Kees Thies vindt alles op Facebook kudt

Gisteren heb ik me (weer eens) behoorlijk zitten opwinden toen ik de laatste column van ‘collega stukkiesschrijver’ Kees Thies las.
“Kees vindt alles kudt!”
Dit had ik eigenlijk als titel willen gebruiken maar omdat het hier feitelijk inhoudelijk over Facebook gaat, zou ik het misschien iets te ruim opvatten.
Maar dat doe ik wel!
Want in deze column deelt hij een veeg uit de pan uit aan al zijn ‘vrienden’ op Facebook!
En dat zijn er (momenteel) 2400 waarvan ik er 1 ben.
Meestal bestempelt hij zijn ‘reaguurders’ (die ik meestal ‘reagluurders’ noem omdat de meesten wel kijken maar bijna nooit serieus durven te reageren) als ‘leegschedels’ vanwege het gebrek aan niveau wat ze ventileren.
Zoals hij het zelf omschrijft: “Als je ze vraagt om argumenten dan wensen ze je het liefste ‘deaud’…”
Tja…
Welkom in de wereld van de sociale media beste Kees!
Maar eigenlijk had ik hem wel wijzer ingeschat na zo veel jaren professionele journalistenervaring.
Dan zou hij namelijk moeten weten dat elke journalist met een mening, die zijn kop letterlijk en figuurlijk boven het maaiveld uitsteekt, zouteloze kritiek kan verwachten. Naast vrienden ook vijanden zal krijgen. Mensen die hem de meest verschrikkelijke ziektes toewensen en ook inderdaad het liefste snel ‘deaud’ zien gaan.
Dan mag hij nog van geluk spreken dat de door hem regelmatig benoemde projectontwikkelaar ‘Van Pelt’ niet daadwerkelijk in maffiose kringen verkeert, anders was ‘de kogel al lang door de kerk gegaan’…

Hij mag misschien zelfs wel blij zijn dat hij zo’n lelijke oude vent is, waar niemand eigenlijk naar omkijkt en echt jaloers op kan zijn. Anders zou het nog veel erger worden!
Als hij een knappe (wat jongere) vrouw was, dan zou het aantal ‘echte vrienden’ exorbitant stijgen.
Ik benoem in dit geval dan altijd graag de rijzende ster: ex-nieuwslezeres Dionne Stax.
Die was hevig geschokt en reageerde onthutst over de ‘dickpics’ en ‘cumtributes’ die zij regelmatig ontving in haar Twitter…

“Welcome to the pleasuredome!” 😉

Ik vind het oprecht sneu voor Kees Thies dat hij een hele kostbare column besteedt aan de negatieve kant van de sociale media. Een echt professionele journalist toch een beetje onwaardig.
Want eigenlijk zou hij hier helemaal boven moeten staan.
It’s part of life. Deal with it… or leave it… Als je er niet tegen kunt.

Zelf heb ik ook een periode gehad dat ik mijn hoofd flink boven het maaiveld uit stak omdat ik me vreselijk boos kon maken over bepaalde onderwerpen.
Met bewust overdreven en provocerende onderwerpen probeerde ik de domheid van de massa ter discussie te stellen. Dom dom dom… van mezelf.
Het heeft me regelmatig bedreigingen en ‘deaudwensen’ opgeleverd en zelfs de wijkagenten van Sterrenburg vonden bepaalde uitlatingen schokkend en discutabel.
Daarom heb ik mijn hoofd maar weer even een periode laten zakken zodat ik rustig kon overdenken of ik op die manier verder wil.
Ja dat wil ik!
Mijn mening(en) blijven namelijk overeind en zijn door de jaren heen misschien nog wel verstevigd. En als notoir stukkiesschrijver zal ik daar zeker mee blijven ventileren.
Alleen mijn schrijfstijl zal ik dan beter wat nuanceren want te vaak tegen schenen trappen levert (helaas) nooit een vruchtbare discussie op. Alleen maar gif van geraakte ‘reagluurders’.
Die houd ik altijd maar ik geef ze niet bewust een te korte lont om aan te kunnen steken.

Achteraf gezien wil ik Kees Thies eigenlijk feliciteren met de hoeveelheid ‘roeptoeterende’ leegschedels die hem zo vaak belagen met hun ‘kudt-reacties’.
Kees, je maakt duidelijk verschil in het Dordtse journalistenwereldje.
Je meningen worden gelezen, gewogen, geliefd en verguisd.
In dat maffe eigenzinnige dorp Dordrecht mag dat echt als een compliment worden beschouwd.

Ga zo voort! 🙂

Kees Thies houdt van zijn Facebook-vrienden…

Dit bericht is geplaatst in Column, Cultuurfilosofie, Opmerkelijk Nieuws met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie