Het einde van het Avontuur in zicht?

Wordt De Rest monddood gemaakt?

Gisteren postte ik op Twitter de optie dat ik “Mijn beloofde vervolg op een artikel uit 2019 maar eens moest gaan maken”. Dat artikel – ‘DeRest.net – Verzameling vrijheden van meningsuiting’ – ging over de beknotting van de #VVMU (Vrijheid Van Menings-Uiting) die ik steeds sterker zag toenemen.
Dit naar aanleiding van weer andere berichten in Twitter over de mogelijk gewijzigde voorwaarden van dat bedrijf met betrekking tot posts over ‘seksuele exploitatie van kinderen’.
Het leek erop dat nu alleen het benoemen van de geaardheid ‘pedofilie’ om dit te promoten dan wel normaliseren als (wetenschappelijk bewezen) ‘seksuele geaardheid’ niet meer zou mogen.
Wat zou kunnen betekenen dat zelfs officiële wetenschappers, onderzoekers en (hulpverlenende) instanties hier niets meer over mogen zeggen op Twitter.
Mijn eerste reactie daarop was direct fel want dit zou naar mijn mening een forse aanslag op onze mensenrechten zijn! Als je niet eens meer een mening mag delen!
Vandaar mijn benoemde optie van een vervolg.

Nu heb ik een hekel aan ‘te hete soep’ en heb er een nachtje over geslapen. 😉
Ik dacht gisteren een iets andere tekst te hebben gelezen, startend met:
“promoting or normalizing sexual attraction to minors as a form of identity or sexual orientation” als zijnde niet (meer) toegestaan.
Als ik verder lees in de voorwaarden wordt verder gespecificeerd dat alle vormen van en promotie voor “sexual exploitation” van kinderen niet is toegestaan.
Dat klinkt dan weer logisch…

Heel diep ben ik verder niet gaan zoeken. Ik weet inmiddels wel dat je ondanks een redelijk ruim toegestaan beleid tegenover seksualiteit op Twitter (in het algemeen) heel erg moet uitkijken wat je schrijft en tegen wie. Er zijn zeer veel conservatieve tegengeluiden van ‘complotwappies’ en ‘pedohaters’ die alleen door het noemen van het woord al voor feit aannemen dat je zelf wel een kinderverkrachter en -moordenaar zult zijn en elk (voor hen) ‘verkeerd woord’ wordt gerapporteerd.

De activist ‘Ben Kirssen’, die inmiddels ook al meerdere keren op de ‘main stream media’ zijn mening mocht verkondigen, zoals bij BNN/VARA en in het Algemeen Dagblad, is enige tijd geleden geband van Twitter! Ik volgde hem al jaren!
Als er iemand was die juist altijd zeer correct over zijn ‘zaak’ sprak, dan was hij het wel!
Maar ik denk dat Twitter is gezwicht voor de toenemende overvloed aan rapportages van mensen die hem ‘gevaarlijk’ vinden vermoedelijk…
Dat kan iedereen dus overkomen.

Ook de al vaker genoemde journalist Chris Klomp ligt steeds vaker onder vuur omdat hij de nodige nuances legt bij het verschil tussen ‘kindermisbruik’ en ‘pedofilie’.
Als een onbekende schrijver, die zich volgens velen niet met ‘journalistiek’ bezig houdt, maak ik natuurlijk geen enkele kans om het te ‘overleven’ als er een hetze ontstaat…
Vandaar dan ook de titels boven dit stukje.
Mocht het toch een keer mis gaan en ik ook een deel van de door mij gebruikte sociale media kwijtraak, dan zou het wel eens een ‘eindpunt’ kunnen betekenen voor deze blogsite.
Niet dat deze zomaar door anderen afgesloten kan worden (deze tekst is tot heden gelukkig nog toegestaan) maar zonder enige interactie via bijvoorbeeld Twitter ben ik dan echt een ‘roepende in de woestijn’…
Of ik dan nog überhaupt zin heb om hiermee door te gaan… Ik weet het nog niet.

Maar eigenlijk heb ik later bedacht dat het beloofde ‘vervolg’ al geschreven is.
Op 13 februari 2020 heb ik ook al geschreven:
‘Het failliet van de democratische rechtsstaat’.
Wat natuurlijk ook al alles te maken heeft met de voortdurende en toenemende aanvallen op de #VVMU.
Lees beide artikelen nog maar een keer door. Ik heb alles al gezegd.

Dat het ‘eindpunt’ echter steeds dichterbij komt, dat voel ik wel degelijk.
Zeker nu de Coronacrisis ook als extra reden zal gelden voor de overheid om steeds minder kritiek te accepteren. Mooi alles op één hoop.
En dan is er geen ruimte meer voor ‘dwarsdenkers’ die het gevoerde beleid in twijfel trekken.

Er zal ongetwijfeld nog wel eens een vervolg komen op deze onheilspellende toekomstvisie.
Misschien als ik er zelf echt mee te maken krijg.
Laten we dan toch maar hopen op een goed:

wordt vervolgd 😉

?

Dit bericht is geplaatst in Column, Cultuurfilosofie, Opmerkelijk Nieuws met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie