16 jarig meisje heeft seks met 27 jarige man – Uitspraak rechter

Vorige maand plaatste ik het artikel:
‘16 jarig meisje heeft seks met 27 jarige man – OM eist 15 maanden celstraf’.
De uitspraak zou op 28 januari plaatsvinden en een dag later stond er een vervolg artikel in het AD: ‘Dordtenaar hoeft niet terug cel in na seks met 16-jarige dochter benedenbuurman’

Het was een bijzonder kort artikel, waarin over het verweer van de advocaat geen woord staat en ook de mening van het (nu inmiddels 18-jarige) meisje wordt nergens verwoord.
Puur de strafmaat: ‘Eén dag celstraf maar wel PLUS de maximale taakstraf van 240 uur’.
Die dag celstraf was natuurlijk symbolisch omdat hij al enkele dagen in voorarrest had gezeten en dan uiteraard niet nog een dag de gevangenis in moet…
Maar het staat wel: de man is nu voor de rest van zijn leven een zedendelinquent en er zullen nog wel aanvullende maatregelen komen via Reclassering en eventuele behandelingen om ‘herhaling’ te voorkomen. Het blijft bizar en naar mijn gevoel buiten alle proporties.
Mogelijk gaat de advocaat nog in hoger beroep maar ik vrees dat de justitiële kaarten zodanig netjes geschud liggen dat ze weinig kans maken op vrijspraak.

In mijn vorige artikel heb ik alles al geschreven.
Natuurlijk ken ik de mensen allemaal niet… Het meisje… De nu ‘volwassen’ vrouw… De ‘dader’… Beide mensen met zogenaamd een heel laag IQ maar volgens de wet volledig verantwoordelijk. De “veel oudere man” had beter moeten weten.
Terwijl ik er juist een gevoel over heb dat beide mensen volledig op hun gevoelens afgingen.
Geen ‘koud’ misbruik en sluwe actie van de man om een minderjarig ‘kind’ in bed te krijgen…
Ze voelden zich aangetrokken tot elkaar, misschien juist wel gevoed door beider persoonlijke situaties waarin ze überhaupt weinig sociale contacten hadden en puur gebruik maakten van de gelegenheid. Beiden.

Ik zal nooit achter de hele waarheid komen. Ondanks hun nabijheid zullen het voor mij onbekende mensen blijven. Maar toch heb ik hier een slecht gevoel over.
Ook omdat ik zelf ervaring heb met die straf en met de meedogenloze rechtspraak die primair uitgaat van de letter der wet. En met de gevoelens van omringenden die het ‘kind’ tot slachtoffer bombarderen terwijl ze haar gevoelens niet willen begrijpen.
Waar blijft de visie van de psycholoog? Is er (blijvende) schade aangericht door de seks tussen de twee? Is hier een bewuste misdaad gepleegd?
Of is de schade nu dubbel en dwars aangericht door de aangifte, aanklacht, veroordelingen door de omgeving en nu door de levenslange straf.
Ik houd hier een heel erg negatief gevoel aan over.

Dit bericht is geplaatst in Column, Opmerkelijk Nieuws, Seksualiteit met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie