Keek op mijn Week (35)

Laat ik beginnen met je geruststellen: ik ga niet elke week een ‘Keek op…’ maken!
Net als met die eindeloos terugkerende ‘Restflitsen’ zal dat de lezer vermoedelijk al snel de neus uitkomen maar mij ook want dan voel ik me weer (min of meer) verplicht daartoe.
Gaat niet gebeuren.
Maar goed, vorige week was nieuw, niet gelezen (…) en valse start want veel uitleg en weinig ‘Keek’… Daarom vandaag toch nog maar een kleine nieuwe poging.

Omdat…

… vandaag eindelijk het ‘normale’ leven in Dordrecht weer is begonnen: de kinderen gaan weer naar school! Yes! At last! Eindelijk niet hele dagen schreeuwende kutkinderen rondom mijn huis! Rust! Aaaaaaaaah!!!
Euh…
Maar ook:
Rond de bekende tijden in de ochtenden, tussen de middag en in de loop van de middag extra veel drukte op de wegen en fietspaden zodat ik mijn boodschappen weer goed moet plannen om niet kapot te gaan van de megalomane verkeerschaos waar ik in terecht kom.
Tja… Alles heeft weer voor- en nadelen. 😛

Kinderen weer naar school. HOERA!

… ik al weer enige tijd geleden had gezegd dat ik de ‘komkommermaanden’ zonder iets van enige waarde op TV ging overleven door (opnieuw) naar de hitserie ‘Lost’ te kijken.
Die is inmiddels al weer even (opnieuw) afgelopen.
En ik ben erg blij dat ik het (opnieuw!) heb gekeken!
De vorige keer was namelijk ergens in 2013 of zo en dat was niet zo’n vrolijk en rustig jaar voor mij… Ik heb het nu pas ‘echt’ gekeken en voor zover dat mogelijk is bij een onverklaarbaar plot als dat van ‘Lost’ begrijp ik het nu allemaal veel beter. Het was echt een geweldige serie!
Maar nadat dit dus was afgelopen en de ‘komkommertijd’ nog niet, besloot ik om verder te gaan met een andere serie die ik nog nauwelijks had gezien en dus ook ‘Omdat…’

… ik nu ben begonnen met het kijken naar… ‘Game of Thrones’!
Dat is niet zo ‘oudbakken’ als ‘Lost’ want het is nog maar enkele maanden geleden dat half (of toch bijna heel?) Nederland bezeten was van het allerlaatste seizoen van deze wereldwijd populaire serie.
Ik kan me de megalomane hype in alle (social) media herinneren en de grote protesten over het onbevredigende einde…
Ik begreep dat er zelfs een petitie door de fans is gestart om een ander (beter) einde te maken?
Nou ja…
Ik begin dan net weer (opnieuw want de eerste 5 afleveringen had ik al een keer gezien) en ben gisteren al weer aanbeland bij het 2e seizoen. Dit gaat een stuk sneller want er zitten maar 10 afleveringen in een seizoen… Bij ‘Lost’ was dit rond de 24 of zo… 😛
Ik mag niet te snel gaan want heb alleen de eerste 5 seizoenen liggen.
Jawel… ik ben zo’n asociale ‘freeloader’…
Maar ik heb natuurlijk geen betaal-TV en ben voor alles afhankelijk van wat er gratis in het standaard-pakket van mijn televisieprovider wordt aangeboden.
‘GoT’ was overigens een poosje te zien op een van de Nederlandse commerciële zenders maar dat heb ik gemist. En tegenwoordig zou het alleen nog maar achter een ‘betaalmuur’ te vinden zijn…
Beste mensen, op die manier word ik als armoedzaaier dus afgesloten van alle belangrijke cultuurgoed wat er in de wereld wordt gemaakt en ben ik overgeleverd aan de waardeloze massa-shit die overblijft voor de arme consument. Bizar!
Ik voel me dus niet schuldig dat ik het probeer te downloaden.
Dat valt overigens tegenwoordig niet meer mee want het ontmoedigingsbeleid van de instanties (zoals ‘Brein’) is tergend geworden.
Als mensen een actuele film of serie ergens plaatsen op het vrije ‘usenet’ dan is die meestal binnen 24 uur al weer gevonden en verwijderd.
Zo heb ik de seizoenen 6 t/m 8 van ‘GoT’ nog niet echt kijkbaar (op TV) gevonden…
Daarom kijk ik rustig aan, maximaal 1 per dag. En misschien soms wel eens minder omdat:

… vandaag ‘De Wereld Draait Door’ weer begint!
Naast het beginnen van de scholen is dit voor mij toch wel het ultieme bewijs dat de ‘komkommermaanden’ zijn afgelopen.
Eindelijk weer die arrogante kop van Matthijs van Nieuwkerk dagelijks op de buis tussen 7 en 8!
Hoera!!! ???
Euh…
Nou… Zal ik je eens wat zeggen?
Er is een grote kans dat ik dit niet meer (elke dag) ga bekijken.
Tegenwoordig heb ik een grote hekel gekregen aan veel opgeklopte ‘hypes’ in de media.
Hoewel ik ‘DWDD’ meestal vrij onderscheidend vond in de keuze van de onderwerpen en de aanschuivende gasten, die ik vaak wel kon waarderen: er zijn periodes geweest dat ik het programma wel kon afschieten! Zeker als die asociale brulkikker Prem Radhakishun weer eens alle ruimte kreeg… Gadver wat een kotsneigingen kreeg ik steeds als ik hem zag!
Ik vind het prima als mensen normaal de ruimte krijgen om hun mening te geven en die mag gerust heel erg tegendraads zijn! Graag zelfs! Maar deze gast met een zeer enge tunnelvisie levert geen gezonde kritiek maar beledigt alles en iedereen op een schandalige manier die niet thuishoort in een ‘sociaal’ programma.
Afgelopen seizoen was hij trouwens vrijwel niet meer te zien. Alleen tegen de verkiezingen en toen heb ik de TV snel uit gezet…
Maar dit seizoen weet ik het nog niet.
Ik ga zelf natuurlijk wel meer actief worden in de media (nog een paar weken…) en mogelijk geven de onderwerpen en gasten in ‘DWDD’ me weer nieuwe inspiratie.
Dat moet dan wel aansluiten bij mijn eigen belevingswereld en als dat te vaak gaat botsen dan zal ik snel afhaken. Anders kost het me te veel negatieve energie.
Net zoals het kijken naar een andere voorheen favoriete serie me afgelopen zomerseizoen te veel energie kostte:

HOERA! De duurste kop weer op TV! 😉

‘De Slimste Mens’ is vorige week vrijdag ook al weer afgelopen.
Maar dit keer is dit mij vrijwel volledig ontgaan. Ik keek naar de allereerste aflevering en vond het zo verschrikkelijk… SAAI… dat ik er bijna bij in slaap viel!
Onbekende gasten zonder enig opmerkelijke uitspraken, een gezapige Philip Freriks die zijn altijd weer letterlijk gelijke uitspraken in de winterslaapmodus en op één toonhoogte oplas van de autocue en een Maarten van Rossem die geen “boe” of “bah” meer zei en elk seizoen dieper onderuit gezakt zit.
Het kostte me echt veel negatieve energie om die eerste aflevering uit te zitten en daarom heb ik besloten daarna niet meer verder te kijken.
Wel volg ik nog altijd ‘De Slimste Mens’ op Facebook en Instagram en daardoor zag ik vrijwel dagelijks welke gasten er waren en wat anderen daarvan vonden.
Ook zag ik daarom tot mijn vreugde afgelopen week de deelnemer Rob Hadders in de finale terecht komen en die nog winnen ook! Van alle kandidaten was hij de enige die ik kende! Terwijl het allemaal zogenaamd ‘Bekende Nederlanders’ zijn… Bizar! Maar omdat ik vrijwel dagelijks na het 6-uur journaal naar ‘1Vandaag’ kijk en ik altijd weer benieuwd ben naar de #nieuwstrend van die dag, die hij vaak presenteert, kende ik hem wel. En ik vind hem altijd heel sympathiek overkomen!
Ik was dus heel blij en tevreden dat hij ‘De Slimste’ won!
Zo heb ik de hele serie niet gezien maar toch heb ik ervan ‘genoten’… Hahaha!

Gefeliciteerd ‘De Slimste’ Rob Hadders!

Maar dan… Waarom ik nog meer met weemoed de afgelopen Week terug Keek…

… omdat de zomer nu toch echt afgelopen lijkt.
De laatste augustus-week was weer een warme en droge week. De laatste dit jaar?
In zijn algemeenheid was de afgelopen zomer er een van uitersten.
Perioden van een hittegolf waarbij records van de maximum temperaturen zijn gebroken!
Maar ook dagen met regen en lagere temperaturen, die dan weer zo ‘karakteristiek’ zijn voor Nederland.
Of dit van invloed was op mijn persoonlijke zomerbeleving?
Absoluut niet.
Ik heb niets gedaan, was niets van plan en vanwege de overdosis komkommers kwam deze zomer me eigenlijk wel een beetje mijn neus uit.
Dat was niet leuk… Maar wel goed!
Omdat ik aan het eind van mijn ‘tussenjaar’ nu op een wel erg nadrukkelijke wijze mijn geduld kon testen.
Ik mag nooit meer iets forceren en me overgeven aan ondoordacht en onbesuisd handelen.
Dit werkt in alle opzichten tegen me (ook in mijn gezondheid!) en deze ‘tergend trage leegte’ van de afgelopen zomerperiode was daarom de ultieme geduldtest!
Dat was niet altijd makkelijk. En er waren ook dagen dat ik me ronduit ‘klote’ voelde.
Zowel mentaal als soms fysiek.
Toch sloot ik elke dag steeds af met dezelfde tevredenheid als ik weer op bed lag en tegen mezelf zei:
“Wat heb ik vandaag gedaan? Niks! En? Ging dat goed? Ja! Dat ging geweldig!”

Daarom was dit dus een belangrijke ‘Keek op Week 35’.
Met als kanttekening dat mijn persoonlijke ‘tussenjaar’ nog een week of 3 duurt!
Toch ga ik de komende periode wel wat vaker al werken aan die ‘nieuwe start’, anders wordt het een te geforceerde ‘explosie’ van opgekropte emoties vrees ik. 😉

wordt vervolgd
Dit bericht is geplaatst in Column, Cultuurfilosofie, Persoonlijk met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie