Restflits donderdag 18 maart 2021

Vandaag in de Restflits:
– ‘Writer’s block’ dus duurde even…
Verkiezingen 2021 – Deel 1 en 2
– Gezondheid update
– Dordrecht 800 jaar actie – update
– Wat nog Rest

‘Writer’s block’ dus duurde even…

In mijn laatste ‘Restflits van 20/21 februari 2021’ ben ik ook weer openhartig geweest dat het de laatste tijd weer niet zo goed met me gaat. Daarna was het vrij stil, afgezien van weer een aardige dosis seks en wat ‘Consumentenzaken’.
Het gaat natuurlijk vooral om mijn ‘goede gevoel’. Of juist in deze tijd: mijn ‘slechtere gevoel’.
Hoewel ik al enkele jaren nu een beetje ‘vecht’ tegen de inhoudsloosheid van mijn huidige leven, heeft de Coronacrisis daar een flinke schep bovenop gedaan.
Ik deed al ‘niks’, kwam al ‘nergens’ (behalve in de supermarkten) maar nu kom ik sinds begin december door de mondkapjesplicht nog minder dan nergens; ik kom mijn huis nauwelijks meer uit.
Een enkele keer loop ik nog wel eens naar de glasbak met weer een paar tassen vol lege whiskyflessen… En toen het een weekje zeldzaam warm weer was in februari heb ik een keer een rondje gefietst. Maar that’s it. En dat begint steeds dieper in te werken op mijn gemoed.
Ik heb eigenlijk steeds minder zin. Zin in wat dan ook.
Geen zin meer in schoonmaken van het huis (er komt toch vrijwel niemand meer en zelf voel ik er niks van…), in het klaarmaken van een wekelijkse grotere pot eten voor de voorraad, eigenlijk geen zin meer in eten in het algemeen… De bekende neergaande spiraal.
Schreef ik vorige keer nog over mijn bekende ‘vluchtpatroon’… Naast dat is er eigenlijk niet veel meer.
Daarom heb ik ook steeds minder zin in schrijven.
Afgezien dat ik dit ook alleen maar voor mezelf schijn te doen; ik zie soms geen echt boeiende onderwerpen meer om over te schrijven.
Over seks en porno nog genoeg… Maar ik wil hier dus geen ‘seksblog’ van maken!
Verder draait de hele maatschappij nu al maanden om de verkiezingen en al meer dan een jaar om Corona. Ongezond. Voor mij. Zeker omdat ik onvoldoende afleiding van al die ellende kan vinden.
Vandaar dat ik bijna een maand even geen zin had in een ‘normale’ Restflits.

Ik realiseer me dat er veel meer mensen zullen zijn met soortgelijke problemen.
Vooral ouderen maar ik las ook veel dat juist jongeren gek worden van de gedwongen isolatie.
Iedereen heeft af en toe een ‘uitlaatklep’ nodig. Of dit nu een (dans-) feest is, vakantie, dampende verjaardagsfeestjes of… orgies… Iedereen wil meestal wel een keer los.
Mensen zien, nieuwe ontmoetingen en ongedwongen zonder die verdomde mondlappen kunnen leven. Het vreet aan mensen. Niet alleen aan mij.
Daarom verman ik mezelf nog dagelijks en houd mezelf voor dat ik het gezien de omstandigheden helemaal niet zo slecht heb.
En daarom weer snel in de ‘pen’ en mijn ‘writers block’ doorbreken. 😉

Verkiezingen 2021 – Deel 1

In alle eerlijkheid moet ik bekennen dat ik deze Restflits al begonnen ben met schrijven op dinsdag 16 maart… Omdat ik sowieso de laatste dagen wat meer moeite heb om me langere tijd te concentreren maar ook omdat bepaalde onderwerpen meer dagen nodig hebben om duidelijker te worden. Een daarvan is de verkiezingen.
Ik kan morgen pas gaan omdat dan alle stembureaus open gaan.
Dat is wel een punt van aandacht omdat de Machtige Overheid juist had ingesteld dat de maandag en dinsdag erbij kwamen om meer ruimte te bieden voor de risicogroepen met betrekking tot Corona en zodoende een veel minder grote drukte te creëren op de echte stemdag woensdag 17 maart. Maar dat is wederom (diepe zucht…) een farce.
Hoe het in andere Gemeenten is geregeld weet ik niet maar in Dordrecht zijn op maandag en dinsdag maar een handjevol stembureaus open, voornamelijk rondom het centrum gelokaliseerd.
Maar met name in de grootste wijk van Dordrecht: Sterrenburg is er slechts 1 bureau gerealiseerd in ons sportcentrum de ‘Sportboulevard’. Voor ouderen of mensen met beperkingen moeilijk bereikbaar dan alleen met de bus.
Normaliter zijn er zoveel stembureaus dat er meestal wel eentje op loopafstand is.
En zo zijn er meer wijken zonder een stembureau op korte afstand.
Voor zo’n groot deel van Dordrecht wat misschien graag had willen gaan op de rustiger momenten een grote teleurstelling. En een blamage voor Dordrecht.

Eerder in een Restflits had ik al aangegeven dit jaar vermoedelijk voor de ‘Piraten’ te gaan.
Gewoon omdat ik geen enkel vertrouwen meer heb in de grotere partijen en weinig (nieuwe) mensen zie die enig verschil kunnen maken als politicus in de Tweede Kamer.
De ‘Piratenpartij’ verwoordt heel veel standpunten waar ik het ook mee eens ben.
En ik heb vertrouwen in de huidige lijsttrekker Matthijs Pontier.
Ik vrees echter dat de partij geen zetel gaat halen.
Tussen alle megalomane reclame van de groten (met opperleugenaar en acteur Rutte voorop) is er vrijwel geen enkele media-aandacht voor de Piratenpartij. Ik heb een keer een spot van hen gezien in de zendtijd voor politieke partijen, net voor het nieuws van 18.00 uur. Meer niet.
In geen enkel praatprogramma zie ik iemand van de ‘Piraten’ aanschuiven en in alle peilingen wordt de partij niet eens vermeld. Vermoedelijk omdat die nog nooit echt richting of rond de 1 zetel is ‘gepeild’.
Natuurlijk zegt dat nog allemaal niets maar als niemand er iets van weet (tenzij je net als ik hyperactief bent op Twitter…) dan begrijpt niemand iets van de waarde van deze partij.
En die is groter en belangrijker dan die van de anders ‘Splinters’ (letterlijk…) zoals JA21, Code Oranje, Splinter of Jezus Leeft… Ik noem maar enkele van de historisch vele nieuwe partijen die dit jaar een poging wagen.
Terwijl de Piratenpartij zoals eerder al gezegd al een lange geschiedenis heeft en in heel Europa vertegenwoordigd is, met wel successen in andere landen.
Jammer maar ik denk dat we weer 4 jaar moeten wachten voor een nieuwe kans, als er dan meer campagnemogelijkheden zijn na de pandemie-crisis.

Ik ga dus ‘morgen’ stemmen als het me überhaupt gaat lukken…
Daarover meer in Deel 2 van dit stuk, wat ik donderdag zal schrijven.
Dan ook uiteraard wat aandacht voor de voorlopige uitslagen.

Verkiezingen 2021 – Deel 2

Woensdag 17 maart ben ik in ieder geval gaan stemmen. Het weer was goed (…), mijn gevoel was goed en mijn benen werkten mee! Ik had vrijwel geen pijn, hoewel dit voor mij toch een aardig afstandje is en ik loop nu al maanden nergens meer dan alleen in mijn huis…
In het stemlokaal toch maar niet willen provoceren en voor de deur mijn mondkapje op gezet. Rekende op snelle doorstroom… Het is toch ‘maar’ een wijkstembureautje… En dat viel inderdaad wel mee. Wel had ik mijn bril afgezet want door overmatig puffen beslaat die altijd volledig.
Maar ik heb geen al te sterke bril dus ik kon alles redelijk zien.
Uiteraard heb ik mijn keuze gemaakt en voor de eeuwigheid vastgelegd:

Maar dan de (voorlopige) uitslag. Dit stukje schrijf ik donderdagochtend, even na 8.00 uur.
Niet alle stemmen zijn natuurlijk geteld maar de grote lijnen staan al wel vast. Er kan hooguit nog een zeteltje meer of minder uitkomen voor een aantal partijen maar voor de grootste maakt dat niets meer uit.
En die uitslag is… (voor mij niet onverwacht) desastreus!
VVD blijft de grootste met vermoedelijk nog een paar zetels meer.
De grote winnaar is D66 die nu de tweede partij wordt. Het ‘Kaag-effect’ heeft zijn werk gedaan. 🙁
PVV heeft dus enkele zetels verloren en wordt nu derde, nog altijd (vermoedelijk) de grootste oppositiepartij, die in de kamers het minst serieus zal worden genomen.
Ook CDA verliest wat.
Maar de grote verliezers… zijn juist de ‘sociale’ partijen. SP, PvdA, GroenLinks; samen hebben ze een historisch laag aandeel in de stemmen.
En de grootste nieuwkomer is VOLT die vermoedelijk met een paar zetels voor het eerst in de kamer komt.

Uiteraard… haalt de Piratenpartij weer geen zetel. Ze hebben zelfs minder stemmen gekregen dan 4 jaar geleden toen Ancilla van de Leest de lijsttrekker was. Zou het daardoor komen?
Ik denk dat ook het totale gemis van enige media-aandacht fataal is geweest.
Daarbij namen de meeste mensen de ‘piraten’ nooit serieus.
Ook mijn stem zullen velen wel onbegrijpelijk vinden.

Nou… wat ik onbegrijpelijk vind is dat de grote meerderheid van Nederland nog steeds blind vertrouwt op de mensen die Nederland kapot maken. De meeste Nederlanders zijn domweg pure egoïsten geworden voor wie hun eigen ‘goede’ leven zwaarder weegt dan dat van de steeds groter wordende arme en ongezonde onderklasse. Met deze keuze vrees ik dat ze dat deel van de bevolking het liefst zien sterven. Dan houden ze zelf meer over om te blijven leven in hun ‘villa’s’ en met hun steeds dikker wordende oogkleppen.
Het is mensonterend wat er is gebeurd. Zeker net na het ‘klappen’ van Rutte III vanwege de toeslagenaffaire. Iemand op Twitter zegt:
“Belangrijkste conclusie van deze verkiezingen: de slachtoffers van het toeslagenschandaal zijn keihard afgestraft door de kiezer.”
Dit is nog zacht uitgedrukt.
En door de afgelopen 12 jaar heen zijn er veel meer slachtoffers gevallen. Ook in de zorg. Ook nu tijdens de Coronacrisis.

Nog één mooie Tweet:
“Jezus. Nederland kiest vrolijk dezelfde misdadige prutsers terug. Dezelfde hufters die onze maatschappij het afgelopen jaar lachend verkrachtten. En die trots deugend deze clusterfuck door zullen zetten. Ik wil weg uit dit land. Echt.”

Hier heb ik niets meer aan toe te voegen. Behalve dat ik niet weg kan en nog een kabinet ‘Rutte IV’ vermoedelijk niet zal overleven.

Gezondheid update

In het begin gaf ik al even aan dat ik me de laatste tijd weer niet zo goed voel en heb ik al uitgelegd wat dat voor gevolgen heeft.
Feitelijk gaat het vooral mis met mijn gevoelens. Fysiek verandert er weinig tot niets… Hoewel ik de ene dag wel eens wat minder energie heb dan de andere… Maar ook dit is structureel de laatste jaren. Door het niets doen wordt je lichaam uiteraard ook steeds slapper.
Toen ik die ene keer een rondje had gefietst voelde ik daarna moe maar eigenlijk veel energieker!
Dat is logisch.
Daarom kijk ik toch echt uit naar het komende voorjaar/zomer-seizoen en hoewel ik het vorig jaar daarbij alleen bij de noodzakelijke boodschappen hield (wat toen nog kon), zal ik dit jaar moeten proberen ook ‘zomaar’ eens op pad te gaan. Ik verwacht namelijk de mondkapjesplicht niet meer te zien verdwijnen dit jaar… Rampzalig maar een reële gedachte. Dan moet ik dus zonder doel naar buiten om een beetje in beweging te blijven en gezonde buitenlucht op te pakken.
Wandelen is voor mij niet fijn maar fietsen gaat prima dus waarom niet…
Ik moet alleen over die drempel van ‘doelloos iets gaan doen’. Met een doel voor ogen weet ik me meestal nog wel ergens toe te zetten, maar zonder valt alle zin en motivatie weg.
Ik vrees echter dat ik dit niet nog een jaar zo volhoud met alleen het verwijderen van onkruid en gras maaien in de tuin… 😛

Natuurlijk heb ik ook al jaren nu de nodige fysieke problemen die ik allemaal al uitvoerig heb beschreven in ‘Wat mankeert De Rest’. Maar dat blijft grotendeels stabiel, hoewel ik wel weer vaker hoest ondanks het gebruik van de medicatie.
Ik zou eigenlijk echt weer eens een controle moeten krijgen van de ‘POH’ van de huisarts maar aangezien ik met die praktijk dus op voet van (koude) oorlog sta, begin ik er niet meer aan.
Ik wacht nu gewoonweg af tot die asociale klootzak die daar nu op naam de scepter zwaait echt met pensioen is en er dan mogelijk echt eens nieuwe mensen komen.
Maar het gaat slecht in de zorg en het aanbod van nieuwe huisartsen is een van de grootste zorgen in heel Nederland.
Hier kan ik helemaal niets aan veranderen. Maar het is natuurlijk niet goed.
Wie weet wat bepaalde bloedwaarden momenteel zijn en of ik (groeiende) onderliggende kwalen heb… Zoals de diverse vreemde ‘wratjes’ of ‘bultjes’ hier en daar op mijn huid.
Onschuldig? Of het begin van huidkanker? Ik ben in mijn hele leven ontelbare malen verbrand door mijn zwakke lichte huid. Zeg niet dat het niet kan…
Maar op dit moment ontwijk ik dus alle zorg, zolang ik nog niet acuut pijnen krijg of andere grote problemen.

Voor het overige heb ik de bekende problemen van iemand die al weer geruime tijd iets te veel drinkt maar niet op tijd zijn volgende dosis pakt, terwijl het lichaam daar wel om vraagt want dat wil steeds meer… Dit keer probeer ik het toch een beetje onder controle te houden. 😉

Dordrecht 800 jaar actie – update

In het aparte artikel ‘Dordrecht 800 Jaar – Commerciële symboolpolitiek’ heb ik al uitgebreid geschreven over die twijfelachtige spaaractie om dat plaatjesboek vol te krijgen. Ik probeer dat toch, maar eigenlijk puur als ‘bezigheidstherapie’. Ik bedoel: het kost me niets en krijg zo misschien toch een leuk plaatjesboek zo vol mogelijk met veel historische afbeeldingen uit mijn stad.
Een update over de voortgang.

Uiteraard ontvang ik nu steeds meer dubbele. Of driedubbele… 😛
Dus de kans dat ik het voor het aflopen van de actie red is absoluut nihil.
Op dit moment (later vandaag komen de boodschappen van Plus weer, met nieuwe plaatjes) heb ik er nog altijd 170 nodig…

Daarbij moet ik opmerken dat ik sommige plaatjes echt heel slecht vind.
Dan wordt op de pagina’s over ‘Evenementen in Dordrecht’ bijvoorbeeld ‘The Passion’ aangegeven waar ik toen een van de kruisdragers was! Dan krijg je een foto van het wit verlichte kruis wat… op een vrachtschip op de rivier ligt, met uitzicht op de bekende Dordtse kade… Geen mens te zien.
Wat is dat voor ‘promo-plaatje’? Waarom geen foto van de drukke mensenmassa bij de Grote Kerk als het kruis daar wordt gedragen tot het eindpunt? De climax? Vreemd.
Ook verder komen er veel plaatjes in voor die ogenschijnlijk door toevallige voorbijgangers zijn gemaakt en waarop wel iets van het bepaalde onderwerp te zien is…
Broddelwerk. Amateurwerk.

Maar goed, de actie loopt nog dus ik blijf altijd nieuwsgierig hoeveel nieuwe ik er weer krijg.
En na afloop ben ik benieuwd hoe ze de ‘thuiszitters’ gaan helpen om het boek alsnog vol te krijgen…

wordt vervolgd

Wat nog Rest

Even terugkomen op hetgeen waarmee ik deze Restflits begon: mijn ‘writers block’.
In de tussentijd heb ik gisteren al weer een artikel gepubliceerd over het ‘Asociale afvalbeleid van de Gemeente Dordrecht’. Een actuele gebeurtenis (het aanbieden van mijn grijze container om leeg te laten maken door de vuilophaaldienst…) gaf me opeens inspiratie om dit snel te schrijven en publiceren. Nog eerder dus dan deze Restflits… Op die manier kan mijn ‘blokkade’ natuurlijk ook doorbroken worden; als ik echt opeens ergens mee zit en wat algemeen interessant kan zijn. 🙂

Verder valt er weinig aan toe te voegen.
Na de grote (maar voor mij dus niet onverwachte) teleurstelling van de verkiezingen, gaat iedereen weer gewoon verder met zijn en haar leven… Ik ook. We zien wel waar het schip de komende tijd gaat stranden. Positief over de (en mijn) toekomst was ik nooit. We gaan vermoedelijk steeds zwaardere tijden tegemoet. Maar ook dat ligt allemaal in de lijn der verwachtingen.
Ik denk dat ik de grote ‘klap’ niet meer meemaak. Voor nu ga ik gewoon weer verder met ‘overleven’.

Leef… bewust en fijn. Liefst voor en met iedereen. Maar wel voorzichtig met de zwakkeren.
Tot de volgende Restflits. 🙂

Dit bericht is geplaatst in Column, Cultuurfilosofie, Opmerkelijk Nieuws, Persoonlijk met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie