De enige illustratie die ik hierbij zou willen plaatsen is uiteraard… de ‘Flower’ van Marisa; het speerpunt van deze actie. Maar dat vind ik op deze blogsite moeilijk. De ‘Kut Illustraties’ van Fien zijn dan allemaal nog leuk getekende afbeeldingen maar een ultra close-up van een echte vagina kan mogelijk te provocerend overkomen, hoewel Marisa het deelt met de hele wereld.
Maar wie op de link naar ‘Flower of Life’ klikt ziet wat ik bedoel.
En wat zij daarmee bedoelt laat ze perfect weten via de nieuwsbrief waarvan ik je nu wel graag de volledige tekst wil laten lezen:

“The vagina, the flower of life, is a wonder of nature, a sacred symbol of creation. Universally shared, yet always uniquely expressed through a complex variety of pattern, palette and form. Artist, activist and naturalist Marisa Papen shares her uncensored Flower of Life, counter-culturing our current community guidelines. With this evocative piece she furthers her quest to free ourselves from misconception and shame in the ongoing cultural war against the Human Body. Marisa believes body freedom should be a basic human right. She expresses: “There is no such thing as sinful skin. Our naked bodies are always in humble integrity. There is divine poetry in our sexes”. “

Hier heb ik niets meer aan toe te voegen. Behalve hieronder een mooie bloem!
‘The Flower of Life!’ 🙂

Dit bericht is geplaatst in Column, Cultuurfilosofie, Opmerkelijk Nieuws, Seksualiteit met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie