De Rest van de Coronacrisis – Deel 4

CoronaMOE… ZO MOE!

Klinkt duidelijk om mee te openen.
In dit verband is er al zo veel gezegd – al dan niet overbodig – over de situatie waarin wij ons allemaal bevinden (en dan niet alleen in klootjesvolk-Nederland maar wereldwijd!) dat elke letter er een teveel is. Zeker uit mijn toetsenbord.

Gisteren ben ik na zeer lange tijd weer eens een beetje uit m’n dak gegaan op Twitter…
Niet negatief opvatten! Geen (te) gekke dingen gezegd maar gewoon weer een beetje ‘te spontaan’ over van alles en nog wat geTweet en gereageerd links en rechts.
Iets wat ik enkele jaren geleden ook wel deed, toen ik in een bepaalde staat van ‘invloed’ verkeerde.
Op Twitter valt zoiets absoluut niet op want er zijn soms meer ‘wappies’ die de hele dag niets anders te doen hebben dan hun toetsenborden in rap tempo verslijten dan mensen die gedoseerd zinvolle bijdragen leveren.
Maar ik stoor me op zo’n moment aan mezelf…
Draag niet voor niets al jaren het ‘Eyes’-icoon overal met me mee.
Ik lees en oordeel liever dan dat ik me gedachteloos laat gaat en vanuit mijn onderbuik reageer.
Gelukkig is dit voor mij altijd zeldzaam maar gisteren was dit weer een keer zo ver.

De oorzaak laat zich raden:
Door gegroeide frustratie drink ik wel weer regelmatig wat sterkers en de aanhoudende Corona-berichtgeving werkt niet mee aan een snel herstel.
DOODMOE ben ik er inmiddels van.
En dat voel ik ook als ik na 18.00 uur vanaf het journaal tot rond 20.30 uur een film begint vrijwel voor 99% alleen maar “Corona” heb moeten aanhoren. Mijn ogen vallen dicht en ik zou zo in slaap kunnen sukkelen.
Gelukkig bracht gisteren de persconferentie om 19.00 uur weer wat leven in de brouwerij:
Van dit soort soap-series ga ik gek genoeg steeds harder lachen!
Ja je leest het goed: lachen!
Niet omdat ik het ‘leuk’ vind dat de 1,5-meter-samenleving steeds langer doorgevoerd wordt maar gewoon omdat het zo op een poppenkast begint te lijken waarin Rutte steeds meer op Pinokkio begint te lijken. Hoewel zijn teksten op cijfers zijn gebaseerd, worden ze zo quasi serieus uitgesproken dat het voor het klootjesvolk steeds geloofwaardiger begint te lijken terwijl ze op vrijwel niets zijn gebaseerd.
Want ze weten het niet en ze zullen het nog maanden lang niet weten.
Misschien dat er volgend jaar – als de crisis dan misschien voorbij is en er pas echt geëvalueerd kan worden – iets zinnigs gezegd kan worden… Nu in ieder geval nog lang niet.
Maar de politiek doet zijn best om het geloofwaardig te laten klinken en dat ze zogenaamd werken volgens een concreet en gedegen plan.
En het volk zegt “JA! en AMEN!” Nog net geen “SIEG…” ach laat maar…
Nu begin ik door te draven, net als gisteren op Twitter.

Fascisme

In de tussentijd probeer ik buiten de nieuwsgaring via krant en internet-media om mijn eigen gedachten vorm te geven. Dat valt dus niet mee in deze tijd…
De laatste artikelen (tussen Coronacrisis – Deel 3 en dit Deel 4) waren allemaal gericht op mijn rode draad op deze site: seksualiteit.
Het is nog geen mei… Nog geen eieren die gelegd zijn en voor de nodige verlichting kunnen zorgen om de verrekte ‘lentekriebels’ te laten verdwijnen.
Daarom werk ik op de achtergrond al weer aan een nieuw uitgebreider artikel over het opkomende fascisme…
Althans dat is de uitleg die een echte activist eraan geeft als het gaat over het kunnen en mogen delen van ‘andere waarheden’ door ‘andere gevoelens’ die in de huidige maatschappij niet meer worden geaccepteerd.
Waar zo’n 30-40 jaar geleden het ‘debat’ nog mogelijk leek, worden mensen die zich nu openlijk uitlaten over ‘andere gevoelens’ stelselmatig genegeerd door alle media en worden kleine zeldzame initiatieven zo snel mogelijk monddood gemaakt door ze te beschuldigen van wettelijk ontoelaatbaar gedrag. Iets wat in de 30er jaren van de vorige eeuw wel degelijk ‘fascisme’ werd genoemd:
“politieke opvatting die zich kenmerkt door autoritaire gezagsuitoefening en verwerping van de democratie “(nota bene) Juridisch Woordenboek
Zelf heb ik wat moeite met die term… Waardoor ik veel van de uitlatingen van deze activist slechts kan lezen met instemming (vanwege zijn gelijk en de situatie waarin hij verkeert) maar niet kan onderschrijven door ‘likes’ (in de sociale media) of door citaten in mijn artikelen.
Hij heeft gelijk maar ik zou het allemaal iets anders brengen.
Wel heb ik volledig begrip voor de uitlatingen die – gezien de omstandigheden – niet anders dan zo ver opgefokt kunnen zijn.

Waar heb ik het nou allemaal weer over???

Nou ja, het gaat natuurlijk ook over mijn stelselmatig terugkerende rode draad over het gemis aan ‘gezonde’ seksuele opvattingen in deze tijd, die ervoor zorgen dat we tegenwoordig in een ‘angstcultuur’ moeten leven. Ook daar heb ik al over geschreven.
En daarom ook blijf ik erop terugkomen omdat ik overtuigd ben dat het faliekant fout gaat in onze maatschappij.
Mensen met goede onderbouwde verklaringen en boeken over seksuele voorlichting en opvoeding en mensen die de diverse ‘andere gevoelens’ erkennen maar niet veroordelen omdat dit niets zegt over eventuele grensoverschrijdende activiteiten, worden stelselmatig genegeerd in de media.
Terwijl extreem ‘gedachtegoed’ (vanuit veel zieke onderbuiken…) overal steeds vastere grond onder de voeten krijgt, podia om zich te mogen uiten en zelfs gesubsidieerde organisaties om zich heen weet die dit gedachtegoed mede ondersteunen en daardoor nog sterker maken.

De ‘anti-seks-maffia’ wordt met de dag sterker.
Zoals ik in mijn laatste artikel ‘Generaties’ al schreef:

“We leven in een tijd van hernieuwde preutsheid, dogmatische seksuele correctheid en militant anti-seksisme.” – Kluun (2019)

Hiermee begin ik mijn volgende artikel waarin ik mijn rode draad weer onverminderd oppak.
Bij gebrek aan beter in deze door Corona-hysterie gedomineerde mediatijd.
Omdat het leven doorgaat! Ook mijn leven.

Je bent alvast gewaarschuwd. 😉

Dit bericht is geplaatst in Column, Cultuurfilosofie, Opmerkelijk Nieuws, Seksualiteit met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie