Restflits donderdag 1 april 2021

Vandaag in de Restflits:
– De Rest STOPT ermee!
– Coronacrisis Deel 11: Standjes van zaken
– Consumentenzaken: De ‘stevige’ soep van Unox
– Lente 2021 eindelijk begonnen? Nu al ‘ruzie’ met de buren…
– Wat nog Rest

De Rest STOPT ermee!

Waarmee? Nou… Met ALLES! Ik ben het zat. Schrijven zat, deze site stopt, maatschappij zat, leven zat. Einde. Vandaag is een goede dag daarvoor. 1 april.
Tot morgen. 😉

Coronacrisis Deel 11: Standjes van zaken

Hier kan ik minder kort over zijn dan over ‘1 april’…
Corona beheerst het leven van biljoenen mensen over de hele wereld. Al meer dan een jaar.
Dan mag ik niet alleen de absoluut kansloze en ongeloofwaardige politici in ons ‘parlement’ de schuld geven. Het gebeurt gewoon overal en ook neemt overal langzaam maar zeker de moeheid toe en de onvrede met de steeds blijvende en zelfs terugkerende harde lockdown-maatregelen.
Frankrijk last juist weer een extra strenge maand in tot half mei.
Terwijl in België een rechter heeft ‘bepaald’ dat de regering alles binnen een maand moet terugdraaien… Hoger beroep en herziening van de wettelijke bepalingen zullen dat wel weer teniet doen.
En zelfs de ‘krachtige’ Merkel heeft onder druk van het volk wat gas teruggenomen…
Maar voor hoelang? De ziekenhuiscijfers zouden bewijzen dat het Covid-19 virus alleen nog maar sterker verspreid wordt en nog altijd meer mensen (dood-) ziek maakt.
De vraag is of vaccinaties hier echt tegen gaan helpen.

In sommige landen wordt de bevolking razendsnel geprikt, in Nederland vlot het allemaal weer eens niet… Maar ik zie geen verschillen in de cijfers. Overal blijven mensen ziek worden.
En kortgeleden las ik een serieus artikel over een groep artsen en virologen (geen ‘wappies’ dus!) die aangeeft dat Corona nooit meer zal verdwijnen.
En door de steeds weer nieuwe varianten die nu al ontstaan (het Britse, Braziliaanse) zullen de huidige vaccins volgend jaar al niet meer afdoende zijn. Zeer waarschijnlijk zal iedereen volgend jaar opnieuw gevaccineerd moeten worden wat misschien wel een jaarlijks ritueel wordt, net als de ‘griepprik’ nu. De vraag is dan: moet iedereen steeds weer gevaccineerd worden of alleen de (dan hopelijk bekende) risicogroepen?

Er worden onderzoeken gedaan in laboratoria om uiteindelijk te vinden waarom sommige mensen van het virus doodziek worden en anderen juist helemaal niet.
Afhankelijk (weer) van de persoonlijke genen en afweer kunnen sommigen bij voorbaat volledig immuun zijn en moeten ze helemaal geen vaccin krijgen.
Maar ook weer (vele) anderen worden hooguit een paar dagen verkouden en daar blijft het bij.
Op dit moment ‘weten’ ze dat zogenaamd nog niet en nu ‘moeten’ we gevaccineerd worden anders ben je straks een ‘paria’, krijg je geen vaccinatiepaspoort en mag je nooit meer naar openbare drukke gelegenheden of op vakantie naar bepaalde landen… Zie je het gebeuren?
Ze werken hier echt aan!

In mijn vorige Corona-overdenkingen heb ik al geschreven dat ik sterk twijfel aan vaccinatie, zeker met het beoogde ‘AstraZeneca’ vaccin omdat dit soms slecht blijkt te werken op de bloeddoorstroming. Daarnaast vind ik het aangegeven beschermingspercentage vrij laag en dus vergeleken met andere vaccins veel minder betrouwbaar.
Het nieuw goedgekeurde vaccin ‘Janssen’ belooft veel betere resultaten (zelfs onsterfelijkheid… 😉 ) en behoeft slechts 1 keer ingespoten te worden.

100% effectiviteit tegen overlijden!

Maar dan lijkt het alsof er niets valt te kiezen en ik ‘gewoon’ op de lijst van mijn ‘huisarts’ sta voor AstraZeneca en als ik dat weiger heb ik helemaal nergens meer recht op. “Achteraan sluiten”, zei die nitwit De Jonge.
Toen ik daarop reageerde in Twitter, vroeg een journaliste van dagblad Trouw (Anna ter Rele) of ze me daar enkele vragen over mocht stellen. Dat vond ik geen probleem en het resultaat is geworden dat ik samen met een paar anderen in de Trouw van maandag 22 maart stond:
‘De reputatie van AstraZeneca kan wel een opkikker gebruiken’.

Leuk natuurlijk… Maar wat zal het effect zijn? Nihil vrees ik. De gewone burger heeft en krijgt geen recht van spreken. Slikken of stikken.
Ik hoop oprecht dat mijn beurt nog maanden duurt en dat er dan inmiddels andere inzichten bestaan… Anders vrees ik toch te gaan weigeren.
Als ik heel eerlijk ben wil ik gewoon eerst een goed persoonlijk onderzoek (ook gezien mijn onderliggende kwalen) of ik toevallig al antistoffen heb en dus helemaal niet gevaccineerd moet worden. En of het bepaalde vaccin bij mij problemen zou kunnen veroorzaken.
Nu doet iedereen gewoon maar, wat bij de meesten natuurlijk goed gaat (hoewel het echte beoogde effect ook helemaal niet zeker is!) en pas als de doelen zijn bereikt (70+ % vaccinaties) gaan ze denken. Bizar onprofessioneel. Zeker gezien de cijfers die nu al duidelijk nauwelijks beïnvloed worden door de vaccinaties. Nergens in de wereld.

Wordt eindeloos vervolgd…

Consumentenzaken: De ‘stevige’ soep van Unox

De laatste tijd wil ik af en toe wel eens een avond ‘gemakkelijk’ eten en geen ‘zware’ maaltijd.
Omdat mijn chronische ‘geen zin meer in iets hebben’ ook doorwerkt in mijn ‘apetit’. Vaak heb ik gewoon helemaal geen honger of ook maar enige trek in iets…
Komt deels natuurlijk ook doordat ik veel te weinig energie verbruik sinds ik nu al maanden volledig thuis zit. Maar ook mijn negatieve gevoelens spelen hier een rol.
Dan kies ik er soms voor (echt hooguit één keer in de week) om alleen een pannetje soep warm te maken. Vaak doe ik er dan nog wel een schaaltje neutrale crackers bij, voor wat extra inhoud, die ik in de soep doop. Best wel lekker.

Voorheen kocht ik meestal soepen van Lidl, als die in de aanbieding waren. Maar ook zonder aanbieding zijn die altijd redelijk van prijs. Zo is de erwtensoep in blik daar altijd rond de € 1 en voor een groot blik van 800 gram vind ik dat niet duur.
De ‘grote’ merken zoals Unox mijd ik altijd, maar als bij Dirk wel eens aanbiedingen waren van Unox, blikken of ‘soep in zak’ dan kocht ik dat ook wel eens.
Nu, al maanden uitsluitend bij de Plus, heb ik weinig keuze maar ook daar hebben ze wel eens aanbiedingen van soepen natuurlijk. En zo heb ik een keer een paar blikken ‘stevige soep’ van Unox gekocht.
Mijn favorieten blijven altijd erwtensoep (wat mij betreft het hele jaar door) en champignonsoep.
Af en toe groentesoep maar dat vind ik dan al vaak wat te waterig.
Ik houd (als maaltijd!) dan liever van de wat steviger soepen.
En dat belooft Unox keihard op al hun verpakkingen: “Stevige … soep”.
Nou, met de Unox wintermuts in gedachten, verwacht ik dat dan ook.
Helaas… Misvatting.
Zelfs de Unox ‘stevige erwtensoep’ komt niet in de buurt van de Lidl-variant, die ook in bepaalde consumententesten steeds als ‘Beste’ naar voren komt.
Het is dun. Waterig. Net als ALLE andere ‘stevige’ soepen van dit dure A-merk.
Afgelopen week at ik de ‘stevige champignonsoep’ van Unox.
Van een champignonsoep verwacht ik dan ten minste enige binding (anders dan bij groentesoep natuurlijk) en lekker veel groenten, met name champignons. Oef… wat een teleurstelling.
Behalve dat het ook weer ronduit WATERIG was (geen enkele binding; een slap wittig watertje), zaten er nauwelijks champignons in! Hier en daar wat flinters die afkomstig moeten zijn geweest van een fanatieke hakmachine waar voor deze soep champignons in moesten.
Wat minuscule blokjes ham en hier en daar een groen flintertje… Wat een sof!
Gelukkig had ik nog een halve kiprookworst overgehouden van mijn vorige maaltijd en die maakte deze soep dan nog een beetje ‘vullend’ maar eigenlijk overheerste dat nu te veel omdat de soep zelf nauwelijks een ‘soep’ genoemd mag worden, laat staan een ‘stevige’ soep!
Nooit zal ik deze nog kopen. Zelfs niet voor veel minder dan de aanbiedingen van Lidl…

Ik heb er nog eentje staan: de ‘stevige goulashsoep’ van Unox…
Weggooien doe ik het uiteraard niet maar ik vrees nu al een bruin waterig mengsel aan te zullen treffen met hier en daar een kruimeltje vlees…

Bah! Wat een absurde misleiding van een zogenaamd A-merk.
Ik zou willen dat meer mensen hier protest tegen in zouden dienen, of het merk gewoon volledig mijden. Maar helaas zijn mensen dom en vertrouwen ze te vaak op A-merken om zogenaamde ‘slechte’ B-merken zoals van Lidl te mijden. Dom volk.

Lente 2021 eindelijk begonnen? Nu al ‘ruzie’ met de buren…

Afgelopen week bereikte op enkele dagen de temperatuur weer eens ‘historische’ waarden van boven de 20 graden, wat gemiddeld voor maart blijkbaar heel hoog is.
Voor mij was het in ieder geval wel een goede reden om eindelijk mijn achterdeur weer eens open te doen (voor het eerst sinds… pakweg 5 maanden) om de tuin te gaan bekijken en een stoel uit de berging te halen om in de tuin te zetten. Die ruim ik altijd op, na het ‘buitenseizoen’, vooral vanwege de onnodige slijtage als ze in weer en wind altijd buiten staan.
Alleen al simpel buiten zitten zal voor een lichaam al positief zijn en ik zit nu dus al 4 maanden vrijwel altijd binnen.
Maar uiteraard zie je dan ook meteen wat er zal moeten gaan gebeuren in een tuin met een deel gras, borderplanten en –struiken. Snoeien van (oud) verdord spul en eventueel snoeien van te ver uitlopende takken.
Ik heb een vlinderstruik sinds enkele jaren en die moet je klein houden, anders wordt die te hoog en te dun. Dus die heb ik voor meer dan de helft teruggesnoeid, dan hoop ik dat die straks bij het echte blijvende warmere weer opnieuw uit gaat lopen.

Verder heb ik nog steeds niet veel energie dus ik moet uitkijken dat ik niet teveel ga doen. Langzaam opbouwen.
Zo zag ik ook dat de bamboe en coniferen aan de schaduwkant weer een stukje boven de schutting van de buren uitstaken. Hooguit een centimeter of 10 met enkele sprieten van de bamboe als uitzondering, die een stukje hoger zijn uitgegroeid.
Vorig jaar heb ik deze bamboe op voorhand al gelijk gehouden aan de schutting.
Hoewel ik het jammer vind. Het is gewoon natuur… Groen… Planten. Geen dikke struiken of bomen van 3 meter… Gewoon wat vrolijk waaiende bamboetakken. Lelijk? Nee toch?
Ja toch! Zeggen de buren.
Gisteren was mijn ‘lieftallige’ blonde buurvrouw opeens aan de deur. Die mij na jaren dat ze hier nu wonen steevast met ‘U’ blijft aanspreken. Het tekent de verhouding.
Ik heb ze al vaker benoemd als mijn ‘discoburen’ en we hebben geen fijne verstandhouding.
Feitelijk mijden we elkaar als de pest maar zij ‘durft’ me dan af en toe nog wel aan te spreken.
Haar mannetje heeft in al die jaren nog niet 1 woord met mij gewisseld…
Maar goed, de afgelopen weken hebben ze flink wat aan hun huis verbeterd: er zijn gloednieuwe witte kunststof kozijnen geplaatst (wat ik al jaren heb en begrijp de mooie verbetering) en mannetje heeft de bekende witte muren van deze ‘legowoningen’ (zoals ze in Dordrecht worden genoemd) weer fijn wit geschilderd.
Buurvrouw kwam me vertellen dat hij ook mijn buitenmuur van de bovenverdieping (hun woning is een éénlaagse hoekwoning) had geschilderd. Dat had ze me vorig jaar al eens gevraagd, of ik dit goed zou vinden. Tja, ik vrees voorlopig niet meer te kunnen gaan schilderen en het laten doen kost me te veel geld… Dus prima. Zij kijken er per slot van rekening continu tegenaan vanuit hun tuin.
Ik had het nog niet gezien maar vond het dus prima.
Maar nu wilde ze dat ik die bamboe in de tuin zou verwijderen.
Euh… Wat? Afgezien dat dit niets met het verven van doen heeft… WTF?
Maar ze bedoelde dat zij hun huis nu ‘lekker strak hadden opgeknapt’ en die warboel van een bamboe door hun schutting kwam er daar bovenuit stak. Dat vond ze een waardeloos gezicht.
Ahum…
En omdat “ze wist dat bamboe woekert” wilde ze daar geen last van hebben.
Toevallig weet ik ook dat er dergelijke soorten bestaan en daarom had ik deze juist gekocht met de specificatie ‘NIET woekerend’. Ook is dit een vrij dunne soort met vrij kleine blaadjes.
Ze zijn gelukkig in enkele jaren wel helemaal volgroeid en het is een mooie dichte haag geworden, die het hele jaar groen blijft en nauwelijks onderhoud behoeft. Alleen wat aftoppen dus…
En ik gaf dan ook aan dat ik dit zeker weer zou doen en dat ik dit afgelopen jaar ook had gedaan.
Maar wel als ik goed voel…
Maar dat ze dus geen last kan hebben van woekeren dus ik haal niks weg.
Als er soms eens takjes toevallig door de sleuven van de schutting heen groeien (wat ik van mijn kant niet eens kan zien), kan ze die natuurlijk gewoon afknippen! Dat is de wet.
Wat overhangt of uitsteekt over de erfgrens kan je (liefst in overleg) altijd wegknippen.
Dat doe ik ook wel met uitgroeisels van mijn buurman aan de andere kant. Heeft hij geen enkele moeite mee.
Buurvrouw vond dit vooralsnog dan goed, maar ik moest dus wel de hoogte bijwerken want die 10 centimeter sprieten passen niet in hun wereldbeeld van een tuin…
Nee… Zij hebben alles strak en slechts enkele potplanten. Alleen een heg aan de buitenkant waar het openbare pad loopt…
Dit zijn dus ook die mensen die het hele jaar door voedsel neerleggen voor vogels, aan touwtjes, in voederbakken en nestkastjes. Leuk voor hun zoontje al die vogels in de tuin.
Bah! Wat een ongelooflijke barbaren…
Dit is dus voor mij een van de tekenen dat de mens heel ver van de natuur af is komen te staan.
Maar om ruzie te voorkomen heb ik vandaag de hoogst uitgegroeide sprieten van de bamboe maar even afgeknipt… Het is vandaag al weer een stuk kouder en dat zet door.
Als het weer warm wordt, zal ik er de accutrimmer wel overheen halen. Gelijk met de coniferen, die ook al 10 centimeter boven de schutting uit zijn gegroeid…

Zal ik je nog wat zeggen? Wettelijk staan ze nog in hun recht ook.
Struiken tegen de erfgrens ‘mogen’ niet boven de reguliere schutting uitsteken. En die zijn meestal 1.80 meter hoog. Tenzij de buren het samen accepteren als struiken of bomen hoger zijn.
Dat zal ik hier niet kunnen verwachten vrees ik.

Wat nog Rest

Er Rest nog van alles in Nederland! Met een ontploffend Twitter op de achtergrond over het zogenaamde ‘Omtzigt-debat’ en een megalomaan liegende Rutte die nu door ‘vriend en vijand’ afgeschoten lijkt te worden en een ditmaal helaas mankerende bezorging van mijn super Plus want er zijn GEEN ‘Dordrecht 800 plaatjes’ meer…
(HELP! Mijn bezigheidstherapie ligt stil!)
… zou ik zomaar 10 extra A4-tjes kunnen gaan schrijven. Maar dan is dit geen Restflits meer.
Het zijn vreemde, roerige tijden. En ik heb op dit moment geen flauw idee waar dit naar toe gaat.
In eigenlijk alle opzichten… En dat is dus waarom mijn leven zo onzeker is en blijft.
Ook financieel omdat er weer diverse zaken minder positief zijn afgelopen al aan het begin van dit jaar. Maar dat voert veel te ver voor een Restflits.

Relativeren. Tot het bot. En verder. Want het meeste is het niet waard om ons druk over te maken.
Tot de volgende Restflits! 🙂

Dit bericht is geplaatst in Column, Consumentenzaken, Cultuurfilosofie, Opmerkelijk Nieuws, Persoonlijk met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie